nasa mila slovenska posta
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Re: nasa mila slovenska posta
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDet ... 1000151875
v cesku lacnejsie
anyways riadny off topic, dnes som chlapikovi povedal, ze mu nepride balik domov ale, ze bude musiet ist na stanicu, nebudem platit navyse, ze ne.
v cesku lacnejsie
anyways riadny off topic, dnes som chlapikovi povedal, ze mu nepride balik domov ale, ze bude musiet ist na stanicu, nebudem platit navyse, ze ne.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ano, nerobi. Cely termin "praca hlavou" je hovadina, kedze rozmyslas a defakto pracujes hlavou cely zivot. Logicke uvazovanie jednoducho nepokladam za pracu. Preco ma mat menezer, ktory len keca ustami, telefonuje a klika do mysi X krat lepsi zivot ako robotnik, napr. cely den zvarajuci ocel, soferujuci kamion, alebo kopajuci jamy? Fyzickou pracou sa clovek skorej zoderie, skorej sa prejavia zdravotne problemy. Chodi menezer do prace na siestu, pracuje vonku, ci leto, ci zima? Chodi autobusom? Este som takeho nevidel.jcdenton12 napísal: to mi akoze chces povedat, ze clovek co nemaka manualne ale hlavou tak nic nerobi?
Robotnik dokaze existovat bez menezera, vzdy je nejaka praca. Ale menezer nedokaze existovat bez ludi pod sebou. Menezer nevie nic o tom, co je to ozajstna praca. Malo by vsetko byt tomuto prisposobene. On mema mat co nejaky vyssi plat, ako ludia, co pod nim robia, pretoze kvoli nim ma on pracu, ma im byt vdacny. Ale takmer v kazdej firme je to naopak. A to je zle.jcdenton12 napísal:niesom manazer, no aj ked sa tebe zda ze cele dni len tuka do excelu a telefonuje a nic produktivne nerobi, tak ta ubezpecujem ze keby fakt nic nerobil, tak jeho team ludi, hoc aj fyzicky pracujicich by sa mal casom horsie a horsie az by sa uplne rozpadol
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Shiro: No neviem, bez dobrého menežéra je veľakrát firma v prdeli, on je zodpovedný za prácu ľudí pod ním, on rieši prúsery, on je veĽakrát dlhšie v práci ako robotník, on musí byť veľakrát viac vzdelaný a musí mať prehľad vo všetkom. To nie je len to, že prídem do práce na obed, najem sa a potom idem preč doprdele. Nehovoriac, že na manuálnu prácu vieš zohnať viac ľudí ako na menežéra, tam ti už treba trošku viac vedomostí.
Jednoduchý príklad:
Kamarát dostal vo fabrike novú frézu / brusku / flexu ja neviem čo. Testoval, čo to dá, rozdrbal to za cca 2 dni, škoda cca 400 eur. Len sa smial, že max mu strhnú prémie - 40 eur alebo tak nejako. Kto si to zlízne? Menežér.
Jednoduchý príklad:
Kamarát dostal vo fabrike novú frézu / brusku / flexu ja neviem čo. Testoval, čo to dá, rozdrbal to za cca 2 dni, škoda cca 400 eur. Len sa smial, že max mu strhnú prémie - 40 eur alebo tak nejako. Kto si to zlízne? Menežér.
- shiro
- Pokročilý používateľ
To je udel menezera, rovnako ako robotnik pracuje v hocijakom pocasi. Proste fyzicka praca by mala byt viac ocenena, ako akakolvek "praca hlavou"Krutibrko napísal:Shiro: No neviem, bez dobrého menežéra je veľakrát firma v prdeli, on je zodpovedný za prácu ľudí pod ním, on rieši prúsery, on je veĽakrát dlhšie v práci ako robotník, on musí byť veľakrát viac vzdelaný a musí mať prehľad vo všetkom.
Co komu brani dat to zacalovat toho kamosa? Kto to rozbil, ten caluje. Jednoduche. V tomto pripade menezer s tym nic nema.Krutibrko napísal:Jednoduchý príklad:
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
shiro, strašne si frustrovaný? Takéto akože "názory" vždy pobavia. Bežný človek, ktorí "fyzicky" maká vo fabrike a je "spokojný, prečo asi? Nemá nato, aby bol manažér, aby dokázal urobiť XXX ziskov firme, aby bojoval o vyššiu pozíciu, o tom to je, preto má "menežér" lepší plat, lebo je lepší, logicky? Veľa ľudí sa podceňuje, ak chceš byť kvalitný "menežér", musíš sa neustále zdokonalovať, makať na sebe, kdežto vo fabrike, máš každodenný stereotyp, no načo sa zlepšovať, makať na sebe.. to je 90% Slovákov, bohužiaľ a majú mať lepší plat? . Je XX príkladov, kde sa to dá ukázať ale je to zbytočné, je to jednoducho logické.
Podľa teba potom, aj keď vedec niečo vymyslí hlavou, má mať horší plat ako človek, pracujúci vo fabrike? Veď to je na smiech. A prosím, nepíš mi tu príklady s doktormi, alebo zamestnancami Slovenskej správy... a podobne, to už je vec samotného štátu, ktorý je totálne v prdely.
To čo si napísal nemá logiku, nedáva logiku a nikdy to logiku mať nebude.
Podľa teba potom, aj keď vedec niečo vymyslí hlavou, má mať horší plat ako človek, pracujúci vo fabrike? Veď to je na smiech. A prosím, nepíš mi tu príklady s doktormi, alebo zamestnancami Slovenskej správy... a podobne, to už je vec samotného štátu, ktorý je totálne v prdely.
To čo si napísal nemá logiku, nedáva logiku a nikdy to logiku mať nebude.
shiro tie tvoje názory na svet :/
Nie robotník nevie pracovať bez menežmentu - takých je skutočne málo a aj preto má plat aký má. Vie robiť, je zručný, je teda defaktom nástrojom. A menežer asi musel aj čo to vyštudovať, mať enormne veľké skúsenosti a vhodnú mieru empatie. Ruku na srdce nič z toho "obyčajný" robotník nemá (ak by mal nie je robotník)
Iste aj bez menežmentu sa dá žiť, neefektívne jak svina, nepohodlne a veľmi nákladne ale dá sa
Veď predsa tu máme dokonalý príklad, slovenskú poštu. Keby to tam chytil do rúk dáky fasa menežeris so skúsenostami a ideou novej koncepcii, pošta by mohla vyzerať úplne inak
Nie robotník nevie pracovať bez menežmentu - takých je skutočne málo a aj preto má plat aký má. Vie robiť, je zručný, je teda defaktom nástrojom. A menežer asi musel aj čo to vyštudovať, mať enormne veľké skúsenosti a vhodnú mieru empatie. Ruku na srdce nič z toho "obyčajný" robotník nemá (ak by mal nie je robotník)
Iste aj bez menežmentu sa dá žiť, neefektívne jak svina, nepohodlne a veľmi nákladne ale dá sa
Veď predsa tu máme dokonalý príklad, slovenskú poštu. Keby to tam chytil do rúk dáky fasa menežeris so skúsenostami a ideou novej koncepcii, pošta by mohla vyzerať úplne inak
- shiro
- Pokročilý používateľ
Len sa smej, aj ty si dalsi robos, ktory drie pod kravatakom ktory ma 2-3x tvoj plat. A povedz mi, ze ta to neserka. Ze si nikdy ani nepipol, ze ake maju "ti curaci vyssie" velke platy.castelL napísal:shiro, strašne si frustrovaný? Takéto akože "názory" vždy pobavia.
Bežný človek, ktorí "fyzicky" maká vo fabrike a je "spokojný, prečo asi? Nemá nato, aby bol manažér, aby dokázal urobiť XXX ziskov firme, aby bojoval o vyššiu pozíciu, o tom to je, preto má "menežér" lepší plat, lebo je lepší, logicky?
Ja sa zase pre zmenu smejem na tychto dristoch o sebazdokonalovani a podobnych blbostiach. pretoze to su take nic nehovoriace somariny, ze az. Co akoze clovek po takom "sebazdokonalovani" ma akoze robit lepsie? Udvihne viac kg? Vydrzi dlhsie bez spanku? Zvysi sa mu IQ? jasne....castelL napísal:Veľa ľudí sa podceňuje, ak chceš byť kvalitný "menežér", musíš sa neustále zdokonalovať, makať na sebe, kdežto vo fabrike, máš každodenný stereotyp, no načo sa zlepšovať, makať na sebe.. to je 90% Slovákov, bohužiaľ a majú mať lepší plat? . Je XX príkladov, kde sa to dá ukázať ale je to zbytočné, je to jednoducho logické.
Ano, ma mat nizsi plat, pretoze sa nezodiera manualne. Este mi povedz ze clovek co kazdy den manualne pracuje bude na tom zdravotne lepsie ako menezerko vyvalujuci sa v kresielku, jazdiaci na aute vyssej kategorie a fyzicky sa nenamahajuci. Dobry for. Telo ti to v neskorsich rokoch vsetko pekne vrati, neboj nic.castelL napísal:Podľa teba potom, aj keď vedec niečo vymyslí hlavou, má mať horší plat ako človek, pracujúci vo fabrike? Veď to je na smiech. A prosím, nepíš mi tu príklady s doktormi, alebo zamestnancami Slovenskej správy... a podobne, to už je vec samotného štátu, ktorý je totálne v prdely.
Skusenosti? Prosim ta dnesni menezeri vedia prd o skutocnej praci. nedokazu objektivne posudzovat, nevidia mnozstvo podruznych problemov, ktore musi pracovnik riesit. Nikdy nepridu dakam do vyroby, nezaujimaju sa o problemy robotnikov, len o planovanie, zisky, zmluvy a podobne blbosti. Ano, mozno su aj vynimky ale tych je tak malo, ze o nich sa nebavime. pretoze takmer vsade to funguje ako som popisal.Broslowski napísal: Nie robotník nevie pracovať bez menežmentu - takých je skutočne málo a aj preto má plat aký má. Vie robiť, je zručný, je teda defaktom nástrojom. A menežer asi musel aj čo to vyštudovať, mať enormne veľké skúsenosti a vhodnú mieru empatie. Ruku na srdce nič z toho "obyčajný" robotník nemá (ak by mal nie je robotník)
Nemyslim si, preco neefektivne, nepohodlne a nakladne? Proste si robotnik, ktory ma zakazky, riesis si ich sam, material si kupujes sam, nieje problem sa postarat o seba. Naco menezer?Broslowski napísal:Iste aj bez menežmentu sa dá žiť, neefektívne jak svina, nepohodlne a veľmi nákladne ale dá sa
Proste fyzicka praca by mala byt ocenena viac ako praca hlavou. A je fuk ci dakto studoval 10 ci 30 rokov na danu prac. poziciu. Aky smer si zvolil, taky bude mat zivot a nema co vriekat. Vedel do coho ide a tudiz ma zodpovednost za svoje kroky.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Reakcia na tvoju reakciu na @ castelL
No veď dobre nech majú. Dôležité je čo máš ty a na čo máš ty. Netreba druhým závidieť keď majú niečo čo nemáš ty, ak to chceš tiež makaj na sebe
K tomu IQ - áno ak bude skutočne usilovný a bude sa intelektuálne rozvíjať obyčajnému robošovi sa pokojne môže aj zvýšiť IQ. Ak neveríš shiro ze si na svete len pre to aby si sa učil a množil, veríš nepraým veciam Pretože len poznanie má zmysel - nič viac, informácia/poznanie je neoceniteľné.Preto sa aj vraví, kto umí ten umí, kto neumí ten čumí
A čo keď sa nezodiera manuálne? Zodiera sa psychycky. Vieš koľko je psychyckých porúch na svete? Asi aj viac ako tých fyz A liečba nie je "taká jednoduchá" ako keď si zlomíš ruku. Keď ti raz prepne z práce pri najlepšom pojdeš do ústavu, pri najhoršom skončiš na liekoch z ktorých sa z teba stane petržlenová vňať.
Nik nechce na firme menezera co nic nevie taký je tam max pol roka a potom ide oberať jablká do zahraničia maximálne tak. Neschopný menežer sa v modernej spoločnosti neudrží/neuživí
Reakcia na môj dotaz:
Sám si si odpovedal prečo to tak nejde
"Nemyslim si, preco neefektivne, nepohodlne a nakladne? Proste si robotnik, ktory ma zakazky, riesis si ich sam, material si kupujes sam, nieje problem sa postarat o seba. Naco menezer?"
Máš zakázky? odiaľ? na trhu je taká konkurencia že ak nemáš PR a nevieš sa predať nemáš ani s prepáčením hovno.
Ako môžeš makať 8-12h denne a ešte popri tom riešiť papiere birokraciu to sa nedá
Material kúpiš sám ale kde? Koľko za aký peniaz? pokiaľ nemáš absolútnu znalosť trhu vždy prerobíš a teda máš v konečnom dôsledku nižší zisk.
Čiže vidíš - je to problém. Pretože menežment môže mať a má neskutočný vplyv na samotný zisk šetrením nákladov a optimalizáciou procesov.
No veď dobre nech majú. Dôležité je čo máš ty a na čo máš ty. Netreba druhým závidieť keď majú niečo čo nemáš ty, ak to chceš tiež makaj na sebe
K tomu IQ - áno ak bude skutočne usilovný a bude sa intelektuálne rozvíjať obyčajnému robošovi sa pokojne môže aj zvýšiť IQ. Ak neveríš shiro ze si na svete len pre to aby si sa učil a množil, veríš nepraým veciam Pretože len poznanie má zmysel - nič viac, informácia/poznanie je neoceniteľné.Preto sa aj vraví, kto umí ten umí, kto neumí ten čumí
A čo keď sa nezodiera manuálne? Zodiera sa psychycky. Vieš koľko je psychyckých porúch na svete? Asi aj viac ako tých fyz A liečba nie je "taká jednoduchá" ako keď si zlomíš ruku. Keď ti raz prepne z práce pri najlepšom pojdeš do ústavu, pri najhoršom skončiš na liekoch z ktorých sa z teba stane petržlenová vňať.
Nik nechce na firme menezera co nic nevie taký je tam max pol roka a potom ide oberať jablká do zahraničia maximálne tak. Neschopný menežer sa v modernej spoločnosti neudrží/neuživí
Reakcia na môj dotaz:
Sám si si odpovedal prečo to tak nejde
"Nemyslim si, preco neefektivne, nepohodlne a nakladne? Proste si robotnik, ktory ma zakazky, riesis si ich sam, material si kupujes sam, nieje problem sa postarat o seba. Naco menezer?"
Máš zakázky? odiaľ? na trhu je taká konkurencia že ak nemáš PR a nevieš sa predať nemáš ani s prepáčením hovno.
Ako môžeš makať 8-12h denne a ešte popri tom riešiť papiere birokraciu to sa nedá
Material kúpiš sám ale kde? Koľko za aký peniaz? pokiaľ nemáš absolútnu znalosť trhu vždy prerobíš a teda máš v konečnom dôsledku nižší zisk.
Čiže vidíš - je to problém. Pretože menežment môže mať a má neskutočný vplyv na samotný zisk šetrením nákladov a optimalizáciou procesov.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
A ten, co robi fyzicku pracu - nemal aj on moznost rozhodnut sa, ktorym smerom sa v zivote vyda a nema co vrieskat?shiro napísal:Proste fyzicka praca by mala byt ocenena viac ako praca hlavou. A je fuk ci dakto studoval 10 ci 30 rokov na danu prac. poziciu. Aky smer si zvolil, taky bude mat zivot a nema co vriekat. Vedel do coho ide a tudiz ma zodpovednost za svoje kroky.
Babrak moze byt aj robos, aj manager. A to neber tak, ze sa "managerov" zastavam - mam svoje skusenosti
Chlapec este evidentne nevidel "prepnuteho" cloveka, ktory vyhorel. Ja som ich uz par v svojom okoli zazil, mne sa to chvalabohu zatial nestalo. Ale sranda to nie je. Lenze kazdy povazuje svoje problemy za najvacsie na svete, optika cudzimi ocami je vacsine ludom cudzia. Ja hovorim, nech si to kazdy odskusa sam. Potom pochopiBroslowski napísal:Zodiera sa psychycky. Vieš koľko je psychyckých porúch na svete? Asi aj viac ako tých fyz A liečba nie je "taká jednoduchá" ako keď si zlomíš ruku. Keď ti raz prepne z práce pri najlepšom pojdeš do ústavu, pri najhoršom skončiš na liekoch z ktorých sa z teba stane petržlenová vňať.
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Hlavny rozdiel medzi "robosom" a "kravatakom" je, ze kravataci robia rozhodnutia, a s rozhodnutiami prichadza zodpovednost. Ako to uz Broslo povedal - robotnik sa moze do**bavat fyzicky, no psychicke vypatie manazera je mnohonasobne vyssie. Sanca, ze sa robotnik udrzi na jednom mieste 10 rokov je ovela vyssia, ako to, ze manazera po case nevymenia. Staci jedno zle rozhodnutie, a letis. Funguje to tak vsade, aj v statnych instituciach.
Dobrou poznamkou bolo aj efektivne narabanie s prostriedkami a pracovnou silou - bez manazera to jednoducho nejde. Mozes mat 10 brilantnych programatorov, no pokial nemas nad nimi dalsieho cloveka, co pozna slabe/silne stranky kazdeho z nich, a nedokaze im rozdelit idealne pracovne zaradenie, tak nikdy nebudu moct fungovat na plny potencial ako skupina. A ak sa nieco na takom projekte poserie, leti manazer (v lepsom pripade je preradeny inde), nie tych 10 ludi, co realne vytvarali produkt.
Suhlasim s tym, ze manualne pracujuci ludia by mohli byt lepsie financne ohodnoteny, to ale neznamena, ze niekto postaveny vyssie v hierarchii si nezasluzi mat vacsi plat ako oni len preto, lebo sa mu nerobia mozole na rukach...
Dobrou poznamkou bolo aj efektivne narabanie s prostriedkami a pracovnou silou - bez manazera to jednoducho nejde. Mozes mat 10 brilantnych programatorov, no pokial nemas nad nimi dalsieho cloveka, co pozna slabe/silne stranky kazdeho z nich, a nedokaze im rozdelit idealne pracovne zaradenie, tak nikdy nebudu moct fungovat na plny potencial ako skupina. A ak sa nieco na takom projekte poserie, leti manazer (v lepsom pripade je preradeny inde), nie tych 10 ludi, co realne vytvarali produkt.
Suhlasim s tym, ze manualne pracujuci ludia by mohli byt lepsie financne ohodnoteny, to ale neznamena, ze niekto postaveny vyssie v hierarchii si nezasluzi mat vacsi plat ako oni len preto, lebo sa mu nerobia mozole na rukach...
Desktop
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
Seba neriesim, som relativne spokojny tam kde som, no nepaci sa mi ten system.Broslowski napísal: No veď dobre nech majú. Dôležité je čo máš ty a na čo máš ty. Netreba druhým závidieť keď majú niečo čo nemáš ty, ak to chceš tiež makaj na sebe
Clovek ma vediet sa s vecami vysporiadat. Pretoze sa s tym nik za neho vysporaduvat psychicky nebude. Praca nieje nejaka strasna vec ako umrtie rodica alebo potomka, kde sa caka ze to cloveka moze riadne oplieskat o zem.Broslowski napísal:A čo keď sa nezodiera manuálne? Zodiera sa psychycky. Vieš koľko je psychyckých porúch na svete? Asi aj viac ako tých fyz A liečba nie je "taká jednoduchá" ako keď si zlomíš ruku. Keď ti raz prepne z práce pri najlepšom pojdeš do ústavu, pri najhoršom skončiš na liekoch z ktorých sa z teba stane petržlenová vňať.
Mame znameho maliara....ak chces s nim riesit, objednavas sa aj na pol roka vopred, tolko ma prace. Okrem malovania robi aj vyspravky, murarcinu, eletriku. Netreba ti ziadne PR a reklamy, ked si dobry ludia to o tebe rychlo rozkriknu. A mas o pracu postarane.Broslowski napísal:Sám si si odpovedal prečo to tak nejde
Aky je problem si to naplanovat? Si vyhradis jeden den v tyzdni na papierovacky, alebo ich das robit nejakej uctovnicke. A na zaklade toho si planujes pracu.Broslowski napísal:Ako môžeš makať 8-12h denne a ešte popri tom riešiť papiere birokraciu to sa nedá
Netaraj, to by potom XY firiem slo do straty vkuse. Clovek co robi v nejakej oblasti jasne ze ma znalost trhu v danej oblasti, je to prirodzene. Nepojdem robit murara ked neviem ake mam moznosti nakupu materialu a ci sa mi to vobec oplati. Ved toto je zaklad, co musis robit aby ti to vynasalo. mame eshopy, telefony maily...aky problem je overit si nieco? Za 10 minut si informovany.Broslowski napísal:Material kúpiš sám ale kde? Koľko za aký peniaz? pokiaľ nemáš absolútnu znalosť trhu vždy prerobíš a teda máš v konečnom dôsledku nižší zisk.
A za toto maju mat 2-3x moj plat? To aj ja ked som murar, tak pojdem robit taketo planovacky. Toto dokaze kazdy uz len tym, ked ide na dovolenku. Aj tam si planujes kade pojdes a kolko stoji benzin v ktorom state, kolko stoji ubytko a akeho standardu. Nic divneho. Akurat miesto dovolenky mas firmu ktora zozerie suroviny a vypluje hotovy vyrobok.Broslowski napísal:Pretože menežment môže mať a má neskutočný vplyv na samotný zisk šetrením nákladov a optimalizáciou procesov.
Ano, ale fyzicky sa zodiera, ako som uz pisal.Odar napísal: A ten, co robi fyzicku pracu - nemal aj on moznost rozhodnut sa, ktorym smerom sa v zivote vyda a nema co vrieskat?
Aj robis ma zodpovednost...minimalne za kvalitne odvedenu pracu.filuS napísal:Hlavny rozdiel medzi "robosom" a "kravatakom" je, ze kravataci robia rozhodnutia, a s rozhodnutiami prichadza zodpovednost.
Ked si neda menezer bach a na dosledky svojho konania, tak jasne potom....treba brat do uvahy aj moznost, ze mu rozhodnutie jednoducho nevyjde, lebo....lebo daco.filuS napísal:Ako to uz Broslo povedal - robotnik sa moze do**bavat fyzicky, no psychicke vypatie manazera je mnohonasobne vyssie. Sanca, ze sa robotnik udrzi na jednom mieste 10 rokov je ovela vyssia, ako to, ze manazera po case nevymenia. Staci jedno zle rozhodnutie, a letis. Funguje to tak vsade, aj v statnych instituciach.
A preco nie? Kto robi danu cinnost, ma byt za nu aj zodpovedny. Ked nieco zle naprogramuju, tak nieje na vine menezer, ktory jasne ze nepozna programovanie tak specializovane a do hlbky ako programatori. Menezer neprogramuje, on riadi chod skupiny a stara sa aby jej nic nechybalo k vykonaniu zadania.filuS napísal:Dobrou poznamkou bolo aj efektivne narabanie s prostriedkami a pracovnou silou - bez manazera to jednoducho nejde. Mozes mat 10 brilantnych programatorov, no pokial nemas nad nimi dalsieho cloveka, co pozna slabe/silne stranky kazdeho z nich, a nedokaze im rozdelit idealne pracovne zaradenie, tak nikdy nebudu moct fungovat na plny potencial ako skupina. A ak sa nieco na takom projekte poserie, leti manazer (v lepsom pripade je preradeny inde), nie tych 10 ludi, co realne vytvarali produkt.
[/quote]filuS napísal:Suhlasim s tym, ze manualne pracujuci ludia by mohli byt lepsie financne ohodnoteny, to ale neznamena, ze niekto postaveny vyssie v hierarchii si nezasluzi mat vacsi plat ako oni len preto, lebo sa mu nerobia mozole na rukach...
A prave to je presny opak toho co vravim.
Uz sa mi tu nechce vypisovat litanie, proste s takymto systemom nesuhlasim a myslim ze keby boli robosi ohodnoteni viac ako menezeri, bolo by to lepsie.
Pretoze dalsia vec....je tiez hodne vela firiem kde je menezment uplne neschopny, alebo sleduje len svoje ciele a serie na ludi...potom firma krachne, ludia nemaju co do ust a menezeri sa odfajcia polozit inu firmu alebo si svoje miliony dakde uzivaju.
Naposledy upravil/-a shiro v Ut 13. Jan, 2015, 17:25, upravené celkom 2 krát.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ok nemá zmysel končím proste si ideš stále dookola svoje dúfam že sa vysporiadaš aj so zlomenou rukou teda sám a nepojdeš lekárovi tak isto, ako pán maliar ktorý je očividne šikulka a podnikateľ (teda nie roboš) keď si zlomí ruku veď nech sa s tým vysporiada sám všakže. Nebavíme sa tu o firme 1 človek ale o veľkých firmách, ani o živnostníkoch ktorí ak sú šikovní si samozrejme robia vlastný menežment Ale vravim končim nemá zmysel vysvetlovať máš úplne iný pohľad na svet.
Ver mi ze ked mas pod sebou 10 ludi, mozu byt fakt total schopaci atď, ale ak ich zle vedieš a finálny produkt nebude zodpovedať dopytu, reálne môžeš zničiť život 10tim schopným ľuďom. (je to len modelová situácia) ako sa mám s týmto vysporiadať sám keď mám chrbtovú kosť? Práca je obživa, jak pre telo tak pre mysel - bez nej nemá zmysel existovať...
Este maličkosť - plánovanie je menežment
Ver mi ze ked mas pod sebou 10 ludi, mozu byt fakt total schopaci atď, ale ak ich zle vedieš a finálny produkt nebude zodpovedať dopytu, reálne môžeš zničiť život 10tim schopným ľuďom. (je to len modelová situácia) ako sa mám s týmto vysporiadať sám keď mám chrbtovú kosť? Práca je obživa, jak pre telo tak pre mysel - bez nej nemá zmysel existovať...
Este maličkosť - plánovanie je menežment
po dlhej dobe bezproblemoveho vyuzivania sluzieb nasej milej posty sa mi stala zaujimava vec. v baliku bol sveter z aliexpressu za asi 8 usd, bol poslany, odisiel z ciny 2.12. a potom sa zacali diat veci.predajca bol oznaceny ako suspicious seller, ali express neskor poslal peniaze spat, ale co potom s poslanym balikom? v piatok prisiel do sr, v pondelok o siedmej na postu a o 14tej bol prevzaty. ale mne nic do schranky neprislo, listok ani balik. dnes po telefonate tetuska povedala ze balik je v hlohovci. zaujimalo by ma ako je toto mozne, to recykluju mesacne track cisla?
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
MBP 13" A1502
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Neviem, kolki z Vas maju skusenosti s Ceskou postou, no musim povedat, ze Slovenska posta je na tom este dobre.
Medzi sviatkami som si objednal nove podlozku pod mys - $51. Posielane z Japonska - za 2 ci 3 dni to bolo v Cechach, co som bol prekvapeny. Zadrzali to na colnici (na Slovensku sa mi to este nestalo, tam ich take baliky ani nezaujimali - a to som kupoval kopec podloziek z amazonu/ebay), o dva dni na to obalku, ze Ceska posta chce splnomocnenie na zastupovanie v konani a podklady k colnemu jednaniu. Hned som im vsetko poslal, na dalsi den uz tracking hovoril, ze to odislo do depa. Na dalsi den cakam, nikoho nikde, a len, ze adresat nezastihnuty. V schranke ziadny papierik, nikto nevolal (telefonne cislo tam mali, pretoze to bolo priamo na baliku ako som neskor zistil), ale tak asi nemali kluce od nasho vchodu (nasa postarka ho ma, ale asi to roznasal niekto iny). Tak som isiel osobne na postu si to vyzdvihnut, no a tu sa zacali diat veci. Normalne prepazky to nevydavali, ze vraj treba ist dakde z boku budovy, ze tam vydavaju EMS baliky. Tak som tam prisiel, ukazujem im mobil s tracking number. Bol to jediny identifikator balika, ktory mam k dispozicii, kedze ziadny papierik o nedoruceni mi do schranky nedali - sice mam aj kopiu podacieho listka, ale tam nenajdu nic okrem toho cisla a adresy. Ta teta za okienkom na mna pozrela a len z nej vyliezlo, ze podla toho to nevie najst (netusim ako si tam oni vedu baliky, ale nechapem ako podla medzinarodneho podacieho cisla nevedia najst balik vo svojom systeme). Nakoniec to dala hladat podla mena a ulice - nasla. A povedala, ze to musim ist tam kde som bol najprv, do hlavnej haly, ze tam mi to vydaju. Tak som sa vratil naspat, zobral si poradove cislo, pockal 10 minut a prisiel okienku. Znova ukazem ten tracking number, teta zas prevrati ocami, popyta obciansky, a hlada podla mena. Balik nasla - a len z nej vyletelo, ze to musim ist z boku cez iny vchod, ze tam vydavaju EMS baliky. To som uz bol kus nasraty, povedal som jej, ze tam som uz bol a ze ma poslali naspat tu. Tak zdvihla telefon, chvilu sa bavila s tou tetou "z boku" a potom povedala, ze sa uz s tym balikom ponahlaju hore. Doniesli balik, par minut sa snazila nieco najst, a nakoniec z nej vyliezlo, ze mam zaplatit 488KC. Kedze som nepocital s tym, ze dan+poplatky budu az take vysoke, taku hotovost som nemal. A kedze platit kartou je prilis moderne, tak som musel ist vybrat do bankomatu. Cize okrem toho, ze si ma tam pohadzovali ako knedlik a zaje**l som takmer hodinu casu, tak som este zaplatil dan+poplatky vo vyske ~40% hodnoty celeho balika. Toto sa mi so Slovenskou postou za 10 rokov, co kupujem veci cez net, teda este nestalo. Ale tak mozno mam len stastie, kto vie.
Medzi sviatkami som si objednal nove podlozku pod mys - $51. Posielane z Japonska - za 2 ci 3 dni to bolo v Cechach, co som bol prekvapeny. Zadrzali to na colnici (na Slovensku sa mi to este nestalo, tam ich take baliky ani nezaujimali - a to som kupoval kopec podloziek z amazonu/ebay), o dva dni na to obalku, ze Ceska posta chce splnomocnenie na zastupovanie v konani a podklady k colnemu jednaniu. Hned som im vsetko poslal, na dalsi den uz tracking hovoril, ze to odislo do depa. Na dalsi den cakam, nikoho nikde, a len, ze adresat nezastihnuty. V schranke ziadny papierik, nikto nevolal (telefonne cislo tam mali, pretoze to bolo priamo na baliku ako som neskor zistil), ale tak asi nemali kluce od nasho vchodu (nasa postarka ho ma, ale asi to roznasal niekto iny). Tak som isiel osobne na postu si to vyzdvihnut, no a tu sa zacali diat veci. Normalne prepazky to nevydavali, ze vraj treba ist dakde z boku budovy, ze tam vydavaju EMS baliky. Tak som tam prisiel, ukazujem im mobil s tracking number. Bol to jediny identifikator balika, ktory mam k dispozicii, kedze ziadny papierik o nedoruceni mi do schranky nedali - sice mam aj kopiu podacieho listka, ale tam nenajdu nic okrem toho cisla a adresy. Ta teta za okienkom na mna pozrela a len z nej vyliezlo, ze podla toho to nevie najst (netusim ako si tam oni vedu baliky, ale nechapem ako podla medzinarodneho podacieho cisla nevedia najst balik vo svojom systeme). Nakoniec to dala hladat podla mena a ulice - nasla. A povedala, ze to musim ist tam kde som bol najprv, do hlavnej haly, ze tam mi to vydaju. Tak som sa vratil naspat, zobral si poradove cislo, pockal 10 minut a prisiel okienku. Znova ukazem ten tracking number, teta zas prevrati ocami, popyta obciansky, a hlada podla mena. Balik nasla - a len z nej vyletelo, ze to musim ist z boku cez iny vchod, ze tam vydavaju EMS baliky. To som uz bol kus nasraty, povedal som jej, ze tam som uz bol a ze ma poslali naspat tu. Tak zdvihla telefon, chvilu sa bavila s tou tetou "z boku" a potom povedala, ze sa uz s tym balikom ponahlaju hore. Doniesli balik, par minut sa snazila nieco najst, a nakoniec z nej vyliezlo, ze mam zaplatit 488KC. Kedze som nepocital s tym, ze dan+poplatky budu az take vysoke, taku hotovost som nemal. A kedze platit kartou je prilis moderne, tak som musel ist vybrat do bankomatu. Cize okrem toho, ze si ma tam pohadzovali ako knedlik a zaje**l som takmer hodinu casu, tak som este zaplatil dan+poplatky vo vyske ~40% hodnoty celeho balika. Toto sa mi so Slovenskou postou za 10 rokov, co kupujem veci cez net, teda este nestalo. Ale tak mozno mam len stastie, kto vie.
Desktop
Spoiler: ukázať
Pridám aj ja fresh skúsenosť.
Liverpool - Slovensko - 2 dni
No a teraz sa začína boj so SP ktorý sa ešte neskončil (2 dni )
Liverpool - Slovensko - 2 dni
No a teraz sa začína boj so SP ktorý sa ešte neskončil (2 dni )