Neviem, inak mam dojem ze si pre tu NX300 uz betonovo rozhodnuty, i ked pre mna to take jednoduche a jednoznacne nie je. Napriklad http://www.imaging-resource.com/PRODS/s ... nx300A.HTM
neviem co by som vybral z dvojice D3200 versus NX300 - keby som chcel univerzalnejsi system, isiel by som do Nikonu. Kedze ty mas primarny zaujem panoramy a krajiny, kde sa toho moc nehybe a mas relativne uzke zameranie (nechces fotit svadby, portrety, sportove akcie, street, nocne veci atd, niezeby D3200 bol supervhodny na svadby), tak by som zrejme isiel do NX300vky. O kvalite objektivu nepochybuj, nie je tam nic spickove, len taky bezny standard... to je ten najvacsi problem.
Pre fotenie krajiniek ta zase az tak hrozne netrapi ani dynamicky rozsah pretoze kazdu fotku spravis s tromi expoziciami dve EV od seba a samozrejme nie JPG. D3200 myslim nema ziadny exposure bracketing, skontroluj si ci NX ma. Ak ma, vybral si si hned (a to este nespominame stabilizaciu ktoru Nikon nema - pri krajinach zbytocne, pri beznom foteni zvlast v neprilis idealnom svetle rozhodne obrovske plus zvlast pre objektivy ktore nemaju f1.8/f2.0).
Tazky vyber. To ze jeden displej je a druhy nie je amoled ta netrapi, ani jeho dotykovost, to je nepodstatne - doteraz profi fotografi nic dotykove nemali a neposrkakali sa z toho. Maly vyber objektivov na Samsung system ta moze dostat - TO JE HOTOVA TRAGEDIA, ABY SME SI POVEDALI NA ROVINU - avsak na panoramy a krajiny si tam proste nahodis akukolvek redukciu a budes riesit veci manualne s objektivom ktory sa ti bude pacit (veselo aj nejaky starucky analogovy nikon alebo carl zeiss alebo pentax alebo M42 nieco na ohnisku okolo 25 az 40mm a panoramu poskladas aj z toho atd...). Lenze zase s tymto pristupom nepotrebujes NX300, ale v principe hociaky fotak.
A teraz babo rad