Pneu s hrotmi
Pneu s hrotmi
Situacia za posledne dva dni ma prinutila zalozit tuto temu, a kedze si nemienim rozflakat klapacku len preto ze hajzel neda dole lyzicu aby odhrnul sneh/lad, tak by som rad podebatil na tuto temu. Viem ze pneu s hrotmi su u nas zakazane, to mi je ale uplne jedno, cize legislativne veci dajme prosim bokom a podme sa bavit o skusenostiach, pisu sem ludia, ktori ziju/zili v severskych krajinach, kde je toto bezna vec. Rad by som vedel ako sa chova takato pneu na normalnej asfaltke, aku ma zivotnost, pripadne cena, nakolko nasi importeri vobec neeviduju tieto veci.
Dakujem.
PS: pre debilov moralistov ktorych je tu kopa, je to tu sami lad, a odhrnace asi robia safari po meste nakolko len jazdia ale neodrhnaju.
Dakujem.
PS: pre debilov moralistov ktorych je tu kopa, je to tu sami lad, a odhrnace asi robia safari po meste nakolko len jazdia ale neodrhnaju.
.
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Re: Pneu s hrotmi
co som sa bavil jedneho casu so znamim z Finska, zivotnost na asfalte je par 100km...prilnavost na asfalte takmer nulova...pneumatiky celkom slusne drahe...oplati sa asi radsej sediet doma na riti Neber to osobne, proste u nas nepouzitelne...
- adriano94
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 19. Sep, 2008, 20:40
V nasich podmienkach nepouzitelne.. zaplatis zato palku a das ich dole za paru km... ake mas auto ? Lebo za 2 roky som z 4x4 nemal problem a to som chodil aj tam kde auta stali a sa vysypali aj hasiči
Spoiler: ukázať
- hopkok
- Používateľ
ma A8-mu Proste zbytocne sa s tym zaoberat.
- hopkok
- Používateľ
zeby centak snehu zas? Lad je svina, to je jasne
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
ak mas sadu zimnych s vyssim dezenom, mozes zo srandy skusit toto: http://www.atv-stvorkolky.sk/sub/atv-st ... klince.pdf
Vo FR su pneu s hrotmi v horskych oblastiach celkom bezne, tusim legalne len do 3.5tony a maximalka je 90km/h
Vo FR su pneu s hrotmi v horskych oblastiach celkom bezne, tusim legalne len do 3.5tony a maximalka je 90km/h
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
najma na slovensku kde sneh napadne raz za tri roky aj vtedy vydrzi max na 2 dni. inac blbe ze tie pneu s hrotmi maju tie hroty stale, to by mali riesit nejakym vysuvacim sposobom, vsak knight rider to mal uz pred 30 rokmi
raz som videl pneu na berlingu, co malo po bokoch hroty. Bola to taka gulicka s hrotom., cize neslo to cez celu pneu.
Vydrzalo mu to tyzden? Potom uz ostali z toho len klasicke zimaky.
Vydrzalo mu to tyzden? Potom uz ostali z toho len klasicke zimaky.
no ja neviem, preto pisem, v zivote som sa tymto nezaoberal, vsade citam ze sa vyrabaju rozne dlzky hrotov, od 2mm vystupenia skoro po 8mm do ladu, plus ze to je z pekne tvrdeho materialu a obrusuje sa to zaroven s dezenom. Pytam sa skor na skusenosti, ci niekto mal, jazdil na tom...
.
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
sice len ako spolujazdec, ale viezol som sa na Mitsubishi Lancer EVO s gumami s hrotmi
poviem pravdu ze pri kazdej zakrute som cakal ze sa vysekame von ale ono to drzalo ako pribite na tej ceste
pravda je vsak taka ze to ma zmysel na ujazdenom snehu/lade no nie na asfalte / kasovitom snehu
inac v lete vidno pekne na cestach "vyskrabane" kolajnicky
na par dni sa to neoplati, avsak ak si to vies vybavit, tak s A8 sa urcite vysantis poriadne s tym
poviem pravdu ze pri kazdej zakrute som cakal ze sa vysekame von ale ono to drzalo ako pribite na tej ceste
pravda je vsak taka ze to ma zmysel na ujazdenom snehu/lade no nie na asfalte / kasovitom snehu
inac v lete vidno pekne na cestach "vyskrabane" kolajnicky
na par dni sa to neoplati, avsak ak si to vies vybavit, tak s A8 sa urcite vysantis poriadne s tym
...
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
A co ked ma audinu...ma mat quattro a nic take by nepotreboval
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
to si niekto kupi A8 bez quattra?
co viem, snake ma A8, nie S8.
Ale ako pozeram, vsade ma nalepky quattro.
Ale ako pozeram, vsade ma nalepky quattro.