GPS do auta
GPS do auta
Ahojte.
Riešim GPS do auta.
Aké je podľa Vás ideálne riešenie ? Čítal som totiž že niekto to rieši priamo kúpou GPS-ka a niekto to rieši napr. kúpou Sygic-u do mobilného telefónu s androidom, či dokonca do tabletu.
Čo som sa dočítal tak niekto špekuluje že záleží od veľkosti gps čipu ale vraj sú rovnaké veľké v každom z hore uvedených prístrojov. Ďalšia vec čo sa rieši je vraj TMS prijímače a čipy na príjem DVB-T signálu.
Absolútne z toho neviem čo je teraz lepšia varianta.
Ďakujem vopred za rady !
Riešim GPS do auta.
Aké je podľa Vás ideálne riešenie ? Čítal som totiž že niekto to rieši priamo kúpou GPS-ka a niekto to rieši napr. kúpou Sygic-u do mobilného telefónu s androidom, či dokonca do tabletu.
Čo som sa dočítal tak niekto špekuluje že záleží od veľkosti gps čipu ale vraj sú rovnaké veľké v každom z hore uvedených prístrojov. Ďalšia vec čo sa rieši je vraj TMS prijímače a čipy na príjem DVB-T signálu.
Absolútne z toho neviem čo je teraz lepšia varianta.
Ďakujem vopred za rady !
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Re: GPS do auta
osobne si myslim, ze bohato staci Sygic / Nokia mapy, teda Here Drive alebo ako sa tomu nadava. Ja osobne som jazdil s oboma po Brne v byvalej praci a mozno raz sa mi stalo, ze som mal problem najst danu adresu.
OK ... Tak zakúpim Sygic ak sa niekto ďalší v blízkej dobe neohlási s lepším nápadom.
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
mam lacny dotykovy android + navigon, vies si pustit popri navigacii aj hudbu atd.. nakup samotnej navigacie akosi straca zmysel v dnesnej dobe
WAZE ? je zadarmo, navigácia bezproblémov + dopravné informácie (zápchy, hliadky, radary, obmedzenia) , len zas nevýhoda že treba mať net.
dátové služby nemám v mobile a nejako ani nechcem ...
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
stary android a k tomu sygic za momentalne smiesnych 19.99E (70% zlava blackfriday vikend, ale byva uz akosi casto)
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Kedze nemas internet v telefone, tak smartphone troska posrada celkovy zmysel. V tomto pripade by som isiel do 7-10" tabletu a ku tomu mobilnu navigaciu. Tiez odporucam Sygic.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
nejaký konkrétny príklad 7" tabletu vhodného na navigáciu? (myslím aby mal presné GPS, nie že ma bude zobrazovať v strede Liptovskej Mary keď pôjdem po diaľnici ako to spravil môj dávny phone HTC Desire HD)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Ja mám trochu iný názor. Tablet a mobilný telefón majú jednu nevýhodu. Potrebuješ nejaký držiak na okno a hlavne to pri každom odchode skladať z auta. Veď sme na slovensku. Kolega si kúpil spätné zrkadlo s GPS navigáciou. Je to nenápadné a funguje spoľahlivo. Ako bonus má v tom handsfree a display pre cuvaciu kameru. Já mám autorádio s navigáciou. Také nenápadnejšie aby nelákalo zlodejov.
Autorádio s navigáciou mám aj ja (ďakujem ti ujo Nissan...). Používam v ňom Nokia Drive (či ako sa to teraz volá...) na Lumii, pretože to prehistorické ho..o čo sa používa aj v nových navigáciach je prakticky nepoužiteľné.
Pokiaľ sa nebavíme o nejakej možnosti mirrovania navigácie z mobilu do rádia, to je samozrejme iná vec, ktorú by som len doporučil.
Neviem ako často používaš navigáciu, ale telefón beztak treba niekde v aute umiestniť, pokiaľ ho nenosíš v taške a či bude na sedačke alebo na okne už rozdiel nehrá.
Sygic kľudne môže byť, prečo nie, účel to splní rozhodne.
Pokiaľ sa nebavíme o nejakej možnosti mirrovania navigácie z mobilu do rádia, to je samozrejme iná vec, ktorú by som len doporučil.
Neviem ako často používaš navigáciu, ale telefón beztak treba niekde v aute umiestniť, pokiaľ ho nenosíš v taške a či bude na sedačke alebo na okne už rozdiel nehrá.
Sygic kľudne môže byť, prečo nie, účel to splní rozhodne.