no bohuzial, do skody si treba priplatit sportove sedacky a to je uz uplne o inom, ako akykolvek iny zaklad konkurencie. ako pisem, predajca vam dokaze dat zlavu, a ked potom porovnate dve auta rovnakej triedy /nezabudat ze taka octavia ma 590l kufor!, takze ju neporovnavat s niecim, co ma objem 420l a pod./ vam vyjde octavia lepsie.andrejsvk napísal: btw skusenost s ochcaviou 2012 1.9 tdi, automat, koza tazko cez 20k euro
des a hruza, sedacky total nepohodlne, nizka palubna doska aby vyzerala akoze velka na sirku, krpate sedacky aby interier vyzeral priestranny, sedacka akosi z uhla, vzadu sedela baba a v predu som mal natlacene nohy(mam 180),
pocit bezpecia mizerny, auris posobi ako o 300kg vacsie auto zvnutra oproti tomu,skoro ako van vs male coupe
Ale to s tymi sport sedackami plati aj pre vw, seat, a pod. zakladne auta maju otrasne rovne sedla, v tom by som fakt sediet nechcel.
Btw neda mi a prave porovnavam Auris a Octaviu.. Za sportove sedacky sa doplaca aj v toyote, zaklad zacina na 13 490€.
Octavia zacina na 14 590€, no predajca Ti ju dokaze dat za 13 500€ takisto. V octavii si za balicek active plus kde je tempomat, radio s usb a kozeny volant priplatis podla cennika 499, no normalne iba 199€ (maju akciu). Predpokladam ze stale plati ze dostanes sek na 500€ prislusenstvo zadarmo. Cize octaviu mame zatial za 13700, toyotu za 13 500. K tej toyote si ak chces akciovy balicek musis vybrat uplne inu vybavu ako za 13 490 a musis ist do vybavy TRend za 14 290 / k tej prvej akcny balik nieje/. Akcny balik stoji 1400€.
Teda to mame 15690 vs 13700.
plus zimne gumy na auris ktore ma clovek v skode zadarmo v ramci 500e seku = 16 000 vs 13 700. A za viac dostanem smiesny 390l kufor.
Lebo porovnavat Octaviu vs Auris 590l vs 360l je asi najvacsi nezmysel, aky som pocul To su auta, ktore maju uplne ine zameranie cielovej skupiny uz len kvoli kufru.
Ak chcem 5rocnu zaruku v toyote, nedostanem uz 0% navysenie pri uvere /co je to za nezmysel?/.
Skoda dava 4roky zaruku bezplatne, pri uvere, alebo bez uveru. Ano, do 120 000km, ale to niesu auta, ktore najazdia taky najazd. Toyota Auris dava zaruku (pri uvere + 400€) do 160 000km, to je sice krasne cislo, ale kolko 0% z tych predanych aut najazdi ledva 100 000km za 5rokov? Mozno 10%.
Porovnal som Toyotu Auris a malickym kufrom a Octaviu, a ta vyhrala na plnej ciare. Nejaky dalsi adept na porovnanie? Ale nech ma aspon 540l kufor, aby to nebolo zbytocne porovnanie....
A sedel som v Octavii 2 aj 3, a tolko miesta, kolko je vzadu, tak to je luxus. Takze ked niekto nemal vpredu miesto, asi si mal posunut sedacku dozadu. Ukazte mi auto, ktore ma vzadu tolko miesta, 590l kufor, a cenu do 14 000 a uver bez navysenia. Popremyslam potom co je lepsie.
Samozrejme, neviem aku zlavu da z cennika toyota, ale z toho co som videl u predajcov seatu, oplu a suzuki, daju zlavu max 1%, aj to musi clovek ukazat, ze to fakt chce. V skode som realne bol, viem ake ceny dokazu dat z cennikovej ceny dole. Aj keby dala toyota dole 1000€, stale je to drahsia kupa.