Politicka debata

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Budú podľa vás predčasné voľby v roku 2021?

Áno
14
29%
Nie
28
57%
Neviem
7
14%
 
Celkom hlasov: 49

Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12482
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa HellAngel »

Kim je sice tak kus saso, ale jeho drzi cina s ruskom, je to hranicny stat s juznou koreou, kde sa roztahuju amici.

Ak by USA zacalo vojnu proti rusku, bolo by to svet EU (NATO) + USA vs Rusko. Moj nazor je, ze mi este hovno vieme ake maju technicke moznosti, ci jedna alebo druha strana. Dalsia vec je, USA by muselo vojakov postupne sem posielat, kdezto Rusko tu ma armadu hned za rohom. Netvrdil by som ze Rusko nema sancu. Rusko by bojovalo doma, vo svojich podmienakch, na tomto si vylamali uz zuby iny velitelia.
Potom najprv by bola vzdusna vojna, vybombardovat co sa da. Zase USA musi letiet cely ocean aby sem prisli, Rusi su doma, maju tu vsetko. a oproti EU armadam maju znacne navrh.
Jedine co viem, je ze by sme si to tu riadne odsrali
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 579
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa PETERPANs »

Netvrdil by som tak odvazne, ze nuklearna vojna sa neda prezit. A ze vobec netreba byt na nu pripraveny. A uz vobec by som sa na tom nezabaval, ak niekto oznaci stav civilnej ochrany ako katastrofalny.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7871
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa LordKJ »

Neviem asi by som nechcel prezit nuklearnu vojnu
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa felipe25 »

No, s tym ratam, ze USA to trva celu vecnost, kym sam "prileti", ale podla mna ak zratas total vsetky stihacky na uzemi EU, nevyrovnaju sa sile ruskym? Ved USA ich tu ma rozmiestnenych dost, a podla mna 1USA stihacka da dole 3ruske (jasne, to su len moje nazory) :)

ale zasa, kym eu bude utocit len smer vychod, a nemusi si "hlidat" zada, na rusov mozu zautocit odkialkolvek.
cina by bola neutralna, alebo sa pridala k rusom?

co sa terenu tyka, tak jasne, ze rusi maju navrch, amici taky teren aky je tu nepoznaju a pozemne by podla mna nemali sancu, prave preto maju sancu stihackami. ale ktovie, co maju na sibiri, kde nikohonepustaju.
minule som pocul nejakeho badatela, co bol na sibiri, a ked sa dostal nedopatrenim k USA zakladni, bol este daleko od plota chyteny americanmi, a bol dorazne upozorneny, aby sa tam nevracal, a ze tam nema co hladat. myslim ze to slo min. rok v radiu, rozpraval svoje zazitky. A ked sa dostal k zakladni Rusov, tak ho pozvali dnu, zistili ze si rozumeju, dali si s nim vojaci vodku a pod. Takze, asi tak.
Samotnym Rusom je to asi jedno, mozno vedia, ze ich vybava je na tom tak, ze ked uvidia amikov, tak sa vzdaju. /ktovie/.
CO tam ale robia amici, ked tam nikto nesmie? Ktovie, ci tam nemaju rakety, s ktorymi su schopny dat dole akykolvek ciel?
Pritom, aku techniku maju vo vesmire, ze je schopna sledovat pohyb cloveka by som sa necudoval. (nieco take bezny clovek nebude mat 50r k dispozicii) Kam sa hrabeme so 48x optickym zoomom :D

tak ci tak, pravdou je ze my mame zlu polohu, ale tu maju aj poliaci a madari. a nase uzemie je prilis uzke, aby isli "sem". v podstate by ich obklucili zo severu, z juhu, aj zo zapadu. ked, tak by postupovali suvisle, ale neverim zeby sa im tak darilo. verim ze vojenska sila eu dokopy je taka, zeby ich dokazala odrazit. a usa ich nemusia znicit, staci strazit stihackami nejake uzemie, cez ktore neprejdu a bodka. ale dost bolo katastrofickych scenarov :D ja dufam, ze sa 3sv vojny nedockam, ludia uz vedia, /ti iq/ co sposobi taka vojna. jedine ked niekto bude chciet vyhladit populaciu, tak toho jedineho sa obavam,.. ze to urobi prave vojnou. a takeho uzemia USA sa to ani nedotkne.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15054
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa faugusztin »

HellAngel napísal:Zase USA musi letiet cely ocean aby sem prisli, Rusi su doma, maju tu vsetko. a oproti EU armadam maju znacne navrh.
Tak zas Americanom to nejake velke problemy nerobi - take B-2-ky vzdy lietaju z USA tam a spat. A tak zdaleka by sa presuvat nemuseli - vsak kopec ich lietadlovych lodi je permanentne v okoli Perzkskeho zalivu, odtial je do stredozemneho mora/Grecka/Turecka/Talianska na skok.
Používateľov profilový obrázok
killswitch
VIP
VIP
Príspevky: 4592
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa killswitch »

HellAngel napísal:Zase USA musi letiet cely ocean aby sem prisli, Rusi su doma, maju tu vsetko.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U ... _in_Europe
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2490
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06
Bydlisko: Praha

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

myslim, ze znicit komplet uzemia v pripade nuk. vojny nechce ziadna velmoc, napriklad spinave jadrove bomby, ktore vraj oziaria ludi ale nevyhladia zem. ludia budu utekat kade tade a znicia infrastrukturu, dopravu, nemocnice, lekarov tym, ze budu ziarit a aby sa predislo dalsiemu zamoreniu bude musiet vlastna armada strielat vlastnych, necitali ste tie konspiracie o ciernych plastovych truhlach?
s tym, ze zbrojarsky priemysel predava kazdemu by som si tak nebol isty, ono ISIS nema predatory ani nejake stare B2 bombardery ci f16, tak isto nemaju sukhoje a migy od rusov, ci?
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15054
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa faugusztin »

Zas necitaj tolko scifi Bumpy :). "Spinave bomby" nemaju dostatocny ucinok ani bez vycistenia zasiahnuteho uzemia :
https://en.wikipedia.org/wiki/Dirty_bomb

Prakticky jediny ucinok spinavych bomb je ekonomicky, aj to iba na obmedzenu dobu. A psychologicky, lebo aj keby bola radioaktivita uz odstranena, ludia maju neopodstatneny strach z radioaktivity a na dane miesto by sa uz nevratili.

A tie cierne plastove "truhly" ani nie su truhly, a vysvetlenie mas na snopes :
http://www.snopes.com/politics/conspira ... offins.asp
What's shown in the photos displayed with the "FEMA camp" story are not "plastic coffins" or "disposable coffins," but rather what's known as burial vaults or grave liners. These liners don't hold human remains in themselves; they're a protective shell
that coffins are placed into before interment in areas where water seepage or ground subsidence is an issue.
Teda su to plastove obaly okolo ozajstnych truhiel pre oblasti, kde je problemom vysoky stav podzemnej vody. Asi by ti nebolo prijemne pit vodu, ktora by mala v sebe pozostatky tvojej babicky, vsakze ?


Ale kto z milovnikov konspiracnych teorii by uz cital snopes, kde vsetky ich idiotske teorie vyvratia :laugh: .
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1281
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa jergus »

putin nema financie na vedenie otvorenej vojny.

felipe: tiez som si pokecal s dvomi vojakmi co boli pol roka v afgane, a ti vojaci co aj nieco v hlavach maju rovno povedia, ze vsetko je to len odrb

nuklearna vojna nebude. kolko krat boli pouzite nuklearne zbrane v historii ludstva? okrem japonska v druhej vojne nieco bolo?
americania aj rusi su uchylaci na pouzivanie streliva do rucnych zbrani s ochudobnenym uranom. irak je tym cely zamoreny a americania robia vsetko preto aby ich oziareni vojaci drzali huby.
s ruskom to nie je take jednoduche ako to vsetci prezentuju, technika je sice v prdeli, ale su zvyknuti na zle podmienky, z casti aj nasi vojaci. pozrite si zabery z ukrajiny, vojaci tam spavaju po pivniciach, jedia co najdu, bordel, spina a pod. americania, nemci, francuzi potrebuju kazdy den sprchu, normalnu postel, a pecene kurence.
felipe by mohol skusit tiez napisat ci mu kamos povedal o jedle v nasej armade, v afganskej armade a na zapade.

a co sa tyka slovenska a vojny, je tu aj iny scenar o ktory sa nam moze nato postarat. je nas 5 mil, min nerastne bohatsvo, je tu sice voda a pekne baby, ale to je asi vsetko. pamatate sa o taku dohodu "o nas bez nas"? takze by som sa ani nedivil, keby nas niekomu zapredali
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
obcanx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 200
Dátum registrácie: Pi 12. Jún, 2015, 22:02

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa obcanx »

Nuz podla man 3SV pride, za nasho zivota.. otazne je v akej forme :)
Staci sa zamysliet nad tym, ktore storocie nebola nejaka vacsia vojna..
od 2SV je to uz daleko. 70 rokov.. to uz vymieraju ludia co ju zili a tym padom sa zabuda na to..
Nova generacia bude tiez mat adrenalin v krvi, a bude chciet nieco urobit pre narod, atd..
Nesudim, nie ze si niekto vylozi moj nazor zle.. Ale osobne by som branit nesiel ani vlastnu vlast..
Maximalne tak vlastnu rodinu.. Ved taky front je takmer ista smrt..
A ked nie, tak je to divadlo.. divadlo ako irak, afganistan atd..
pretoze, osobne si myslim, ze ak by uz vojna bola, tak obaja zacnu so stratami 0, a to sa bude zvsovat na x, xy, xyz...
A ta strana, ktora uz nema co prehrat, mozno pouzije nejake chemicke finty..
a tym padom preslape hranicu konvencnych bojov a koniec..
respektive, keby si kazdy povie, ze nepojde do boja, nikto by nebojoval, maximalen tak zoldnier..
ale je to zaujimave, lebo skor ci neskor niekto zacne blbnut, provokovat, a zvysok okolia na to musi reagovat..
cize staci 1 analfabeticky agresor, a idilicky svet je v pr.. pre takmer kazdeho
a aj keby velmi rad branim svoju vlast.. poznam matematiku, ved u nas je 27 000 vojakov profi, ci viac?
jednoducho, toto by nebolo o braneni a vyhre-ubraneni, ale o braneni a vlastnej cesti, lebo padnut by som padol, bol by som statistika a sice by potom sa poklanali narodu, co sa cely necha vystrielat na fronte, ale co z toho nase rodiny, zeny a deti ?
zoberu ich mocnosti ktore vyhraju, integruju do spolocnosti, viac pre nich aj tak neurobia..
preto nejak nevidim zmysel v tom narukovani, ale skor ukryte..
je to nieco ako ranna dopravna spicka..
kazdy musime nou prejst, ale par jedincov vymysli sposob, ako ju obist (casovo, pripadne trasou)
a mozno co napisem bude odsudeniahodne, sebecke, a retardovane, avsak, podla mna cely svet funguje tak, ze existuje blizsie neurcena "masa" ludi (stado), ktore bude robit to co velenie povie, a vzdy bude existovat "mensina" co neuposlchne, tj akasi obcianska neposlusnost..
neviem ci je to dobre, alebo ci je to zle, pisem len pocit z mojho pozorovania :)
samozrejme toto moje vyjadrenie je dvojsecne, lebo kazdy mna moze oznacit ako masu.. tu stadovitu.. z jeho uhla pohladu
ja sam neivem co som, ci masa, alebo mensina
kazdopadne je uplne jedno kto co je a kto co urobi, zaujimave to bude z pohladu dejin, co sa stane a kto co urobi...
je to asi len o taktike, tak ako bezprostredne na fronte je taktika, zakopova ci utocna vojna..
tak je taktika asi z takeho sirsieho uhla pohladu, ist na front ci nie..
konieckoncov.. stat nema na mna zalozne pravo, ani na nikoho.. takze by to malo byt dobrovolne..
ale je to extremne relativne, lebo niekto chce ochranit stat, niekto to ma na haku, takze aby z toho nevznikla obcianska vojna :D
je to nieco ako, ist von pracovat, alebo zveladovat to tu.. niekto nadava ze on odisiel, niekto ho chvali, ze nabral odvahu odist..
maximalne relativne..
alebo doktor vs vojak.. samozrejme ze doktor je potrebny, ale aj vojak, cize kto ej dolezitejsi?
keby je 99% doktorov a 1% vojak? v battlefielde by boli neporazitelni, ale v realite? :D
preto mam dilemu, ci je lepsie bojovat alebo sa skryt (a nasledne budovat po vojne a pomahat tym zranenym)
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa felipe25 »

jergus: moj znamy nevychadzal z letiska, bol iba dnu.
o jedle? tak, v prvom rade je to uplne inac cele, ako si mnohi predstavuju.
vo vnutri arealu si fastfoody, obchody a pod.

clovek dostane zold, za to ze tam je, a za ten zold moze jest cinu, moze ist k rusovi. proste, vojak "je na zakladni", a moze mat co len chce. ked ma chut na cinu, ide k cinanovi. kazdy den tam dovazaju zasoby. ked chce elektroniku, ide do obchodu s elektronikou.
proste, male mesto a pevnost.

ked som to pocul, neveril som. clovek by si myslel, ze jedia kasu kazdy den, a pod. a oni si mozu vyberat. a este k tomu jedlo bolo lacne. proste x vojakov dojde a obsadi 3-4podniky, a jedia co chcu,. ziadna vojenska kasa a strava.

ano, rusi su odolni, a preziju v pivnici, ale ak budu bojovat s USA, ta vojna bude trvat par dni, takze rusom toto ich prezitie na urovni potkanov nepomoze. amerika nieje slepa a velmi dobre vie, v com su silni, a v com slaby. ak by rusi poslali vsetko na vychod, usa posle parlietadiel zo severu a kludne im znici par strategickych miest.

a ohladom wikipedie a ciernych bomb a pod. - fakt verite tomu, ze toto je dnes na wikipedii je realne? trie veci sa davno zmenili a urcite to co pise wikipedia nieje momentalne aktualne. urcite armady pokrocili, a pre pripad nudze maju pripravene rozne moznosti, aj tie najhorsie (aj by napr. prehravali). Obyvatelstvol tu bude tahat za kratsi koniec, lebo ked take USA bude prehravat a vycitia sancu aj za pouzitia niecoho zleho, neverim ze budu zavahat (tu pojde fakt o vela..). Ale Rusi podobne. Ti budu mat este mensie zabrany urobit to.

Kazdopadne, obe krajiny /hlavne rusko/ bude po vojne znacne oslabene, ktovie kto to proti nim vyuzije ak by vyhrali. USA tu isto neposle 100% techniky, lebo nieco si necha na vlastnu obranu. (/aj ked oni na pobrezi skor potrebuju rakety, ako pozemnu techniku)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Používateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 579
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa PETERPANs »

Studena vojna priniesla koncept naraznikovych zon, kde prve nuklearne utoky schytaju prave spojenci mocnosti, ktorej su vazalom. Je to aj preto, lebo na tychto uzemiach su casto umiestnoavne rozne vojenske objekty, ktore mozu vytvarat urcitu protiraketovu obranu, ci poskytovat ubytovanie pre invazivne jednotky. Najhorsie dosledky jadrovej vojny medzi ZSSR a NATO sa ocakavali v zone medzi Nemeckom a Polskom. ZSSR planovalo od severu Nemecka pozdlz velkych miest az na juh Nemecka vytvorit nuklearnu liniu, ktora by ztazila vojskam NATO pokus o obsadenie Vychodneho Nemecka. Okrem Nemecka mali byt v tejto oblasti zasiahnute prostrednictvom ZSSR aj ciele v Dansku a Holandsku. NATO naoplatku planovalo podobnu strategiu v Polsku, od severu Polska taktiez pozdlz velkych miest az po juh Polska ku Karpatom mala viest nuklearna linia NATO, ktora mala ztazit prisun posil zo ZSSR do Vychodneho Nemecka. Dnes je uz situacia ina. No zda sa, ze Polsko z jadrovej mapy nezmyzlo. Tentoraz nie NATO ale Rusko bude nutene z rovnakeho dovodu ako za cias studenej vojny pouzit uzemie Polska ako zatarasu pre vojska NATO. Pretoze uzemie Polska bolo historicky niekolkokrat zdrojom invazii do Ruska. Polsko je ralativne rovinate, len 3 percenta jeho uzemia presahuje 500 m nad morom. Pricom tato polska plan pokracuje az do Ruskeho vnutrozemia, kde sa rozsiruje a konci az na pri horach na Urale. A prave tento fakt stazuje Rusku ucinne branit svoje vnutrozemie, ktore je v tejto casti Ruska rovinate. Takze znova si to zopakujme Polsko provokuje Rusko, umiestnuje jednotky USA a protiraketove zakladne USA. Polsko by v pripade konfliktu medzi Ruskom a NATO mohlo dopadnut asi najhorsie. Nielenze, na uzemie polska mieria ruske rakety, Polsko moze schytat aj jadrove mraky z uzemia Ruska, pretoze medzi Polskom a Ruskom neexistuje bariera porovnatelna s Karpatami. V jadrovej vojne existuju hlavne dva scenare, bud to sa utoky zastavia po prvych uderoch po zhodnoteni skod sa strany znova posadia za rokovaci stol a uzavru primerie alebo sa konflikt prehupne do plnej jadrovej vojny az do konca. A prave v tom prvom pripade tahaju spojenci mocnosti za kratsi koniec. Pretoze bude to ich zem, ktora bude znicena, zatial co mocnosti sa mozu dohodnut na zastaveni bojov aby usetrili vlastne uzemia od totalneho znicenia. Bude este existovat Polsko po tom vsetkom? Iste zem ostane ale co ludia. Ak po vyradeni protiraketovych zakladni v Polsku zacne NATO presun vojsk cez Polsko k Rusku bude Rusko nutene Polsko vybombardovat mozno aj spinavymi bombami (ktorych castice dokazu ohrovat zivot aj viac ako 5 rokov) aby cez zamorene uzemia stazilo invaziu vojsk NATO do ruskeho vnutrozemia. Pretoze Rusko uz nema svoj vojensky blok v podobe Warsavskej zmluvy, je malo pravdepodobne, ze sa sustredia na invaziu do Europy, skor sa sustredia na obranu svojej zeme, pripadne prekrocia par dolezitych pohranicnych oblasti. Je to pre Polsko vyhodne? Robit zo seba terc? Bud si poliak neuvedomuje do coho sa pusta alebo su vodcovia Polska zapredanci. Nebolo to tak davno, co jeden polsky politik naznacil, ze Polsko robi USA sexualne sluzby zdarma. Toto bol len taky opis toho co by sa udialo v Poslku, podobny osud by zrejme postihol aj Rumunsko (Zakladna USA) a neskor aj oblasti Ceska (radar) a Nemecka (zakladne USA) ... A do toho celeho zapadame my, sme ako ostrov medzi infernami. A pritom stav nasej civilnej obrany je katastrofalny, keby bol aspon podpriemerny ale on nie je ani taky. Nejestvuje ani najlacnejsia forma prevencie a tou je vzdelavanie. Ludia nemaju zakladne vedomosti co su to radioaktivne castice, ako dlho pretrvavaju podla druhu zbrane, ake materialy pohlcuju ziarenie podla ich hrubky najlepsie, co robit pri vstupe do krytu, ake potraviny su bezpecne na konzumaciu, ako utesnit provizorne ukryt v ktorom ste uviazli a tak dalej. Ludia dokonca nevedia ani rozoznat zvuky syren, ktore signalizuju podla tonu o ake ohrozenie ide. Uz len to moze rozhodnut o vela veciach, aj ked su sance male ak ide o priamu detonaciu no ak ste dostatocne daleko moze vam vcasne ukrytie a zaujatie vhodnej pozicie za prekazkou zachranit kozu. Ako som uz povedal, jadrova vojna sa moze ale aj nemusi prevalit do totalnej vojny. Uz po prvych skodach by sa mohol konflikt pozastavit ak by superiace strany obnovili dialog. A prave pre tento dovod stoji zato ostat nazive, pokial je to mozne, pokial mam znalosti o tom co robit. Iste moze sa to prehupnut aj do totalneho konfliktu no ani vtedy nie su vase sance uplne nulove. Zalezi na okolnostiach, kde ste sa nachadzali pri utoku, ci ste schopny preckat na tom mieste niekolko mesiacov, ci tam je zdroj potravin, ci poznate bezpecnejsie miesto s vodou a pod. ... Civilna ochrana nie je ziadna blbost. Nie je to ani bezodna jama na peniaze. Uz najlacnejsia forma civilnej ochrany v podobe vzdelavania dokaze urobit obrovsky rozdiel. Co sa tyka krytov CO, mali by sme s tym nieco robit. Mali by sa budovat alebo rozsirovat aspon podla moznosti. Nie ako teraz, ked este aj chatraju.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)
Používateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1281
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa jergus »

felipe25 napísal:jergus: moj znamy nevychadzal z letiska, bol iba dnu.
o jedle? tak, v prvom rade je to uplne inac cele, ako si mnohi predstavuju.
vo vnutri arealu si fastfoody, obchody a pod.
clovek dostane zold, za to ze tam je, a za ten zold moze jest cinu, moze ist k rusovi. proste, vojak "je na zakladni", a moze mat co len chce. ked ma chut na cinu, ide k cinanovi. kazdy den tam dovazaju zasoby. ked chce elektroniku, ide do obchodu s elektronikou.
proste, male mesto a pevnost.
no a ked americania tento luxus nemaju, tak nic nedokazu robit. moj znamy bol v nemecku na "skoleni". od slovenskej armady dostali na cestu konzervy, prisli do nemecka, nemcov a francuzov tam stravovala keteringova firma a mali pecene kurence a za obedom dezert. ked videli nasich s konzervami, tak z lutosti prestravovali aj nasich. a ked nasi vojaci otvoria nase konzervy pred afgancami, tak ich este aj predaju, lebo oni take ani na obrazku nevideli :-) . proste naklady na vojsko ako samotne su obrovske a kazda subdodavatelska firma si z toho robi biznis.
ved znama kauza ciernych jastrabov pre slovensko je toho dokazom.

edit: mesiac dozadu sa na šašovskej krizovatke stratilo 5 hummerov aj s posadkami, americania isli na lešť, ani vojna nie je a stratia sa :D
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa felipe25 »

americania tuto vojnu rozumom nevyhraju, ale skor technikou. ja sa tiez nespolieham len na USA, ale aj na armadu nemecka, svedov, francuzov, britanie..

Ale, je to zbytocne riesit, lebo ak by akakolvek vojna zacala, uz by nic nebolo ako predtym.
A k civilnej ochrane? A naco je ludom vediet, ako dlho pretrva radioaktivna castica vo vzduchu? To co pouziju vo vojne moze byt uplne ine a odlisne, ako bude niekto opisovat na wikipedii.
Ludia majuu ine starosti ako prezit z mesiaca na mesiac povacsine, a nie riesit co ked bude vojna.

Ale sam si zhodnotil vyssie Peterpan, ze rusi by si skor branili svoje uzemie - to je dokaz toho, ze oni sami nezacnu utocit na nikoho, a keby na nich NATO pritlacilo spolu s USA, mozno by sa stiahli z UA, aj ked sa ludia boja zeby zacala 3.svetova, rusi si dobre rozmyslia, ci do toho pojdu. Je to len hranie sa s psychikou, ze ideme na UA aby sme svetu ukazali ze tu nieje len USA. Ale ich uroven je chaba. Aj ked vesmirny program maju zaujimavo vyspely, neverim ze armadna technika rusov sa ma sancu rovnat tej americkej.

Dnes uz nemaju rusi v USA spionov, vdaka odtlackom pri vstupe a pod. uz akekolvek kopirovanie techniky skoncilo, a kym dakedy rusi presne vedeli co amerika planuje, vyraba, dnes je to podla mna nemozne. Nevie to podla mna nikto, ani taka wikipedia :D
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Používateľov profilový obrázok
PETERPANs
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 579
Dátum registrácie: Ne 05. Nov, 2006, 02:00

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa PETERPANs »

felipe25 napísal: Aj ked vesmirny program maju zaujimavo vyspely, neverim ze armadna technika rusov sa ma sancu rovnat tej americkej.
To je pomerne nebezpecny nazor. Rusko je druhy najväcsi vyvozca resp. predajca zbrani na svete. Niektore ruske zbrane su dokonca tak specificke, ze na zapade dodnes nie je spracovana ich kopia alebo nieco obdobne. Dokonca aj desatrocia stary protivzdusny system S-300 budi v radoch USA obavu, zvlast ak by ho zakupil Iran. V mnohych oblastiach maju dokonca pred USA naskok. Ja netvrdim, ze zbrane USA su zle, ale tvrdit nieco v tom zmysle, ze rus ma horsiu vybavu je dost neprezierave. Ved kto obsadil Krym takmer bez vystrelu. Zeleni muzici? Teda ano. Dokonca aj USA boli prekvapene ako Rusko zvladlo tuto operaciu a nielen to, na fotkach nepobehovali ziadny rusky muzici v usankach ale dobre vybaveni vojaci. Sam pentagon iba kukal co sa deje.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)

Návrat na "Debata o všetkom"