migracia mailoveho konta z yahoo - kam a ako?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

migracia mailoveho konta z yahoo - kam a ako?

Príspevok od používateľa molnart »

Ahojte,

ide mi o nasledovne: svoje sukromne mailove konto mam na "yahoo" (musim dat do uvodzviek lebo potom mi tu dava smajlika) od roku 1998. Tym padom je na mailove konto naviazane nespocetne mnoztvo loginov na rozne stranky, fora, internetbankingy a nespocetne mnoztvo inych veci na ktore si hned ani nesponemiem, a v pripade niektorych sa neda len tak nastavit nova mailova adresa len tak, ale vyzaduje to papierovacky (napr. vyplatne pasky z roboty, vypisy uctu z tretieho piliera).
"yahoo" ma ale posledne roky dost serie, napr. maily ktore z mobilu vymazem za o chvilu znova objavia, mam pocit ze niektore maily sa mi aj stracaju. A hlavne ten mailbox je uz strasne pozadu oproti konkurencii ako gmail kde funguje automaticke triedenie reklamnych mailov a pod. veci.

Takze zacal som pokukovat po nejakej alternative.
1) Gmail - samozrejme by bol najlepsi (nejake obavy zo spehovania americkymi uradmi velmi nemam, nemyslim si ze som az taky zaujimavy), problem je, ze uz nedostanem normalnu mailovu adresu. moja sucasna je priezvisko.meno99@gmail.com, co nepovazujem za serioznu mailovu adresu na posielanie zivotopisov a pod. veci. Ako alternativa by mohla byt platena google sluzba s vlastnou domenou, ale stoji to radovo 40 dolarov za rok, co neviem ci za to stoji

2) Outlook.com - mam tam normalnu mailovu adresu priezvisko_meno@outlook.com, ale cele sa mi zda byt dost simple. Ak niekto mate realne skusenosti privitam ich

3) vlastny mailserver - velmi nepreferujem, musel by mi bezat k tomu server doma 24/7, asi by to chcelo aj pevnu ip adresu, zalohovanie dat na vlastne riziko, proste radsej by som to vsetko mal niekde v cloude.

Dalsia vec je ako riesit samotnu migraciu - presmerovanie mailov by som nechcel pouzivat lebo potom prestahujem aj vsetok spam, a to nechcem. Jedine riesenie vidim postupne ponastavovanie novej adresy vsade, co je celkom na dlho, vzhladom na veci ktore som spominal vyssie.

Ak ste niekto v poslednych rokoch postupili nieco podobne dajte vediet vase skusenosti
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Re: migracia mailoveho konta z yahoo - kam a ako?

Príspevok od používateľa Chris »

3. Vlastny mailserver - nechapem preco u teba doma. Ved na to mas klasicky webhosting za lacno, ak chces len na mail a simple stranku.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

napis na meno.priezvisko @gmail.com, ze odkupis za symbolicku cenu, mozno motyka vystreli... pripadne priezvisko.meno. Ja som tak spoznal mojho menovca :)
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Otazkou je, kolko kapacity potrebujes. Ak ti postaci 1GB, tak ti staci iba domenove meno :
https://mailstache.io/pricing
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Leon »

mirjak napísal:napis na meno.priezvisko @gmail.com, ze odkupis za symbolicku cenu, mozno motyka vystreli... pripadne priezvisko.meno. Ja som tak spoznal mojho menovca :)
žeby mu na mail chodilo miesto jeho mailov ešte aj maily od toho menovca jo ? :wallbash: :wallbash:
Pein
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20

Príspevok od používateľa Pein »

outlook používam už dlho a nemam s ním važnejší problem. A budes to mat kompletny MS ucet (tj sa s tym prihlasis aj na WP/W8/GFWL pre hry/XBOX atd...) s onedrive/Word/Powerpoint/excel online...

Ja osobne som velmi spokojny, nedavno pridali funkciu kedy si prilohy mozes rovno savenut na onedrive takze mas vzdy vsetko zo sebou na jednom ulozisku... Oproti gmailu mi nanom nic nechyba.
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

rovnaky nazor ako Pein, presiel som tymto procesom z Gmail na Outlook (kedze prechod z Androshitu na WP) a nic mi nechyba. samozrejme stale pouzivam aj Gmail, no iba na bordel a seriozne veci mi idu do outlooku
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

tak ma zaujalo, xx@gmail.com a xx@outlook.com
v com sa ti vidi ten outlook simple oproti gmail?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

mozno dobry pocit :hysterical: ze ho nespehuje google alebo microsoft :rofl:
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

pouzivam outlook..nemam s nim vacsi problem..vsetko sa previaze so vsetkym od MS

dokonca si k mailu mozes pripojit chat/videohovory zo skype a fb..tym padom nemusis pouzivat ani jeden z tych nezmyslov..jedina nevyhoda je,ze to nema zvukovu notifikaciu
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

na gmail sa mi paci to triedenie mailov na rozne newslettre, socialne siete a potom ostatne (spravidla to dolezite), robi nieco podobne aj outlook?
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

ano
Obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ok, ale triedi to automaticky alebo treba nastavit pravidlo ako v outlooku vo windowse? podla toho screenshotu to tak vyzera ze ono su so skorej tagy ako foldre, kedze tam mas zaskrtnute viac moznosti pre jeden mail
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Ak tam budeš riešiť aj internet banking, tak určite nie gmail. Toť vsio. Ja som gmail opustil keď niekedy pred dvoma a viac rokmi v marci menili vo veľkom podmienky používania...a prečítal som si ich celé :laugh: Gmail je už len na bazoš fóra a blbosti.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nejaky konretnejsi dovod? si sa bal ze googlu klesaju akcie tak ti siahne na prachy na ucte? :D

Návrat na "Debata o všetkom"