zdar dnes som si sledoval vlaky na polohavlaku.sk a ....
realne vlak dorazil 15 50 do stanice
podla systemu tam dorazil 16 25, teda az vtedy ho odpichlo zo zoznamu
moc sa mi neche verit tmu ze to zlyhalo kvoli pocasiu
otazka je
akym sytemom to funguje, lebo naposledy to slo presne podla realnej polohy sledovanej osoby
teraz som sa odsral o +- 40minut a nahanal dotycneho zbytocne, ktory sadol na skorsi vlak
vie niekto ?
dik
poloha vlaku
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
poloha vlaku
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Re: poloha vlaku
kde je vlak, vždy sledujem na cp.sk
ešte sa mi nestalo, aby to nesedelo
ináč, aké je to, ked sa človek "odsere" ?
ešte sa mi nestalo, aby to nesedelo
ináč, aké je to, ked sa človek "odsere" ?
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
no strata casu zbytocny vyjazd a pod
ne kazdy pouziva mobil
ne kazdy pouziva mobil
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
bohuzial tieto stranky ti neposkytuju ziadnu garanciu - je to viac technologicka hracka ako nieco na com mozes planovat zivotne dolezite udalosti a'la porod dietata a tak.
Cize ponaucenie je jednoduche : ked vies ze niekoho mas ist zobrat z vlaku, a vies ze ti cesta na stanicu trva 15 minut, dohodnes sa s dotycnym ze ti 20 minut pred planovanym prichodom proste zavola. Ked nepouziva mobil, budes tam 40 minut odsierat. To je dan. Ked bude nabuduce zavej, budes tam odsierat osem hodin len preto lebo ti dotycny nezavolal. To je tiez jednoducha dan.
Ak si ochotny ju podstupit, nepouzivajte mobily aj nadalej.
Cize ponaucenie je jednoduche : ked vies ze niekoho mas ist zobrat z vlaku, a vies ze ti cesta na stanicu trva 15 minut, dohodnes sa s dotycnym ze ti 20 minut pred planovanym prichodom proste zavola. Ked nepouziva mobil, budes tam 40 minut odsierat. To je dan. Ked bude nabuduce zavej, budes tam odsierat osem hodin len preto lebo ti dotycny nezavolal. To je tiez jednoducha dan.
Ak si ochotny ju podstupit, nepouzivajte mobily aj nadalej.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
kedze som robil na zeleznici, tak v rokoch 2005-2006 bola situacia taka,
ze tie udaje sa citali z prvej napravy vlaky.
sa naprogramovalo cislo vlaku do HDVcka, a po prechode cez cidlo na kolajnici v stanici alebo inej sledovacej stanici pribudol do polohy vlakov udaj o meskani, naskoku v minutach.
tak a teraz vies, ze staci namraza, sneh, a to ze to cidlo nezaznamena, a je nutne ten udaj zadat tam rucne, a preto mas casto v tabulke nieco ako -125 alebo v poslednej stanici 200 meskanie kym v predoslej je 0 min.. proste, chyba techniky
v cesku viem, ze to uz v 2008 fungovalo cez GSM vysielace a vysielanie polohy cez mobilne telefony.
viem ze u nas mali rusnovodici dlho vysielacky, ale planovala sa kompletna zmena na GSM infrastrukturu vsetkych HDVciek, aby sa dalo dovolat kazdemu rusnovodicovi do vlaku priamo. dokonca z nedavnej exkurzie v presove na stanici viem, ze to asi funguje /neviem ci vsadeP, lebo som videl zoznam cisel do kazdeho HDV /hdv - hnacie drahove vozidlo, rusen/
ako je to teraz neviem, nieco je popisane tu:
http://www.zsr.sk/buxus/docs/legislativ ... sy/SR_1012
tu to mas krasne rozpisane ako to funguje v cr:
http://www.odbornecasopisy.cz/index.php ... ment=28576
edit:
tu je ako to funguje na SR: alebo fungovalo to ani sam neviem, ze to bolo manualne, viem ze to robili napravy, alebo aspon poslali info na stanicu kde ju trebalo ptovrdit:
http://www.vlaky.net/online/diskusia/te ... 9&n#130939
ze tie udaje sa citali z prvej napravy vlaky.
sa naprogramovalo cislo vlaku do HDVcka, a po prechode cez cidlo na kolajnici v stanici alebo inej sledovacej stanici pribudol do polohy vlakov udaj o meskani, naskoku v minutach.
tak a teraz vies, ze staci namraza, sneh, a to ze to cidlo nezaznamena, a je nutne ten udaj zadat tam rucne, a preto mas casto v tabulke nieco ako -125 alebo v poslednej stanici 200 meskanie kym v predoslej je 0 min.. proste, chyba techniky
v cesku viem, ze to uz v 2008 fungovalo cez GSM vysielace a vysielanie polohy cez mobilne telefony.
viem ze u nas mali rusnovodici dlho vysielacky, ale planovala sa kompletna zmena na GSM infrastrukturu vsetkych HDVciek, aby sa dalo dovolat kazdemu rusnovodicovi do vlaku priamo. dokonca z nedavnej exkurzie v presove na stanici viem, ze to asi funguje /neviem ci vsadeP, lebo som videl zoznam cisel do kazdeho HDV /hdv - hnacie drahove vozidlo, rusen/
ako je to teraz neviem, nieco je popisane tu:
http://www.zsr.sk/buxus/docs/legislativ ... sy/SR_1012
tu to mas krasne rozpisane ako to funguje v cr:
http://www.odbornecasopisy.cz/index.php ... ment=28576
edit:
tu je ako to funguje na SR: alebo fungovalo to ani sam neviem, ze to bolo manualne, viem ze to robili napravy, alebo aspon poslali info na stanicu kde ju trebalo ptovrdit:
http://www.vlaky.net/online/diskusia/te ... 9&n#130939
rk_kn. Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
Zobraz odkaz na diskusný príspevok Polohy vlakov
dávajú do PIS ručne určená pracovníci staníc. Podobne ako sme dávali polohy vlakov do IRIS-N. Nevýhoda je v tom, že ak pracovník východzej stanice neodošle údaj o odchode vlaku, ďalší na trati nemôžu dávať ďalšie údaje o pohybe vlaku. To sa nám stávalo na IRISe -N, keď mali tranzitérky na Ba - východ skrátenú prac. dobu a vlak odišiel až po tejto dobe, nemal kto zadať odchod vlaku, a vlak už o 19. hod došiel do našej stanice a nemohli sme ho spracovať na vývoz. Okrem toho , nevýhody súčasného systému je v tom, že v prípadoch odklonov, prečíslovaní vlakov s tým súvisiacim, nedokáže spracovať údaje podľa skutočnej trasy a skutočnej situácie.
» barguzin Napíš poštu cez VLAKY.NET Mail
Zobraz odkaz na diskusný príspevok Poloha vlakov
Pozná niekto princíp fungovania systemu na sledovanie polohy vlakov? Ako sa zisťuje presná poloha vlaku medzi dvoma stanicami, využivajú sa na to nejaké elektronické zariadenia priamo na šírej trati - najmä na tratiach menšieho významu by to bolo pravdepodobne nereálne. Alebo sa len využije len údaj z poslednej obsadenej stanice (dopravne, zastávky) a pohyb vlaku na mape je už len "odvodený" od tohoto udaju?
Spoiler: ukázať
Ked chces skutocnu polohu, tak toto je 100% spolahlive
http://tis.zsr.sk/elis/pohybvlaku-iframe
polohavlaku ma dost oneskorenie (asi v 5 minutovych intervaloch sa to obnovuje) a velmi casto maju vypadok
http://tis.zsr.sk/elis/pohybvlaku-iframe
polohavlaku ma dost oneskorenie (asi v 5 minutovych intervaloch sa to obnovuje) a velmi casto maju vypadok
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Nic nieje spolahlive. Kym tam tu hodnotu - vlak cislo 700 presiel niekto nenatuka v pripade techn. vypadku automatizovaneho systemu /ktory dufam vobec je, lebo ako citas, v 2007mom samotny prechod vlaku manualne zadavali pracovnici stanice!!), ziadna stranka Ti nepomoze.
Tu nieje problem vypadok medzi stanicou a polohou vlaku, ale medzi vlakom a samotnou stanicou Ked toto nieje poriesene, ziadny vlak nebude pisat polohu.
Napr v pripade velkej kalamity dokonca tento system uplne vypnu, a nevidno polohu nicoho.
Tu nieje problem vypadok medzi stanicou a polohou vlaku, ale medzi vlakom a samotnou stanicou Ked toto nieje poriesene, ziadny vlak nebude pisat polohu.
Napr v pripade velkej kalamity dokonca tento system uplne vypnu, a nevidno polohu nicoho.