HDD-2TB
- earthgoderu
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Nov, 2013, 11:24
HDD-2TB
čaute... plánujem kúpiť 2TB HDD a neviem sa rozhodnúť medzi:
https://www.alza.sk/wd-green-2000gb-64m ... 351027.htm
https://www.alza.sk/wd-purple-2000gb-64 ... 602234.htm
https://www.alza.sk/wd-red-2000gb-64mb- ... 342211.htm
https://www.alza.sk/seagate-barracuda-7 ... 285783.htm
Využitie:
subory ako napr. videa, fotky, filmy(spolu asi 1,2TB) ale aj hry a par programov(500GB)
čo chcem od disku:
-spolahlivosť---- vraj tie seagate baracuda sa dosť kazia
-rychlosť---- 7200ot. by sa hodilo ... 5400 je už v dnešnej dobe asi pomalé
-cena čo najnižšia a nakupujem v alze...(zlavovy kod mam na -5e)
https://www.alza.sk/wd-green-2000gb-64m ... 351027.htm
https://www.alza.sk/wd-purple-2000gb-64 ... 602234.htm
https://www.alza.sk/wd-red-2000gb-64mb- ... 342211.htm
https://www.alza.sk/seagate-barracuda-7 ... 285783.htm
Využitie:
subory ako napr. videa, fotky, filmy(spolu asi 1,2TB) ale aj hry a par programov(500GB)
čo chcem od disku:
-spolahlivosť---- vraj tie seagate baracuda sa dosť kazia
-rychlosť---- 7200ot. by sa hodilo ... 5400 je už v dnešnej dobe asi pomalé
-cena čo najnižšia a nakupujem v alze...(zlavovy kod mam na -5e)
CPU:Intel i5 -4590 3,3Ghz + Gelid Tranquilo rev.2,MB: MSI H97 GAMING 3,RAM: Kingston 16GB DDR3 1600MHz CL10 , GPU: NVIDIA GF GTX 770 MSI GAMING , SSD: Crucial M550 256 GB, PSU: Corsair RM 550W, CASE: NZXT Phantom 530
Re: HDD-2TB
mam ten WD green na vsetko, aj hry. 5400rmp kedysi a dnes je neporovnatelne a dnesne 7200 vs 5400 je nebadatelne, iba benchmarkami.
Co sa mi na tom WDcku nepaci, ze od 5400 som cakal mensi hluk, je to porovnatelne so 7200.
Co sa mi na tom WDcku nepaci, ze od 5400 som cakal mensi hluk, je to porovnatelne so 7200.
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ale je badatelne a velmi... napriek tomu by som z daneho listu zobral WD Červený a pre istotu dva, pretoze zalohovania nikdy nie je dost.
Disclaimer : Barracuda bude ukrutne rychlejsia ako Red. Ale statisticky menej spolahliva.
Disclaimer : Barracuda bude ukrutne rychlejsia ako Red. Ale statisticky menej spolahliva.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Ne 28. Jún, 2015, 20:37, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Ja používam aj :
https://www.alza.sk/seagate-sv35-2000gb-d287372.htm
akurát neviem prečo má v ALZE iba 2ročnú záruke a nie 3ročnú.
Zober si jeden z tých , na ktorý je 3ročná záruka.
https://www.alza.sk/seagate-sv35-2000gb-d287372.htm
akurát neviem prečo má v ALZE iba 2ročnú záruke a nie 3ročnú.
Zober si jeden z tých , na ktorý je 3ročná záruka.
-
- Pokročilý používateľ
SV35 na bezne data nedoporucujem, vseobecne ZIADNY audio/video streaming disk, cize takisto nie WD Purple. Na toto som uplne zabudol.
Ziadny disk "pre kamerové a sledovacie systémy" nechces pouzit pre svoje data. Ver mi.
Ziadny disk "pre kamerové a sledovacie systémy" nechces pouzit pre svoje data. Ver mi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Tu sa turbo rozpísal http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 3#p1196743
//hups chcel si stručný dôvod
//hups chcel si stručný dôvod
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
diky chlapi. tak si tieto "kamerove" disky skrtam. Aj keby boli v pohode na bezne pouzitie, tak naco riskovat, ako pise turbo.
Spoiler: ukázať
Používam WD Red , mám aj WD Purple a samozrejme najviac som použil aj Seagate SV35, už roky,pretože tie sú tu už dávnejšie, na rozdiel od WD Red alebo Purple.Nepoužívam ich na žiadné kamerové systémy, mám na nich klasické dáta.
Je niekde zakázané používať tieto disky na obyčajnú zálohu dát?
Je niekde zakázané používať tieto disky na obyčajnú zálohu dát?
-
- Pokročilý používateľ
nie, samozrejme nie je. Tie disky data ukladat vedia. Nie su vsak urcene na taketo "bezne" veci, su urcene na streaming a neseru sa s error-correction KED k niecomu pride [a prave vtedy zacne sranda s tvojimi datami].
Uplne kludne ich MOZES pouzit na ukladanie beznych dat, dokonca ich mozes zapojit aj do RAIDov v serveroch. Lenze...
Uplne kludne ich MOZES pouzit na ukladanie beznych dat, dokonca ich mozes zapojit aj do RAIDov v serveroch. Lenze...
To lenže... platí pri každom disku.
1000 diskov bude fungovať bez problémov , lenže akurát ten jeden spoľahlivý, ktorý si kúpil, skape po roku.
Vtedy, ak nebudeš mať tie dáta zálohované, tak Ťa nebude zaujímať nič, okrem záruky.
Preto nekupujem disky s 2 ročnou zárukou a to strašenie bububu, nekupuj lebo...ma nezaujíma.
Akonáhle má disk nejaký problém , ide von.
1000 diskov bude fungovať bez problémov , lenže akurát ten jeden spoľahlivý, ktorý si kúpil, skape po roku.
Vtedy, ak nebudeš mať tie dáta zálohované, tak Ťa nebude zaujímať nič, okrem záruky.
Preto nekupujem disky s 2 ročnou zárukou a to strašenie bububu, nekupuj lebo...ma nezaujíma.
Akonáhle má disk nejaký problém , ide von.
-
- Pokročilý používateľ
jasne, disky su komodita, zalohovat sa musi viacnasobne ajtak, cize osrat. Len s tym zalohovanim semtam byva problem
Nesnaz sa "odovodnit alebo obhajit" tvoj konkretny vyber konkretnych diskov - su to proste modely ktore vyrobcovia sami NEURCUJU na taketo bezne pouzitie a ako NEZNALY turbo naznacil v linkovanom clanku, je tam viac nez dost dobrych dovodov na taketo nedoporucenie. Toto nemyslim v zlom, len si proste treba priznat ze 1.2htp trojvalec vo Fabii je Z KONSTRUKTERSKEHO HLADISKA UPLNA HROZA a ze TSI/TFSI Skodovkam praskali rozvody ako na beziacom pase, ci sa to niekomu paci alebo nie (styri generacie napinakov tomu bud jasny dokaz = je to sracka a ze to vyrobca tri roky zatlkal ako len mohol je uz len ceresnicka avsak typicke spravanie).
Neurobil si vyslovene chybu ked si si hentie vybral, avsak nemal si si ich vybrat kedze mas dostatok inych alternativ. Cele. Tu nejde primarne o celkove zlyhanie a pokazenie, ale ked A/V disk ma spravit ECC nad datami ktore POVAZUJE za A/V stream a vykaka sa na to vo velkej miere, pri typickom kamerovom zazname:
a) to ani nepostrehnes pretoze tie disky cely zivot zapisuju a necitaju takmer nikdy (data sa prepisuju po zaplneni disku pripadne archivuju a potom nicia)
b) ked je treba nieco precitat a "nejde to", klasicky disk bojuje zurivo a ma trosicku ine moznosti error correction kvoli dlzke/velkosti/pomeru ECC dat k hlavnym datam ; A/V disky sa na to s prehladom vyflaknu, pretoze "co je tam nejaka blba bodka v obraze". A toto je ten hlavny rozdiel. Fabia 1.2htp nebola stavana na 24h Le Mans - to neznamena ze ju tam nemozes zobrat, samozrejme nic nevyhras a samozrejme do ciela neprides.
inak, este jeden turbov predpolnocny ramble : hentie 2TB varianty koštujú skoro 100eur vratane mervertštojera. Ked sa nad tym zlahka zamyslim, poskrabkam bradavky a priznam pravdu, ja osobne by som sa na to vyprdol a za 122,- kaufol od Hitaši model Deskstar, 3TB.
Viem ze 122 nie je 100, ale zase 3TB nie su dva. Konstrukcia a optimalizacie ci uz hardware samotneho pripadne firmware tychto Deskstarov je niekde uplne inde ako klasickych konzumerskych diskov, samozrejme aj z toho vyplyvajuca statisticka spolahlivost. Kto nevidel rebricky spolahlivosti Backblaze - a hlavne neuvazoval co znamena ich 95% confidence interval, teda NIELEN SAMOTNY PERCENTUALNY PODIEL PADNUTYCH DISKOV, ten nevie o co prichadza.
Po tych Deskstaroch a ich velkych bratoch Ultrastaroch som uz daaaaaavno poskuloval, vtedy ale stali stvornasobok toho co stoja normalne disky. Aut of kveščn. Posledny rok a viac ale stoja uplne presne tolko co klasicke disky, a teda pre mna totalne jasny vyber. Sorry ze som to doteraz nepovedal, ale 2TB verziu tusim nerobia tak ma to primarne nenakoplo.
Holt, MUSI existovat nejaky dovod preco najvacsi vyrobcovia diskovych poli na svete vratane Hitachi samotneho pouzivaju presne tieto disky v poliach akurat v SAS verzii samozrejme (nie SATA). To nie je zo srandy ze HP si od Hitachi kupuje disky na vagony. Vyborny vykon, vyborna odolnost a zivotnost, proste fenomenalna konstrukcia a optimalizacia.
Normalne rozmyslam ze ci poznam lepsie disky ako su Deskstar / Ultrastar. Silno sa musim zamysliet a... tusim ma fakt nic nenapadne.
Nesnaz sa "odovodnit alebo obhajit" tvoj konkretny vyber konkretnych diskov - su to proste modely ktore vyrobcovia sami NEURCUJU na taketo bezne pouzitie a ako NEZNALY turbo naznacil v linkovanom clanku, je tam viac nez dost dobrych dovodov na taketo nedoporucenie. Toto nemyslim v zlom, len si proste treba priznat ze 1.2htp trojvalec vo Fabii je Z KONSTRUKTERSKEHO HLADISKA UPLNA HROZA a ze TSI/TFSI Skodovkam praskali rozvody ako na beziacom pase, ci sa to niekomu paci alebo nie (styri generacie napinakov tomu bud jasny dokaz = je to sracka a ze to vyrobca tri roky zatlkal ako len mohol je uz len ceresnicka avsak typicke spravanie).
Neurobil si vyslovene chybu ked si si hentie vybral, avsak nemal si si ich vybrat kedze mas dostatok inych alternativ. Cele. Tu nejde primarne o celkove zlyhanie a pokazenie, ale ked A/V disk ma spravit ECC nad datami ktore POVAZUJE za A/V stream a vykaka sa na to vo velkej miere, pri typickom kamerovom zazname:
a) to ani nepostrehnes pretoze tie disky cely zivot zapisuju a necitaju takmer nikdy (data sa prepisuju po zaplneni disku pripadne archivuju a potom nicia)
b) ked je treba nieco precitat a "nejde to", klasicky disk bojuje zurivo a ma trosicku ine moznosti error correction kvoli dlzke/velkosti/pomeru ECC dat k hlavnym datam ; A/V disky sa na to s prehladom vyflaknu, pretoze "co je tam nejaka blba bodka v obraze". A toto je ten hlavny rozdiel. Fabia 1.2htp nebola stavana na 24h Le Mans - to neznamena ze ju tam nemozes zobrat, samozrejme nic nevyhras a samozrejme do ciela neprides.
inak, este jeden turbov predpolnocny ramble : hentie 2TB varianty koštujú skoro 100eur vratane mervertštojera. Ked sa nad tym zlahka zamyslim, poskrabkam bradavky a priznam pravdu, ja osobne by som sa na to vyprdol a za 122,- kaufol od Hitaši model Deskstar, 3TB.
Viem ze 122 nie je 100, ale zase 3TB nie su dva. Konstrukcia a optimalizacie ci uz hardware samotneho pripadne firmware tychto Deskstarov je niekde uplne inde ako klasickych konzumerskych diskov, samozrejme aj z toho vyplyvajuca statisticka spolahlivost. Kto nevidel rebricky spolahlivosti Backblaze - a hlavne neuvazoval co znamena ich 95% confidence interval, teda NIELEN SAMOTNY PERCENTUALNY PODIEL PADNUTYCH DISKOV, ten nevie o co prichadza.
Po tych Deskstaroch a ich velkych bratoch Ultrastaroch som uz daaaaaavno poskuloval, vtedy ale stali stvornasobok toho co stoja normalne disky. Aut of kveščn. Posledny rok a viac ale stoja uplne presne tolko co klasicke disky, a teda pre mna totalne jasny vyber. Sorry ze som to doteraz nepovedal, ale 2TB verziu tusim nerobia tak ma to primarne nenakoplo.
Holt, MUSI existovat nejaky dovod preco najvacsi vyrobcovia diskovych poli na svete vratane Hitachi samotneho pouzivaju presne tieto disky v poliach akurat v SAS verzii samozrejme (nie SATA). To nie je zo srandy ze HP si od Hitachi kupuje disky na vagony. Vyborny vykon, vyborna odolnost a zivotnost, proste fenomenalna konstrukcia a optimalizacia.
Normalne rozmyslam ze ci poznam lepsie disky ako su Deskstar / Ultrastar. Silno sa musim zamysliet a... tusim ma fakt nic nenapadne.
Problém je v tom, že disk má spĺňať tieto kritéria :
-spolahlivosť
-rychlosť
-cena čo najnižšia
Priplatiť pár € a mať o 1TB viacej je pekné , ale nie každý je ochotný to akceptovať a na druhej strane, 3TB disk, viacej dát ,ak odíde, tak väčšia strata.
-spolahlivosť
-rychlosť
-cena čo najnižšia
Priplatiť pár € a mať o 1TB viacej je pekné , ale nie každý je ochotný to akceptovať a na druhej strane, 3TB disk, viacej dát ,ak odíde, tak väčšia strata.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
bolo to tu uz x krat pisane
kamerove sv35 nie
z kvalitnych diskou red na ulozisko, bo je lacnejsi a tichsi
zo 7200rpm wd black alebo seagate constellation (staci ES)
barracudy, wd green a pod su nekvalitna spotrebka
kamerove sv35 nie
z kvalitnych diskou red na ulozisko, bo je lacnejsi a tichsi
zo 7200rpm wd black alebo seagate constellation (staci ES)
barracudy, wd green a pod su nekvalitna spotrebka
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- earthgoderu
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Nov, 2013, 11:24
ešte rozmyšlam či nevezmen 1TB WD blue .... zobral by som aj red len mi vadi ze je pomaly a drahsi
CPU:Intel i5 -4590 3,3Ghz + Gelid Tranquilo rev.2,MB: MSI H97 GAMING 3,RAM: Kingston 16GB DDR3 1600MHz CL10 , GPU: NVIDIA GF GTX 770 MSI GAMING , SSD: Crucial M550 256 GB, PSU: Corsair RM 550W, CASE: NZXT Phantom 530