Docela zajímavá "novinka", na kterou jsme narazil z hlavní stránky asus.cz, když jsem chtěl stahovat nové drivery k jedné z desek ROG...Zaujalo mě to a klikl jsem. Je pravda, že sám u PC sedím noho hodin denně a občas mívám problémy s bolestí očí a únavou...
Celá technologie je popsaná zde:
http://www.asus.com/Microsite/2015/disp ... nology/cz/
Technologie ASUS Flicker-Free využívá ke snížení blikání a zajištění příjemnějšího sledování monitoru funkci Smart Dynamic Backlight Adjustment (inteligentní dynamické nastavení podsvícení). Funkce Smart Dynamic Backlight Adjustment eliminuje nízké úrovně jasu, které mají na svědomí rychlé blikání LED podsvícení.
Monitory s technologií ASUS Flicker Free vás chrání před únavou, podrážděním a zarudnutím očí. Monitory využívající tuto technologii neunavují vaše oči blikáním, takže budete moci dlouhé hodiny pohodlně pracovat s tabulkovým procesorem, hrát hry nebo sledovat video.
PS: a co vaše zkušenosti, máte už někdo monitor s touto technologií? A pokud ne, jak se cítíte normálně po X hodinách denně u PC? Ano, mně fakt oči bolívají občas, někdy méně, někdy více. Pomáhá mi trochu aspoň na 5 minut od toho vstát a projít se třeba do kuchyně