nVidia GeForce GTX 970 (recenzie, informácie...)
Re: nVidia GeForce GTX 970 (recenzie, informácie...)
G1 gaming ma vraj upravene otacky
F51 BIOS is already modified fan speed. You can click here to check graphics card BIOS description.
GB stranka: Modify fan duty in MS-DOS mode
tak ci tak mi cez msi afterburner ide len 34% = 1600RPM, skusim este OC guru II ale MS-DOS mode mi nepride ako idle otacky
F51 BIOS is already modified fan speed. You can click here to check graphics card BIOS description.
GB stranka: Modify fan duty in MS-DOS mode
tak ci tak mi cez msi afterburner ide len 34% = 1600RPM, skusim este OC guru II ale MS-DOS mode mi nepride ako idle otacky
Spoiler: ukázať
Klasický "post-purchase rationalization." Nvidia používa rovnaký marketing ako napr. apple - zákazník zaplatí za produkt nadštandardnú cenu a preto aj keď nedostane nadštandardný produkt, vzhľadom na investované peniaze ho ego tak či tak núti produkt obhajovať, lebo keby priznal, že produkt nedosahuje propagované kvality napriek tomu, že za neho zaplatil vyššiu cenu, v očiach ostatných by vyzeral hlúpo. V takejto situácii má málokto odvahu pripustiť, že bol naozaj oklamaný (lebo oklamaný = hlúpy) a tak sa zúfalý zákazník chytá akejkoľvek slamky, hoci aj od spoločnosti, ktorá ho zámerne uviedla do omylu .BOB! napísal:Cteni majitelia "nadcasovej GTX970" myslite si co chcete, ale pre mna je GTX970 fail! A ano utesujte sa, ze ta grafika vykon ma, ale sami viete ze je to iluzia!
Čo sa týka reálneho výkonu karty, len tí čo testovali konkurenčné kartu s cieľom zistiť ako to skutočne je poznajú pravdu - väčšina "novinárov" sa v tejto kauze ukázali ako bábky nvidie opakujúci marketingové kecy, a keď sa človek pozrie spätne na tie recenzie, hneď začne dávať zmysel, prečo sa z nich vytratili "frametime" testy, ktoré vymyslela sama nvidia a veselo ich použila ako marketingový nástroj - najvtipnejšie je, že ani sama nvidia nepoužila tie testy na porovnanie gtx970 a 980 vo svojom pr vyhlásení.
Podobne to bolo aj na mnohých "enthusiast" fórach : urážky, znevažovanie, výsmech, derailing threadov a nakoniec lock - len pre info, prvé správy od užívateľov sa na fórach objavili viac ako dva týždne pred tým, ako sa to dostalo na titulky a to už viacero "nadšeneckých" webov stihlo locknúť/vymazať niekoľko threadov o probléme. A astroturferi/"fanboyi" s podporov modov a adminov veselo pokračovali v urážaní a ponižovaní užívateľov, a opakovaní, že nič také nie je pravda a všetci čo to hovoria sú amd fanboyi. Po marketingovom vyhlásení nvidie sa len zmenila rétorika na "ale veď 4gb tam fyzicky je, takže to nie je žiaden problém", "výkon je stále rovnaký " a "sami ste si na vine, keď ste si mysleli, že môžete za takú cenu dostať kartu dosahujúcu na 980." Samozrejme obligátne urážky a derailing pokračovali.
Tak a teraz sa spýtajte, čomu je možné veriť, keď hlavné tech stránky sa ponáhľali na pomoc nvidii v kontrole škôd a za celý čas od vydania karty iba JEDNA JEDINÁ (francúzska) stránka zmienila, že v prípade gtx970 do seba nvidiu udané "čísla" akosi nezapadajú.
Pozrite si : https://forums.geforce.com/default/topi ... rt-nvidia/
Keď si myslíte, že v tom threade sú samí "amd fanboyi", tak vedzte, že minimálne goldentiger-a by ste ešte pred vypuknutím gtx970 škandálu mohli podľa jeho postov na ocn s kľudným svedomím označiť za "nvidia fanboya" - sa ukazuje, že tie dve 3,5gb gtx970ky ho z toho vyliečili.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
je to konina ten bench, teraz mi to dropovalo od 3,2GB a o minútu už od 3GB...
skúšal som aj taký experiment v Unity...mal som uloženú pozíciu v cafe theatre v tej vrchnej cvičebnej miestnosti a tak som si spravil taký testík - vyšiel som na terasu a pozeral rovnakým smerom - raz som mal ultra textúry a mal som nejaké fps, zmenil som nastavenie na high textúry, reštartoval hru a skúsil, rozdiel v fps žiadny, pričom pri ultra 3,7-3,8GB (mal som vtedy pauznutý seriál, winlaunch, ktorá papká asi 100mbVram a prehliadač) využitie VRAM a potom 3,2GB...idem to ešte raz skúsiť tak isto a dať presné čísla...
takže spotreba vram po reštarte PC v idle - 234mb
rovnaká scéna medzi zmenami kvality textúr vždy reštart
všetko max max (hbao+, no SS, TXAA, efekty přesvícení off) 1080p:
low - 2923mb - 40,8fps
high - 3151mb - 40,5fps
ultra - 3524mb - 40,1fps
všetko max (hbao+, SS, TXAA) 1080p:
low - 3013mb - 38,6fps
high - 3222mb - 38,3fps
ultra - 3519mb - 38,1fps
ešte posledný test - všetko max (hbao+, no SS, FXAA) 1080p:
high - 2549mb - 65fps
ultra - 3520mb - 65fps
toľko z mojej strany na túto tému...
skúšal som aj taký experiment v Unity...mal som uloženú pozíciu v cafe theatre v tej vrchnej cvičebnej miestnosti a tak som si spravil taký testík - vyšiel som na terasu a pozeral rovnakým smerom - raz som mal ultra textúry a mal som nejaké fps, zmenil som nastavenie na high textúry, reštartoval hru a skúsil, rozdiel v fps žiadny, pričom pri ultra 3,7-3,8GB (mal som vtedy pauznutý seriál, winlaunch, ktorá papká asi 100mbVram a prehliadač) využitie VRAM a potom 3,2GB...idem to ešte raz skúsiť tak isto a dať presné čísla...
takže spotreba vram po reštarte PC v idle - 234mb
rovnaká scéna medzi zmenami kvality textúr vždy reštart
všetko max max (hbao+, no SS, TXAA, efekty přesvícení off) 1080p:
low - 2923mb - 40,8fps
high - 3151mb - 40,5fps
ultra - 3524mb - 40,1fps
všetko max (hbao+, SS, TXAA) 1080p:
low - 3013mb - 38,6fps
high - 3222mb - 38,3fps
ultra - 3519mb - 38,1fps
ešte posledný test - všetko max (hbao+, no SS, FXAA) 1080p:
high - 2549mb - 65fps
ultra - 3520mb - 65fps
toľko z mojej strany na túto tému...
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Tak keby si si prečítal, čo autor toho benchu napísal, tak by si možno prišiel na to, že to nie je konina, ale realita - na to, aby si dostal relevantný výsledok, musíš testovať v headless móde na inej grafike.loleqboleq napísal:je to konina ten bench, teraz mi to dropovalo od 3,2GB a o minútu už od 3GB...
A tvoj "ultimátny test" objavil teplú vodu - drivery nvidie pre 970ku sú skutočne nastavené tak, aby držali používanie vram pod 3,5gb. Ako myslíš, že na to ľudia prišli? Ono im to začalo byť totiž podozrivé, že pri väčšine hier vram nešla cez 3,5gb, aj keď na 980 s "rovnakou" vram to bežne išlo na 4gb...
Taktiež pre ostatných (napr. pre takého memnona) - benchmark testuje priepustnosť "global memory" v cuda, preto neškáluje s taktovaním pamäte. Vygooglite si nais benchmark na computerbase fóre (keď neviete po nemecky, tak použite google translator) a pekne si to prečítajte predtým než tu pourážate chlapíka, ktorého keby nebolo, tak by to nvidia ututlala, že by o tom nikto ani nepočul.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Skaluje s taktovanim pamate ale len do urcitej frekvencie jadra.
Jn prisiel si akurat na to ze mas memory limit na 3.5gb a to je vsetko.
Jn prisiel si akurat na to ze mas memory limit na 3.5gb a to je vsetko.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
ok, tak niečo pre teba zrozumiteľnejšie...
okrem kvality textúr, ktorá sa menila
všetko max (hbao+,SSoff,FXAA) rozl: 3325x1871
!upozorňujem, že to bola už iná scéna - notredamská veža, takže nehľadať spojitosť medzi takým celkovým pocitovým fps pri prvom ani pri tomto teste!
low - 3452mb - 29,5fps
high - 3680mb - 28,1fps
ultra - 3778mb - 27,2fps
toto by už niekto mohol brať ako slovo do boja, no mne to aj tak nedá, ak by to bolo všetko pri 1080p, tak to beriem inak
si tie memory limity strčte za klobúk...úplne rovnaký priebeh prerozdeľovania pamäte textúram, tak kde je pravda ? je tu viac nejasností a otázok, než jasných odpovedí...
okrem kvality textúr, ktorá sa menila
všetko max (hbao+,SSoff,FXAA) rozl: 3325x1871
!upozorňujem, že to bola už iná scéna - notredamská veža, takže nehľadať spojitosť medzi takým celkovým pocitovým fps pri prvom ani pri tomto teste!
low - 3452mb - 29,5fps
high - 3680mb - 28,1fps
ultra - 3778mb - 27,2fps
toto by už niekto mohol brať ako slovo do boja, no mne to aj tak nedá, ak by to bolo všetko pri 1080p, tak to beriem inak
si tie memory limity strčte za klobúk...úplne rovnaký priebeh prerozdeľovania pamäte textúram, tak kde je pravda ? je tu viac nejasností a otázok, než jasných odpovedí...
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Používateľ
Posledny krat, specialne pre teba, pretoze zakony fyzyky neprepises a ocividne ani nechapes, o co tu vobec ide...
Tak tohle totiž fakt ne... po několika alt+ TAB a pokusech o vyčistění VRAM...
Ani já sám tomu něvěřím jak těch zbylých 0,5GB je nechopných.
Přísahám na smrt mojí grafiky, že ve všech případech jsou nastaveny stejné detaily a opravdu se liší jen zatížení VRAM+RAM
Prostě jsem jen pak stál na místě a zkoušel brutálně čistit VRAM od té hry těmi zátěžovými programy, aby se po vrácení do hry musela grafika načíst znovu a třeba zoptimalizovat textury ve VRAM tak aby se na použitou vyrenderovanou scénu vešli do 3500MB prostoru.
Max. detaily 2560x1440, 4xMSAA
Začátek testu (3980MB): http://abload.de/img/acu_2015_01_26_01_15_g8o0n.jpg
1. čistění (3810MB): http://abload.de/img/acu_2015_01_26_01_16_joq5l.jpg
2. čistění (3760MB): http://abload.de/img/acu_2015_01_26_01_17_lsrpd.jpg
x. čistění + error že chybí paměť (3500MB): http://abload.de/img/acu_2015_01_26_01_17_i2ob8.jpg
To je ale... nechápu. Už chápu chudáky majitele GTX970 SLI.
EDIT:
A bacha na špatné testování... když naopak hra už nepotřebuje v nějakém nastavení tu paměť, ale zůstane tam bordel po předchozím experimentování... hle hned narazíte na pravý opak, ale ten je zkreslen jen tím že paměť je sice plná, ale ta část už se vůbec nepoužívá. Bacha na to... až se budete snažit dokázat pravý opak.
"3900" MB: http://abload.de/img/acu_2015_01_26_02_44_9hu43.jpg
2600MB: http://abload.de/img/acu_2015_01_26_02_44_95urr.jpg
Takže bacha na videa / screeny, kde někdo ukazuje plnou VRAM a bezproblémový chod... už sem vám to ukázal i ve FC4 @ 4GB @ 85fps @ FHD @ SMAA... ale kdyby někdo zapomněl :twisted:
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
ja vidím len to fps...a to, že ľudia si práve toto myslia, že oni prídu a polovicu fps, ak prekročia nejakú hodnotu, po tom benchy už úplne
no ja tam nevidím žiadne prepady
tak o čom to celé je ? raz sa píše o tom, raz o tamtom
no ja tam nevidím žiadne prepady
tak o čom to celé je ? raz sa píše o tom, raz o tamtom
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
escaton>> ja som ten bench nerozoberal a ani nehladal, objavil sa tu priamo na fore bez akehokolvek pokecu ako s nim narabat, mal som si to najist ale zase dokazem zit s tym co som o tom benchmarku povedal
hlavne myslim s poslednou vetou, nakolko prave zle pouzitie toho benchu sposobuje este vacsie bolehlavy tu na fore
podme hejtovat majitelov 970 a vysmievat sa ich post nakupnym syndromom, absolutny nezmysel, ano som rad ze som nakoniec pristupil na 980, ale zase ze by niekto s 970 zase nejak strasne tratil? no co Vram sa oreze na 3.5GB a zivot ide dalej
nvidia strati reputaciu a vysvihne sa trochu hore zase AMD, co v konecnom dosledku bude len a len dobre
trick me once shame on you
trick me twice shame on me
tak skor to brat ako vystrahu do buducna, teraz s tym aj tak nikto nic nespravi, aj nejake sialene testovanie kariet je uplne nezmyselne, pokial sa ju neda vratit(co v nasich zemepisnych sirkach zatial nehrozi) tak treba len pockat ci sa tak stane
toto je moj posledny post v tomto topicu, uz sa to ubera zlym smerom cela diskusia a viac nepisem
vzhladom na okolnosti by som uz ale miesto 970 volil 290/290X
edit: aj ekd som si slubil ze uz sem pisat nebudem, musel som si opravit preklep - myslel som testovanie, ale napisal som taktovanie
hlavne myslim s poslednou vetou, nakolko prave zle pouzitie toho benchu sposobuje este vacsie bolehlavy tu na fore
podme hejtovat majitelov 970 a vysmievat sa ich post nakupnym syndromom, absolutny nezmysel, ano som rad ze som nakoniec pristupil na 980, ale zase ze by niekto s 970 zase nejak strasne tratil? no co Vram sa oreze na 3.5GB a zivot ide dalej
nvidia strati reputaciu a vysvihne sa trochu hore zase AMD, co v konecnom dosledku bude len a len dobre
trick me once shame on you
trick me twice shame on me
tak skor to brat ako vystrahu do buducna, teraz s tym aj tak nikto nic nespravi, aj nejake sialene testovanie kariet je uplne nezmyselne, pokial sa ju neda vratit(co v nasich zemepisnych sirkach zatial nehrozi) tak treba len pockat ci sa tak stane
toto je moj posledny post v tomto topicu, uz sa to ubera zlym smerom cela diskusia a viac nepisem
vzhladom na okolnosti by som uz ale miesto 970 volil 290/290X
edit: aj ekd som si slubil ze uz sem pisat nebudem, musel som si opravit preklep - myslel som testovanie, ale napisal som taktovanie
Naposledy upravil/-a Memnon v Po 02. Feb, 2015, 21:36, upravené celkom 1 krát.
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ono by bolo možno zaujímavé zatlačiť viacero kariet do kúta
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
memmon, napríklad ja by som nemenil, ako som písal, mal som 290 a 290X (nehovorím o tom, ako sa mi s nimi nešťastne viedlo) a neľutujem prechod na 970, cítim benefity v každom smere
-
- Používateľ
Hej, nakoniec dojde k tomu, ze po oj*be cislo 1 pride oj*b cislo 2 ked vyjde nova generacia grafik a bude treba nasilu upgradovat.
preco bude treba nasilu upgradevat?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
každá karta má svoje vady, nie je karty, ktorá prišla a je bez problémov
-
- Používateľ
Update regarding "GTX 970 memory bug". Wrote another test to check how that slow 0.5 gb memory works and again it's the same thing which driver do for a long time, that memory is stored in RAM instead of VRAM, that's why it slow. Basically, this is standart behavior for the most videocards on the market (vram is physical vram + a bit ram). What it means on practice compared to another videocards? GTX 970 have 3.5 Gb of VRAM. What i see in articles with explanation from NVidia is half-lie and of course casual people are incompenent and better to not listen to them. I don't think it's something horrible to loose 0.5 gb, but it's bad that NVidia hide such information (my own videocard with 2 gb or vram have access to 2.5 gb and nobody annonced it as 2.0 fast and 0.5 slow). So sad that all my posts on the forums were trolled, fools are always the most active and agressive, hopefully it's their own butthurt as they won't listen to professionals.