Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%
 
Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5777
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

od Fero_Chorda v Uto 17. Mar, 2015, 10:38

Ja som takisto hovoril o situlacii c.2. To ze si ho nemohol vidiet a doruti sa pocas predbiehania za teba neznamena ze mas pravo hrat sa na "trestaca" a tvrdohlavo si ist svojich tempomatovych 130 a nezrychlit.
inac vsetko v poriadku? ak je maximalka 130, pojdem si svojich 130, pretoze je to maximalka, a iba tak neporusim predpisy.
z x ankiet vyplynulo, ze soferova najviac hneva, ked sa na nich niekto lepi. kym som nemal tempomat, tak poviem pravdu, ked sa niekto zozadu prirutil, sliapol som na plyn viac, aby som uhol skor. a ten dotycny mi mohol nohy ruky bozkavat, ale ja som tu bol dement, lebo ma donutil zrychlit a porusit predpisy
odkedy mam tempomat, nohu na plyn nedam, a obehnutie dokoncim v 130tke.

keby sa stala realna situacia co tu pisete, a zastavili by ma fizli, a obhajoval by som sa tym, ze vzadu islo auto 180 a ja som mugentlemanstky uhol, aby sa nahodou nevytrepal, asi by zdochli smiechom co za somarinu im tu spletam. a este by sa ma opytali, ci vyskocim z okna, ked ten sofer povie.

nechapem, ako moze niekto v kulturnej, civilizovanej spolocnosti ked raz platia iste pravidla nazvat cloveka, co pojde predpisovo "trestacom" dementov co nevedia co znamena znacka 130 v cervenom kruhu....


ale zhrniem: aj tu sa ukazuje, medzi nazormi jedincov, ze pokuty su preto take vysoke, lebo je to opravnene. ked si polka tu ludi co prispeli mysli nieco, co je uplne v rozpore s pravidlami cestnej premavky, niet sa co cudovat, ze tolko ludi u nas zomiera, a nepomahaju ani 500eurove pokuty. je to proste v hlave, a slovac bude vzdy rozmyslat /cest vynimkam/ ako s niecim vydrbat, ako nedodrzat predpisy, ako sa hrat na machra, ako mat v riti poslusnych soferov a pod. nechapem, nechapem, nechapem. zato chapem, preto v rakusku sa plati za prekrocenie v obci do 40km/h max 70€, a u nas to 70timi eurami prakticky len zacina.
lebo slovak ma v hlave nadradenost nad vsetkymi zakonmi duzngle, prirody, fyziky, a neviem coho (cest vynimkam ako fullesh, lordkj, mirko285 co som cital posledne prispevky..)

a ano, v rakusku sa jazdi aj 200 po dialnici, zato ti jedinci su si velmi dobre vedomy svojej rychlosti, a ked vidia "zhluk" aut kde je sanca, ze nieco vyboci dolava, brzdia desiatky metrov dopredu. blikut si nedovolia /este sa mi to nestalo/, a ked niekto blikne tak ma SK znacku. ano, v nemecku je neobmedzena rychlost, ale iba kym sa nestane nehoda. ak sa stane nehoda, berie sa, ze odporucana rychlost je 120km/h, cize jedinec ktory sposobi nehodu za ktoru moze rychlost je zodpovedny ak pojde 250. lenze v nemecku su jedinci takisto nauceny jazdit tak, ze kedykolvek moze jedincovi na audine co ide 250 vojst do ,pruhu nejaky golf co pojde 120. stale sa bavime, ze tam je odporucana max. rychlost po vacsina iba 120tka.
vacsina slovakov co tu prispievala tu ale pise, akokeby na slovensku bola modra znacka 120, ale ja som taku este nevidel. ked dakoho nameraju co ide nad 190km/h, uz je v telke, a je z neho prasa, cestny pirat, potencionalny vrah a pod. ale jak citam, ta tak jazdi polka ludi co na to ma auta. asi by policia mala este zvysit pokuty, a brat ludom pomerom k ich platu (ako je to v inych statoch, zarabas vela? tak zaplatis percenta z platu), nie 700€.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4796
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa shajek »

fakin skoda ze niesom v tvojom liste, a fakin skoda ze v nemecku maju neobmedzene dialnice ... este ze tam vymysleli inu fyziku
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Používateľov profilový obrázok
Snake
VIP
VIP
Príspevky: 13677
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Snake »

Fullesh napísal:Ja zas stale nechapem co vas moze ospravedlnovat ist 170+ a nadavat na ostatnych co dodrzuju predpisi a bezpecnost na ceste.
A sere ta to? Je strasne zaujimave, ze taky nemec s tym problem nema, lebo neni vychovavany ako parazit ze bububu, ides 5kmph nad limit tak vrazdis...

A nemec je len jeden z prikladov, staci ist do CZ, AT a pod. Slusnost, kultivovanost, NIKTO sa nevyradi, lebo vie odhadnut rychlost a neni uceny ze kazdy jazdi predpisovo. Dobreho vodica z teba nerobi to ze cumis na znacky, a stlacas pedale do urcitej hlbky aby si chodil zakonom stanovene rychlosti, kym mi zrak sluzi, sluch, intuicia, budem robit vsetko preto aby som si jazdu uzival, ked budem stary paprda, kupim si Sclassu, a budem to nechavat na auto...





.
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2151
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa zoom »

Prima citanie na takuto skoru noc, ani sa mi nechce ist spat. Vzdy je zazitok vidiet vselijakych vychovavacov, o ktorych nikto nestoji. Nechapem, co sa cloveku vysiela v hlave, ze ma potrebu niekoho obmedzovat a vychovavat. Ze ma niekto predbieha 200 km/h? A vsak nech predbieha, ja mu to prajem. Mozno sa niekam realne ponahla, mozno si len uziva jazdu. Vacsinou su to auta, ktore su na taku rychlost prisposobene. Ti najhorsi a najotravnejsi vodici vacsinou patria do jedneho vreca so zmetkarmi, krestanskymi dodrziavacmi zakonov (lebo pan policajt povedal) a prevychovavacmi ostatnych. Zvycajne sa vsetky tri vlastnosti uplatnuju na jedneho vodica. Uz tolkokrat som chcel mat dashboard kamerku... to by bol zostrih na JewTube.
Nanestastie zakon nehovori, ze pri predbiehani nemozno obmedzit vozidlo iduce za mnou. Nemozno ho iba ohrozit, takze tito geroji vlastne ani nerobia nic protizakonne. Stale mi ale nejde do hlavy ten pristup niekomu zavadzat. Pri potulkach Japonskom som sa naucil, ze ich kultura je postavena na neotravovani druheho cloveka, lebo ich zije velke mnozstvo na kope. Je to super a funguje to. To Slovak nedokaze a musi sa montovat do druheho, "vylepsovat" jeho zivot a ukazovat mu, ako sa to ma spravne robit (tj. tak ako to robi on a nijako inak).

Bohuzial buducnost nie je ruzova kvoli dvom veciam:
1) Utahovanie srobu, osekavanie slobod, viac policajneho statu. Tj. budu este prisnejsie zakony a viac zakazov, takze zmetkari budu moct ucit vo viacerych veciach.
2) Pomyleny vyvoj downsizovanych aut s piatimi turbami a 0,5L motorom, takze sa vsetkym tymto expertom bude zdat, ze idu rychlostou svetla (5000 rpm diesel redline pri 130 kmh, auto div ze sa nerozpadne), tak nikto iny uz celkom urcite nemoze ist rychlejsie, Einstein povedal.

Na zaver kratky pribeh spred dvoch dni (P = pokutovat a buzerovat, Z = zuum aka chodnikovy pyrat - zuum je niekto celkom iny ako zoom, ja som bol v tom case v kostole, pan policajt):
Situacia: Zuum zahajuje parkovaci manever z cesty na chodnik, avsak na chodniku su (okrem obrubnika) este aj pomerne velke betonove polgule - asi na okrasu. Cirou nahodou isli za nim fizli, tak samozrejme hned zastavili a pustili sa do reci (priblizny prepis rozhovoru, uz si to nepamata uplne doslova):
P: A to tam mozete parkovat?
Z: Ano, mozem.
P: Ste si isty?
Z: Ano.
P: A kto vam to povedal?
Z: Zakon.
P: A aky zakon konkretne?
Z: Zakony by ste mali poznat vy. Chcete mi snad povedat, ze zakon neumoznuje parkovat na chodniku? Ale ked mi poviete, ktory zakon mi tu neumoznuje parkovat, presuniem sa tam *ukazuje na ten isty chodnik, asi 20m dopredu*
P: A co ta biela plna ciara? (pozn. na ceste pri chodniku bola biela plna ciara)
Z: To je nic.
P: Biela plna ciara je nic?
Z: Ano, biela plna ciara je pri parkovani na chodniku nic. Zlta ciara neumoznuje zaparkovat.
P: A co chodci, tym nezavadziate?
Z: Nie.
P: Mate vedla auta 1,5m miesta?
Z: Mam.
P: Urcite?
Z: Ano, urcite.
P: No len aby to tak bolo. *vypli blinkre a odfrcali prec*

Uplne vidim, ako by rozni ludia (najme nejaki s nickom zacinajucim na "f") uplne mavali pastou vo vzduchu, ze dyk pyrat. Len pripomeniem, ze sa neporusil ziadny zakon, rovnako ako pri suchtavom predbiehani na tempomate.
Fero_Chorda
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 184
Dátum registrácie: Št 11. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Fero_Chorda »

inac vsetko v poriadku? ak je maximalka 130, pojdem si svojich 130, pretoze je to maximalka, a iba tak neporusim predpisy.
z x ankiet vyplynulo, ze soferova najviac hneva, ked sa na nich niekto lepi. kym som nemal tempomat, tak poviem pravdu, ked sa niekto zozadu prirutil, sliapol som na plyn viac, aby som uhol skor. a ten dotycny mi mohol nohy ruky bozkavat, ale ja som tu bol dement, lebo ma donutil zrychlit a porusit predpisy
odkedy mam tempomat, nohu na plyn nedam, a obehnutie dokoncim v 130tke.
Som nevedel ze ma tempomat taketo vedlajsie ucinky, asi by to mali napisat do pribaloveho letaku.
Jazdi si jak chces, ale nerob tu z ludi ktori nemaju potrebu jazdit ako stroje a spravit vsetko co vidia na tabuli alebo v zakone debilov.
Predstav si ja takisto jazdim viacmenej predpisovo, ale narozdiel od teba aj napriek tomu ze mi sedia dve decka vzadu v sedacke nemam problem zrychlit ked si to situlacia vyzaduje. Ano ano som ten najnezodpovednejsi otec roka.
MB: ASRock 890GX EXTREME3 CPU: AMD Phenom II X6 1055T + Gelid Tranquillo
RAM: 2 x Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9
VGA:
Gainward GT240 1024MB GDDR5 SSD: Intel X25-V 40GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB
Zdroj: Seasonic S12II-520 Case: Antec 300 LCD: Samsung 2443BW
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9823
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa quicky »

zoom to vystihol :D
Používateľov profilový obrázok
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 3321
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Diablo1st »

Fero_Chorda napísal:
Som nevedel ze ma tempomat taketo vedlajsie ucinky, asi by to mali napisat do pribaloveho letaku.
Jazdi si jak chces, ale nerob tu z ludi ktori nemaju potrebu jazdit ako stroje a spravit vsetko co vidia na tabuli alebo v zakone debilov.
Predstav si ja takisto jazdim viacmenej predpisovo, ale narozdiel od teba aj napriek tomu ze mi sedia dve decka vzadu v sedacke nemam problem zrychlit ked si to situlacia vyzaduje. Ano ano som ten najnezodpovednejsi otec roka.
No len keby náhodou za tebou boli policajti, tak schytáš pokutu za prekročenie rýchlosti.

Ja tiež zvyknem zrýchliť do tých 140km/h, väčšinou to stačí. Tento rok sa mi stalo asi 2x, že by na mňa niekto vyblikoval a to jazdím 200km po dialnici každý deň.

Skôr mávam opačný problém, že niekto ide predbiehať na dialnici (R1) tak max. 110km/h. Ale ja zásadne nevyblikuje, lebo viem, že ti nepomôžem takže na čo druhým otravovať život :laugh:
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 6,05 kWp + 13kWh batérie
Používateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5573
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Odar »

felipe25 napísal:keby sa stala realna situacia co tu pisete, a zastavili by ma fizli, a obhajoval by som sa tym, ze vzadu islo auto 180 a ja som mugentlemanstky uhol, aby sa nahodou nevytrepal, asi by zdochli smiechom co za somarinu im tu spletam
Ja som sa raz do podobnej situacie dostal. Predo mnou auto, slo asi 45 medzi dedinami, cesta klukata, vysoka trava (do zakrut nevidno), predbiehat sa nedalo. On sa ani na kraj neuhol, aby bolo cez neho lepsie vidno. Takto sme sli asi 5 - 7 km vsetci za nim, kolona, ako hovado. V najblizsej dedine na konci na vyjazde dlha prehladna rovina. Samozrejme som dupol na plyn, lebo uz boli za mnou vsetci nervozni. Bolo priam ziaduce, aby toho dementa stihlo obehnut na tej rovinke co najviac aut. Zrazu z krikov vyskoci zelena zaba, zamava tercikom a bol som jasny. Cela kolona frci okolo mna (museli sa vynimocne dobre bavit), ja mu uz cez okienko davam doklady. Vysvetlujem mu situaciu. Jedine, co mi povedal, ze ja sa v ziadnom pripade nesmiem dat vyprovokovat a nesmu mi rupnut nervy. Trochu to zohladnil, dal mi cosi nizsiu pokutu a poslal ma do prdele. Odvtedy ked obieham (zvlast v obci), davam si velky pozor na to, o kolko prekrocim maximalny limit. Auta su dnes silne, staci par sekund a uz to ma clovek "na vodicak".

Zaver si z toho spravte aky chcete. felipe25 ma pravdu v tom, ze ak gentlemantsky zrychli na 230 km/h, aby dilina, ktory ide za nim 210 neobmedzil, zeleni budu prveho merat felipe25 a nie toho dilina za nim.
- PC
Spoiler: ukázať
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200 Black
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
2 x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 45 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM
Používateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5202
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Fullesh »

Snake napísal:
Fullesh napísal:Ja zas stale nechapem co vas moze ospravedlnovat ist 170+ a nadavat na ostatnych co dodrzuju predpisi a bezpecnost na ceste.
A sere ta to? Je strasne zaujimave, ze taky nemec s tym problem nema, lebo neni vychovavany ako parazit ze bububu, ides 5kmph nad limit tak vrazdis...

A nemec je len jeden z prikladov, staci ist do CZ, AT a pod. Slusnost, kultivovanost, NIKTO sa nevyradi, lebo vie odhadnut rychlost a neni uceny ze kazdy jazdi predpisovo. Dobreho vodica z teba nerobi to ze cumis na znacky, a stlacas pedale do urcitej hlbky aby si chodil zakonom stanovene rychlosti, kym mi zrak sluzi, sluch, intuicia, budem robit vsetko preto aby som si jazdu uzival, ked budem stary paprda, kupim si Sclassu, a budem to nechavat na auto...

nech si ide kto chce co chce, ale nech namna nevyblikuje a nelepy sa namna, ked prave on porusuje predpis. Milujem takych co ide 170, vidi 300metrov ze tam niekto predbehuje a just ide jak slepy a doruti sa za toho chudaka co chce obehnut kamion. Ak sme uz vtom zahranici, parkrat v roku chodim rakusko - Linz, Gradz. Ano, chodia tam porshe a bmw tych 180 lenze tam nejazdia s klapkami na ociach.

Ja uz sa k takymto temam vyjadrovat nebudem, lebo myslim si ze kazdy tu pise o tych typoch vodicov co si predbiehanie rozmyslia na poslednu chvilu aj ked ide 140, to su ***** nacom sa vsetci zhodneme.
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K
.
Používateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2436
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Snake napísal:
Fullesh napísal:Ja zas stale nechapem co vas moze ospravedlnovat ist 170+ a nadavat na ostatnych co dodrzuju predpisi a bezpecnost na ceste.
A sere ta to? Je strasne zaujimave, ze taky nemec s tym problem nema, lebo neni vychovavany ako parazit ze bububu, ides 5kmph nad limit tak vrazdis...

A nemec je len jeden z prikladov, staci ist do CZ, AT a pod. Slusnost, kultivovanost, NIKTO sa nevyradi, lebo vie odhadnut rychlost a neni uceny ze kazdy jazdi predpisovo. Dobreho vodica z teba nerobi to ze cumis na znacky, a stlacas pedale do urcitej hlbky aby si chodil zakonom stanovene rychlosti, kym mi zrak sluzi, sluch, intuicia, budem robit vsetko preto aby som si jazdu uzival, ked budem stary paprda, kupim si Sclassu, a budem to nechavat na auto...
Preco sa neodstahujes teda do toho Nemecka? ;)

Inak ja som minuly tyzden absolvoval cestu BA-Frankfurt a spat. V nemecku celkom pohoda, tam boli vacsinou 3 pruhy v jednom smere, prazdnejsie cesty, skoro ziadana zapcha ale hned ako sme dorazili do Rakuska, tak to bol samy kamion predbiehajuci iny kamion (a to nie len Rumuni, ale aj domaci Rakusania), plno dedkov v siraku, ktory nemali problem sa ti vopchat do pruhu ked chceli predbehnut niekoho pred sebou, no cista hroza.
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
maniak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1946
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Bydlisko: Kittsee, Rakusko

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa maniak »

Blackhawk: potvrdzujem, jazdim denne A6+A4+S1 po Vosendorf. Na pichanie sa do pruhu si clovek zvykne, je to vcelku nutnost v spickovych hodinach, lebo bud ide clovek 120-140 v lavom pruhu, alebo 80-90 za kamionmi vpravo. V inych casoch je A4 asi viac v pohode, ale ranne a vecerne dochadzanie je horsie. Samozrejme, ked sa tam strci kamion (a to kludne mozte ist aj 140, on nema problem), tak len brzdy pomozu.
Avsak, blikanie je pokutovatelne a popravde nikto az na vynimky nikdy neblikne. Ked sa niekto ponahla, tak aj v lavom pruhu ma hodeny blinker (v spicke mu to aj tak nepomoze). Fakt blbcov som videl za ten rok pravidelnej dochadzky pomerne malo, zvacsa sa jedna bud o rakuske SPZ a mladych chalanov (fakt len vynimocne, mozno 2-3 za ten rok, jeden ma vyblikaval po pripojeni sa na A4 v rychlosti asi 120 km/h, lebo chcel obehnut cez pravy pruh typka iduceho 130 v lavom pruhu), mysickujucich alebo tlaciacich sa madarov, pripadne tu a tam blikajucich slovakov. Vo vseobecnosti vsak stretavam tak 1-2 take pripady soferov do tyzdna (prevazne teda strcenie sa do pruhu, zvacsa kamion), co je dost pohoda. Inak rychlo sa tu moc teda neda jazdit, bud je kazdu chvilu stacionarny radar (na useku Bruckneudorf-Schwechat, ca. 25 km, su 2), alebo ta niekto kludne nahlasi (minule tak niekto pri Viedni isiel 180, v radiu o nom upozornenie a o 10 minut dalsie, ze uz ho policajti chytili). Horsia je statistika vodicov v protismere na dialnici, rocne sa ich vyskytne okolo 350, co pri vsetkych tych znackach a ciarach je mierne nepochopitelne.
Inak bacha na odstupy, 2s su zo zakona, stacionarne radary neriesia nic asi pri takom 1s odstupe, ale ked uz si cloveka odfotia kvoli nedodrzanemu odstupu, tak pokutu budu vymahat aj na Slovensku, lebo bude slusne vysoka (radovo stovky eur).
A este jedna malickost. V rakusku je na okreskach povolena rychlost 100 km/h. Ak pojdete v pekny den na dobrom a prehladnom useku prilis pomaly (napr. 70 km/h), tak je to na pokutu, ak budete spomalovat premavku. Pokuta je potom okolo 20 eur, skor teda vychovna.
FVE 12.45 kWp V/Z
Používateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2436
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Blikajucich blaznov som teda nestretol, ale zasa som ani nesiel tak aby ma niekto potreboval predbehnut. Zopar krat sa ale stalo, ze ked sa mi niekto vopchal do cesty, tak ked sa zaradil, tak pri obiehani som videl ako sa rukou ospravedlnili.

Co sa tyka dodrziavania odstupov, tu prave vidim problem vacsiny nehod, ktore sa stavaju. Nie rychlost, ale nedodrzanie odstupu a lepenie sa na auto pre vami.
Spoiler: ukázať
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9823
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa quicky »

ked je tu teda tak mrtvo ,tak len poviem,ze TTcko uz ma novy majitel na orave.

a ja som pre zmenu doniesol domov Range Rover 3.0TD V6, 05/06...hladal som auto presne na docasne obdobie /1.5roka/ a zatial sa mi to pozdava. aj ked som teda zmiereny,ze hocikedy vaky mozu aj isto budu problem :red:
Používateľov profilový obrázok
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 3691
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Poprad, Brno

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Krutibrko »

No ja som včera bol v Áčku v BA, jasne sa mi potvrdilo, že tam auto nebudem hádam nikdy nakupovať, banda oj3bávakov, viac sa mi teraz rozpisovať nechce :D
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9823
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa quicky »

ale skus pre uplnost pobavit siroku verejnost :) mna by to zaujimalo :D

normalne musim dodat,ze kamos tam normalne predal auto bez vacsich problemov,okrem toho,ze tam stravil 6hodin casu,ale v podstate dostal sumu ,aku na zaciatku slubovali...aj ked sa musel "hadat"... v kazdom pripade tak seriozny biznis nevyzera. :wallbash:

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"