Problém s PC (nefunguje výstup na monitor)
Problém s PC (nefunguje výstup na monitor)
Zdravím,
Doteraz som nemal problém, no po tom ako som vypojil 2 ramky (mam 4x 2GB), pretoze som ich potreboval u kamarata na test prestal pc fungovat. Počítač isiel s dvoma RAMkami a ked som dal naspat tie 2, tak so 4x RAM mi PC nespustilo. PC nastartuje, fany sa roztocia ale nemam vystup na monitore. Monitor je funkcny skusal som prepojit na ntb. Skusal som aj s druhou grafikou a nefunguje. Skusal som aj vybrat CMOS baterku a dat naspat a stale nic. Dakujem za kazdu radu Speaker mam zapojeny a ziadne beep soundy nepocujem.
Moja zostava
foto http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... da1d24ab0c
MSI P67A-C45
Intel Core i5-2500K @ 3.30Hz
8 GB RAM DDR3
MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II
Doteraz som nemal problém, no po tom ako som vypojil 2 ramky (mam 4x 2GB), pretoze som ich potreboval u kamarata na test prestal pc fungovat. Počítač isiel s dvoma RAMkami a ked som dal naspat tie 2, tak so 4x RAM mi PC nespustilo. PC nastartuje, fany sa roztocia ale nemam vystup na monitore. Monitor je funkcny skusal som prepojit na ntb. Skusal som aj s druhou grafikou a nefunguje. Skusal som aj vybrat CMOS baterku a dat naspat a stale nic. Dakujem za kazdu radu Speaker mam zapojeny a ziadne beep soundy nepocujem.
Moja zostava
foto http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... da1d24ab0c
MSI P67A-C45
Intel Core i5-2500K @ 3.30Hz
8 GB RAM DDR3
MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 24. Júl, 2008, 17:14
Re: Problém s PC (nefunguje výstup na monitor)
skontroluj si ci sa ti pri starte roztoci ventilator na procaku, tie kable su tam dako fest
skontroluj si napajanie do grafiky, ci sa ti nepovytiahol kabel ked si manipuloval so skrinou
ak nepomoze poprehadzuj ramky medzi sebou, niekedy to pomoze
ak ani to skusit druhu grafiku
skontroluj si napajanie do grafiky, ci sa ti nepovytiahol kabel ked si manipuloval so skrinou
ak nepomoze poprehadzuj ramky medzi sebou, niekedy to pomoze
ak ani to skusit druhu grafiku
PC> Asus X99-E WS, 5960x@4.7, 32GB/2400, 2xTitanX, Corsair ax1500i
vypajal a zapajal som na novo kable uz dvakrat, druhu graficku kartu som tiez skusal a rovnaky efekt, vsetky kable mam dotlacene a zapojene fakt uz neviem co .. skusal som pustat pc aj s jednou ramkou, dvoma, poprehadzovat, nic nejde ..
-
- Používateľ
po zapnuti toci sa ti ventilator na procaku ?
ano, aj hore som pisal ze fany sa roztocia treba citat
-
- Používateľ
mna nezaujimaju fazny, ale cpu fan, niektore dosky pokial nedostanu z cidla otacok signal ani nenabehnu, a podla toho ako mas nasponovany kabel cez boxovany chladic pochybujem ze sa roztoci
edit: niekto je tu 3 prispevky aj s cestou a uz objavil smajlikov
edit: niekto je tu 3 prispevky aj s cestou a uz objavil smajlikov
bezia vsetky fany aj cpu fan fakt neviem, co uz mam spravit a skusit...
Skúšaj len jednu pamäť - pozri si manuál od dosky, do ktorého slotu más strkať pamät v prípade použitia len jedného kusu. Kľudne môže byť, že jednoducho doska nenabehne pretože nevie zinicializovať jednu z pamätí resp. zle zastrčená pamäť (aby sme nepísali, že to nie je možné...možné to je..u kolegyne som zastrkával pamäť asi 25x+ kým sa mi podarilo aby doska nabehla pri 2ks).
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
tak tak, niekedy pamat nezapadne, a treba tlacit dost silno,
tiez by som najprv skusil PC iba s jednym kusom RAMky.
tiez by som najprv skusil PC iba s jednym kusom RAMky.
Spoiler: ukázať
- adriano94
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 19. Sep, 2008, 20:40
Podobný problém som mal ale mne to vyriešil update biousu novú rám ani cpu nechcela Doska zobrat ináč skus iné ramky keďže tebe to fungovalo
Spoiler: ukázať
Skúšal si aj druhý zdroj alebo som to prehliadol?
RAMky som skusal po jednej nejde stale, druhy zdroj som neskusal, ale kedze sa tocia ventilatory aj kontrolky svieta tak zdroj asi bude OK si myslim... fakt uz asi ostava len dat to do servisu a s velkou pravdepodobnostou to bude maticna doska
Zrejme si riešil málo porúch PC, ak si myslíš že stačí, že sa točí ventilátor a svieti LED, tak zdroj je v poriadku.
Asi jo no, skusim to dat niekde na diagnostiku, predpokladam, ze to bude maticna, alebo teda ten zdroj, dam potom vediet