mám staršiu skrinku Thermaltake Soprano DX a po uvažovaní som sa rozhodol, že si ju ešte ponechám. Chcel by som ale stíšiť celú zostavu výmenou 2x ventilátorov v skrini a chladičom na CPU (i5 3570K, nie je pretaktovaný a ani sa nechystám zatiaľ).
Vedeli by ste mi poradiť, ktoré ventilátory,noctua prípadne niečo iné ? A aký chladič na CPU vybrať do tejto skrinky ? Je ich strašne veľa alternatív a vôbec to toho nevidím.
Chladič na CPU max. 50€, ventilátory max. 20€ za ks.
Chcem hlavne aby tie ventilátory boli tiché a tieto čo mám už pekných pár rokov rozhodne také nie sú.
scream napísal:v prvom rade by som si skusil pustit len samotny zdroj, vacsinou je zdrojom hluku ktory prehlusi vsetko ostatne.
No je dost pravdepodobne ze ak vymenim ventilatory a chladic CPU, ze bude ten zdroj najhlucnejsi. Tiez som rozmyslal nad tym ze vymenit ventilator aj v nom, no predpokladam ze to nie je take jednoduche ako si myslim alebo sa mylim ?
Zdroj mam uz tiez pomerne stary Corsair HX 520W, ale stale funguje bez problemov...
Ano aj to je riesenie. V kazdom pripade by som zacal s regulaciou ventilatorov na 0, nachvilu to zvladne aj CPU fan a VGA. Ak to bude tiche ( o com pochybujem ), tak zdroj ani nemusis riesit. Tiez si rozmysli, ci ti ide o ticho v idle alebo je pre teba dolezite aj ticho v zatazi. Treba potom zvolit trosku iny pristup pokial nie je budget neobmedzeny.
Vdaka za tipy s tym zdrojom.
No primarne chcem aby bolo ticho v idle.
Takze spravim to asi tak ze kupim najskor ventilatory do skrinky a CPU chladic. Co som tak skusal, tak najvacsi "hluk" ide z box chladicu na procesore a potom za nim to vypada na zdroj. Ak by to velmi nepomohlo tak vyriesim aj ten zdroj.