Zabezpecenie / ochrana pivnice

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: Zabezpecenie / ochrana pivnice

Príspevok od používateľa shiro »

Tak potom nevies o com to je, v dome si zahojeny. To uz ta kocikaren je lepsie riesnie, ako si pisal. Tam nepotrebujes nic murovat, a kedze tam skladuje veci uzka skupina ludi, tak sa kazdy stara, aby to bolo bezpecne. Lebo ked sa tam dakto vlame, utrpia tym vsetci.
V panelaku so 60-timi bytmi nemozes nikomu verit v dnesnej dobe.

Ja s nicim problem nemam, len sa pozastavujem nad tym napadom, kedze mi to pride zbytocne. A nik mi doteraz poriadne nezdovodnil, ze preco je to vlastne nutne. Okrem toho, ze tazatel ma vraj maly byt...pricom dnes existuje XY napadov ako vyriesit kadejake ulozne priestory. Nech mi nevravi, ze ma vsetko plne. O tom som mu pisal uz predtym.

Za chvilu tu dakto bude riesit ako tuningovat trabanta, alebo ci chodit do tesca na nakupy s Tatrou 815 a este ma tu budu vsetci presviedcat, ze ja som ten sibnuty, ked k tomu daco poviem :D

Ale sak nech si tazatel riesit, ved uvidi sam v buducnosti :-) Prajem vela stastia :cool:
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

shiro, preco si taky konfrontacny? OP chcel poradit so zabezpecenim pivnice. ak by otazka znela, ze kde si ulozit veci, ci v byte ci v pivnici, tak by som tvojmu postoju chapal, ale takto si offtopic.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Poukazujem na to, ze keby si spravil poriadok v inych veciach, nemusi vobec daco taketo riesit - on ma o problem menej, my mame o problem menej. V mnohych pripadoch staci kusok zmenit system ci navyky cloveka, a odstrani sa tym niekolko problemov naraz.

Obrazne povedane - preco by mal vlk robit skodu bacovi zabijanim oviec, ked moze ist do masokombinatu a ziskat cerstve ovcie maso bez zabijania? Chapes, o takomto principe hovorim. Vlk kusok zmeni svoj system alebo navyky a je spokojny aj on a aj zvysok sveta :-)

Preto nepovazujem za zle riesit niektore veci uplne inac, ako si tazatel ci ini radcovia myslia.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Return
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 24. Sep, 2010, 18:01

Príspevok od používateľa Return »

podla mna pomoze jedina vymena dvier a stien, nemusis ani zvarat, staci na koncoch jaklu zarezat do rohov aby si to mohol ohnut o 45, vzniknu uska, ktore mozes prevrtat a ukotvit o podlahu a strop, potom 2mm plech na krajoch ohnut o 45 aby sa to z vnutra dalo zrobmy uchitit medzi tie jaklove stojky, pripadne este nanitovat vystuze na vnutornu stranu z L-koveho profilu aby sa plech neprehinal, zalezi odtoho aku plochu budes mat medzi stojkamy, dvere podobne ale tam treba tie sroby z gulatou hlavou aby ti to z vonku nevitocili
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Athlon II x3 455 3.3 @ 3.6Ghz
Cooler: Scythe Ninja Plus rev. B
MB: MSI 870 - C45
RAM: 2 x 2GB Kingston 1333Mhz
GPU: Sapphire HD5770 850/1200 @ 960/1350Mhz
PSU: Fortron Saga II 500W + Enermax TBS 120mm
HDD: Samsung F3 DT 500GB + WD AAKS 320GB
LCD: Samsung SyncMaster 943BW 19"
Mouse: SideWinder
Audio: Xonar DS / AKG K512 / Creative A320 (na filmy)
NetBook: Asus 1015P (10,1", Atom N450, 2GB DDR2, 250GB HDD, W7 HP)
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

suhlas... bud taka plechova samovyroba alebo uz spominane Adlo hotove riesenie, ale ani to sa nemusi dat vsade efektivne aplikovat (nema kazdy krajnu pivnicu, pripadne tadial idu rozvody tepla...)

no pri pivnici 1x1 meter je to dost "drahe" ak nemas material zadarmo a aku taku zrucnost. Navrhujem preto zavolat Shira na bytovu schodzu, on ostanym vysvetli, ze tie pivnice su im aj tak nahovno, nech Ti ich daju (staci tak 3-5 susednych) a z toho uz bude pouzitelny priestor (a tym, co si tam davaju len kompoty nejaku policu prenajmes)

no a posledne riesenie je odnaucit ludi kradnut, aj svet bude krajsi :D
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ano....kedy bude schodza? :D
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
BaM
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa BaM »

Poriadok vo veciach nepomoze. Povedz mi kde v byte das 2x bicak, Hardtop z auta (rozmer 2x2 metre), zimne sanky, chemiu na umyvanie auta, kelnu, varechu, rezacku na dlazdice, vedro maliarskych potrieb, bandasku s modelarskym benzinom, ...
Blbosti to niesu a vyhodit sa nedaju. Garaz si prenajimat nebudem v Prahe je to trosku luxus. A ked dam 2500 mesacne za garaz, tak nemusim chodit jazdit RCckom ani Autom, lebo prasule pojdu na prenajom.

Co sa tyka vymurovania priecok uz som sa informoval neda sa to,vraj je to zasah do budovy.

Ocelove / ADLO vrata a pod. nato som tiez myslel, len neviem ci to bude stacit. Popravde je to pekelne drahe. Asi skor ze si to clovek zhotovy sam.

Spolocenstvo vlastnikou v byte je super vec nikdy sa na nicom nevedia dohodnut a kazdy ma smolu. Vzdy sa najde 1/3 ktora to nepotrebuje a tym padom navrh nepresiel.

A vandaly to nebudu. Naposled sa kradlo pred par mesiacmy, nastastie som tam nemal bajky takze pohoda. Ale vylamane zamky vo dverach a na mreziach na schodisku. Vsetky petlice a zamky na kojach vypacene. A ty co maju murovane pivnice, im bud vylomily zamok, alebo vysekaly dieru do steny a zamok z vnutra zarubne vlamaly do vnutra.
To je skor firma na bielenie.

Ale k veci.
Zatial ma napadaju dve riesenia. Oplotit to ocelovym pletivom ci mrezamy, a supnut tam par zamkou, nech to maju aspon tazke.
Alebo spominany GSM alarm na dvere a pride mi SMS. Tym padom budem vediet ze mame navstevu a rovno volam policiu.
ASUS - Jamo - Panasonic - Technics - LG
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

no....
1, ako obycajne shiro nesklamal so svojim patentom na rozum :D
2, pred zlodejom zamky niet,
uz si to uvaz sam.... buducnsot v takom byte, stropne-zavesne skrine ci jak ich volaju atd... moznosti mas milion
ci ti to stoji za to vrazat take prachy

a vlastna skusensot...aj ked ho nacapes co potom? zmlatis ho? fizlom? hodnota pivnice?
pocas sezony mam nahodenu kameru,chcel som vediet kto mi rabuje, navstevnika som vdaka nej videl ale co mu mozem...max deku a rozbit papulu, akurat viem ze kto to je.... a to je tak vsetko
zas mu nedokalicim nohu klepcom...to radsej vypustim hada nech ho uzre
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Len sa mi smej, a potom sa pozri na to, co si napisal sam :-)
Defakto si mu tiez povedal, ze nic tym nevyriesi a je to zbytocne.
BaM napísal:Poriadok vo veciach nepomoze. Povedz mi kde v byte das 2x bicak, Hardtop z auta (rozmer 2x2 metre), zimne sanky, chemiu na umyvanie auta, kelnu, varechu, rezacku na dlazdice, vedro maliarskych potrieb, bandasku s modelarskym benzinom, ...
V malych bytoch sa bicykle bezne vesaju na steny, kedze miesta na zemi niet. Hardtop z auta? Si robis prdel? Mas krpaty byt a kupis si auto, z ktoreho nemas kde skladovat 2x2m blbost? Tak si nebudes davat hardtop dole a hotovo. Mal si mysliset vopred, kde budes takuto hovadinu davat. Sanky do bytu das, nemaju tri metre. Hocikde na skrinu vylozis. Chemia na umyvanie auta je par krpatych flasiek. Alebo ma tvoje auto viac kozmetiky ako tvoja zena? Pochybujem :-) Staci 1x/mes zajst do umyvarky a nemusis riesit ziadnu chemiu. Rezacka na dlazdice - tiez hodis dakam do skrine alebo na skrinu. Vedro mal. potrieb - hadam to vedro nema meter v priemere. To das tiez hocikde. A bandaska s model. benzinom hadam nema tiez 50L.

Skratka, vsetko okrem toho hardtopu sa da do bytu v pohode pomestit. pripadne to daj k rodicom, ked uz, ti maju isto vacsi byt.

Tvoje veci sa daju vyriesit velmi jednoducho, vacsinou sa jedna o mensie a skladne veci (okrem hardtopu a bicyklov) jediny problem by bol, ze mas doma statocny bordel alebo sa ti nechce upratovat a vymyslat ulozne moznosti :-)

A nakoniec - ked ste tak strasne aktivna rodina ze mate na 2x bike, auto s hardtopom, vrazas peniaze do RC modelov a chces teraz vrazat do pivnice - radsej si mal vrazit do vacsieho bytu, v buducnosti ho budes tak ci tak potrebovat. A nie utracat za blbosti, co ti len zozeru peniaze, ale potom sa tlacis v malej kutici. Je to o prioritach, chces lepsie byvat, alebo behat na biku, ci riadit RC auticko? Pretoze na obe moznosti naraz nemas $$, musis daco obetovat.

Ked si si zle vyriesil byvanie a znasas domov kvantum veci, tak to potom nerev ze mas malo miesta.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

:hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :D :D :D

:facepalm:
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Len sa rehoc. A povedz mi, ze je nemozne to riesit sposobom aky som popisal. Naopak, je to mozne, velmi rychlo a jednoducho. Takze? Presvedc ma, ze to tak nieje ;-)
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

kto si da sanky na skrinu je dobry masochista. (a do skrine to chcem vidiet).
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
metamor
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 11. Sep, 2011, 11:26

Príspevok od používateľa metamor »

ked ta budu chciet vykradnut tak ta vykradnu tak ci tak. Ked tam das ocelove pletivo alebo karirohoze tak to prestikaju a dostanu sa dnu. Ked mal niekto murovanu a vysekali mu to. Tak ti pomoze jedine protiatomovy kryt s metrom betonu a olovenymi platnami... alebo to odpratat k rodine alebo to napratat do bytu. Celkom by sa asi hodilo spravit vo vacsich mestach sklady nepotrebnych veci pre ludi kam by chodili a skladovali svoje veci co inak davaju do pivnic pod zamkami a kamerami za prijatelnu sumu by sa to mozno aj osvedcilo :D
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

LordKJ napísal:kto si da sanky na skrinu je dobry masochista. (a do skrine to chcem vidiet).
preco? co je na tom zle? preco musia byt napr. na zemi? je na to nejaky predpis, alebo zakon? :D
V malom byte proste musis robit kompromisy a vymyslat sposoby skladovania veci, inac mas problem.

Proste clovek musi chciet to riesit a rozmyslat. A potom sa da aj do maleho bytu popratat dost veci. Ale ked nechce, mozem ja tu navrhovat kadeco, nieje to nic platne.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

metamor napísal:ked ta budu chciet vykradnut tak ta vykradnu tak ci tak. Ked tam das ocelove pletivo alebo karirohoze tak to prestikaju a dostanu sa dnu. Ked mal niekto murovanu a vysekali mu to. Tak ti pomoze jedine protiatomovy kryt s metrom betonu a olovenymi platnami...
Toto je podstatne, "ked ta budu chciet vykradnut", tak Ti nic nepomoze... ale proti dalsim 99% prilezitostnym blbeckom sa mas sancu chranit, tak ako zrejme zamykas byt, auto, mozno pouzivas antivir/firewall/kryptovanie/neukazujus PIN ku kartam, nenechavas mobil s penazenkou na stole v restike, ked sa ides vy... a pod.

Takze ked do suterenu s 30timi pivnicami nabehne clovek, co je okazany na kompoty a stare sanky, tak nebude stracat cas jednou "zabezpecenou" pivnicou, ked za ten cas moze spravit dalsich 10. Ak vsak bude mat od suseda tip, ze tam mas bike za 8k a lyze za dalsich 5 a k tomu si na cely vikend odisiel na chatu, tak...

Návrat na "Debata o všetkom"