hmm masturbacia nad no jeans friday moze byt celkom zaujimavamaterik napísal:musis si sam uvedomit co v zivote chces robit a co ta naplna. A ak sa chces radit s inymi ludmi, tak sa ich pytaj na to, co by radi zmenili vo svojej praci, resp. co je na nej zle. To ti povie podstatne viac. Dam ti tu par "historiek" z mojho zivota:
- Poznam x ludi, ktori isli do IT, lebo sa vyznali v pocitacoch, alebo im isla matematika a teraz sedia vo firmach, vrtaju sa v databazach a presviedcaju sami seba a svoje okolie, ze ich to bavi... Pripadne masturbuju na tom, ze sice maju dress code ale maju casual no jeans friday a ake je to super.
- Pozal som cloveka, ktory makal jak vol, nie na svojom, len ako zamestnanec, mal peniaze, nemal cas na rodinu a raz ked isiel od nas z prace domov, tak nedosiel Stoji to zato?
- Oco robil riaditela banky, odisiel odtial, lebo tej praci neveril. Zacal podnikat a teraz robi, co ho bavi. Pracovny cas od pol osmej do druhej, moze robit aj z domu, moze robit aj z kanoe, je proste sam sebe panom.
- Ja pracujem ako programator, vyskusal som dost firiem, tvorbu webu, hier, bankovych aplikacii ale na 100% viem povedat, ze nechcem uz v IT posobit dlhsie ako rok. Radsej by som robil kuchara (fakt ma to bavi), instruktora kanoistiky, pisal knihy... cokolvek, ale nech si o tom rozhodujem sam.
Ale na druhej strane, sa musim podakovat vysokej skole. Isiel som na nu, lebo IT a pocitace, flakal som ju a preliezal, len aby bolo prelezene, ale spoznal som mnozstvo ludi (a hlavne velmi vela bab, obrovska vyhoda FHI ), ktori mi do zivota dali podstatne viac, ako to, ze poznam nejake navrhove vzory, viem co je to CLR a podobny bullshit.
Cize ako tu uz bolo povedane, chod studovat co ta bavi, ALE NEZOSTAN LEN PRI TOM. Spoznavaj ludi, nedrz sa len jednej partie, vyskusaj maximum novych veci, ktore sa ti naskytnu, brigaduj, zabavaj sa. Uzivaj si, ze si slobodny clovek, cesujuci zadarmo, ktory ked rano vstane a povie si, ze na vsetko j*be, tak sa nic vazne nestane. Aj zajtra je den... Ked budes mat pracu, zenu a deti, uver na krku, taka moznost tu uz nebude.
Pointou tohto balastu je, ze samotna vyska z teba spravi len pracovnu jednotku (ak si dobre vyberies). Ak si chces dobre zariadit svoj zivot, tak to je len a len na tebe ako. Choose your future. Choose life
P.S.: Tato kniha stoji za precitanie.
nemas nejake fotky?
inac suhlasim ze chod za tym co ta bavi (ak to ma zmysel) a budes stasty (jedine ze by si zistil ze ta to vlastne nebavi )