Sygic - aplikácia na špehovanie užívateľa???

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
zeleny_vlk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2012, 07:44

Sygic - aplikácia na špehovanie užívateľa???

Príspevok od používateľa zeleny_vlk »

Ahojte, nedávno som si zakúpil Sygic. Dnes som si ju chcel inštalovať a po kliknutí na tlačidlo inštalácie mi zobrazilo, že Sygic potrebuje prístup k nasledovnému: nákupy v aplikácii, história zariadenia a aplikácií, kontakty, poloha, fotky, médiá, súbory, fotoaparát, mikrofón, informácie o pripojení wi-fi, identifikátor zariadenia a informácie o hovoroch...To je vtip?! To ma akože táto ******** aplikácia bude špehovať na 100%?! Existuje niečo čím tú aplikáciu môžem obmedziť prípadne nejaká alternatíva k nej, ktorá toto nerobí?
ANONYM_a7

Re: Sygic - aplikácia na špehovanie užívateľa???

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

:D Si si kúpil prvý smartfón a ničomu očividne nerozumieš. Davaj pozor na takéto závery, skrz funkcionalitu vyžaduje čo je písané tak isto ako každá kvalitná navigácia ktorá má reálne fungovať:

nákupy v aplikácii - samozrejme ako inak si vie aplikácia overiť validitu licencie

história zariadenia a aplikácií - samozrejme ako inak by play store vedel akú verziu máš inštalovanú a aká je k dispozícii teda update

kontakty - Navigate to contact
poloha - samozrejme je to GPS navigácia
, fotky - navigate to foto,

médiá - tts,

súbory - súbory aplikácie ako mapy a config súbory,

fotoaparát - možno upnúť fotku konkretnej lokácie,

mikrofón - voice to text input

informácie o pripojení wi-fi - aby ti nezačalo stahovať map update na 3Gčku + A-GPS

identifikátor zariadenia - identifikácia zariadenia na serveroch

a informácie o hovoroch - tomuto celkom nerozumiem

Každopádnne nevidím tam nič nad čím by sa trebalo rozčulovať tak pokoj ;) Skutočne nerozumiem tvojmu rozhorčeniu to ako čo čakáš že ako čo by mala tá aplikácie vyžadovať pre funkcionalitu? :?

Vážne čo si myslíš? že Sygic nemá čo so storage tak si ukladá tvoje fotky? Sklamem ta reálne ani tú fotku nečíta len využije GPS koordináty aby mohol zadať požadovanú lokalitu. A kontakty? Vážne si myslíš že Sygic opäť nemá čo so storage tak si ukladá tel. číslo tvojich rodičov či kamarátov? Absolútne nič z toho čo je napísané hore neodchádza na server Sygicu vieš si to reálne predstaviť pri 60 mil užívateľov? Veď to je absurdné ;)
zeleny_vlk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 20. Apr, 2012, 07:44

Príspevok od používateľa zeleny_vlk »

Osobne by som uvítal možnosť nepovoliť fotoaparát, mikrofón, kontakty, fotky a informácie o hovoroch. Taktiež možnosť zakázať aplikáciam prístup na net - tak ako to môžem urobiť v PC. Proste aby mobil slúžil mne a nie naopak...
Používateľov profilový obrázok
xsi69
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa xsi69 »

To ma napadá téma z bazáru
Broslowski napísal:Sygic nám všetkým daroval na vianoce iP6tky.
:laugh:

Používam miui rom a tam si viem povoliť/zakázať aplikácií prístup appke kde chcem alebo nechcem.
Napr aj hra clash of clans by chcela využívať fotoaparát no má smolu.
Verím, že ak pogoogliš a máš root tak aplikáciu na správu povolení aplikácií nájdeš :-)

edit: informácie o hovoroch - najskôr vyžaduje pre funkčnosť blacklistu/adware
Spoiler: ukázať
PC:
CPU/Cooler: i5-4670K 3,4ghz@4,7Ghz 1,4V + Alpenföhn Brocken 2+XF140
MB: Asrock Z87M-Extreme4
RAM: 2x8gb Crucial Ballistix tactical@2133mhz 10-9-10-24 T1 1,4V
GPU: 1070ti Asus Turboblower
NVME: 512gb VPN100
SSD1: Samsung 860 qvo 512gb
SSD2: Samsung 840 EVO 250gb
SSD3: Hikvision C100 1TB (hot_backup)
HDD: 2x WD RED 3TB RAID 1 v silentmaxxoch (cold_backup)
PSU: Superflower Golden King 550w 80+platinum
CASE: Fractal Arc Mini
LCD: AOC Q3279VWF
Audio: Xonar DX , Microlab B77+solo6c , Fiio X3 64gb , Sony MDR-1R
Cooling: 4x120mm fractal silent@350rpm, cryorig XF140@ 400rpm, Enermax tb silence@ 300rpm, SS he01 140x38mm fan @ 400rpm

NB_Personal: HP elitebook 830 G5
CPU: i7 8650u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 1tb nvme
LCD: fHD sureview 120hz
LTE: áno

NB_Work: HP elitebook 840 G5
CPU: i7 8650u
RAM: 32gb
GPU: Intel 620
SSD: 512gb nvme
LCD: fHD
LTE: áno

Phone: Xiaomi mi8 128gb weekly rom
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

fotoaparát, mikrofón, kontakty, fotky a informácie o hovoroch mozes pokojne ako napisal kolega zakazat a stale mas plnohodnotnu navi bez modernych feature ako navigate to photo, navigate to contact, voice input. To ze si nemozes povolit je hlupost OS nie je to hlupost Sygicu, on to čo je hore spomenute vyzaduje od OS to ze ti on neponukne toto povolit toto zakazat nema s apkou nic spolocne nedovoli ti to pri ziadnej inej. Fakt ta viem na 100% ubezpecit ze ziadne udaje nejdu do Sygicu od teba proste to berem tam ze ta chytila daka vianocna paranoja a coskoro ta to predje a budes spokojne pouzivat :)

prístup na net by sa mal dať zakázať srz dáku apku ale neviem konkrétne. Opat však narážame na modenú navigáciu a teda keď máš nejaké to 3Gčko môžeš už napr využivať online services a teda aktuálny trafic či live speed cameras čo je celkom bomba hlavne v zahraničí alebo niekde kde to nepoznáš kde fakt nechceš riešiť niečo ako pokutu za rýchlosť ;)

K tomu iP - áno dostali sme pretože sme celý rok makali a boli aj výsledky, ja na tom nevidím nič zlé práve naopak, je to také neslovenské ;) a mišo si za to zaslúži rešpekt a uznanie :good:
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

root a niektoru z appops aplikacii. napriklad: https://play.google.com/store/apps/deta ... sion&hl=en
Wizik
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Wizik »

Celkom som sa pobavil, dakujem. :D
Nikoho nezaujimaju vase fotografie, historia hovorov ani nic podobne. Su to vsetko len veci, s ktorymi pracujeme pre ulahcenie pouzitelnosti. Stiahni si kludne inu navigaciu a uvidis, ake poziadavku ma aj nasa konkurencia.
Broslo tu celkom pekne vysvetlil, ku comu sa jednotlive veci pouzivaju.

A k tym informaciam o hovoroch, co sa Broslo nevedel vyjadrit, je to o tom, aby sa vobec z aplikacie priamo dalo vytocit telefonne cislo. Napr. si na mape najdes daky hotel/restauraciu a pokial je v databaze dostupne ich cislo, mozes im priamo zavolat. Keby sme od teba nechceli pouzivanie informacii o hovoroch, tak si to cislo mozes opisat na papierik, vypnut aplikaciu/ist s nou do pozadia a potom si rucne vytukat cislo priamo cez telefon.

Fakt je zbytocne mat komplex, ze ta niekto sleduje, snazime sa len uzivatelom ulahcit user experience najviac ako sa da.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I MUSIC !

Návrat na "Debata o všetkom"