Kooperativa sa snaží vycúvať .

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.
Používateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Kooperativa sa snaží vycúvať .

Príspevok od používateľa spencer »

Zdravím hoši mám takú malú dilemu teraz . Asi dva mesiace dozadu sa mi stala nehoda išiel som za tatrou štrku a praskla mi čelné sklo . stopol som tatrovkára a spolu sme telefonovali na nahlasovanie udalosti poistnej . typek sa všetko popýtal čo potreboval a išli sme si po svojom išiel som na obhliadku kde mi do skla vyrili písmeno "K" a povedali že si to mám dať vymeniť že škodui mi preplatia dostla som nejaké tlačiva s predbežnými cenami u zmluvných partnerov ako stehlik a hornet kde mi vykalkulovali sumu 170 €. prišiel som do hornetu že chcem vymeniť sklo cez poistku a oni že cez poistku to u nich stoji 330€ a že keby to chcem súkromne že to stoji len 170 € - tak som sa vratil do kooperativi povedal že oni chcu viac tak mi povedali že oni v hornete spravia aj obhliadku a rovno dajú fakuturú ktorá mi bude služiť ako doklad a že za tých 330 € môže byť . dobre všetky tlačiva boli u mňa tie potrebné som im dal prefotiť alebo odovzdal a povedali že mám čakať na peniaze do 2 týždne lebo že toľko na to majú času podľa zakona . dnes asi po troch týždňoch alebo dvoch neviem mi prišla obálka kde je rozhodnutie že mi nedajú ani cent . že nie je možné dostatočne preukazať vinu šofera tatry a že jeho vypoveĎ nemá charakter preukazania škody . Mňa by teraz zaujmalo čo mám robiť lebo dať 330 € za sklo na auto ktoré ma hodnotu 1000 € a keby som to dal robiť cez seba nie poisťovňu stalo by to polovicu to nasere riadne . momentálne by ma potešilo aspoň keby mi vratili sumu tu polovičku nebudem nasrany že som to dal robiť na svoje náklady končím už u nich vždy majú s niečim problém . tlačiva všetko mám ale mám taký pocit že oni na pobočke s tý m budú vedieť spraviť hovno dajú mi niekhoo k telefonu z vedenia a ten ma vydyktuje že som nemal rátať odzačiatku so žiadnou sumou preplatenia . tka čo vy na to borci :/ telkou nemám problém sa vyhražať papiere mám kadejake potvrdené ale či oni tým rozum dostanu to je otazné .
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00

Re: Kooperativa sa snaží vycúvať .

Príspevok od používateľa Fullesh »

od kooperativy nic nezvycajne :rolleyes: Pocuvam skoro pravidlene zakrutu RTVS a tam uz takych pripadov bolo pozehnane. Zaujimave, ze sa tam omiela jedna a ta ista poistovna dookola.
Odnas chceli fakturu od autorizovaneho servisu, ze potom zaplatia, 400eur von oknom....tiez celne.
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K
.
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

mal si zavolat fizlov.

.
spencer
Používateľ
Používateľ

fizli by sa na to vykašľali kúli čelnému sklu to by ma ani nenapadlo . ono toto je ich autorizovaný servis tak neviem čo riešia .
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

spencer: policajti by nepomohli. poistovne zacali pri celnych sklach argumentovat: vodic nakladiaku sa ma venovatjazde, a v ziadnom pripade nemoze vediet ze spod jeho kolesa odletel kamienok, lebo sa tam nepozera.
ak nemas pripoistene celne sklo, a videozaznam ako ten kamienok k tebe leti, nemas sancu uspiet.
zaujimave je, ze si bol na obhliadke a nepovedali ti, ze ti to zamietnu. asi by si to riesil inac.
NBS sice vydala stanoviska eze poistovne to preplacat maju ale to je len nieco nezavezne. Pochybujem, ze niekto sa pojde sudit kvoli jednemu sklu, keby bola istota vyhry, tak by sa sudil kazdy.

http://autobild.cas.sk/clanok/192254/nb ... ne-kamenom
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33

Príspevok od používateľa Kyselinka »

Tiez mam poistku (aj havarijku) v koopke a ked som ju zakladal, tak zenska mi hovorila, aby som si dal pripoistit celne sklo. Ze su s tym zbytocne komplikacie, ked prdne okno, aj ked ma clovek havarijnu a nie vzdy to uznaju. Takto platim 15€ rocne iba na celne sklo a pri pripadnom rozbiti zaplatim cash 15€ a vymenia v mojom autorizaku.
Ale je to pekne svinstvo, lebo z tych sku*venych nakladiakov lietaju kamene kade-tade...a uz aj ja mam na celnom skle mensiu bodku :x ...asi tomu dopomozem kladivkom :D
spencer
Používateľ
Používateľ

dobre rozumiem ako to je ale to že ma takto natiahli polmesiaca chodím po poisťovňach a obhliadkách a potom že nič nedajú keby t bola cena toho skla tak v pohode ale to je ta cena pre poisťovňu to budem riešiť !
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47

Príspevok od používateľa Xeigen »

On ti aj niečo podpísal na mieste keď si ho zastavil, že si je tej škody vedomý, tj že ju spôsobil ? Záznam o nehode alebo také volaco ste spísali ?
Rasty_sk
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 21. Okt, 2011, 12:35

Príspevok od používateľa Rasty_sk »

Mal som ten isty problem. Trosku som sa handrkoval a nakoniec mi zaplatili 530e a sklo ma stalo aj s vymenov 220e :D. Ale pan bol tusim Uniqua a ja som to hral od zaciatku na opravu rozpoctom. Inak moj argument na tuto istu odpoved bola ze pan sa svojim podpisom priznal ze svojim autom sposobil skodu mne a ze ich obhliadajuci pracovnik mi znehodnotil sklo tym ze mi do neho vyryl X a znemoznil mi opravu skla lepenim. Na to mi napisali ze ok a preplatili a ak by mi to nepreplatili tak by som isiel do tej poistovne osobne rovno za riaditelom aj s papiermi co k tomu mas a narobil tam poriadok.
spencer
Používateľ
Používateľ

všetko sa riešilo len cez telefon ich linky na nahlasenie škody takže žiadné písomnosti sme nerobili v telefone povedal že nie je treba . a mám dokumenty ako potvrdenie z obhliadky že bola vykonaná aj navrhy ceny k zmluvným partnerom a aj dokumenty z poisťovne ako čo prebiehalo bol som tam asi osem krát s nimi bože . dobre budem sa ohradzovať podobne proste nemali mi odsuhlasiť preplatenie ich chyba uvidíme . myslíte že ak s nimi nebude normalnej reči mám si pýtať kontakt na riaditeľa ? asi án o že
Rasty_sk
Nový používateľ
Nový používateľ

Osobne by som si nic nepytal ale nabehol tam osobne cislo ti aj tak nedaju. Pre buducnost treba vzdy spisat ten papier o skodovej udalosti lebo su tam podpisy oboch stran. V dnesnej dobe co nemas na papieri ako keby ani nebolo :( Ale skus to ako ja normalne im napis to co som im napisal ja. Ja som sa tiez natahoval asi 2-3 mesiace
spencer
Používateľ
Používateľ

inak mám svedka moja baba bola so mnou v aute som zo žiliny stalo sa to tatrovkarovi z HC za trenčínom a išli sme do blavy . no nič pôjdem tam a budem drzí bohužiaľ to ja nebyvam som skôr ten kľudny chalan .
Rasty_sk
Nový používateľ
Nový používateľ

Tak skus to este pisomne mne to preslo potom asi posledna moznost ist rovno za riaditelom a byt neoblomny to by som robil ja. Vela zdaru
spencer
Používateľ
Používateľ

di k ja už nemám trpezlivosť na nejaké písomné vybavovanie , budem priami a pôjdem do situacie kedy buď to prejde v plnej sume alebo polovičnej . pokiaľ v nulovej tak to tam rozkopem pravdepodobne :D
spencer
Používateľ
Používateľ

inak mala aktualizácia volal som s típkiňou a vravela že mám poslať odvolanie tka som aj spravil a pekne sa v ňom vykecal tak uvidíme čo s tým

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"