Upgrade PC za cca900e
- calimerostv
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 15:41
Re: Upgrade PC za cca900e
fajn tak mu napis preco je ta co sem dal evga 970 lepsia ako msi, ma to zaujima ...
Intel i5-2500k (Scythe Ninja 2 B), MSI Z68A-G43 (G3), ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, Asus Xonar DS, Intel SSD 330 180 G, RAM 8G Kingston HyperX blue DDR3 1333 Mhz + 8 G Kingston HyperX Fury blue 1600 Mhz, HDD Samsung 154UI, 753LJ+ SSD OZC Vertex 2 cache, Fractal Design Define XL (NOCTUA NF-P14, NF NFS12B, 2 x NF-A14 PWM, NF-P12 PWM), Corsair 650W TX, LCD : HP LP2475w, 27" BenQ XL2720Z, AUDIO SAMSUNG HW-C 560 S/EDC, Microsoft NE 4000, Logitech G500s, projektor BENQ 710ST
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ja som nepovedal že je lepšia/horšia konkrétne ale nazývať EVGA neznačkou ale niečo podobné je prinajmenšom divné
Spoiler: ukázať
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
evga je velmi cenena značka hlavne v spojenych štatoch a kanade .
u nas ma vačšina ludi za to že je to horšia značka ako MSI , asus atd. ale nie je to pravda ...
a ako dexter poznamenal robia chladenia exkluzivne pre nvidiu , amd evgu nezoženieš však ?! ...
u nas ma vačšina ludi za to že je to horšia značka ako MSI , asus atd. ale nie je to pravda ...
a ako dexter poznamenal robia chladenia exkluzivne pre nvidiu , amd evgu nezoženieš však ?! ...
personal rig:
Takze ak som dobre pochopil tak Evga je fajn znacka ale aj tak by som mal ist do MSI grafiky.
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB + 500GB HDD WD Black 1TB + 2TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470 PhoneOnePlus 8 Pro 256GB/12GB
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
ja by som povedal , že ked už chceš využiť ten cashback tak vezmi tento model od MSI:
http://datacomp.sk/msi-gtx-970-4gd5t-oc ... Ola4C7ApHA
je v zaklade o vyše 20e lacnejši než edicia gaming , tu kartu uchladi uplne v pohode a
tiež za neho vracaju 15e , dosku k tomu vezmi MSI gaming 3 (dostaneš tiež 15e naspať) .
v tom pripade už to vychadza cenovo mierne vyhodnejšie než ta evga s ACX chladičom za 335e .
je ale pravda že gaming edicia ma slušne napajanie :
http://www.bit-tech.net/hardware/graphi ... 0-review/4
http://datacomp.sk/msi-gtx-970-4gd5t-oc ... Ola4C7ApHA
je v zaklade o vyše 20e lacnejši než edicia gaming , tu kartu uchladi uplne v pohode a
tiež za neho vracaju 15e , dosku k tomu vezmi MSI gaming 3 (dostaneš tiež 15e naspať) .
v tom pripade už to vychadza cenovo mierne vyhodnejšie než ta evga s ACX chladičom za 335e .
je ale pravda že gaming edicia ma slušne napajanie :
http://www.bit-tech.net/hardware/graphi ... 0-review/4
personal rig:
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
970 gaming ma najhorsie 4 fazove napajanie a vseobecne osadzuje najosekanejsie VRM na kazdu kartu, s chladicom ktory je tichy len pokial je karta na defaulte a aj to sa vrm prazi nad 100C.
Nebudem to tu znovu rozpisovat ale je to karta dobra tak na vytretie prde...
Nebudem to tu znovu rozpisovat ale je to karta dobra tak na vytretie prde...
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
Co clovek to iny nazor a postoj....a potom si mam vybrat
Nema ATI niejaky ekvavilent k GTX970? Aby som sa vyhol piskaniu, 3,5GB ram a pod. alebo GTX970 je volba za tu cenu ktora sa oplati najviac? Napr. R9 290X
Nema ATI niejaky ekvavilent k GTX970? Aby som sa vyhol piskaniu, 3,5GB ram a pod. alebo GTX970 je volba za tu cenu ktora sa oplati najviac? Napr. R9 290X
CASE CoolerMaster RC-690-KKN1 PSU SuperFlower 650W Gold MB MSI Z97 Gaming 3 CPU Intel i5-4690k + SCYTHE Mugen MAX GPU ASUS Strix GTX 970 RAM Kingston 2x8GB HyperX SSD Samsung 840 EVO 240GB + 500GB HDD WD Black 1TB + 2TB Monitor NEC EA244WMi TV Samsung UE48H6470 PhoneOnePlus 8 Pro 256GB/12GB
3 roky záruka, čo viac potrebuješ ?Asnod napísal:970 gaming ma najhorsie 4 fazove napajanie a vseobecne osadzuje najosekanejsie VRM na kazdu kartu, s chladicom ktory je tichy len pokial je karta na defaulte a aj to sa vrm prazi nad 100C.
-
- Používateľ
Kvalitu. V ziadnom pripade priplacat za to horsie.
Ok, linkni nejakú.
- calimerostv
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 08. Jan, 2010, 15:41
co to je za nazor ktory nicim nepodlozi a neda alternativu ?lacino88 napísal:Co clovek to iny nazor a postoj....a potom si mam vybrat
tu mas prehlad teplot 970 palit, strix a msi ma vyzsie teploty v idle lebo chladia pasivne - vypne sa ventak, videl som aj teplotne grafy gamingu maximum bolo na vrm 87 stupnov, nad sto musel byt zly kus
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI ... ng/31.html
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI ... ng/26.html (0 db v idle, 30 v loade)
odpoved na tvoju otazku je ze nema
http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
970 je skvela karta piskaniu sa vyhnes locknutim fps ostane zvuky zavisia od modelu
ak ti grafika nehori mozes ist na cpuckovej alebo si tam dat staru ak mas a pockat na novu generaciu AMD + 960 Ti / Ti Boost a vybrat si potom
posledna poznamka k evga cital som ze vobec nevyvyjali chladic na 970 zobrali ho z ineho modelu, preto v testoch 970 dopada horsie ako ostatne znacky darmo su najvacsi predajca v usa nvidie a maju tam najlepsi suport ked tento model odflakli ...
Intel i5-2500k (Scythe Ninja 2 B), MSI Z68A-G43 (G3), ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, Asus Xonar DS, Intel SSD 330 180 G, RAM 8G Kingston HyperX blue DDR3 1333 Mhz + 8 G Kingston HyperX Fury blue 1600 Mhz, HDD Samsung 154UI, 753LJ+ SSD OZC Vertex 2 cache, Fractal Design Define XL (NOCTUA NF-P14, NF NFS12B, 2 x NF-A14 PWM, NF-P12 PWM), Corsair 650W TX, LCD : HP LP2475w, 27" BenQ XL2720Z, AUDIO SAMSUNG HW-C 560 S/EDC, Microsoft NE 4000, Logitech G500s, projektor BENQ 710ST
-
- Používateľ
Lepsie ako to pre zmenu podlozit ako si tu hodil ty. Je to zatial skvela karta a do FHD, aj to jedine co je na nej skvele su teploty gpu, noise lvl a spotreba.
https://forum-en.msi.com/index.php?topic=184700.0
Ak uz 970, tak s nereferencnym PCB, co najviac mosfetov s co najnizsimi teplotami vrm a chladic je posledna vec co tu treba riesit, aj tak 90% z chladicov z gtx970 stoji za velke kulove, jedina vec preco su tiche je relativne nizka spotreba karty a aby niekomu nebolo luto, tak vram moduly su na vsetkych modeloch asi iba okrem asusu aj na zadnej strane pcb, kde su neofukovane.
https://forum-en.msi.com/index.php?topic=184700.0
Ak uz 970, tak s nereferencnym PCB, co najviac mosfetov s co najnizsimi teplotami vrm a chladic je posledna vec co tu treba riesit, aj tak 90% z chladicov z gtx970 stoji za velke kulove, jedina vec preco su tiche je relativne nizka spotreba karty a aby niekomu nebolo luto, tak vram moduly su na vsetkych modeloch asi iba okrem asusu aj na zadnej strane pcb, kde su neofukovane.
Zasa spinis zasa bez realneho dokazu (opatovne vytahujem na svetlo ze si 970 anilen v ruke nedrzal ). Prosim ta nevyjadruj sa k tejto karte pretoze mas plnu hubu reci a NIKDY si NIC nepodlozil a hlavne VZDY vychadzas zo skusenosti druhych a nie svojej. Neutoc na inych uzivatelov fora! Toto uz hranici s OT!
"GPU power control is handled by an ON-Semi conductor NCP81174 4-phase controller (located at the back PCB) operating in 3-phase interleaved mode with six dual-channel Sinopower SM7320 doubled with drivers at the back. "
cize zato ze mu supportak nenapisal ako je zapojena napajacia cast (co ho nema co zaujimat) siri koniny.
EVGA u nas bola a je znama. V minulosti bol obrovsky problem s RMA u dodavatelov preto toho v minulosti toho nebolo - mam info priamo z nemenovaneho velkoskladu kde museli prestat skrz neuznavacky RMA zo strany EVGA uplne prerusit disro k nam. Kazdopadne, toto sa zmenilo preto nevidim problem preco nezvazit EVGA! Urcite na nu hod oko.
"GPU power control is handled by an ON-Semi conductor NCP81174 4-phase controller (located at the back PCB) operating in 3-phase interleaved mode with six dual-channel Sinopower SM7320 doubled with drivers at the back. "
cize zato ze mu supportak nenapisal ako je zapojena napajacia cast (co ho nema co zaujimat) siri koniny.
EVGA u nas bola a je znama. V minulosti bol obrovsky problem s RMA u dodavatelov preto toho v minulosti toho nebolo - mam info priamo z nemenovaneho velkoskladu kde museli prestat skrz neuznavacky RMA zo strany EVGA uplne prerusit disro k nam. Kazdopadne, toto sa zmenilo preto nevidim problem preco nezvazit EVGA! Urcite na nu hod oko.
-
- Používateľ
To plati pre teba nie pre mna.Broslowski napísal:Zasa spinis zasa bez realneho dokazu (opatovne vytahujem na svetlo ze si 970 anilen v ruke nedrzal ). Prosim ta nevyjadruj sa k tejto karte pretoze mas plnu hubu reci a NIKDY si NIC nepodlozil
si proste marny.Broslowski napísal:"GPU power control is handled by an ON-Semi conductor NCP81174 4-phase controller (located at the back PCB) operating in 3-phase interleaved mode with six dual-channel Sinopower SM7320 doubled with drivers at the back. "
Nevies pocitat a stale musis so seba robit to co robis? To co je tam napisane ze napajanie je riesene 6+2... dokonca je k tomu na tom fore obrazok