vyber auta - final round
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Re: vyber auta - final round
no ja teraz rozmyslam preco ohrnal nosom ked mu povedala nech nepreradzuje do neutralu, ale spomaluje so zaradenym stupnom
Ved to je hadam normalne brzdit motorom, ci?
Ved to je hadam normalne brzdit motorom, ci?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
aj keby sme tak soferovali, aj tak sa tie "ich" spotreby nedaju dosiahnut. Ked budem akcelerovat pri spotrebe vymyslim si 4l/100km pol minutu, mam to rozhodne vacsiu vyslednu spotrebu paliva ako ked zakcelerujem za 12l/100km avsak v trvani 5 sekund (viem ze pri akceleracii naskakuju uplne ine cisla, 60 nie je problem, to neriesme).
a vobec to je jedno, ten cely system je proste cisty podvod. Automobilky si mozu automaticky [!] odratat 4% z tej vypocitanej [!! nie odmeranej ale z emisii vypocitanej !!] sracky, mozu prevadzat upravy na vozoch ktore seriove auta nepripominaju ani nahodou (odlahcene, ine pneu, zalepene skary na karoserii kvoli aerodynamike, dokonca som videl niekde napisane aj upravy riadiacej jednotky a podobne CISTE PODVODY...
uz by tomu naozaj bolo urobit prietrz. Ale hodne rychlo.
K Omege : som rad ze som sa so spotrebou trafil. Ved my vieme co ocakavat (to ako ja), uz sme nejaky ten karburator videli. Precitat znovu moj rant na strane 2 o ekoboost motoroch. Zapamatat si ze tade cesta nevedie.
a vobec to je jedno, ten cely system je proste cisty podvod. Automobilky si mozu automaticky [!] odratat 4% z tej vypocitanej [!! nie odmeranej ale z emisii vypocitanej !!] sracky, mozu prevadzat upravy na vozoch ktore seriove auta nepripominaju ani nahodou (odlahcene, ine pneu, zalepene skary na karoserii kvoli aerodynamike, dokonca som videl niekde napisane aj upravy riadiacej jednotky a podobne CISTE PODVODY...
uz by tomu naozaj bolo urobit prietrz. Ale hodne rychlo.
K Omege : som rad ze som sa so spotrebou trafil. Ved my vieme co ocakavat (to ako ja), uz sme nejaky ten karburator videli. Precitat znovu moj rant na strane 2 o ekoboost motoroch. Zapamatat si ze tade cesta nevedie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
stefan.koval napísal:momentalne jazdim na 1.6 lanceri 2015 a premyslam nad plynom.
ked ho tocim nad 4tis otacky tak spotreba je okolo 8L, ak jazdim kludne alebo ako zena tak 5,8 som mal naposledy pri tankovanieš plnej.
inac pri tom benzine mi chyba kusa turbo ale zase vraj usetrim na servise. tak uvidime,
1.6tka 2014/2015 vie dlhodobo jazdit v priemere 5.5-6l, neviem co riesis, to je skvela spotreba na hladku atmosferu a lpg by som pri 1.6 ani neriesil...
u 1.8 to dava vacsi zmysel kedze tam jazdis 8-10l
ja som dal podla palubaku po 46tis km priemernu 8.0l
Spoiler: ukázať
ked nalieta rocne dost kilometrov na to aby sa mu to vratilo, tak preco nie. Kolko felicii 1.3 behalo na plyn, vlastne este dodnes funguju. Sused ju ma takto urobenu hadam aj 15 rokov co si pamatam.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
tipujem ze usetri tak 1-1.5l benzinu max...ci sa to oplati je na nom...
osobne by som pri 1.6 do toho nesiel
osobne by som pri 1.6 do toho nesiel
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Ty pri 1,8l jazdíš 8-10 litrov? Ja toľko jazdím na 2,8l keď sa nekrotím.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
A ja sa budem zase zastávať plynu, mamka má 1.6ku v Mokke, dalo sa to na plyn, 100km ju stojí cca 6 eur. Ak sa jej to vráti, prečo to tam nedať?
dlhodoba priemerna 8lShatterhand napísal:Ty pri 1,8l jazdíš 8-10 litrov? Ja toľko jazdím na 2,8l keď sa nekrotím.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Aj tak zle.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
@Krutibrko: Ehm...ak ju 100 km stojí 6 eur a ide na plyn, tak to auto musí mať katastrofálnu spotrebu na hentaký motor. 6 eur je dnes skoro 6 litrov benzínu, takže veľmi neušetrí pri dnešných cenách, alebo je to katastrofálny motor, pretože plyn je teraz okolo 0,6 ojro za liter. Takže opäť - je to auto s ešte horšou spotrebou ako má hawkeye a tým pádom ešte horším motorom.
/a neberte to pls tak, že mám niečo proti vašim autám, len nahlas uvažujem
/a neberte to pls tak, že mám niečo proti vašim autám, len nahlas uvažujem
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
6€ na 100km ? Ja som na 520i e39 mal 10€ na 100km, a to som jazdil po meste....s 2Tonovym autom s ťažkou nohou..
To musí byť katastrofa, to je ekvivalent 12L plynu....nejako moc na šálku kávy....
To musí byť katastrofa, to je ekvivalent 12L plynu....nejako moc na šálku kávy....
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Za 2 mesiace bude benzín zas za 1,40 a bude to inde. Tie nízke ceny dlho nevydržia. Všetci analytici predpovedajú návrat cien na pôvodnú úroveň do leta.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
preco ? Hadam nie su sejkovia a cely ten retazec chamtivi a nechcu zarabat naspat ukrutne miliardy...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Sorry, sme to rátali, keď bola cena benzínu cca 1,5e / l a plyn 0,75e/l, takže už je to kus iné