Všeobecná diskusia
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Všeobecná diskusia
no neviem, mne to pripada podobna logika ako ked sa ti nieco na aute dodrbe (napr. rozvody, aby sme nesli daleko od TSI), tak ti povedia ze ti spravia az o rok, lebo to nie je v servisnom plane.
Spoiler: ukázať
Neviem co tam mate za debilne servisy ale postup je nasledovny.
Auto pride do autorizaku, prijmaci technik si otvori ElsaPro na CPNku, zada udaje a pocet km, vyda ti doklad ze ti prevzal auto, vymeni sa olej, urobi sa prehliadka (ked sa im nechce auto prijmat, tak neurobi - odporucam si nieco vymysliet, napriklad nieco klepe vpredu vpravo). pri napojeni ODISu sa cez riadene hladanie zavady urobi reset toho co sa dialo, tj servisneho intervalu oleja, a intervalovej prehliadky, na prianie zakaznika moze byt tento interval resetnuty na dohodnutu hodnotu (napr 10 000km). Platis, odchadzas.
Dodatok este - skutocne nikto ti filter riesit nebude, ak mas v aute Dcko, a nie je ho mozne objednat, nie je mozne aby hladali Dcko, a garantujem ti, ze nikto nebude hladat ze kedy auto malo poslednu servisku, a aky index filtra sa tam nachadzal - tohto by som sa bal najmenej, viac by som sa bal toho, co ti dodalo, tak to totiz origo filter nevyzera, je to nejaka nahrada bohvie odkoho, s bohvieakou kvalitou.
Auto pride do autorizaku, prijmaci technik si otvori ElsaPro na CPNku, zada udaje a pocet km, vyda ti doklad ze ti prevzal auto, vymeni sa olej, urobi sa prehliadka (ked sa im nechce auto prijmat, tak neurobi - odporucam si nieco vymysliet, napriklad nieco klepe vpredu vpravo). pri napojeni ODISu sa cez riadene hladanie zavady urobi reset toho co sa dialo, tj servisneho intervalu oleja, a intervalovej prehliadky, na prianie zakaznika moze byt tento interval resetnuty na dohodnutu hodnotu (napr 10 000km). Platis, odchadzas.
Dodatok este - skutocne nikto ti filter riesit nebude, ak mas v aute Dcko, a nie je ho mozne objednat, nie je mozne aby hladali Dcko, a garantujem ti, ze nikto nebude hladat ze kedy auto malo poslednu servisku, a aky index filtra sa tam nachadzal - tohto by som sa bal najmenej, viac by som sa bal toho, co ti dodalo, tak to totiz origo filter nevyzera, je to nejaka nahrada bohvie odkoho, s bohvieakou kvalitou.
.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
jakze takto origo filter nevyzera? original krabicka, original diel. myslis si, ze autokelly predavava pod original dielom nejaky cinsky sunt a kopiu? tie fotky niesu moje, ani toho dielu ale vyzeraju prakticky identicky.
03C je agregat co sa dáva do skody, vw, Audi a aj seatu, musia tam byt loga automobilky, žiadny textovy napis vw ag. Co je vw ag? Existuje iba volkswagen AG. A prestan sa tu ohradzovat inak sa ti vyserem na hlavu, robím v tejto branzi trošku dlhšie a drzal som v ruke x cinskych kopii balenych v origo krabickach. Koľko ich chceš? 300? Pozri sa na alibaba koľko ich tam je. Autokelly v minulosti predavala fejlove vybojky phillipsu, takže tak...
.
Nebolo by lepšie vymeniť mechanika? Minule vraždiaca pumpa, teraz klinový remeň. Či?quicky napísal:ze nedostatocne dotiahnuty klinovy facepalm,ten mechanik co to robil...
to mas tak ked mas rozpocet ...a nie "francuza".
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Snake: daj si ten typ do google:
https://www.google.sk/search?q=03C+115+ ... UoAg&dpr=1
a pozeraj fotky, vsetky Hcka su sive, bez tyhc log. Povodne Dckove je s logami - nikde nedostupne.
Hcko je nahrada za Dcko.
Ale ziadne Hcko cierne s logami nieje, pretoze vyzera iba sivo, a bez log.
Mozno vyrobca usetril a dal to robit bez log.. ktovie.Ci?
Kde mam kupit teda 03C 115 561H aby som mal istotu ze je pravy?
https://www.google.sk/search?q=03C+115+ ... UoAg&dpr=1
a pozeraj fotky, vsetky Hcka su sive, bez tyhc log. Povodne Dckove je s logami - nikde nedostupne.
Hcko je nahrada za Dcko.
Ale ziadne Hcko cierne s logami nieje, pretoze vyzera iba sivo, a bez log.
Mozno vyrobca usetril a dal to robit bez log.. ktovie.Ci?
Kde mam kupit teda 03C 115 561H aby som mal istotu ze je pravy?
Tieto veci kupuj v autorizaku iba, ziadne kelly, nikde inde, neoplati sa to. Z fotiek z googlu tazko posudit, toto su kriticke diely na motor, MANN filtre (o ktorych kazdy tvrdi ze su top) som uz poslal doprdele viacero, naposledy vytlacilo olejovy z passata...nie vdaka... pri rozdieli 6€ sa mi to fakt neoplati riesit. Ja tam vzdy pridem, poviem toto chcem, a prosim si 15-20% zlavu, vybavene, a mam originaly
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
chyba pumpy to nebola,proste novy diel, daval vacsie tlaky ako stara,tak diely nevydrzali holt uz to fici len dokedy
Snake, akú značku filtrov teda odporúčaš? Všeobecne
Nuž a neviem, čo ty vieš quicky, čo s tým porobil. Navyše, keď ti teraz prdol klinový. Aj ten bol chybný? Aspoň pre mňa priveľká zhoda náhod...
Nuž a neviem, čo ty vieš quicky, čo s tým porobil. Navyše, keď ti teraz prdol klinový. Aj ten bol chybný? Aspoň pre mňa priveľká zhoda náhod...
Original - nemam znacku, skusenosti znamych hovoria o roznych znackach, posledne mam flak z passata pred domom a to bol mann, ci to bola nevydarena seria (stalo sa to dvakrat), alebo co, neviem, nechcem sudit, avsak ja lietavam jak lietavam, posledne co potrebujem je, aby sa filter nadychol vzduchu a ja tahal za sebou zoranov motul po dialnici, to mi za 6€ nestoji...
.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
ten filter v kelly stal az 13€ (kedze to bol akoze posledny Dckovy), kdezto napr na skodadiely stoji prvovyroba 9€ (ale iba Hckovy).
Kaslat na 10-20% aj tak, podla mna vymena oleja dokopy je zanedbatelna polozka, takze ok, dam si poradit a kupim v skode.
Kaslat na 10-20% aj tak, podla mna vymena oleja dokopy je zanedbatelna polozka, takze ok, dam si poradit a kupim v skode.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Klinovy neprdol.ale nebol dostatocne nasponovany no v kazdom pripade tiez som o zmene premyslal')
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Páni, pardon, že sa to tu tak hlúpo opýtam, ale ako mám vedieť, akú batériu kúpiť do auta?
Jednak ma zaujímajú parametre (kapacita, štartovací prúd) a jednak značka.
Pýtam sa preto, že v návode od auta mám vymenované jednotlivé motory a jednotlivé batérie. Problém je len ten, že je to tak sprosto vypísané, že vôbec netuším, pre ktorý motor je aká batéria.
Jedná sa o Opel Omega 2.5TD r.v. 2000.
Jednak ma zaujímajú parametre (kapacita, štartovací prúd) a jednak značka.
Pýtam sa preto, že v návode od auta mám vymenované jednotlivé motory a jednotlivé batérie. Problém je len ten, že je to tak sprosto vypísané, že vôbec netuším, pre ktorý motor je aká batéria.
Jedná sa o Opel Omega 2.5TD r.v. 2000.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
no ak sa Ti nepozdava co tasm bolo do teraz, pozri dake konfiguratory, napr:
http://www.autobaterie-varta.net/konfigurator/osobni
http://www.bannerbatterien.com/banner/p ... ex2_cz.php
a nasledne ak chce inu znacku, dodrz rozmery, min. kapacitu a startovaci prud
http://www.autobaterie-varta.net/konfigurator/osobni
http://www.bannerbatterien.com/banner/p ... ex2_cz.php
a nasledne ak chce inu znacku, dodrz rozmery, min. kapacitu a startovaci prud