Všeobecná diskusia
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Všeobecná diskusia
jaaaaaj aha, naco mi je garaz tri metre dvadsat ? Preboha ked stavam garaz tak nebudem truba lebo zaklady, strecha, stavebne povolenia, vsetky tie veci okolo toho maju taku hodnotu a cenu, ze uz tie dve posrate rady tehliciek navyse (aby to nemalo styri metre tridsat ale pat a pol metre) hadam dokazem.
Ked nie, nemam stavat garaz. To neni garaz, to je pristresok pre lego.
Ked kupujem 40rocny dom, tak si vyberiem taky ktory ma vacsiu garaz ako pristresok pre slapacie auticko. viem ze garaz nie je jediny faktor vyberu domu, rovnako ako spotreba alebo velkost nie je jediny faktor vyberu 1.0tsi fobie.
Ked nie, nemam stavat garaz. To neni garaz, to je pristresok pre lego.
Ked kupujem 40rocny dom, tak si vyberiem taky ktory ma vacsiu garaz ako pristresok pre slapacie auticko. viem ze garaz nie je jediny faktor vyberu domu, rovnako ako spotreba alebo velkost nie je jediny faktor vyberu 1.0tsi fobie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
PS: civavy mam rad. Ale nie je to pes. Je to sersam do kabelky.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Ja nemozemmp3turbo napísal:Len vevericky zakazdym pitchuju ked vertikalne stupam okolo nich.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Shiro, prepáč, ale ja som doteraz posledných ja neviem koľko... ...10 - 15 strán len čítal.
Miestami som sa smial, inokedy facepalmoval, že aké perly sa tu niekedy človek dočítal.
Samozrejme ja chápem a uznávam, že 85% vecí, ktoré sa tu za posledné dni 184× zopakovali, sú vecou názoru, osobných preferencii a možností daného človeka.
Teraz ale trošku môjho názoru:
Dúfam, že sa mi podarí opäť sa odmlčať a nezúčastňovať sa tejto koverzácie, lebo v tom nevidím zmysel...
Miestami som sa smial, inokedy facepalmoval, že aké perly sa tu niekedy človek dočítal.
Samozrejme ja chápem a uznávam, že 85% vecí, ktoré sa tu za posledné dni 184× zopakovali, sú vecou názoru, osobných preferencii a možností daného človeka.
Teraz ale trošku môjho názoru:
Všetky vymenované autá poznám, tzn. nerobím sa, že neviem. Ani jedno z nich JA NEPOVAŽUJEM za rodinné auto. Ani z náhody, ani z ďaleka. Asi najviac ma rozosmial Fiat Punto, nakoľko sme ho pár rokov dozadu mali. Nezabudol si náhodou pripísať aj Fiat Cinquecento ? Toto pre mňa rozhodne nie sú rodinné autá. A to hneď z viacerých dôvodov:shiro napísal:No hadam nie 6m hovado s 3.0 tdi. Fabka, pezoty 208, 308, hyundai i20, i30, fiat punto, golf, seat ibiza a podobne normalne auta. Sa nerob ze nevies.undertaker007 napísal:Teraz som trošku zmätený... ...čo je rodinné auto? Fábia?
- Je v tom neskutočne málo miesta a všetci cestujúci trpia (neviem, možno je to tým že mám 186cm, viem si predstaviť že pre 150cm ľudí sú to vynikajúce rodinné vozítka)
- Tým pádom že je to také malé a sú v tom všetci natlačení je to nebezpečné
- nepotrebujem sa dívať na rozčaptanú zadnú nápravu takéhoto auta idúceho predo mnou, ak sú v tom 4 ľudia + batožina dajme tomu na týždeň...
Ale urobíš, možností tu už bolo spomenutých veľa, ale niektorí si stále tvrdohlavo idú svoje...shiro napísal:Stratu hodnoty je skoda riesit, pretoze auto straca prvou seundou co ho kupis kolko....tak tretinu, stvrtinu? A prd s tym urobis.
Podľa mňa zasa práve pre tento prípad to nezmysel nie je. Prečo by ťa, preboha, mal taxikár 3 dni čakať? (koniec koncov aj to sa dá, ak si zaplatíš prestoj, on by bol ešte aj rád). Veď sa dovezieš taxíkom a keď o tri dni budeš chcieť ísť z chaty, tak si zasa zavoláš taxík. On tam nemusí 3 dni stáť...shiro napísal:Mas ale vyhodu ze ides kam chces, kedy chces. taxik? Chcem ta vidiet ako ides taxikom s rodinou na chatu a on ta tam caka tri dni na parkoviskump3turbo napísal:Absolutne spravne : nove auto na 44k km za 9 rokov ? Co si sa pomiatol ? Taksikom by to bolo lacnejsie !!!! Rodinna fabia ? Preco ? Lebo v reklame povedali ?
Taxik je nezmysel pre tento pripad.
Myslím si, že ešte nie som v takej finančnej situácii, aby som si mohol dovoliť kúpiť nové auto. A to je jediný dôvod, prečo nemám automat - áno, jazdeného automatu sa bojím, pretože, bohužiaľ, ľudia s ními nevedia narábať tak, aby vydržali to čo by mohli vydržať... ...ale nazvať automat zbytočným, to je myslím si veľmi prehnané - ale opäť - vec názoru...shiro napísal:Ked si tam nadrbe zbytocny automat, tak comu sa divi ked sa to pokazi? Mohol usetrit 1800e
Dúfam, že sa mi podarí opäť sa odmlčať a nezúčastňovať sa tejto koverzácie, lebo v tom nevidím zmysel...
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ma niekto REALNE skusenosti s podvozkovymi dielmi MAXGEAR ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
fabia, i20, rio rodinne auta chovate civavy alebo mate ludia deti? respektive asi nemate. Riddine auto by som uz povazoval avensis combi, accord combi, sharan, voyager .... tam uz daco aj natrepem a bez problemov. Vsetko osatne je len kompromis.
V malom aute by som rodinu neviezol, natalcene safaltky v zadu, mi pride az zle, ked si predstavim pripadnu nehodu.
na 10t km rocne kupovat nove auto???? naco pre boha. Vsak ak mam nove auto, tak ho potrebujem drat, kym platim servisne poplatky a nie aby som ho zabalzamoval v garazi a o 30 rokov ho nasli moje deti.
edit: este k rodinnym auatm. toto je podla mna rodinne auto:
http://honda-odyssey.autobazar.eu/35-v6-id6359347.html
V malom aute by som rodinu neviezol, natalcene safaltky v zadu, mi pride az zle, ked si predstavim pripadnu nehodu.
na 10t km rocne kupovat nove auto???? naco pre boha. Vsak ak mam nove auto, tak ho potrebujem drat, kym platim servisne poplatky a nie aby som ho zabalzamoval v garazi a o 30 rokov ho nasli moje deti.
edit: este k rodinnym auatm. toto je podla mna rodinne auto:
http://honda-odyssey.autobazar.eu/35-v6-id6359347.html
Naposledy upravil/-a HellAngel v Ne 03. Máj, 2015, 12:13, upravené celkom 1 krát.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Pokročilý používateľ
vies to je najlepsie ked ludia co nikdy nemali XY pitchuju o tom ako je XY zle na parkovanie, vysavanie, umyvanie, SPOTREBU alebo cokolvek ine. Pripadne vedia ze co je rodinne auto ked ziadnu rodinu a dve deti nemali (ja mam, pod sharan su vsetko strasne kompromisy a niezeby ten sharan bol nejaka extravyhra, to je proste len taky bezny standard co by to malo byt).
Takto :
a) turbo vo voyageri je straight, regulacia sa vykonava vonkajsim ventilom (99.9% problemu "vypina sa mi turbo" na WW/Szkode/Ojdi), je dvaapolkrat take velke ako WW turba a tlaci polovicny tlak (pardon, este menej, WW tlaci 2.6 baru vo verzii 2.0tsi 125kW a ja tlacim 0.95 baru takze nieze polovicu max, ale TRETINU !!!!). V autorizaku na Zlatych pieskoch v roku 2011 ked som sa pytal ESTE NIKDY NEMALI POKAZENE TURBO NA VOYGAERI. Ano, iste, jazdi ich malo. Ale zato tie auta nejazdia 44k km za 9 rokov. To skor tak rocne. Chces si tipnut ktore turba sa asi tak mozu pokazit viacej ?
b) vstrekovace tiez nemaju problemy, az pri hyperbolickom najazde ktoreho sa 99.9% vozov nedozije, bavime sa tak 400+k km, lebo zase nie su natlakovane tak sialene ako WW. Bosch CP3.1 cerpadlo; porovnaj to s myslim 2300 barmi WW 2.0tdi. A nezabudni k tomu pridat ze drtiva vacsina vstrekovacov WW neskapala na mechanicke opotrebenie, ale na prachsprosty elektricky skrat. Kto nevie o com, nastuduje.
c) dvojhmotu voyager vobec nema. Ma jednoduchu spojkovu lamelu s odpruzenim, rovnako ako stara fabia 1.4tdi. Lamela je hruba ako z nakladiaku, tu nezhoblujes prakticky nikdy. To nie su take papierikove hracky ako na fabii ktora musi byt co najlacnejsia.
d) EGR ventil nestoji 2200 ako na Wolcggagen, pretoze sa da jednoducho vycistit. Ozubene koliecka ma ZELEZNE, na rozdiel od plastovych vo WW. Tipnes si ktore EGRka sa kazia a ktore nie ? Tipnes si ktora automobilka je vacsia kurwa co sa tyka servisnych nakladov ? Tipnes si ktora automobilka vidi na zaklade tohoto prikladu zakaznikov vo svojich autorizakoch radsej ? Tipnes si ktore auto ma ramena s integrovanymi capmi teda ze sa nedaju vymenit samostatne (napoveda : Pasatt, A4, a6, superb).
Proste nebudem vypravat o atomovej elektrarni ked nejaku nevlastnim a nikdy som nepouzival, neprevadzkoval a nestaral sa o nu.
Nebudem vypravat o cenovej nevyhodnosti dvanastvalca, ked som ho v zivote nemal.
Ked mi niekto povie ze chce fabiu lebo je to najkrajsie auto na svete, beriem v plnej miere. Ked mi niekto povie ze to auto ma najlepsie jazdne vlastnosti, beriem v plnej miere. Beriem ked niekto povie ze fabiu v buducnosti lahko preda - vid zastup fabia pozitivnych nielen v tejto teme.
Neberiem ked mi niekto povie ze Fabia kratka je rodinne auto spolu s 208/i20. Tak zase prrrr, ja toho vydrzim hodne ale toto nie.
Neberiem ked mi niekto povie ze Fabia je lacna.
Neberiem ked mi niekto povie ze plna vybava vo fabii je za 14.000eur. Holt nie je, pretoze som ja osobne nakonfiguroval Fabiu o polovicu drahsie ako je 14000. Hned a bez problemu. Plna vybava v Audi A8 / BMW7 / Merc S nie je 60.000eur ale niekde uplne inde.
Neberiem ked mi niekto povie ze Fabia 1.2tsi lacno jazdi. Nejazdi. Za rovnakych 6.5 litra som pred 15 rokmi, v roku 2001, jazdil 1.6kovu Oktaviu ktora bola konstrukcne/spolahlivostou/velkostou o desat galaxii niekde inde ako tie dnesne natlacene chrchlatka. TU USPORA NEBUDE, toto na mna neskusajte.
Angel : pochvala velika za Odyseju. Andrtejker, pochvala takisto.
Takto :
a) turbo vo voyageri je straight, regulacia sa vykonava vonkajsim ventilom (99.9% problemu "vypina sa mi turbo" na WW/Szkode/Ojdi), je dvaapolkrat take velke ako WW turba a tlaci polovicny tlak (pardon, este menej, WW tlaci 2.6 baru vo verzii 2.0tsi 125kW a ja tlacim 0.95 baru takze nieze polovicu max, ale TRETINU !!!!). V autorizaku na Zlatych pieskoch v roku 2011 ked som sa pytal ESTE NIKDY NEMALI POKAZENE TURBO NA VOYGAERI. Ano, iste, jazdi ich malo. Ale zato tie auta nejazdia 44k km za 9 rokov. To skor tak rocne. Chces si tipnut ktore turba sa asi tak mozu pokazit viacej ?
b) vstrekovace tiez nemaju problemy, az pri hyperbolickom najazde ktoreho sa 99.9% vozov nedozije, bavime sa tak 400+k km, lebo zase nie su natlakovane tak sialene ako WW. Bosch CP3.1 cerpadlo; porovnaj to s myslim 2300 barmi WW 2.0tdi. A nezabudni k tomu pridat ze drtiva vacsina vstrekovacov WW neskapala na mechanicke opotrebenie, ale na prachsprosty elektricky skrat. Kto nevie o com, nastuduje.
c) dvojhmotu voyager vobec nema. Ma jednoduchu spojkovu lamelu s odpruzenim, rovnako ako stara fabia 1.4tdi. Lamela je hruba ako z nakladiaku, tu nezhoblujes prakticky nikdy. To nie su take papierikove hracky ako na fabii ktora musi byt co najlacnejsia.
d) EGR ventil nestoji 2200 ako na Wolcggagen, pretoze sa da jednoducho vycistit. Ozubene koliecka ma ZELEZNE, na rozdiel od plastovych vo WW. Tipnes si ktore EGRka sa kazia a ktore nie ? Tipnes si ktora automobilka je vacsia kurwa co sa tyka servisnych nakladov ? Tipnes si ktora automobilka vidi na zaklade tohoto prikladu zakaznikov vo svojich autorizakoch radsej ? Tipnes si ktore auto ma ramena s integrovanymi capmi teda ze sa nedaju vymenit samostatne (napoveda : Pasatt, A4, a6, superb).
Proste nebudem vypravat o atomovej elektrarni ked nejaku nevlastnim a nikdy som nepouzival, neprevadzkoval a nestaral sa o nu.
Nebudem vypravat o cenovej nevyhodnosti dvanastvalca, ked som ho v zivote nemal.
Ked mi niekto povie ze chce fabiu lebo je to najkrajsie auto na svete, beriem v plnej miere. Ked mi niekto povie ze to auto ma najlepsie jazdne vlastnosti, beriem v plnej miere. Beriem ked niekto povie ze fabiu v buducnosti lahko preda - vid zastup fabia pozitivnych nielen v tejto teme.
Neberiem ked mi niekto povie ze Fabia kratka je rodinne auto spolu s 208/i20. Tak zase prrrr, ja toho vydrzim hodne ale toto nie.
Neberiem ked mi niekto povie ze Fabia je lacna.
Neberiem ked mi niekto povie ze plna vybava vo fabii je za 14.000eur. Holt nie je, pretoze som ja osobne nakonfiguroval Fabiu o polovicu drahsie ako je 14000. Hned a bez problemu. Plna vybava v Audi A8 / BMW7 / Merc S nie je 60.000eur ale niekde uplne inde.
Neberiem ked mi niekto povie ze Fabia 1.2tsi lacno jazdi. Nejazdi. Za rovnakych 6.5 litra som pred 15 rokmi, v roku 2001, jazdil 1.6kovu Oktaviu ktora bola konstrukcne/spolahlivostou/velkostou o desat galaxii niekde inde ako tie dnesne natlacene chrchlatka. TU USPORA NEBUDE, toto na mna neskusajte.
Angel : pochvala velika za Odyseju. Andrtejker, pochvala takisto.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Ne 03. Máj, 2015, 13:13, upravené celkom 1 krát.
-
- Pokročilý používateľ
teraz sa mi znovu rozsvietilo, a uz zrejme nikdy nezhasne, preco je Amurika NAROCNY automobilovy trh.
Ked mi si tu zvesime hlavicky a na zaklade dvoch reklam pripustime, ze :
a) fabia je vase RODINNE turbo
b) fabia je TURBO
c) fabia je najlepsia najneviemco.
Uz sa teda necudujem ze WW Tujareg co sa vyrobi v Devinskej Novej Vši stoji na Dolnozemskej viac ako stoji na Fifth Avenue, New York PSČ 10153 v lepsej vybave a s vacsim motorom.
Chalani co vy vlastne chcete ? Chcete sa furt uskromnovat, furt ist dole s akceptovanou vybavou, rozmermi, motormi, prudko sa zhorsujucou kvalitou a neskutocne predrazenymi suciastkami ktorych je treba cim dalej tym viacej ? S tou kvalitou aj suciastkami som si to nevymyslel, to je proste kruta realita.
toto je ta spravna cesta ? Fakt ?
Odyseju ma v Amurike moj bratranec. Holt male auto, ide kupit realny RODINNY van. Krajina inak sibnuta, hrozna, cele zle, ale toto maju v poriadku. Aj cenu paliva. Preco kurnik platime na daniach daleko viac ako za palivo samotne ? Daleko predaleko ? Preco tie tucne svine nemusia ?
Co s tym planujete robit ? Kupovat stale mensie a mensie motory ktore sa viac a viac seru a nic menej nezeru ?
Ked mi si tu zvesime hlavicky a na zaklade dvoch reklam pripustime, ze :
a) fabia je vase RODINNE turbo
b) fabia je TURBO
c) fabia je najlepsia najneviemco.
Uz sa teda necudujem ze WW Tujareg co sa vyrobi v Devinskej Novej Vši stoji na Dolnozemskej viac ako stoji na Fifth Avenue, New York PSČ 10153 v lepsej vybave a s vacsim motorom.
Chalani co vy vlastne chcete ? Chcete sa furt uskromnovat, furt ist dole s akceptovanou vybavou, rozmermi, motormi, prudko sa zhorsujucou kvalitou a neskutocne predrazenymi suciastkami ktorych je treba cim dalej tym viacej ? S tou kvalitou aj suciastkami som si to nevymyslel, to je proste kruta realita.
toto je ta spravna cesta ? Fakt ?
Odyseju ma v Amurike moj bratranec. Holt male auto, ide kupit realny RODINNY van. Krajina inak sibnuta, hrozna, cele zle, ale toto maju v poriadku. Aj cenu paliva. Preco kurnik platime na daniach daleko viac ako za palivo samotne ? Daleko predaleko ? Preco tie tucne svine nemusia ?
Co s tym planujete robit ? Kupovat stale mensie a mensie motory ktore sa viac a viac seru a nic menej nezeru ?
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ma niekto REALNE skusenosti s podvozkovymi dielmi MAXGEAR ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
vcera bol motoring na ta3 ci kde to, a jak tam krasne vychvalovali peugeot, ze dorovnal downsizingom 1.0 turboboost, az mi bolo divne, ze ci to seriozne chvalia tie motory za technologicky pokrok
Naposledy upravil/-a LordKJ v Ne 03. Máj, 2015, 12:16, upravené celkom 1 krát.
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Používateľ
Ja NIEChris napísal:ma niekto REALNE skusenosti s podvozkovymi dielmi MAXGEAR ?
Keby ste si mohli vo svojej firme vybrať firemné auto, ktoré ale bohužiaľ musí spĺňať nejaké firemné predstavy a nejako by ste ústupkami došli na Hyundai Genesis a Lancia Thema, tak ktoré?
-
- Pokročilý používateľ
Chris : nemam, zavolaj servisakovi ktoreho cislo som ti posielal uz dvakrat, myslim ze MaxGír uz stretol. Za opytanie das maximalne 30 sekund, za skusenosti trochu viac.
Undertaker : ani jedno z tychto dvoch nie je zle (disclaimer : dalsi voz co kupujem je 300c 5.7 hemi, takze som pozitivny). Prizname si ze 300c z rokov 2004-2012 nedosahovalo remeselnym prevedenim to co predvadzali konkurenti na ktorych chcelo zautocit - nie je to zle auto, je to sem a tam nedotiahnute. Novy model nepoznam.
Genesis je bomba. Pasatt ma sancu akurat tak z vedlajsieho vesmiru. Genesisom chybu nespravis rozhodne. A potom sa pridem povozit a zdvihneme ho na zdvihatko aby som sa pozrel ako to spravili
Undertaker : ani jedno z tychto dvoch nie je zle (disclaimer : dalsi voz co kupujem je 300c 5.7 hemi, takze som pozitivny). Prizname si ze 300c z rokov 2004-2012 nedosahovalo remeselnym prevedenim to co predvadzali konkurenti na ktorych chcelo zautocit - nie je to zle auto, je to sem a tam nedotiahnute. Novy model nepoznam.
Genesis je bomba. Pasatt ma sancu akurat tak z vedlajsieho vesmiru. Genesisom chybu nespravis rozhodne. A potom sa pridem povozit a zdvihneme ho na zdvihatko aby som sa pozrel ako to spravili
-
- Používateľ
Hmm...
Genesis bol viacmenej jeden z návrhov, aby to nevyzeralo, že som vyslovene zaťažený na jedinké auto. Viac mi ale do očka padla tá Thema. Myslím si ale, že najväčší problém je v tom, že Themu som naživo videl, Genesis iba na internete.
Toyota Sequoia mi bola zamietnutá hneď (aby som upresnil, hneď ako ten názov našťukal do Google, dovtedy to nepoznal)
Genesis bol viacmenej jeden z návrhov, aby to nevyzeralo, že som vyslovene zaťažený na jedinké auto. Viac mi ale do očka padla tá Thema. Myslím si ale, že najväčší problém je v tom, že Themu som naživo videl, Genesis iba na internete.
Toyota Sequoia mi bola zamietnutá hneď (aby som upresnil, hneď ako ten názov našťukal do Google, dovtedy to nepoznal)
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Neotravuj so somarinami, teraz sa tu riešia reálne problémyChris napísal:ma niekto REALNE skusenosti s podvozkovymi dielmi MAXGEAR ?
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
genezis som videl, vyzera perfektne, skoda, toho 'genezis' loga vpredu, vyzera to trosku tak divotvorne ale inak super.
kolko to stoji 60k?
kolko to stoji 60k?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2