NUC Intel ako multimediálne centrum??
Re: NUC Intel ako multimediálne centrum??
mal som pozicany na tyzden ten NUC s Celeron a ako multimedialne centrum viac nez lepsie...odporucam aj ten Celeron, k tomu SSD od Intelu a nejake 8GB DDR3LP RAM 1600MHz a mas pokoj..
Spoiler: ukázať
http://www.alza.sk/intel-nuc-boxdc3217by-d387904.htm
toto je tusim ta starsia ale fasa cena tak hod na to vocko za 250e mas komplet aj s ram a SSD
toto je tusim ta starsia ale fasa cena tak hod na to vocko za 250e mas komplet aj s ram a SSD
no presne ten som myslel, aj som naň hodil očko len ma to vyšlo cca 400€ (viď predchádzajúcu stránku)
však musím si to nechať prejsť všetko hlavou
však musím si to nechať prejsť všetko hlavou
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
ahojte, obnovujem túto tému, NUC čo som tu riešil slúžilo dobre ako domáce HTPC, no daroval som ho otcovi
teraz by som si chcel poskladať niečo podobné, podmienkou je aby obsahovalo aj SSD aj aspoň 2-3TB HDD (toto bude slúžiť doma ako HTPC + na prenášanie). Chcel som zložiť nejaké HTPC do nejakej mini bedne no na prenášanie by to bolo nepohodlné, tak by som opäť rád nejaké NUC. Nejaké typy? Budget je cca 500€ +- (keď sa prepáli o napr 100-150€ a bude to stáť za to nie je problém)
teraz by som si chcel poskladať niečo podobné, podmienkou je aby obsahovalo aj SSD aj aspoň 2-3TB HDD (toto bude slúžiť doma ako HTPC + na prenášanie). Chcel som zložiť nejaké HTPC do nejakej mini bedne no na prenášanie by to bolo nepohodlné, tak by som opäť rád nejaké NUC. Nejaké typy? Budget je cca 500€ +- (keď sa prepáli o napr 100-150€ a bude to stáť za to nie je problém)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
nebude lepsie na doma poskladat klasicke htpc a so sebou von tahat len nejaky streamer malicky? vyde ta to mozno este lacnejsie..
ono na doma to HTPC ani nie je nejako extra potreba nakoľko PC mám prepojené s TV a 99% filmov pozerám z PC cez TV, ide mi hlavne o to prenášanie len čo som pozeral MMC so vstavaným HDD tak cena okolo 280€ bez HDD (príklad POPCORN HOUR A-410) preto som rozmýšľal nad NUC, ale ak vieš o nejako lacnejšom MMC s možnosťou vložiť interný HDD ktoré bezproblémovo prehráva MKV.... tak si rád nechám poradiť ešte nie som úplne rozhodnutý pre ďalšie NUC (pozeral som aj ZOTAC ZBOX-i ale netuším čo to je zač)
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Cielom je teda mat krabicku, ktoru zbalis a pripojis hocikde inde, aby si mohol pozerat filmy? Priklad - znamy nosil kvoli detom na dovolenku WD TV, kde mal rozpravky. Pichol cez HDMI do TV a bolo vybavene. Nieco ako WD TV HD by ti nestacilo? Ale potreboval by si k tomu externy USB disk (interny sa tam neda dat). Ale stoji to do stovky (alza.sk).
hej presne tak ako si napísal, mať krabičku kde mám naplieskaný disk filmami, pripojím cez HDMI k TV a pozerám, no podmienka je interný HDD to WD čko som pozeral (pár rokov dozadu som mal niečo podobné s interným HDD od WD no nikde ho už nemôžem nájsť vtedy stálo kúsok cez 6000SK)
EDIT: a ide aj o to, že keď mám dať cca 300-350€ za MMC s interným HDD tak to by sa dalo možno zložiť aj nejaké to NUC s doplatkom +150-250€a mal by som so sebou vždy aj plnohodnotný PC
EDIT: a ide aj o to, že keď mám dať cca 300-350€ za MMC s interným HDD tak to by sa dalo možno zložiť aj nejaké to NUC s doplatkom +150-250€a mal by som so sebou vždy aj plnohodnotný PC
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
http://multimedialne-centra.heureka.sk/ ... reamer-tv/
mam ho doma, tak sa pytaj, ak by ta nieco zaujimalo
btw http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 4#p1013291
mam ho doma, tak sa pytaj, ak by ta nieco zaujimalo
btw http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 4#p1013291
nooo cena viac než priaznivá, možnosť vložiť interný HDD, popozerám to, ďakujem za typ, pozriem aj to vlákno a ak budu otázky už aj píšem
ahojte, obnovujem trošku túto tému, mám možnosť kúpiť http://www.alza.sk/intel-nuc-boxdc3217iye-d387873.htm plus je tam RAM DDR3 Kingston 2x4GB, SSD Kingston 120 GB, WiFi, Bluetooth, v záruke cca do decembra 2015. Nie je to konkrétne pre mňa ale čo ma hlavne zaujíma, prehrá to fullHD filmy (40GB+) z externého disku prípadne cez LAN z NAS? myslím si že nie ale pre istotu
Naposledy upravil/-a zedolsi v Ut 17. Feb, 2015, 11:27, upravené celkom 2 krát.
Mal by to bez problémov prehrať. Ja mám tento http://www.alza.sk/intel-nuc-boxd34010wyk2-d485989.htm čo je porovnateľná konfigurácia a prehráva to úplne v pohode full HD filmy (blu-ray) a potiahne aj full HD s bitratom aj 120 Mbit/s. Takže nemal by s tým mať žiadny problém.
Spoiler: ukázať
super takže by nemal byť problém, však sa dohodnem s predávajúcim aj na vyskúšaní, len som sa nechcel zbytočne premotať
neviem či si ho nakoniec nenechám pre seba
neviem či si ho nakoniec nenechám pre seba