Zdravim,
potreboval by som poradiť.
Mám nasledujúcu zostavu :
CPU : AMD A8-5500, 3,2 GHz
MB : Gigabyte F2A85XM-HD3
RAM :Kingston HyperX Blu, 1600Mhz, 4GB, DDR3 ram
HDD : Seagate Barracuda 7200.12, 1TB
Zdroj : Fortron HEXA 400, 400W
Chcel by som kupit graficku kartu, na obcasne hranie hier, ale hlavne aj kvoli GTA 5. Cital som ze tam min.poziadavky nie su velmi vysoke(GeForce GT 530 alebo Radeon HD 6970), ale chcel by som nieco trosku lepsie, musi mat funkciu ze cez HDMI ked prepojim PC s TV, tak nech ide aj zvuk do TV. . Hlavne ma zaujima ci to potiahne aj ten 400w zdroj. Nadalej budem aj RAMky upgradovat, ale to sa toho netyka.
Dakujem
Graficka do PC zostavy
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: Graficka do PC zostavy
v prvom rade si treba uvedomiť, že akúkoľvek výkonnú grafiku ti bude brzdiť cpu.
6970 bola vcelku výkonná grafika čo sa o 530 povedať nedá.
Pozri bazárové 7850 ktoré sú okolo 70-80€ ale aj pre tú bude brzda výkon cpu.
A koniec koncov ťažko doporučiť grafickú kartu na hru ktorá ešte nevyšla.
6970 bola vcelku výkonná grafika čo sa o 530 povedať nedá.
Pozri bazárové 7850 ktoré sú okolo 70-80€ ale aj pre tú bude brzda výkon cpu.
A koniec koncov ťažko doporučiť grafickú kartu na hru ktorá ešte nevyšla.
Spoiler: ukázať
v prvom rade dakujem za radu.
Pozeral som nejake hodnotenia, a zatial ma to smerovalo k 750Ti, vykonovo je to asi taky stred, a keby som v buducnosti vymenil CPU + Zdroj, tak by to mohlo byt ok nie ? Okrem toho pozeral som na bazosi aj GTX660, a aj ked je o trosku lepsia od 750Ti, je podstatne starsia, a pouzita stoji cca 100-110e, a 750Ti priplatim drobne a mam to nove, a podla parametrov aj zdroj by to este utiahol.
Okrem toho neplanujem taktovat apod., hrajem len obcasne, ale viem ze na GTA bude treba nieco, lebo teraz mam onboard len.
Pozeral som nejake hodnotenia, a zatial ma to smerovalo k 750Ti, vykonovo je to asi taky stred, a keby som v buducnosti vymenil CPU + Zdroj, tak by to mohlo byt ok nie ? Okrem toho pozeral som na bazosi aj GTX660, a aj ked je o trosku lepsia od 750Ti, je podstatne starsia, a pouzita stoji cca 100-110e, a 750Ti priplatim drobne a mam to nove, a podla parametrov aj zdroj by to este utiahol.
Okrem toho neplanujem taktovat apod., hrajem len obcasne, ale viem ze na GTA bude treba nieco, lebo teraz mam onboard len.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
750ti je dobrá karta no skorej by som siahol po bazárovej 7850.
Výkon +- rovnaký ale cenovo výhodnejšia je používaná 7850.
Zdroj utiahne v pohode 750ti alebo 7850, nemusíš ho nutne meniť.
Výkon +- rovnaký ale cenovo výhodnejšia je používaná 7850.
Zdroj utiahne v pohode 750ti alebo 7850, nemusíš ho nutne meniť.
Spoiler: ukázať
OK, necham si to este prejst hlavou, dam tomu nejaky cas a sa rozhodnem.
Aj ta 7850-ka ma podporu AUDIO cez HDMI ?
Aj ta 7850-ka ma podporu AUDIO cez HDMI ?
nakoniec som to cele zmenil, zatial som investoval radsej do SSD Intel 520 240GB. ostatne veci este maju cas