migracia mailoveho konta z yahoo - kam a ako?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
migracia mailoveho konta z yahoo - kam a ako?
Ahojte,
ide mi o nasledovne: svoje sukromne mailove konto mam na "yahoo" (musim dat do uvodzviek lebo potom mi tu dava smajlika) od roku 1998. Tym padom je na mailove konto naviazane nespocetne mnoztvo loginov na rozne stranky, fora, internetbankingy a nespocetne mnoztvo inych veci na ktore si hned ani nesponemiem, a v pripade niektorych sa neda len tak nastavit nova mailova adresa len tak, ale vyzaduje to papierovacky (napr. vyplatne pasky z roboty, vypisy uctu z tretieho piliera).
"yahoo" ma ale posledne roky dost serie, napr. maily ktore z mobilu vymazem za o chvilu znova objavia, mam pocit ze niektore maily sa mi aj stracaju. A hlavne ten mailbox je uz strasne pozadu oproti konkurencii ako gmail kde funguje automaticke triedenie reklamnych mailov a pod. veci.
Takze zacal som pokukovat po nejakej alternative.
1) Gmail - samozrejme by bol najlepsi (nejake obavy zo spehovania americkymi uradmi velmi nemam, nemyslim si ze som az taky zaujimavy), problem je, ze uz nedostanem normalnu mailovu adresu. moja sucasna je priezvisko.meno99@gmail.com, co nepovazujem za serioznu mailovu adresu na posielanie zivotopisov a pod. veci. Ako alternativa by mohla byt platena google sluzba s vlastnou domenou, ale stoji to radovo 40 dolarov za rok, co neviem ci za to stoji
2) Outlook.com - mam tam normalnu mailovu adresu priezvisko_meno@outlook.com, ale cele sa mi zda byt dost simple. Ak niekto mate realne skusenosti privitam ich
3) vlastny mailserver - velmi nepreferujem, musel by mi bezat k tomu server doma 24/7, asi by to chcelo aj pevnu ip adresu, zalohovanie dat na vlastne riziko, proste radsej by som to vsetko mal niekde v cloude.
Dalsia vec je ako riesit samotnu migraciu - presmerovanie mailov by som nechcel pouzivat lebo potom prestahujem aj vsetok spam, a to nechcem. Jedine riesenie vidim postupne ponastavovanie novej adresy vsade, co je celkom na dlho, vzhladom na veci ktore som spominal vyssie.
Ak ste niekto v poslednych rokoch postupili nieco podobne dajte vediet vase skusenosti
ide mi o nasledovne: svoje sukromne mailove konto mam na "yahoo" (musim dat do uvodzviek lebo potom mi tu dava smajlika) od roku 1998. Tym padom je na mailove konto naviazane nespocetne mnoztvo loginov na rozne stranky, fora, internetbankingy a nespocetne mnoztvo inych veci na ktore si hned ani nesponemiem, a v pripade niektorych sa neda len tak nastavit nova mailova adresa len tak, ale vyzaduje to papierovacky (napr. vyplatne pasky z roboty, vypisy uctu z tretieho piliera).
"yahoo" ma ale posledne roky dost serie, napr. maily ktore z mobilu vymazem za o chvilu znova objavia, mam pocit ze niektore maily sa mi aj stracaju. A hlavne ten mailbox je uz strasne pozadu oproti konkurencii ako gmail kde funguje automaticke triedenie reklamnych mailov a pod. veci.
Takze zacal som pokukovat po nejakej alternative.
1) Gmail - samozrejme by bol najlepsi (nejake obavy zo spehovania americkymi uradmi velmi nemam, nemyslim si ze som az taky zaujimavy), problem je, ze uz nedostanem normalnu mailovu adresu. moja sucasna je priezvisko.meno99@gmail.com, co nepovazujem za serioznu mailovu adresu na posielanie zivotopisov a pod. veci. Ako alternativa by mohla byt platena google sluzba s vlastnou domenou, ale stoji to radovo 40 dolarov za rok, co neviem ci za to stoji
2) Outlook.com - mam tam normalnu mailovu adresu priezvisko_meno@outlook.com, ale cele sa mi zda byt dost simple. Ak niekto mate realne skusenosti privitam ich
3) vlastny mailserver - velmi nepreferujem, musel by mi bezat k tomu server doma 24/7, asi by to chcelo aj pevnu ip adresu, zalohovanie dat na vlastne riziko, proste radsej by som to vsetko mal niekde v cloude.
Dalsia vec je ako riesit samotnu migraciu - presmerovanie mailov by som nechcel pouzivat lebo potom prestahujem aj vsetok spam, a to nechcem. Jedine riesenie vidim postupne ponastavovanie novej adresy vsade, co je celkom na dlho, vzhladom na veci ktore som spominal vyssie.
Ak ste niekto v poslednych rokoch postupili nieco podobne dajte vediet vase skusenosti
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: migracia mailoveho konta z yahoo - kam a ako?
3. Vlastny mailserver - nechapem preco u teba doma. Ved na to mas klasicky webhosting za lacno, ak chces len na mail a simple stranku.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
napis na meno.priezvisko @gmail.com, ze odkupis za symbolicku cenu, mozno motyka vystreli... pripadne priezvisko.meno. Ja som tak spoznal mojho menovca
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Otazkou je, kolko kapacity potrebujes. Ak ti postaci 1GB, tak ti staci iba domenove meno :
https://mailstache.io/pricing
https://mailstache.io/pricing
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
žeby mu na mail chodilo miesto jeho mailov ešte aj maily od toho menovca jo ?mirjak napísal:napis na meno.priezvisko @gmail.com, ze odkupis za symbolicku cenu, mozno motyka vystreli... pripadne priezvisko.meno. Ja som tak spoznal mojho menovca
outlook používam už dlho a nemam s ním važnejší problem. A budes to mat kompletny MS ucet (tj sa s tym prihlasis aj na WP/W8/GFWL pre hry/XBOX atd...) s onedrive/Word/Powerpoint/excel online...
Ja osobne som velmi spokojny, nedavno pridali funkciu kedy si prilohy mozes rovno savenut na onedrive takze mas vzdy vsetko zo sebou na jednom ulozisku... Oproti gmailu mi nanom nic nechyba.
Ja osobne som velmi spokojny, nedavno pridali funkciu kedy si prilohy mozes rovno savenut na onedrive takze mas vzdy vsetko zo sebou na jednom ulozisku... Oproti gmailu mi nanom nic nechyba.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
rovnaky nazor ako Pein, presiel som tymto procesom z Gmail na Outlook (kedze prechod z Androshitu na WP) a nic mi nechyba. samozrejme stale pouzivam aj Gmail, no iba na bordel a seriozne veci mi idu do outlooku
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
mozno dobry pocit ze ho nespehuje google alebo microsoft
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
pouzivam outlook..nemam s nim vacsi problem..vsetko sa previaze so vsetkym od MS
dokonca si k mailu mozes pripojit chat/videohovory zo skype a fb..tym padom nemusis pouzivat ani jeden z tych nezmyslov..jedina nevyhoda je,ze to nema zvukovu notifikaciu
dokonca si k mailu mozes pripojit chat/videohovory zo skype a fb..tym padom nemusis pouzivat ani jeden z tych nezmyslov..jedina nevyhoda je,ze to nema zvukovu notifikaciu
- molnart
- Pokročilý používateľ
na gmail sa mi paci to triedenie mailov na rozne newslettre, socialne siete a potom ostatne (spravidla to dolezite), robi nieco podobne aj outlook?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
- molnart
- Pokročilý používateľ
ok, ale triedi to automaticky alebo treba nastavit pravidlo ako v outlooku vo windowse? podla toho screenshotu to tak vyzera ze ono su so skorej tagy ako foldre, kedze tam mas zaskrtnute viac moznosti pre jeden mail
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Ak tam budeš riešiť aj internet banking, tak určite nie gmail. Toť vsio. Ja som gmail opustil keď niekedy pred dvoma a viac rokmi v marci menili vo veľkom podmienky používania...a prečítal som si ich celé Gmail je už len na bazoš fóra a blbosti.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- molnart
- Pokročilý používateľ
nejaky konretnejsi dovod? si sa bal ze googlu klesaju akcie tak ti siahne na prachy na ucte?