Upgrade 6 ročného PC
Upgrade 6 ročného PC
Čaute , už v auguste som mal topic o tom že chcem upgrade. viewtopic.php?f=29&t=102182 ... Teraz som si o tom upgrade zisťoval viac lebo ma žerie že nemôžem hrať GTA 5 Zistil som že sa dá urobiť 771 mod, čo je super vecička do starých PC ako je môj. Našiel som ho na aliexpress za dobrú cenu a s dobrým feedbackom. Ak ho niekto má tak ako to zvláda v hrách? + chladič by som dokúpil už. Potom by šiel rad na grafickú, tú neviem akú.. Pozeral som na R9 270 alebo slabšiu 750ti, chcem aby to rozbehlo hlavne GTA 5 alebo aj Far Cry 4 lebo čo som pozeral tak tento procesor tie hry dával celkom. Alebo radšej bazárovú do tak starého pc? + 2GB ram by som pridal ale teraz idem ku koncu. Zdroj, o tom sme sa bavili že to je čínsky šmejd.. Tak ten by trebalo tiež nový a aby zvládal pretaktovaný CPU a novú grafickú. Za všetky rady budem rád Vďaka.
CPU : Intel Core 2 Duo E8400
GPU : Palit Nvidia GeForce 9600GT 512MB
RAM : 4GB
ZAKL.DOSKA : ASUS P5Q
ZDROJ : 500W
EDIT : Lebo čo som pozeral na YT tak tento procák celkom dával GTA5 so slušnou grafikou.
CPU : Intel Core 2 Duo E8400
GPU : Palit Nvidia GeForce 9600GT 512MB
RAM : 4GB
ZAKL.DOSKA : ASUS P5Q
ZDROJ : 500W
EDIT : Lebo čo som pozeral na YT tak tento procák celkom dával GTA5 so slušnou grafikou.
Re: Upgrade 6 ročného PC
neviem aký HDD máš teraz, no ak starý, tak byť tebou tak sa pozriem aj po modernejšom hdd, prípadne aj SATA 3 PCI radič plus novší bazárový disk.
GTA V je veľmi náročné na disk. Hovorím z osobnej skúsenosti. Na zostave v podpise mám ešte celkom slušné FPS, no trhá mi to a neskoro sa objavujú textúry hlavne pri rýchlej jazde. Disk to proste už nestíha ťahať.
GTA V je veľmi náročné na disk. Hovorím z osobnej skúsenosti. Na zostave v podpise mám ešte celkom slušné FPS, no trhá mi to a neskoro sa objavujú textúry hlavne pri rýchlej jazde. Disk to proste už nestíha ťahať.
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
Nejaké 640gb WD.
EDIT : Pošleš link na ten radič?
EDIT : Pošleš link na ten radič?
mozem ti napisat ze s modom 771 nemam ziaden problem, zostava v podpise a gta V ide bez trhania na vysokych detajloch + 4x msa
na radic sa vykasli, staci ti poriadne ssd a potrebujes upgrade gpu+ram+psu+ ten cpu vymenit za nejaky xeon len tam uz je mozno aj na zvazeni ci nekupit rovno nieco nove cpu cca40€+ 2x2gb ram cca 30€+ gpu bazarova min. 100€, slusny zdroj cca 45€ bazar, ssd 120-ka cca 40€ bazar atd.
na radic sa vykasli, staci ti poriadne ssd a potrebujes upgrade gpu+ram+psu+ ten cpu vymenit za nejaky xeon len tam uz je mozno aj na zvazeni ci nekupit rovno nieco nove cpu cca40€+ 2x2gb ram cca 30€+ gpu bazarova min. 100€, slusny zdroj cca 45€ bazar, ssd 120-ka cca 40€ bazar atd.
Naposledy upravil/-a patro16 v Ne 03. Máj, 2015, 14:04, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Lenže nemám toľko aby som dal 250€+ na kartu :/ A tu práve o upgrade CPU, GPU a RAM hovoríme. V prvom príspevku som asi omylom zmazal vetu že Som sa pozeral na Xeon X5460, ktorý je na aliexpresse. Lenže ten má skoro 2x takú spotrebu ako moj terajší a tým pádom by to ten 500W čínsky šmejd asi nezvládol. No každopádne neviem, preto sa tu pýtam o rady.
EDIT: Áno, aj mne to neznie moc najlepšie že kupovať procesor z aliexpressu ale má tam dosť objednávok a feedback je veľmi dobrý.
EDIT: Áno, aj mne to neznie moc najlepšie že kupovať procesor z aliexpressu ale má tam dosť objednávok a feedback je veľmi dobrý.
Vďaka aj za to ale teraz by som potreboval vedieť odkiaľ čo a ako kúpiť Procesor by som vedel. No s ostatkom by som potreboval pomôcť.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 08811.html
http://www.aliexpress.com/store/product ... 08811.html
no osobne by som nebral slabsiu kartu ako je R9 270X;; zohanat ram nejaky ten kit 2x2gb k tym tvojim; zdroj seasonic, enermax... nejaky 500W, ssd sa da kupit aj nove ale tam rataj cca 70€ za 120-ku(samotne gta v ma po nainstalovani cca 56GB tak na to pozor); chladic aspon nejaky bazarovy gelid tranquillo cca 20€
odkial no najlepsie asi bazar na forach, potom bazos a ked najdes vyhodnu ponuku tak kupit
odkial no najlepsie asi bazar na forach, potom bazos a ked najdes vyhodnu ponuku tak kupit
A RAM musia mať všetky rovnakú frekvenciu?
nemusia ale vsetky rychlejsie sa prisposobia tej najpomalsej
ake tam presne mas?
ake tam presne mas?
V CPU-Z píše Max bandwidth: PC2-6400 (400 MHz) takže hádam že to bude 400 MHz.
EDIT : Čiže aké RAMky by som mal hľadať?
EDIT : Čiže aké RAMky by som mal hľadať?
A poznáš/poznáte nejaký dobrý bazár?
ak by som sa niekedy zmateny rozhodol upgradovať tak ako chceš upgradovať ty tak by som to urobil aspon nasledovne...
1. kupil zdroj a vykonnu grafiku (aspon 280x) v bazáre a napchal ju do masiny.
2. pretaktoval E8400 čo doska dovoli
3. nainstaloval GTA5 a zistil ze s tymto procakom to stoji za staru bučoru lebo frametime priebeh bude totalne otrasny
4. podla moznosti riesil bud 771mod s Xeonom alebo nové kombo
1. kupil zdroj a vykonnu grafiku (aspon 280x) v bazáre a napchal ju do masiny.
2. pretaktoval E8400 čo doska dovoli
3. nainstaloval GTA5 a zistil ze s tymto procakom to stoji za staru bučoru lebo frametime priebeh bude totalne otrasny
4. podla moznosti riesil bud 771mod s Xeonom alebo nové kombo
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ohladom toho disku - na zostave v podipise s high nastavenim a full hd rozliskom mi to ide plynule....ano aj pri rychej jazde cez pol mapy.
Pritom mam gta na 1TB disku, ktory je navyse z 80% plny, takze hra je ulozena viac k jeho stredu kde je rychlost samozrejme nizsia.
Skorej vidim problem s RAM, 4GB uz byva na nove hry malo, standard je 8GB dnes.
ale miesto toho haluzneno modu si vyries nove pc, je zbytocne cpat prachy do stareho pc.
Pritom mam gta na 1TB disku, ktory je navyse z 80% plny, takze hra je ulozena viac k jeho stredu kde je rychlost samozrejme nizsia.
Skorej vidim problem s RAM, 4GB uz byva na nove hry malo, standard je 8GB dnes.
ale miesto toho haluzneno modu si vyries nove pc, je zbytocne cpat prachy do stareho pc.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB