SSD problém
SSD problém
Ahojte, mám problém s SSD Kingston V300 120GB. Kúpil som ho včera na predajni a skúšal hodiť do notebooku. Narazil som na problém kedy, mi môj BIOS prestal poriadne reagovať, laggoval ale disk mi našiel.
Po dlhšom čakaní som sa dostal do boot menu a nahodil inštaláciu Win, avšak windows nenašiel disk musel som mu ho nanútiť ručne cez konzolu. Potom šiel nainštalovať OS.
Avšak už pri reštarte mi nechcel môj bios vbehnúť do bootovania z disku.
Môj notebook je staršia Toshiba Satellite L500-1QE . Pravdepodobne pripojuje disk na SATA1. U kingstonu je písané, čo som si všimol až neskôr kedže to nebolo nikde jasne zvýraznené, že podporuje revízie 2 a 3. Je tento disk možné nejako reklamovať prípadne sfunkčniť aj na SATA 1 ? možno to nebude v tom ale nič iné ma nenapadá, pretože SATA by mali byť spätne kompatibilné.
ďakujem za rady.
Po dlhšom čakaní som sa dostal do boot menu a nahodil inštaláciu Win, avšak windows nenašiel disk musel som mu ho nanútiť ručne cez konzolu. Potom šiel nainštalovať OS.
Avšak už pri reštarte mi nechcel môj bios vbehnúť do bootovania z disku.
Môj notebook je staršia Toshiba Satellite L500-1QE . Pravdepodobne pripojuje disk na SATA1. U kingstonu je písané, čo som si všimol až neskôr kedže to nebolo nikde jasne zvýraznené, že podporuje revízie 2 a 3. Je tento disk možné nejako reklamovať prípadne sfunkčniť aj na SATA 1 ? možno to nebude v tom ale nič iné ma nenapadá, pretože SATA by mali byť spätne kompatibilné.
ďakujem za rady.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: SSD problém
Ak máš možnosť, tak ho ešte vyskúšaj v inom kompe so sata 2 - skús aj bootovanie. A keby dačo, tak do 7 dní od kúpy ho môžeš vrátiť bez udania dôvodu(máš na to právo zo zákona).
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
vidis v biose dake moznosti ohladom prepnutia modu disku do AHCI?
//ked tak skus este update bios, ten notas zase nevyzera az tak staro ze by to nerozbehal
//ked tak skus este update bios, ten notas zase nevyzera az tak staro ze by to nerozbehal
Neplati to len pre internet.nakup?Shatterhand napísal:Ak máš možnosť, tak ho ešte vyskúšaj v inom kompe so sata 2 - skús aj bootovanie. A keby dačo, tak do 7 dní od kúpy ho môžeš vrátiť bez udania dôvodu(máš na to právo zo zákona).
Ano, problém bude asi v tom, že ten zákon platí len pri odbere cez internet. Ja som ten disk zobral osobne, síce objednaný cez e-shop, ale ešte k tomu na firmu.
Bios som skúšal, je aktuálny. Disk pracuje na inom PC bez problémov, a podobne je to aj keď ho pripnem na môj cez USB redukciu.
Naozaj to vyzerá na problém zo SATA1. Kde kingstnon vôbec neudáva toto obmedzenie.
Bios som skúšal, je aktuálny. Disk pracuje na inom PC bez problémov, a podobne je to aj keď ho pripnem na môj cez USB redukciu.
Naozaj to vyzerá na problém zo SATA1. Kde kingstnon vôbec neudáva toto obmedzenie.
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
uved bios do zakladneho nastavenia a pozri ci tam nemas volbu ahci prepnutia
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
keď je objednaný cez eshop mala by platiť 14 dňová lehota, kedy môžeš vrátiť tovar bez udania dôvodu, pričom nezáleží na tom ako si daný tovar prevzal
CPU: Ryzen 7 2700 & Coolink Corator DS, MB: Asrock B450m Pro4, RAM: 2×8GiB Patriot 3200Mhz CL16, SSD: Adata XPG SX8200 Pro 512GB, HDD: WD Green 2TB, GPU: RX580 8GB PSU: Seasonic 550W Gold, Case: Antec 300, OS: Win 10 Pro
Pozri aká je tam verzia firmware na SSD,možno je ešte zo starých zásob.Mal som tu možnosť spoznať tento SSD disk aj som aktualizoval ale nechcel by som ten disk v PC.Z toho SSD je teraz v PC D a nahradil ho Crucial.Ak môžeš ,tak ho vymeň za inú značku.
FF6 si si istý ?
AHCI som zmenil, ale bolo to ešte horšie.
Ak by sa dalo rád by som ten disk vymenil no. Ale neviem či to bude možné. Skúsim sa spýtať.
AHCI som zmenil, ale bolo to ešte horšie.
Ak by sa dalo rád by som ten disk vymenil no. Ale neviem či to bude možné. Skúsim sa spýtať.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Aké spýtať? Ak od kúpy neubehlo ešte 7 dní, tak to proste strč s5 do krabice a dones im to že ho nechceš a že zo zákona to môžeš vrátiť do 7 dní. Keby sa pýtali na dôvod, tak povieš že si si myslel že bude rýchlejší alebo čo.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Som si istý, a je to 14 podľa noveho zákona, nie 7....ako dôvod udáš ze ti ho notebook neberie, ale ani nemusíš
CPU: Ryzen 7 2700 & Coolink Corator DS, MB: Asrock B450m Pro4, RAM: 2×8GiB Patriot 3200Mhz CL16, SSD: Adata XPG SX8200 Pro 512GB, HDD: WD Green 2TB, GPU: RX580 8GB PSU: Seasonic 550W Gold, Case: Antec 300, OS: Win 10 Pro
ak je brany na firmu tak sa nan myslim tieto podmienky nevztahuju..
Jaaaj na firmu, to som prehliadol tam už neviem aké podmienky platia...
Takže, vec sa má takto. V predajni odmietli disk zobrať späť. Presne na firmu a osobný odber firmy sa to nevsťahuje. Takže som skúsil rámik do DVD romky a prekvapivo ten disk moj PC najde. Takže skúsim ho nastaviť ako primárny a hodiť OS naň. Som zvedavý ako to pôjde.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Dúfaj že pôjde, lebo kamoš mal podobný problém a ten disk šiel preč, lebo bol vadný - raz ho Win videl, raz nie a pod.