Poraďte auto
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Poraďte auto
myslel som, ze to uz nebudem pisat, lb mi padol browser a vymazalo sa to, ale strucnejsia verzia.
Hellangel: to su bludy co siria na hc.sk, ab.sk, kde ludia maju skusenosti so starymi hondami napr., ale tieto novsie su o inom.
Poznam minimalne 6 accordov 2.2 i-ctdi s km od 200-260k, z toho 3 su chipnute stage 1 180PS a cudus sa na vsete, vsetky maju povodne spojky, cim to bude ? A to ma accord o 200kg viac ako civic. Co som pocul, co par ludi menilo pri 300k km (1. majitelia, realne km) tak trebalo vacsinou menit len spojkovy kit (pritlacak, lamela, lozisko), pretoze zotrvak bol ok.
Anyway z uk viem zohnat origo oem honda za 150GBP spojkovy kit alebo 450GBP s dvojhmotou plus 3L MTF.
xsi69: trochu viac nechapem, pretoze pred rokom si sa bil do hrude, ze citron c3 1.1 = 60PS je spoko a mas 4,4323564l/100km spotrebu Zrazu si zacal prispevok, kde hladas auto so 100PS na 15km trasy a vybral si si 2.2 i-CTDI (140PS = 2,3x viac ako c3) a zrazu chces este k tomu chipnut asi na 180PS (3x viac ako c3 ). .
Ved ak presadnes do seriovej N22A1 v civicu, tak budes mat pocit, ze sedis v stihacke.
Ak jazdis 15km trasy, tak kup 1.8 VTEC teda R18A1. 400km trasy zvladne v poho, kedze to ma 6ku. Kamos jazdi na 9g 1.8 VTEC 450km a bez problemov. Druhy motor kupis z PL za 200-300e, pretoze vyrabaju ich v UK a v UK je polka Poliakov, ktoriii tahaju diely domov. Ak chces nizku prevadzku, tak LPG. Pri 20k/rocne sa ti naklady na montaz splatia a dalsie roky len setris. 8-9l/100km LPG podla stylu jazdy.
Potencial 2.2 i-ctdi sa zvyraznuje od 30km tras po mimo obce/dialnice. Ak z tych 15km jazdis mesto, tak je to trapenie pre neho plus ine veci.
Ak chces viacej info pozri: www.hondacc.eu
Dobra e90 stoji peniaze, pretoze funglovka so Sportsitze s dofukom stala 2-3x viac ako civic, kedze to je segment accorda plus je to premium. Tie co predavaju za podobne $$$ ako civic, tak nieco skryvaju. Jaj, v DE ich Turci raz omladia a na SK pred prihlasenim druhykrat a vsetky maju 130km (real 250-300k km) alebo 180k km (real 350-400km) a potom sa cuduju preco odide pri 200k km spojka, turbo, vstreky a vznikaju internetove famy.
Hellangel: to su bludy co siria na hc.sk, ab.sk, kde ludia maju skusenosti so starymi hondami napr., ale tieto novsie su o inom.
Poznam minimalne 6 accordov 2.2 i-ctdi s km od 200-260k, z toho 3 su chipnute stage 1 180PS a cudus sa na vsete, vsetky maju povodne spojky, cim to bude ? A to ma accord o 200kg viac ako civic. Co som pocul, co par ludi menilo pri 300k km (1. majitelia, realne km) tak trebalo vacsinou menit len spojkovy kit (pritlacak, lamela, lozisko), pretoze zotrvak bol ok.
Anyway z uk viem zohnat origo oem honda za 150GBP spojkovy kit alebo 450GBP s dvojhmotou plus 3L MTF.
xsi69: trochu viac nechapem, pretoze pred rokom si sa bil do hrude, ze citron c3 1.1 = 60PS je spoko a mas 4,4323564l/100km spotrebu Zrazu si zacal prispevok, kde hladas auto so 100PS na 15km trasy a vybral si si 2.2 i-CTDI (140PS = 2,3x viac ako c3) a zrazu chces este k tomu chipnut asi na 180PS (3x viac ako c3 ). .
Ved ak presadnes do seriovej N22A1 v civicu, tak budes mat pocit, ze sedis v stihacke.
Ak jazdis 15km trasy, tak kup 1.8 VTEC teda R18A1. 400km trasy zvladne v poho, kedze to ma 6ku. Kamos jazdi na 9g 1.8 VTEC 450km a bez problemov. Druhy motor kupis z PL za 200-300e, pretoze vyrabaju ich v UK a v UK je polka Poliakov, ktoriii tahaju diely domov. Ak chces nizku prevadzku, tak LPG. Pri 20k/rocne sa ti naklady na montaz splatia a dalsie roky len setris. 8-9l/100km LPG podla stylu jazdy.
Potencial 2.2 i-ctdi sa zvyraznuje od 30km tras po mimo obce/dialnice. Ak z tych 15km jazdis mesto, tak je to trapenie pre neho plus ine veci.
Ak chces viacej info pozri: www.hondacc.eu
Dobra e90 stoji peniaze, pretoze funglovka so Sportsitze s dofukom stala 2-3x viac ako civic, kedze to je segment accorda plus je to premium. Tie co predavaju za podobne $$$ ako civic, tak nieco skryvaju. Jaj, v DE ich Turci raz omladia a na SK pred prihlasenim druhykrat a vsetky maju 130km (real 250-300k km) alebo 180k km (real 350-400km) a potom sa cuduju preco odide pri 200k km spojka, turbo, vstreky a vznikaju internetove famy.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Včera som bol okúsiť jednu 2.2d z okolia no tá mohla mať tak 300+tkm (+-140 na tacho) a bola v hroznom stave.
ko spojka dvojhmota- vraj palivový filter to robí , silentbloky, buchnuté atď...
Počítal som si aj zahraničné fóra a rozhodol som sa pre benzín.
Či LPG alebo nie závisí aj od kúpnej ceny auta a jeho stave.
Tie spojky budú mať súvis s pretáčaním km, to máš holt pravdu.
Ako ten citroen je fajn auto na spotrebu aj na údržbu no komfort a výbava na slabej úrovni ale zato adrenalín pri predbiehaní ako pri násobne drahších autách posuniem ho asi ďalej v rodine. Tých 60ps do mesta pohodlne stačí(1 osoba) no mimo mesta stráca dych.
Nejazdím len na svojom citroene ale aj na výkonnejších vozoch.
Pocit, že som v stíhačke som mal asi naposledy v chipnutej 335d .
Prečo chcem výkonnejší voz ? Lebo vo svojom pociťujem výkonový deficit a pri druhom to chcem napraviť.
e90 ani nepozerám lebo v tej cene kúpim +- hnoj
Ešte ma láka do e46 330ci+lpg ale uprednostním skorej novšieho civica s menším nájazdom a rozhodne nižšími nákladmi na údržbu.
Idem preštudovať tú stránku, vďaka chris za konštruktívnu odpoveď.
ko spojka dvojhmota- vraj palivový filter to robí , silentbloky, buchnuté atď...
Počítal som si aj zahraničné fóra a rozhodol som sa pre benzín.
Či LPG alebo nie závisí aj od kúpnej ceny auta a jeho stave.
Tie spojky budú mať súvis s pretáčaním km, to máš holt pravdu.
Ako ten citroen je fajn auto na spotrebu aj na údržbu no komfort a výbava na slabej úrovni ale zato adrenalín pri predbiehaní ako pri násobne drahších autách posuniem ho asi ďalej v rodine. Tých 60ps do mesta pohodlne stačí(1 osoba) no mimo mesta stráca dych.
Nejazdím len na svojom citroene ale aj na výkonnejších vozoch.
Pocit, že som v stíhačke som mal asi naposledy v chipnutej 335d .
Prečo chcem výkonnejší voz ? Lebo vo svojom pociťujem výkonový deficit a pri druhom to chcem napraviť.
e90 ani nepozerám lebo v tej cene kúpim +- hnoj
Ešte ma láka do e46 330ci+lpg ale uprednostním skorej novšieho civica s menším nájazdom a rozhodne nižšími nákladmi na údržbu.
Idem preštudovať tú stránku, vďaka chris za konštruktívnu odpoveď.
Spoiler: ukázať
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Len tak ma napadlo ci zadny nahon je to prave orechove na dochadzanie do prace 15km. Najme v zime...
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Ked bude jazdit ako normalny clovek, tak nebude mat problem ani so zadnym nahonom. Predpokladajme ze ma VP skupiny B, takze je sposobily na to aby sa dostal z miesta A do miesta B s lubovolnym autom a nezalezi na tom ci ma predny alebo zadny nahon. Blby vodic trafi strom pri ceste aj za slnecneho letneho dna.
Ideapad 3 14IIL05 - i3-1005G1 1.2Ghz | 12GB ram | 128GB ssd
Xbox Series S
Xbox Series S
- scream
- Pokročilý používateľ
no start zo semaforov dokopca na zasnezenej ceste moze byt dost problem
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Zadnokolkari bezne vozia v zime v kufri vrece piesku. Az tak by som to neprezival - staci vediet, ako sa zadny nahon sprava a podla toho sa zariadit.
Posledne co som jazdil Ccko medveda, tak mi ustrelilo dekel ako to drzalo, letne, v CZ este snezilo, a ja 180 na dialnici, nie a nie ho odtrhnut. Naozaj to na mna urobilo dojem, take BMW by bolo uz mimo cesty davno...
.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Väčšinu pri zadnokolke zohrá vodič a elektronika.
A keď sa niekto chce pohnúť na snehu/ľade s plným kotlíkom tak sa proste nepohne.
Tie točky na parkovisku so zadkom ten pocit vynahradia
U nás sa obkladačky dávajú do kufra, tak 6 balíkov.
V rodine máme zas cls 350cdi bez 4matic s ktorým sa mi zas moc dobre v zime nejazdilo ale mohlo to byť aj tým, že ako vodič nenájdem polohu kde by sa mi hlava nedotýkala stropu... a 265 r19 zimáky tuším
A keď sa niekto chce pohnúť na snehu/ľade s plným kotlíkom tak sa proste nepohne.
Tie točky na parkovisku so zadkom ten pocit vynahradia
U nás sa obkladačky dávajú do kufra, tak 6 balíkov.
V rodine máme zas cls 350cdi bez 4matic s ktorým sa mi zas moc dobre v zime nejazdilo ale mohlo to byť aj tým, že ako vodič nenájdem polohu kde by sa mi hlava nedotýkala stropu... a 265 r19 zimáky tuším
- scream
- Pokročilý používateľ
Ak sa na zimu davaju do kufra obkladacky a a cement tak to asi take idealne nebude ze? Okrem toho ak date do E90 6 balikov obkladaciek, tak ste prakticky prisli o cely kufor
BTW 180 na dialnici za snezenia na letnych by som si nedovolil ist ani so 4x4... obycajny hazard, nic viac nic menej.
BTW 180 na dialnici za snezenia na letnych by som si nedovolil ist ani so 4x4... obycajny hazard, nic viac nic menej.
XBOX series X
XBOX series X
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
vy toho narobite, my sme zobrali 535d e61 rocnik myslim 2007 na sneh, kedze je to 35d tak to ma dve turba a... ziadna drama sa nekonala, akurat to "nejelo". Prirubal si pedal o podlahu, spravilo to cvak cvak ako ABSko pri brzdeni a nikto nebol v jarku. Ci nahodou ti fesaci s problemami zadokolkovymi nemali pneumatiky take nejake neprilis najlepsie a ci nahodou nezabudli vypnute DTC. Jednemu som to totiz zapinal ja osobne, pretoze "sa nemohol dobre otacat". Len som musel zistit co je to otacanie v jeho sibnutej hlave a slovniku - lebo je pravda ze 300 koni na lahkej zadnej naprave nie je zdaleka to najjednoduchsie co pilot za volantom moze stretnut.
Osobne som mal tri mesiace, tie najhorsie na sneh, 540i e39 1998 a som v pohode zostal krasny a mudry stale medzi nami zivymi - a to uz je aky "analog" oproti tomu co sa produkuje v poslednej dobe. Velka skoda ze som sa toho vehykla musel vtedy zbavit.
O 180 na snehu sa tiez nevyjadrujem.
Osobne som mal tri mesiace, tie najhorsie na sneh, 540i e39 1998 a som v pohode zostal krasny a mudry stale medzi nami zivymi - a to uz je aky "analog" oproti tomu co sa produkuje v poslednej dobe. Velka skoda ze som sa toho vehykla musel vtedy zbavit.
O 180 na snehu sa tiez nevyjadrujem.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
zase sa to odbocilo od temy. To ze ste sa vozili na zadnokolkach je fajn, ale horsie je, ze su servisne mimo od prednokoliek
Hlavne premiove trio bimmer, mergel a ojdi
Hlavne premiove trio bimmer, mergel a ojdi
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
http://mitsubishi-lancer.autobazar.eu/1 ... 35165.html
napríklad a spotreba okolo 6
u 1.8 spotreba 7.5-8
napríklad a spotreba okolo 6
u 1.8 spotreba 7.5-8