Tak to je snad vsetkym jasne, ze cela EU je len akasi zona pripadnej vojny pre USA.Oni svoje uzemie neopustia /myslim obyvatelstvo/, neutrpia ziadne skody, ak by sa rozmiestnili na slovensku a bojovali s ruskom, slovensko by ostalo ako mesacna krajina.
Ale zasa, az tak sa netreba bat. Ukrajina je siroka, ak by sa nam priblizovali, budeme o tom dostatocne skoro vediet. Aj ked, pri tom ako tu fungujeme si neviem predstavit, keby zacal cely vychod utekat pre ruskom na zapad..
K tym raketam - ktovie, co ma take USA v arzenali, na take vojny ako afganistan, irak urcite nedoniesli to najlepsie. Ak by islo o svetovu vojnu, kde v podstate pojde o to, kto po nej ovlade svet, vytasia take zbrane, ktore nikto nikdy nevidel. Mozno uz davno maju protiraketovu obranu rozmiestnenu tam kde maju zakladne, ale nie taku ktoru by rusi videli. To nevie nikto, iba oni.
K tym raketam a utokom. Mam kamosa, ktory bol na zakladni USA v Kandahare viac ako rok. Viem o zivote tam, o polnohospodaroch, ktory vyberali zemiaky, az sa zrazu zvihli, poskladali protitankovu past, namierili a vypalili do vnutra zakladne. Po odpaleni si klakli a zbierali dalej zemiaky. Ak netrafili, tak to bolo minimum pokusov. Vzdy ta raketa skoncila dnu. A na moju otazku, preco tam amici nedaju protiraketovu obranu (nieco mini) mi povedal, ze cele je to tam vymyslene, a preto to tam nieje. Nebyt utokov, nebol by dovod preco tam su. Lenze to je to, comu ani sami domaci alkajdovci nechapu, ze keby im dali pokoj a neutocili na nich, verejnost sama by ich poslala domov. Lenze oni utocili, a amici boli spokojny, lebo bolo o com pisat - utok na zakladnu, 1 zraneny... a pod. Ja neverim, ze keby USA chceli, zeby sa nedokazali voci tym raketam ochranit /boli strielane so vzdialenosti niekolko km, sireny hucali dost dlho, aby sa kazdy stihol skyt/.
Taktiez neverim, ze voci Rusom nemaju ine takticke, scifi zbrane o ktorych ani my nevieme. Urcite sa nebudu chvalit svetu co maju, aby to rusi videli. Osobne si myslim, ze Rusi co sa vojska tyka nemaju sancu na akykolvek uspech proti USA, ale opat, ani oni nemusia pustat von to, co maju. Ale ako krajina podla mna RUsko od 1990 sa nepohlo takmer nikde, nedokazali takmer nic. Niesu schopny vyprodukovat jedno modernejsie auto, tak to bude aj s armadou. Nehovorim ze ju nemaju, ale moj nazor je, ze porovnanie sil USA s Rusko 75:25, ak nie viac. Mozno prave po vpade krajiny mali USA sancu napadnut ich, a "znicit", aj ked rusi by z posledneho vypalili rakety asi na vsetkych spojencov NATO len aby sa pomstili...
Vylepsili svoje armadne vozidla, no amerika je niekde uplne inde. Bombardovacie stihacky ktore dokazu znicit budovy 100m pod povrchom zeme a pod., drony... Podla mna by USA vyhrala tuto vojnu na 75% iba letectvom, nicim inym. Samozrejme, som rad, ze sa nevmiesali do vpadu rusov na UA, a nevpadli tam, lebo to mohlo fakt zacat 3svetovu. Putin je sialeny, to uz vieme, zato USA si dobre zvazilo, co urobit. Aj ked, oni s tym asi neratali, a ich pripadne zvysovanie poctu by mobilizovalo rusov, a amici by sa nedokazali sem presunut v takom mnozstve aby odrazili RUsov. Mozno preto akekolvek vojenske manevre USA ostali na bode mrazu.
Cital som koncpiracne teorie, ako si amici obsadzuju nas kontinent, lebo po vyhre nad Ruskom ovladnu vsetky krajiny EU (uz tu vlastne budu), a prakticky by vladli celemu svetu. Ci to je ich plan alebo nie neviem, kazdopadne ked vyhra Rusko, nezostane z nas nic, ked vyhra USA, budeme si hovorit Americania