Všeobecná diskusia
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Všeobecná diskusia
chlapi, aky je vas nazor na zapnutie vsetkeho mozneho v aute v zime aby sa motor skor zahrial? napr. ohrievania zadneho skla, sedadiel a pod. veci? pomaha to nejako, alebo sa len zbytocne zatazuje alternator?
Spoiler: ukázať
Radsej zapni klimu, ta ma podstatne vacsi vplyv na zataz motora. Pripadne trochu dvihni otacky, ak to chces silou mocou urychlit. Mne sa nastastie celkom rychlo zohrieva motor. Kym si oskrabem okna, tak mi uz fuka vlazny vzduch.
btw keby niekto hladal cestarov ...
btw keby niekto hladal cestarov ...
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
ja to robim, no nie kvoli motoru, ale aby som cim skor roztopil lad, co mam rano na oknach z vnutornej strany... samozrejme klima naplno, vnutorny obeh, TDI sa len tak nezohreje a teraz pri -10 na volnobeh vobec (a zaroven vzdy si takto v zime vravim, ze v dalsom aute uz bude webasto).
TDi by hadam mohlo mat bufik ci nie? Nemam prehlad, kde vsade sa to montovalo, ale napr. kolega na Tourane to ma. Resp. on ani netusil ze tam nieco take ma, az do minuleho roka, ked mu zacal dymit
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Webasto je dobra investicia.. Pokial ma auto este hodnotu.
Inak ak zapnes kurenie na plno, ohrieva sa motor dlhsie, lebo ho chladi aj radiator interieru.
Preto, ak sa ti zacne motor prehrievat, tak mas zapnut kurenie na plne pecky.
Inak ak zapnes kurenie na plno, ohrieva sa motor dlhsie, lebo ho chladi aj radiator interieru.
Preto, ak sa ti zacne motor prehrievat, tak mas zapnut kurenie na plne pecky.
- kompresor za v zime nepusta, takze je jedno ci ma pustenu klimu alebo nie.
- Nie kazde TDI ma bufik.
- Je mozne to vyriesit predhrevom bloku, bezne sa to pouziva v severskych krajinach
- Moderne auta maju vyhrev v podobe spiraly vo vyduchoch (octavka je lowcost, takze bohuzial nema), taktiez uz mavaju tri okruhy (blok, hlava s kurenim a velky okruh), takze kurit auto zacne cca do dvoch minut
- Nie kazde TDI ma bufik.
- Je mozne to vyriesit predhrevom bloku, bezne sa to pouziva v severskych krajinach
- Moderne auta maju vyhrev v podobe spiraly vo vyduchoch (octavka je lowcost, takze bohuzial nema), taktiez uz mavaju tri okruhy (blok, hlava s kurenim a velky okruh), takze kurit auto zacne cca do dvoch minut
.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Kompresor sa pusta aj v zime, len je zregulovany na min. co je asi 3-5%, teraz uz neviem presne. Octy spiralu vo vyduchoch maju, tusim od MR2010.
Nie, VAG odpaja kompresor, ved by zamrzol. Myslim ze Ambient Temp hranica je 5°C. Mozno vo vybave Elegance maju? Neviem, neskumal som to...
.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Vsetky faceliftky uz maju vyhrevnu mriezku na privodnom potrubi do kabiny, hlavne CR ich uz musia mat, bez rozdielu vybavy. Nemontuju sa tusim len do modelov urcenych na vyvoz do teplych krajin.
Ten kompresor teraz neviem, niekde o tom bola debata a zevraj ide aj v zime, len neviem o ake MR sa jednalo.
Spravil si mi teraz haluz, idem napisat tipkovi ako to vlastne funguje
Ten kompresor teraz neviem, niekde o tom bola debata a zevraj ide aj v zime, len neviem o ake MR sa jednalo.
Spravil si mi teraz haluz, idem napisat tipkovi ako to vlastne funguje
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
ja mam predfacelift OII 2008 TDI PD, ambiente, klima len climatic, podla mna ziadne prihrievanie nema... ale aspon sedacky su vyhrievane (latkove) a to teda zhavi hned a poriadne, nikdy nedavam viac ako na 1
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
hm, ale mam pocit ze ked zapnem klimu aj v zime tak mi rychlejsie odhmli sklo, ci to je zas nejaky iny efekt?
Steam: michalsveto
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Preto pisem, ze to maju az modely od MR2010, alebo 2009, presne neviem.mirjak napísal:...
Mno vyhrevy veru pecu poriadne, ale na 1 stupni by som cakal asi vecnost, kym by mi bolo pod prdelou teplo, ked je vonku minus. Vzdy dam najprv na 3 a po par minutach uplne vypinam, lebo mam rad svoje bicikovce
K tomu kompresoru:
...takze takAhoj, přesně tak, pod nulu venkovní teploty už nefunguje, resp je odregulován, ale točí se stále. Odmlžení v teplotách pod 0 jde rychle i bez klimy, vzduch je suchý podobně jako by byla zaplá klima. kompresor se točí stále, ale chladivo koluje opravdu zanedbatelně, těch 5% by cca souhlasilo, ale nedosáhne to potřebného tlaku na nástřik přes expanzní ventil.
Mládenci, nejaký tip na shop s lacnými alu diskami ?
preco by niekto kupoval lacne alu disky? aby potom daval zvarat a rovnat? pripadne aby si potom narazil papulu niekde?
.
tak myslel som riadne s TUV certifikátom, nie Ultra street racer 3000... v každom prípade už netreba, tie čo sa mi páčia stoja 200e/ks a tie mrdky za 80e z kolotočov, to si radšej nechám plechy.