Nedostavenie sa na predvolanie uradom prace
- martin0134
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 17. Apr, 2009, 15:13
Nedostavenie sa na predvolanie uradom prace
Caute . Tak 12. 03. som sa mal dostavit na urad na nejaky povinny pohovor , ale 10.03. som bol podpisat zmluvu vo firme tak som na ten urad nesiel . Dnes som bol na urade z kopiou zmluvy a bolo mi povedane , ze mi pride rozhodnutie ci budem sankciovany za nedostavenie sa . Aka moze byt ta pr......a sankcia ?
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Re: Nedostavenie sa na predvolanie uradom prace
Ak si sa medzitym zamestnal, mozes sa na to vy... Za "nespolupracu" Ti hrozi vyradenie z evidedncie (ak si evidovany ako uchadzac o zamestnanie). VZDY sa oplati aspon zavolat, ked niekam dostanes predvolanie a nemozes prist, aj uradnici su len ludia.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
a uz ked si tam bol co si sa neopytal ?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Pokiaľ viem, tak jedinou sankciou je to, že ťa vyradia z evidencie. Ak sa tak rozhodnú, tak ťa najskôr vyradia k 12.3., prípadne ďalší deň, neviem, ako to je. Takže od 12.3. až do doby, kým nenastúpiš do práce nebudeš v evidencii a tým pádom si za ten čas budeš musieť uhradiť zdravotné poistenie. Asi to nebol najlepší nápad neísť na ten úrad, nikomu to neodporúčam. Musíš tam ísť tak či tak, stačilo prísť s kópiou zmluvy rovno a mal by si to vybavené. Ak si nastúpil do práce skôr ako 12.3., tak ti to môže byť jedno. Vyradili by ťa tak či tak.
EDIT: Teraz pozerám, že si asi bol na nejaký pohovor na pracovnú pozíciu ? Lebo v tom prípade neviem, ako to funguje...Tak či tak si im mal dať vedieť, že si podpísal zmluvu, stačilo tam zavolať.
EDIT: Teraz pozerám, že si asi bol na nejaký pohovor na pracovnú pozíciu ? Lebo v tom prípade neviem, ako to funguje...Tak či tak si im mal dať vedieť, že si podpísal zmluvu, stačilo tam zavolať.