Káva a všetko s ňou spojené
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Káva a všetko s ňou spojené
Mne to zatial vychadza tak, ze ak podcenis fazu kvitnutia (prvych 30 sekund), tak kava cez Hario nema telo. Je to len farebna voda. Tak isto som raz skusil zaliat Hario cca 80 'C vodou. Podobny efekt. Casom to doladis - mletie, teplotu vody, dostanes to "do ruky". Potom to uz budes robit ako cvicena opica. Chce to len trosku cviku.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
kvitnutie som robil...dal som tam trochu vody, cakal asi 30 sekund...nemal som pocit, ze by to kvitlo. Mozno som dal malo vody. Potom ako som to zacal zalievat, mi vybehla bublina. No casom sa to naucim, to hej.
Ako referenciu si mozem skocit do kaviarne Doubleshot (Muj salek kavy), kde robia kavu aj z chemexu, a aj inymi "alternativnymi" sposobmi
Ako referenciu si mozem skocit do kaviarne Doubleshot (Muj salek kavy), kde robia kavu aj z chemexu, a aj inymi "alternativnymi" sposobmi
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
Tak to urcite chod. Aspon budes vediet, ako to ma chutit a mozno ti aj poradia. Pripadne odkukas nejake finty
Pred chvilou som skusal prvykrat Aeropress inverznou metodou. Robil som popri tom aj 2 salky Hario - takze som mal tu istu kavu na porovnanie. Aeropress bol silnejsi - asi som ho prepalil (daval som 17 g kavy) casovo. Ale na prvy pokus slusne. U Haria boli viac citit ovocne tony kavy. Ten Aeropress to trochu potlacil. Asi som mal byt rychlejsi. Mam teraz cerstvo kupenu Kenu.
Casom doladim. Je to velmi rychle. Rychlejsie, ako kym prebehne extrakcia cez Hario. Takze komu ide o cas, tak Aeropress odporucam. Pouzil som dodavane papierove filtre. Je z toho velmi cisty napoj (bez zvyskov kavy).
Pred chvilou som skusal prvykrat Aeropress inverznou metodou. Robil som popri tom aj 2 salky Hario - takze som mal tu istu kavu na porovnanie. Aeropress bol silnejsi - asi som ho prepalil (daval som 17 g kavy) casovo. Ale na prvy pokus slusne. U Haria boli viac citit ovocne tony kavy. Ten Aeropress to trochu potlacil. Asi som mal byt rychlejsi. Mam teraz cerstvo kupenu Kenu.
Casom doladim. Je to velmi rychle. Rychlejsie, ako kym prebehne extrakcia cez Hario. Takze komu ide o cas, tak Aeropress odporucam. Pouzil som dodavane papierove filtre. Je z toho velmi cisty napoj (bez zvyskov kavy).
- Odar
- Pokročilý používateľ
S Aeropressom zijem pomaly 2 tyzdne. V praci si robim Hario, doma Aeropress.
U Aeropressu som zacinal so 17 g kavy, ale to sa mi zda na mna moc. Skusil som 15 g a pri nich som zostal. Chut to neuchodubnilo. Aeropress vytiahne z kavy viac tela a tie typy chuti, ako cokolada, oriesky a podobne. Hario to taha skor do tych ovocnych chuti. Trebars GP Kena mi viac chutila cez Hario, ale minuly tyzden som si doniesol ich novu GP Etiopiu a ta je cez Aeropress uplne genialna. Netreba zabudat na jemnejsie mletie. Ak clovek meni rozne typy priprav, musi si dat na to bacha
U Aeropressu som zacinal so 17 g kavy, ale to sa mi zda na mna moc. Skusil som 15 g a pri nich som zostal. Chut to neuchodubnilo. Aeropress vytiahne z kavy viac tela a tie typy chuti, ako cokolada, oriesky a podobne. Hario to taha skor do tych ovocnych chuti. Trebars GP Kena mi viac chutila cez Hario, ale minuly tyzden som si doniesol ich novu GP Etiopiu a ta je cez Aeropress uplne genialna. Netreba zabudat na jemnejsie mletie. Ak clovek meni rozne typy priprav, musi si dat na to bacha
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Helo, potreboval by som poradit s mlyncekom na kavu. Kedze predchadzajuci mlyncek zhorel (nemal mlecie kamene, ale sekal ju), chcem kupit nejaky kde je zasobnik na kavu a potom aj namletu. Je to na pakovu presso masinku .
Rozhodujem sa medzi:
http://mlynceky-na-kavu.heureka.sk/delonghi-kg-89/
http://mlynceky-na-kavu.heureka.sk/krups-gvx-242/
Viete mi poradit ktory a preco ? zatial sa mi viacej pozdava Krups, ale delonghi je mi zase blizsia znacka ako krups.
diky
Rozhodujem sa medzi:
http://mlynceky-na-kavu.heureka.sk/delonghi-kg-89/
http://mlynceky-na-kavu.heureka.sk/krups-gvx-242/
Viete mi poradit ktory a preco ? zatial sa mi viacej pozdava Krups, ale delonghi je mi zase blizsia znacka ako krups.
diky
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
stale bude nieco najlepsie, len ja chcem do max 50e , preto sa pytam, ktory z tych dvoch.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- M1ch4l
- VIP
nebude za tu cenu lepsi rucny mlyncek?
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
hlavne overuj a nic bez mlecich kamenov nekupuj
http://www.delonghi.com/sk-sk/produkty/ ... 0177111026
"Mlynček s kombináciou jedného stacionárného a druhého rotujúceho noža"
http://www.delonghi.com/sk-sk/produkty/ ... 0177111026
"Mlynček s kombináciou jedného stacionárného a druhého rotujúceho noža"
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Odar
- Pokročilý používateľ
M1ch4l --> Urcite bude. Ale zomliet 2 X denne kavu na 3 porcie. To ta postupne prestane bavit (aj mna prestava ). Vzhladom na cenu zatial odolavam.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- M1ch4l
- VIP
skerton, prave ten mam
Tamtie dve kavy som este nemal, ja som mal Ethiopia Yirgacheffe Wote. Dalsiu si tiez kupim daco od doubleshot.
Tamtie dve kavy som este nemal, ja som mal Ethiopia Yirgacheffe Wote. Dalsiu si tiez kupim daco od doubleshot.
nema niekto vyskusane toto?
http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... ica-tca-3/
aka ide z toho kava?
http://kavovary-espressa-cajniky.heurek ... ica-tca-3/
aka ide z toho kava?
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
chalani, nie som nejaký kávový fajnšmeker, ale s priateľkou sme sa rozhodli že by sme si zaobstarali nejaký kávovar..
podmienkou je pokiaľ možno jednoduchá príprava kávy a obsluha prístroja a žiadne nutné "úpravy" sitiek, filtrov a pod.
kapsľové prístroje zrejme vylúčime, ďalej sú v ponuke pákové vs. automatické? je medzi nimi nejaký zásadný rozdiel v chuti či kvalite kávy? a keď už automatický, ideálne aj so vstavaným mlynčekom na kávu? odporúčate Juru? iné?
podmienkou je pokiaľ možno jednoduchá príprava kávy a obsluha prístroja a žiadne nutné "úpravy" sitiek, filtrov a pod.
kapsľové prístroje zrejme vylúčime, ďalej sú v ponuke pákové vs. automatické? je medzi nimi nejaký zásadný rozdiel v chuti či kvalite kávy? a keď už automatický, ideálne aj so vstavaným mlynčekom na kávu? odporúčate Juru? iné?
- M1ch4l
- VIP
automaticky pristroj je samozrejme najjednoduchsia priprava kavy. Stlacis tlacitko a ides, len tam musis dat vodu, kavu a pripadne mlieko. To je prave ten dovod, preco to ja neuznavam. Ja si to radsej pripravim vlastnorucne. Dava mi to nieco viac ako stlacit si tlacitko. To vie spravit 3 rocne decko.
Rozdiel v kvalite by nemusel byt nejaky vyrazny ale neviem to porovnat. Urcite zalezi na konkretnom stroji. Malo by to byt naprogramovane na nejaky optimalny sposob pripravy, ale kto vie...
Idealne to asi je aj so vstavanym mlyncekom...minimalne je to pohodlnejsie.
Sestra ma nejaku taku masinu, dajake DeLonghi ci co, neviem, aky model. Ked pojdem na Vianoce domov, tak budem moct porovnat kvalitu kavy medzi mojim chemexom a tym jej strojom.
Dnes som bol v Alze vyzdvihnut nejake drobnosti. Tak som si dal v alzacafe cappucino. Zhodnotil by som to ako "fantazia v salke". A zaroven som si kupil Colombia Carlos Imbachi
Rozdiel v kvalite by nemusel byt nejaky vyrazny ale neviem to porovnat. Urcite zalezi na konkretnom stroji. Malo by to byt naprogramovane na nejaky optimalny sposob pripravy, ale kto vie...
Idealne to asi je aj so vstavanym mlyncekom...minimalne je to pohodlnejsie.
Sestra ma nejaku taku masinu, dajake DeLonghi ci co, neviem, aky model. Ked pojdem na Vianoce domov, tak budem moct porovnat kvalitu kavy medzi mojim chemexom a tym jej strojom.
Dnes som bol v Alze vyzdvihnut nejake drobnosti. Tak som si dal v alzacafe cappucino. Zhodnotil by som to ako "fantazia v salke". A zaroven som si kupil Colombia Carlos Imbachi