loleq: Čítal si aj tie texty, čo tam píšem k tým fotkám??

Lebo presne to o tých rpm aj o hluku tam spomínam

. A aj to, že ešte pridám aj test s nižšími rpm
Mino: predsa len tam hrá do kariet viac faktorov... ako píšeš, mohol by byť ten pasív aj od prachu, ale to nepredpokladám, keďže tú D14 som tam nahadzoval niekedy pred vyše mesiacom a vtedy bola na cukrík vyčistená ako to len šlo

. Skôr by som povedal, že možno nebola tak dobre nanesená pasta(i keď v tom už mám za tie roky celkom prax, ale možné je všetko). Proste je tam veľa faktorov, ktoré do toho ešte hrajú a ani to meranie v domácich podmienkach nemusí byť totálne najpresnejšie (i keď som sa dosť snažil). Takže určite nerobím závery, že ten chladič chladí lepšie o 8 (resp. 6) stupňov, ako mi to vyšlo, ale minimálne sa mi s určitosťou potvrdilo, že to zlepšenie na úrovni 3-4°C (ako nameral Ľubo) by tam malo byť
A hej, kua, tá D15 síce papierovo o moc väčšia/ťažšia neni oproti D14, ale reálne na pohľad pôsobí o dosť mohutnejšie

. Predsa len ten centimeter pridaný na šírku + vpredu obrovská A15 fan oproti malej P12 + tiež väčšia medzera medzi vežami (teda väčšia hĺbka chladiča) urobili svoje
PS: a drobnosť, ako pastu používam MX-4