mATX + vodnik
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14
Re: mATX + vodnik
Radiatory su tieto
http://www.tichepc.sk/Hardware-Labs-Bla ... black.html
http://www.tichepc.sk/Koolance-Copper-R ... 140mm.html
hore sa ti zmesti aj hrubsi, mozno aj dolu, ale ci to ma zmysel je otazne, na moju konfiguraciu to staci, dnes to doskladam /dufam /
http://www.tichepc.sk/Hardware-Labs-Bla ... black.html
http://www.tichepc.sk/Koolance-Copper-R ... 140mm.html
hore sa ti zmesti aj hrubsi, mozno aj dolu, ale ci to ma zmysel je otazne, na moju konfiguraciu to staci, dnes to doskladam /dufam /
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
tak ja tam mam 7950 a ta vie hriat dost v zatazi, nechcem skoncit s 60 stupnovou vodou v okruhu
medzi vrchom skrinky a druhym slotom myslis ze teda bude cca 70mm ? to by s prehladom vosiel EK 40mm a 25mm fan a vzadu v podstate tiez EK 40mm pripadne nejaka Phobya 60mm to by mohlo stacit na uchladenie, na spodok by som uz asi nic nedaval, neviem si predstavit ako by som to tam napchal spolu s tym zadnym a este treba aj disky 3 napchat dnu, co asi na tu bocnu listu (dufam ze je posuvatelna )
medzi vrchom skrinky a druhym slotom myslis ze teda bude cca 70mm ? to by s prehladom vosiel EK 40mm a 25mm fan a vzadu v podstate tiez EK 40mm pripadne nejaka Phobya 60mm to by mohlo stacit na uchladenie, na spodok by som uz asi nic nedaval, neviem si predstavit ako by som to tam napchal spolu s tym zadnym a este treba aj disky 3 napchat dnu, co asi na tu bocnu listu (dufam ze je posuvatelna )
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
mnoo, a ide sa plnit
-
- Používateľ
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
lepermessiah bez zvukovy hore v pohode hodis potom nejaku tu 45mm. Dole taktiez.
ujo MateSo - preco mas tu pumpu otocenu smerok k sebe? Myslim in/out na pumpe. Nebolo lepsie to natocit na ten blok a radiator?
ujo MateSo - preco mas tu pumpu otocenu smerok k sebe? Myslim in/out na pumpe. Nebolo lepsie to natocit na ten blok a radiator?
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
-
- Používateľ
z jednej strany mozno by to bolo lepsie, problem je v tom, uz by som do dosky nestrcil nic ak by som potreboval, moje ruky patria medzi vacsie a uz takto bol problem tam pozasuvat niektore konektory.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
no pozeram, ze asi zbytocne vymyslat s 45+25 ked tam pojde ta zvukovka, tak asi tiez pojdem do 30mm, doska je uz kupena, zvysok sa doriesi
ujo Mateso, nemas foto so zavretou bocnicou bez tych plastovych oblukov ?
ujo Mateso, nemas foto so zavretou bocnicou bez tych plastovych oblukov ?
-
- Používateľ
nee jedine co mam s plastov na skrinke je mriezka na vrchu aby sa mi neposkodil radiator
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
ok, takze kupena doska (ASUS H97M-Plus), skrinka sa este riesi ale uz na 100% to bude bud Phenom M alebo Prodigy M. takze sa to trochu vyjasnuje a pravdepodobne pojdem cestou ako aj ujo Mateso teda hore 2x120 a dozadu 1x140, este to premyslim kedze mam same Noctuy P12 doma a nechcem ich "vyhadzovat". + treba tam napchat disky a podobne srandy, cize asi sa konkretne radiatory budu riesit az ked bude bedna.
otazka dalsia : ujo Mateso ako ti tam drzi ta pumpa ? je to D5 ? konstrukcia o zdroj je custom ci sa to da tiez u Gaba poriesit ?
otazka dalsia : ujo Mateso ako ti tam drzi ta pumpa ? je to D5 ? konstrukcia o zdroj je custom ci sa to da tiez u Gaba poriesit ?
-
- Používateľ
pumpa je nasrobovana cez konzolu /kupana u Gaba/ na hulvata na funak zdroja, pumpa je D5, Gabo presne vie o ake komponenty sa jedna, kupoval so to vsetko cez obchod TichePC
- Mirdis
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Najlepsie bude, ked tu skrinku uz budes mat pred sebou, dosku, hdd, gpu osadene a potom mozes merat ake hruby radiatorov sa ti zmestia. Taktiez bez uhlovych fitingov sa nezaobides. Taktiez pocitaj aj s vyssimi teplotami oproti tym co mas teraz.lepermessiah napísal:ok, takze kupena doska (ASUS H97M-Plus), skrinka sa este riesi ale uz na 100% to bude bud Phenom M alebo Prodigy M. takze sa to trochu vyjasnuje a pravdepodobne pojdem cestou ako aj ujo Mateso teda hore 2x120 a dozadu 1x140, este to premyslim kedze mam same Noctuy P12 doma a nechcem ich "vyhadzovat". + treba tam napchat disky a podobne srandy, cize asi sa konkretne radiatory budu riesit az ked bude bedna.
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
-
- Používateľ
Mirdis, ak sa ti dnes bude stikutat vecer, tak to otacam pumpu a vyberam z nej to plastove EK... Vecer to dam pod zataz ako cpu tak sucasne aj gpu, v okruhu mam cidlo na teplotu kvapaliny, tak uvidime ako dopadne teplota. Postnem potom.
leperm> uhlove, kolienka, predlzovaky.. poriadne si to treba dopredu vypocitat, mam doma momental poskladanych 3 vodnikov a Mirdis urcite vie o com hovori takto som casom dopadol, jedna z najcennejsich veci v domacnosti, par krat mi uz zachranila krk
leperm> uhlove, kolienka, predlzovaky.. poriadne si to treba dopredu vypocitat, mam doma momental poskladanych 3 vodnikov a Mirdis urcite vie o com hovori takto som casom dopadol, jedna z najcennejsich veci v domacnosti, par krat mi uz zachranila krk
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
tak skrinka je uz doma. nakoniec je to Phenom M .. a hned prvy problem a nervyy
na zdroji mam opacne konektor, cize neviem zapojit ten predlzovaci kabel do zdroja, vystup kabla ide do "steny" skrinky.. navyse ak otocim zdroj ventilatorom von, nenapcham kable PCI-E, ak ho dam ventilatorom dnu, tak teoreticky to asi ponapajam, ale stale nemam ako pichnut 220V
na zdroji mam opacne konektor, cize neviem zapojit ten predlzovaci kabel do zdroja, vystup kabla ide do "steny" skrinky.. navyse ak otocim zdroj ventilatorom von, nenapcham kable PCI-E, ak ho dam ventilatorom dnu, tak teoreticky to asi ponapajam, ale stale nemam ako pichnut 220V
-
- Používateľ
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
srandicky no neviem ako to tam napcham, musim porozmyslat zasa, vodny blok som uz olepil izolackou kedze sa onho dotykaju piny zvukovky, tak nech to nevyskratuje disky skusim nahodit dole, na tu bocnicu nemaju sancu vojst ku zadnemu radiatoru
no tak som teda znasilnil kabel, aj ked sa mi to nepaci..
a zatial je to takto naplnene:
no tak som teda znasilnil kabel, aj ked sa mi to nepaci..
a zatial je to takto naplnene: