DualMonitor dotaz

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Re: DualMonitor dotaz

Príspevok od používateľa Leon »

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

http://cdn.auguszt.in/5200u4k.jpg

Vysledok toho, ze som iba pripojil HDMI kabel do 4k monitora, bez pridavania custom rozliseni a podobne. Okrem 29Hz to ponuka aj 30Hz.

Ak teda EDID udaje monitora poslane cez HDMI obsahuju maximalne rozlisenie monitora, tak nie je dovod preco by to nemalo ist.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

bože už len ten screen je gigantický :D

... takže potom mi ten notebook potiahne tieto dva hej? https://www.alza.sk/34-lg-34um65-d2306854.htm
... hlavne ten VGA konektor či pusti 2560x1080
faugusztin
Moderátor
Moderátor

VGA nepusti. HDMI ano. Takze je otazkou ako poriesis druhy monitor.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

No veď presne toto :D. Cez ten docking station by to šlo ? Uvidím čo vlastne ešte napíše turbo.

Pri najhoršom zapojím jeden FUllHD 27 palcový cez VGA a druhý ten 34wide cez HDMI,... veľkosťou pasujú k sebe

http://www.displaywars.com/27-inch-16x9-vs-34-inch-21x9
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

a vieme aky mas notebook vlastne?

btw vidite nakoniec sa aj tak tocime okolo portov ako som na zaciatku hned povedal :-D
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

už som tu písal parametre :)

... ty si písal, či bude dostatok portov,.. no portov je tam dostatok, akurát, že nimi toľko nepretečie :D,... 4K to potiahne, no bohužiaľ len cez jeden monitor a keďže mi treba 2, tak to budem pravdepodobne riešiť takto ako to má spravené aj turbo :
mp3turbo napísal:ja z notebooku Dell e6540 tlacim 24" 1920x1200 a 39" 3840x2160 teda 4K/UHD rozlisenie
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja by som ti aj rad poradil ale nejako som fakt nepostrehol konkretny typ notebooku co mas vyhliadnuty. Aj som preletel prve dve strany, asi som slepy alebo uponahlany.

Akykolvek monitor v rozliseni 1920x1080 alebo 1920x1200 zapojis cez klasicky analogovy VGA vystup, tak ako chlapci spravne hovoria. O kvalite obrazu ti neviem vela povedat, pretoze zalezi na kvalite DAC (digital to analog converter = prevodnika) ktory bude pouzivat tvoj konkretny notebook, su proste lacne a kvalitne. Dalej zavisi od toho aky konkretny kabel pouzijes, pretoze tam su ooooobrovske rozdiely. Tenky, lacny, hotova katastrofa. Chces co najhrubsi ktory samozrejme nema hrubu len buzirku ale droty vnutri a ich tienenie (ano, viem ze podla obrazku si taky vybrat nemozes, to je ta najtazsia cast).

Cez HDMI pretlacis 30Hz pri UHD/4K rozliseni, len najnovsie rozhrania HDMI (myslim verzia 1.4, prosim overit na wikipedii) a Displayportu (myslim 2.0) maju dostatocnu sirku pasma okolo 20Gbit/s na to, aby preniesli toto rozlisenie pri 60Hz. Na kancelarsku robotu to nie je ziadny problem, na hranie je to samozrejme neprilis najlepsie. Ja kukam rok aj pol do 30Hz 4K a vobec som sa zatial nechcel hodit do Labe. Ale robim len office, absolutne ziadne hry. Ani Solitaire z windowsu.

Cip I5-5200 co si linkoval na intelackom Arku vidis ze dokaze potiahnut 3 displeje (edp/dp/hdmi konfiguracia cize v pohode). Kedze su to nativne digitalne vystupy, vyrobca notebooku musel dorobit nejaky DAC aby z toho vytrieskal analog, ako hovorim. Cize sme zase pri konkretnom type notebooku a tam ti uz neviem posudit KVALITU toho DACu, jedine ci dostanes alebo nedostanes na to docking station.

Bohuzial budes musiet spravit nejaku lahku due-diligence, tak to s pioniermi chodi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

No písal som tu, že v notebooku bude 8GB ram, Intel HD5500 a i5 5200 :) čo viac ešte teda treba zistiť? :) Tu je keĎ tak ten notebook : https://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edg ... 367902.htm

... ale asi zbytočne polemizovať už. Faugusztin zistil, že 4K tá HD5500 potiahne, no bohužiaľ kvôli portom nepotiahne 2x 2K. Takže to budem musieť riešiť tak ako to máš ty. Že jeden bude FullHD a druhý väčší cez HDMI s vyšším rozlíšením. Lebo iné aj tak sa nedá nič robiť, nie ?

... inak Faugusztín veľká vďaka za ochotu ;)
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Bohuzial, asi to bude pre teba horsie :

http://www.notebookcheck.net/Lenovo-Thi ... 727.0.html

"It's also too bad that both the VGA (analog) and HDMI (digital) video outputs only officially support a maximum resolution of 1920x1080 pixels." (ak teda clovek co to recenzoval nemal zle udaje). Mozes si k tomu ale zobrat nejaky OneLink dock (za 130 euro), co ma aj Displayport.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Veď ale ty si nato napojil 4K, čiže píše hlúposti nie? :D
faugusztin
Moderátor
Moderátor

No ale jedna vec je schopnost GPU a druha vec mozne technicke obmedzenia v navrhu konkretneho notebooku. Takze i5-5200U podporuje 4k, ale to Lenovo nemusi.
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

pff, to su hajzli,.. nakoniec si ešte budem skladať desktopa :D
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

no presne na to nam trebalo konkretny ntb :D
teda ano jedina moznost je asi nieco v style
https://www.alza.sk/lenovo-usb-3-0-dock ... .htm#popis
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

šak ale je mi to úplne na prd, či už s dock station alebo bez nej,... keď notebook aj tak viac jak FullHD "vraj" podľa oficiálneho stanoviska nepotiahne nie? (čo je podľa mňa blbosť, určite dá aj viac)

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"