inac vsetko v poriadku? ak je maximalka 130, pojdem si svojich 130, pretoze je to maximalka, a iba tak neporusim predpisy.od Fero_Chorda v Uto 17. Mar, 2015, 10:38
Ja som takisto hovoril o situlacii c.2. To ze si ho nemohol vidiet a doruti sa pocas predbiehania za teba neznamena ze mas pravo hrat sa na "trestaca" a tvrdohlavo si ist svojich tempomatovych 130 a nezrychlit.
z x ankiet vyplynulo, ze soferova najviac hneva, ked sa na nich niekto lepi. kym som nemal tempomat, tak poviem pravdu, ked sa niekto zozadu prirutil, sliapol som na plyn viac, aby som uhol skor. a ten dotycny mi mohol nohy ruky bozkavat, ale ja som tu bol dement, lebo ma donutil zrychlit a porusit predpisy
odkedy mam tempomat, nohu na plyn nedam, a obehnutie dokoncim v 130tke.
keby sa stala realna situacia co tu pisete, a zastavili by ma fizli, a obhajoval by som sa tym, ze vzadu islo auto 180 a ja som mugentlemanstky uhol, aby sa nahodou nevytrepal, asi by zdochli smiechom co za somarinu im tu spletam. a este by sa ma opytali, ci vyskocim z okna, ked ten sofer povie.
nechapem, ako moze niekto v kulturnej, civilizovanej spolocnosti ked raz platia iste pravidla nazvat cloveka, co pojde predpisovo "trestacom" dementov co nevedia co znamena znacka 130 v cervenom kruhu....
ale zhrniem: aj tu sa ukazuje, medzi nazormi jedincov, ze pokuty su preto take vysoke, lebo je to opravnene. ked si polka tu ludi co prispeli mysli nieco, co je uplne v rozpore s pravidlami cestnej premavky, niet sa co cudovat, ze tolko ludi u nas zomiera, a nepomahaju ani 500eurove pokuty. je to proste v hlave, a slovac bude vzdy rozmyslat /cest vynimkam/ ako s niecim vydrbat, ako nedodrzat predpisy, ako sa hrat na machra, ako mat v riti poslusnych soferov a pod. nechapem, nechapem, nechapem. zato chapem, preto v rakusku sa plati za prekrocenie v obci do 40km/h max 70€, a u nas to 70timi eurami prakticky len zacina.
lebo slovak ma v hlave nadradenost nad vsetkymi zakonmi duzngle, prirody, fyziky, a neviem coho (cest vynimkam ako fullesh, lordkj, mirko285 co som cital posledne prispevky..)
a ano, v rakusku sa jazdi aj 200 po dialnici, zato ti jedinci su si velmi dobre vedomy svojej rychlosti, a ked vidia "zhluk" aut kde je sanca, ze nieco vyboci dolava, brzdia desiatky metrov dopredu. blikut si nedovolia /este sa mi to nestalo/, a ked niekto blikne tak ma SK znacku. ano, v nemecku je neobmedzena rychlost, ale iba kym sa nestane nehoda. ak sa stane nehoda, berie sa, ze odporucana rychlost je 120km/h, cize jedinec ktory sposobi nehodu za ktoru moze rychlost je zodpovedny ak pojde 250. lenze v nemecku su jedinci takisto nauceny jazdit tak, ze kedykolvek moze jedincovi na audine co ide 250 vojst do ,pruhu nejaky golf co pojde 120. stale sa bavime, ze tam je odporucana max. rychlost po vacsina iba 120tka.
vacsina slovakov co tu prispievala tu ale pise, akokeby na slovensku bola modra znacka 120, ale ja som taku este nevidel. ked dakoho nameraju co ide nad 190km/h, uz je v telke, a je z neho prasa, cestny pirat, potencionalny vrah a pod. ale jak citam, ta tak jazdi polka ludi co na to ma auta. asi by policia mala este zvysit pokuty, a brat ludom pomerom k ich platu (ako je to v inych statoch, zarabas vela? tak zaplatis percenta z platu), nie 700€.