Ahojte,
Nie som až tak elektricky zdatný, vie mi niekto povedať, ako spočítam účinník z viacerých meracích prístrojov. Mám tri hodnoty cos fi,, či už v induktívnej alebo kapacitnej časti a potrebujem vypočítať finálny účinník... Je možné použiť obyčajnú superpozíciu?
učinnik
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: učinnik
Nejak nechápem čo chceš spočítať, to chceš akože dať dokopy jeden účinník pre 3 rôzne meracie prístroje či ako?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 08. Sep, 2008, 23:38
ano presne mam ucinnik z troch roznych transformatorov a kazdy ma inu hodnotu su zapojene pralalelne a jednotlive ucinniky sa ovplyvnuju a potrebujem aky bude vysledny...
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Keď sa zamyslím nad podstatou účinníka, tak podľa mňa nemá zmysel sčítavať účinníky rôznych el. zariadení, respektíve sa to ani nedá. Nechceš náhodou celkovú účinnosť?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 08. Sep, 2008, 23:38
Praveze ma podstatu lebo mame tri trafaky ktore meriame kazdy ma svoj ucinnik ale platis za celkovy ucinnik a tieto sa navzajom ovplyvnuju ale kedze celkovy ucinik sa meria na VN strane tam nase merania nemozme "pichnut"..
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
Mi to príde ako dobrý guláš, alebo ťa jednoducho nerozumiem. Potom ma už len napadá to vektorovo spočítať. Prúdy s prúdmi - spraviť jeden vektor, napätia s napätiami - druhý vektor, a uhol medzi dvoma výslednými vektormi bude účinník. Ak ani tak, tak ti asi neporadím. A keď platíte za účinník tak spravte nejakú kompenzáciu jalového výkonu alebo čo.