Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
ja mam aFe pro dry S - najazdenych cca 10.000km ale ked kukam do potrubia za filtrom zatial ziadnu spinu a prach som nevidel..
Spoiler: ukázať
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
bezny papierak stoji 5 az 10 podla znacky...scream napísal:Bezny papierak stoji 15E... po 3 vymenach si na tom istomPapek napísal:50 € za filter za to mas v micre benzin na pol roka
jedine pri zanedbanej udrzbe, pokial je pravidelne impregnovany nie je problem.a hlavne filter ktory ti prepusti bordelu ....
kolko stoji ta impregnacia? tipujem takych 5-10€ ...
s hentou kravinou clovek nikdy nebude ziskovy, ani financne ani konovo.
marketingove <>viny...
(napr. mne by sa to zrovnalo bez impregnacie po cca 7 vymenach filtra, co je kludne aj 15 rokov u mna dovtedy sa aj tak KN moze zase vyhodit)
Steam: michalsveto
Nemeni sa nahodou papierovy filter spolu s olejom alebo min. raz za rok? V kazdom priapde, KN a pod. priepustne filtre musia uz z principu filtrovat menej, co sa ukazalo aj v (ne)jednom teste. A kazda necistota bude mat len negativny vplyv na zivotnost a chod motora. Pri beznej jazde v relativne "cistom" mestskom vzduchu asi nebude rozdiel, skor ked pred vami prasi nejaka tatrovka kudoly piesocneho prachu a pod. Nehovoriac o pomerne vysokej pociatocnej investicii. Impregnacny sprej tiez nie je zadarmo + treba nejaky cas na opratie, osusenie ... stoji to za to?
edít: tych 50 € a plna nadrz ... ironia. Len som chcel poukazat na to, ze pri takom econo aute s pidispotrebou a nizkymi prevadzkovymi nakladmi, kde sa kupuju pneumatiky za par euro, mi pride tak drahy filter ako overkill.
edít: tych 50 € a plna nadrz ... ironia. Len som chcel poukazat na to, ze pri takom econo aute s pidispotrebou a nizkymi prevadzkovymi nakladmi, kde sa kupuju pneumatiky za par euro, mi pride tak drahy filter ako overkill.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
takto to má predpísané FeliciaPapek napísal:Nemeni sa nahodou...
Pravidelná výmena:
každý rok: motorový olej + filter (alebo 15 000km)
každé 2 roky: brzdová kvapalina
každých 5 rokov: chladiaca kvapalina G12 (G11 - 3roky)
každých 30 000 km: vzduchový a prachový/peľový filter
každých 60 000 km: olej v prevodovke a sviečky
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Ono to aj dava zmysel. Predsalen ten filter je sice impregnovany niecim, ale stale je to len papier, ktory casom degraduje. Isto sa najdu odvazlivci, ktorym presluhuje aj 2-3 roky, ale nasat by som to nechcel
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
A nestačí ho meniť podľa potreby?
- STENLY
- Pokročilý používateľ
pri cene filtra 4€ môžeš aj každý mesiac, no auto by z toho nemalo žiadny úžitok
http://automax-autodiely.sk/filter-vzdu ... -1612.html
http://www.skoda-diely.sk/eshop/1l01296 ... ilter.html
http://automax-autodiely.sk/filter-vzdu ... -1612.html
http://www.skoda-diely.sk/eshop/1l01296 ... ilter.html
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
lol co zadre ze econo auto s nizkymi nakladmi, stavim sa ze jazdis s mensou spotrebou ako jaPapek napísal: pri takom econo aute s pidispotrebou a nizkymi prevadzkovymi nakladmi, kde sa kupuju pneumatiky za par euro, mi pride tak drahy filter ako overkill.
posledne som tankoval vcera a ked som ratal spotrebu som kukal jak sprosty ze mi niekto asi prilial benzin do nadrze lebo 6l som na zimnych mal prvy krat, inak cca 6,8-7l a to nejazdim jak chuj lebo by som vedel urobit aj 8l keby som chcel.
ok filter som pozeral a stoji obyc 4-8 eur takze to staci. na ten KN som sa pytal lebo o tom nic neviem a nechcem naletiet marketingu.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
No pani, na moje auto stoji filter v autokelly 14-25E... impregnacka sada pre KN aj so samponikom nejakych 13E ( objem je snad na zivotnost auta)
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Jo mal by sa aj každý rok meniť vzduchový filter, ale ja menom proste až keď je zas**ny, tak cca po dvoch rokoch u mňa...
Steam: michalsveto
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Ono veľmi záleží koľko a kde jazdíš.
Keď som jazdil pomaly stále po diaľnici filter bol pri výmene (cca. 15k) stále použiteľný.
Teraz jazdím ďaleko menej, ale zasa po prašných cestách a filter pri výmene (po cca. 10k) mal dosť.
Ale keďže sa jedná o cenu rádovo 10-15€ moc to neriešim a proste ho vymením aj s olejom.
Keď som jazdil pomaly stále po diaľnici filter bol pri výmene (cca. 15k) stále použiteľný.
Teraz jazdím ďaleko menej, ale zasa po prašných cestách a filter pri výmene (po cca. 10k) mal dosť.
Ale keďže sa jedná o cenu rádovo 10-15€ moc to neriešim a proste ho vymením aj s olejom.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Ja vždy keď mením olej, vymením aj všetky filtre (olejový, vzduchový, palivový, kabínový).
Cca raz za 2 - 3 roky pred zimou mením aj chladiacu kvapalinu spolu s termostatom (2 až 3 roky píšem preto, že sa riadim svojim subjektívnym odhadom, že koľko destilky som počas toho obdobia dolial. Ak málo, tak 3 roky, ak viac, tak 2 roky).
Cca raz za 2 - 3 roky pred zimou mením aj chladiacu kvapalinu spolu s termostatom (2 až 3 roky píšem preto, že sa riadim svojim subjektívnym odhadom, že koľko destilky som počas toho obdobia dolial. Ak málo, tak 3 roky, ak viac, tak 2 roky).
- STENLY
- Pokročilý používateľ
dolievaš destilku? tak niekde ti to uniká... mne za rok nezmizla ani kvapka nemrzky...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Za svoj život som mal doteraz 2 vlastné autá. Na oboch som menil chladiace médium rovnakým spôsobom, na oboch sa stala rovnaká vec, takže to neriešim ako únik...
Ja totiž staré médium vypustím, systém naplním destilkou, auto riadne preženiem. Po chvíli vychladnutia destilku vypustím a pomaličky nalievam opäť destilku. Takýto postup zopakujem, aby sa auto len s destilkou prehnalo 3×.
Nakoniec nalejem už také chladiace médium, aké tam má byť po rysku MAX.
Na oboch mojich vlastných autách sa stalo to, že za prvého dajme tomu štvrť roka hladina chladiacej kvapaliny klesla na MIN., alebo aj pod MIN. (postupne, nie naraz). Chcelo to tak 1 až 2 dolievania, potom už nebolo treba až po ďaľšiu výmenu (a teda nie že by to vydalo, ale potom už hladina neklesala...)
A pritom vždy som motor riadne zahrial, aby som si bol istý, že termostat je otvorený, vždy som si aj naplno pustil kúrenie, jednoducho vždy sa s nejakým časovým odstupom stalo, že zrazu zo dňa na deň podstatne klesla hladina média v expanzke.
Ja totiž staré médium vypustím, systém naplním destilkou, auto riadne preženiem. Po chvíli vychladnutia destilku vypustím a pomaličky nalievam opäť destilku. Takýto postup zopakujem, aby sa auto len s destilkou prehnalo 3×.
Nakoniec nalejem už také chladiace médium, aké tam má byť po rysku MAX.
Na oboch mojich vlastných autách sa stalo to, že za prvého dajme tomu štvrť roka hladina chladiacej kvapaliny klesla na MIN., alebo aj pod MIN. (postupne, nie naraz). Chcelo to tak 1 až 2 dolievania, potom už nebolo treba až po ďaľšiu výmenu (a teda nie že by to vydalo, ale potom už hladina neklesala...)
A pritom vždy som motor riadne zahrial, aby som si bol istý, že termostat je otvorený, vždy som si aj naplno pustil kúrenie, jednoducho vždy sa s nejakým časovým odstupom stalo, že zrazu zo dňa na deň podstatne klesla hladina média v expanzke.