Mám menší problém so svojou HD6970m. Veľmi by mi pomohlo keby sa tu našiel nejaký expert do vbiosov
Radeon HD6970m problém s vbiosom
Radeon HD6970m problém s vbiosom
Nazdar chalani,
Mám menší problém so svojou HD6970m. Veľmi by mi pomohlo keby sa tu našiel nejaký expert do vbiosov
lebo ja nie som veľmi nadaný v tom
a mám nasledovný problém. Po upgrade na 6970m mam problem s taktom jadra ktoré nechce ísť nad 400mhz, jednoducho skáče od 250 po 400 ale viac nejde. Ked som do nej nahral iný bios napr z dell hd6970m tak jadro ide pekne až po 680. Funguje zopár dní ale potom začne mi v logoch hádzať tisícky hlásení event id 17 a že je problém s pci express root port a občas to samozrejme padá. Hneď ked nahodím pôvodný vbios hlasenia zmiznú. Rád by som nechal pôvodný vbios ale keď jadro s nim beží max na 400mhz. Skúšal som sa hrať s appkou radeon bios editor ale akekolvek zmeny som urobil s vbiosom stále to bolo na default a možno raz sa mi podarilo to upraviť tak že to skákalo z 250 na 680. Ale to bolo oničom lebo stačila minimálna záťaž a jadro bežalo stále na plno a samozrejme sa to potom zbytočne hreje a je to hlučné. Preto by som bol velmi velmi rád
keď by sa našiel niekto kto by mi vedel upraviť ten vbios tak aby tie takty pracovali tak ako majú..
Re: Radeon HD6970m problém s vbiosom
problem vyriešeny
stači v spravcovi ten pci express root port iba preinštalovať a vybrať nie ten intelacky ale standart a konečne žiadne logy