Politicka debata

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Budú podľa vás predčasné voľby v roku 2021?

Áno
14
29%
Nie
28
57%
Neviem
7
14%

Celkom hlasov: 49

Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Re: Politicka debata

Príspevok od používateľa molnart »

ked konecne svitala nadej ze sa ta agonia konecne ukonci tak to idu donekonecna predlzovat az kym to naozaj neskonci uplnym rozvratom grecka. grecky dlh je nesplatitelny, to je kazdemu jasne, ale kedze nechcu pripustit jej odpustenie tak ju idu donekonecna prefinancovacat novymi uvermi. dnesna situacia nie je tragediu grecka ale tragediou eurozony. od zaciatku bolo jasne ze je to cisto politicky projekt bez akehokolvek ekonomickeho racia, len sa cakalo na chvilu kedy sa to preukaze. teraz to je tu, a kazdy ide tvrdit ze kral je obleceny.
ked mas ekonimky rozdielnych vykonov a zoberies im moznost robit monetarnu politiku tak to inak dopadnut ani nemoze. a chudaci greci su v tom uplne nevinne (ok, az na to falsovanie statistik, ale uz v tom case to bolo verejne tajomstvo, len to potrebovali nejako prekryť lebo bol politicky zaujem tam dostat kazdeho)
jergus napísal:
Limit pre bankové výbery bude platiť až do budúceho pondelka. Gréci si tak dovtedy nevyberú viac ako 60 eur denne.
60x30 je 1800 ak sa nemylim, a oni sa este stazuju a strajkuju? z toho mi vychadza ze minaju mesacne viac ako 1800 eciek. ja by som im to sekol tak na 30E denne, nech si vyskusaju ako ziju slovaci, ktori sa na ich tucne rite skladali!
vyborne, z matematiky mas jednotku ale z ekonomie a aj s ludskej empatie 5-. to je ako tvrdit ze vsak kazdy ma na pridel 5 potravinovych listkov za den, tak co sa stazuje ze je hladny. :facepalm:
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
jergus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa jergus »

molnart napísal:to je ako tvrdit ze vsak kazdy ma na pridel 5 potravinovych listkov za den, tak co sa stazuje ze je hladny. :facepalm:
nie, ja tvrdim ze greci maju na den 10 potravinovych listko (pritom ich ekonomika je schopna im zabespecit len 5), slovaci maju 5 potravinovych listkov a z toho maju dat este 2 listky grekom, to nie je o empatii, to je o tom ze cela europa sa ide skladat grekom na nadstandardny zivot o akom bezny slovak len sniva.
tusim ze si niekde spominal davnejsie ze si bol na dovolenke v grecku, sam si videl ako funguju. vsak za nich hovoria ich nove namety ako a kde idu setrit!
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

myslel som na to ze to ze v grecku je 60 eur limit/den na vyber z banky neznamena ze k tym peniazom sa dostanes, ked bankomaty su prazdne. a ked po pol dni cestovania najdes bankomat s peniazmi a vies vybrat len 60 eur tak to mierne povedane naserie. a potom niekto par tisic km daleko ti zacne tvrdit ze vsak mas 1800 eur na mesiac a preco ti to nestaci...

a ze greci si ziju nad pomery? ano, ale poviem ti pravdu ze aj slovaci si ziju nad pomery a este par rokov s ficom a dopadneme uplne rovnako, ak nie horsie. pozri si zdravotnictvo, dochodkovy system, vyskocili sme z lietadla bez padaku a cakame ze cestou nam ho niekto poda. rozdiel medzi nami a grekmi je, ze oni uz na to prisli a zufalo mavaju rukami dufajuc ze vzlietnu, kym my iba strmhlav padame dalej a naberame este rychlost a uzivame si ten super pocit. dnes ked slovakovi povies ze by mal u lekara zacat platit bezvyznamnych 5 eur tak chysta revoltu, pridavaju sa 13. dochodky, kym grekom sa to zosekava o 20-30%.

a co si zato radovy grek moze? za normalnych okolnosti by sa o vsetko postarala nevidietlna ruka trhu a inflacia, ale kedze sa ich ekonomika v dosledku eura previazala s neporovnatelne vykonnejsiou nemeckou tak zrazu zacali mat nemecku inflaciu, zacali k nim prudit lacne nemecke peniaze. ale je to vina toho radoveho greka? co on zato moze ze sa v europe ignoruje ekonomicka teoria a robia sa experimenty s hospodarstvom?

v grecku som na dovolenke nebol, zasadne odmietam ist z domu tam kde je teplejsie, takze neviem posudit ich lenivost/nelenivost, ale obavam sa ze by som to nevedel posudit ani keby som tam na dovolenke bol, lebo sa to jednoducho neda. viem vsak posudit vlastnu lenivost a celkovo lenivost zapadneho sveta: namiesto poctivej roboty ktora vytvara hodnotu je vacsina hospodarstva zamestnana vo virtualnych odvedviach a este si pritom aj mysli ze je pre hospodarstvo uzitocny. pozri kolko ludi sa zivi pravom, ekonomiou, marketingom, internymi smernicami a podobnymi <>vinamu a pritom kazda minuta jeho prace len nabaluje zadlzenie spolocnosti, pritom statisticky este to aj vyzera ze produkuje HDP. hodnota jeho prace ale je nizsia ako hodnota vzduchu co za ten cas vydycha. odporucam tento clanok na precitanie: http://strikemag.org/bullshit-jobs/
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

Som bol dnes na proteste proti kotlebovcom, ktori mali zhromazdenie/politicku kampan na druhom namesti.
Samozrejme vypatlane hlavy skoncili skor a museli dojst k nam vykrikovat svoje hesla, provokateri vy...... :facepalm:
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
jergus
Používateľ
Používateľ

molnart: normalne musim pred tvojou odpovedou sklopit hlavu, vazne.

my sme boli v grecku pred dvomi rokmi, konkretne na zakynthose. pred cestou som si zistoval co a ako, napr zakynthos je top miesto na svete s najvacsim % slepcov na svete, samozrejme papierovych. nasiel sa tam napriklad slepec na invalidnom, ktory ma zaroven zbrojny preukaz, je clenom polovnickej organizacie a zaroven chodi aj na polovnicke sutaze. dalsi chlap polovicna invalidna lebo je slepec a robi taxikara v taxisluzbe. v 2012 bola eurokomisia v dochodkovom systeme a nasli ze 109 tisic mrtvych dusi pobera dochodky.
ked som tam bol ja, samozrejme medzinarodny hotel zacal frcat o siedmej rano. obchodnici sa zacinali prebudzat tak okolo deviatej a zacali otvarat obchody. na kazdom kroku si stretol 40tnikov ako 3-4 posedavali pod nejakym stromom, fajcili, popijali caj, vino, citali noviny, hrali karty, sach a pod. potreboval som ist do lekarne, pozeram otvaracie hodiny od 9 do 13 a potom od 17 do 21. prisiel som do lekarne o 19tej, roleta zatiahnuta do pol vykladu, vnutri tma, nadrzo vojdem dnu, a po dvoch minutach hulakania vyjde cca 25 rocny rozospaty predavac so skarpinami v ociach a certom vo vlasoch s otazkou what you want. slusnost nadovsetko, mal som chut mu tam dat jeden laket. v restikach sa k nam spravali na druhu stranu paradne, zo mna si vzdy utahovali a par krat sa chceli so mnou fotit, ale zas si to vsetko pekne zinkasovali a obed pre dvoch 40E len tak plesol. to ze su greci v srackach sa im ani necudujem, danove uniky su tam narodny sport a za celu dovolenku som dostal len jeden jediny pokladnicny blok a to v hoteli. vsade inde rukou napisane tie ich haky baky, podciarknute a cena. kedze ako firma robime do vysokych napati, tak som si ich trochu povsimal. z veternej elektrarne vkvecko, stoziar mal hadam 10 metrov a vedenie islo hlava nehlava ponad domy, stromy, olivove sady, ponad cestu a bez oplotenia. ked sme pod jednym takym zastali, frajerke sa az vlasy najezili :-) . nieco ako normy europskej unie tam nikomu nic nehovoria a kontrola asi neexistuje. hlavne mesto zakynthosu som mal pocit ze stavali podla normy ČSN, akurat ze nie podla tej ceskoslovenskej, ale podla normy Čo Sme Našli. domy mali polepene ako lastovicky hniezda. a co ma fakt dorazilo, na plazi vyhadzane take veci ako miesacka, pracka, stare privesne voziky za auta, gumy z aut a pomedzi to sa suchtali kacky. no a ked sme trochu viac vosli do vnutrozemia ostrova, bolo to doslova ako z hororu hory maju oci. ale jednu dobru prihodu sme mali v zelovoci. vo vnutrozemi vojensky stan s napisom vegetable, zastavili sme, frajerka navyberala kopu zeleniny, ovocia, za plny box na stvorkolke, pride ku pokladni a taky chlapec mohol mat 8 rokov to odvazil, spocital a napisal na paierik 1,30E. frajerka kuka ze ci to nema byt 13E, ale ze nie, tak mu dala 2 ecka a ze OK. chlapec vsetko nechal tak ako bolo a prebehol cez cestu na benzinku a o minutu uz si vykracoval spat do obchodu a zapaloval si cigaretu.
celkovo dovolenka bola fajn, priroda nadherna, minuli sme strasnu kopu penazi, ale prave koli pristupu grekov by som tam uz nesiel...
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47

Príspevok od používateľa Xeigen »

+ na strechách obývaných domov trčia roxory, lebo na nedokončený dom sa neplatia dane :good:

Nechápem tento EU systém, prečo sa im to tolerujeme, nespĺňaš kritéria = dovidenia, daj sa dokopy, a môžeš sa dať znova uchádzať o členstvo.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

takze dohoda o tretej pomoci grecku je na ceste:
http://www.aktuality.sk/clanok/279465/o ... -na-svete/

:facepalm: je to v pi*i
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

:facepalm:

viac ma nastvalo to jak euro vystrelilo hore, som prerobil na nakupoch z ebayu :D
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

ja som to tusil ze ich len tak nepustia, grecko je moc strategickou krajinou vo viacerych smeroch, to si EU a USA nemoze dovolit
jergus
Používateľ
Používateľ

vcera som nieco v radiu zapocul ze by malo ist do grecka 83 miliard, toto uz je normalne chore
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

samozrjeme to zaplatime my, teda nse deti, deti nasich deti a este minimalne dalsia generacia, to je cele zle :facepalm:
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

maju sprivatizovat majetok za 50mld pocas trvania pozicky (tj 30-35r)
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

tomu neverim, ked doteraz neurobili nic, tak ani neurobia nic. Gracko si je dobre vedome preco je v EU, zapad ho potrebuje pre seba
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

v kazdom pripade ak dnes prejdu tie reformy ktore hejtuje polka vladnej strany tak sa to mozno aj pohne :)

a tu privatizaciu dali do ruk europanom, grecky parlament sa ma iba prizerat
jergus
Používateľ
Používateľ

sulik: http://www.aktuality.sk/clanok/279532/k ... po-tretie/

no privatizovat budu europania a podklady pripravia greci, to zas bude falosnych udajov a za 50mld sa kupi velke trt, pripadne to bude privatizacia v style slovakov, co je dobre, to sprivatizuje moj eurokamarat za par susnov a rozkradnut!
a uz vidim tie ohlasy grekov na privatizaciu, "europsky teroristi fasisti nam rozkradaju grecko"

edit: nasiel som zaujimave body, a zaujimavy je aj datum a autor.
1. Väčšina obyvateľov preferuje zábavu pred prácou.
2. Tradičná rola otcov ako živiteľov rodiny je spochybňovaná, rastie rozvracanie vzťahov a slobodne žijúcich matiek bez otcov.
3. Seniori sú zanedbávaní. Ľudia sa starajú o domácich miláčikov viac než o svojich starých rodičov.
4. Literatúra a umenie sa stávajú bezduchými. Vytvára sa primitívna zábava za každú cenu. Takzvané umelecké diela sú škaredé, nevkusné, bez zmyslu, ale napriek tomu za ne bohatí zaplatia horentné sumy.
5. Čestná vojenská služba vlasti je odmietaná, spochybňovaná, vysmievaná a neskôr zákonom zrušená. Armádu tvoria nájomní žoldnieri.
6. Ľudia usilovne pracujúci sú zosmiešňovaní a ako vzor sa kladú prázdni pokrytci, populisti, pochybní umelci a takzvané celebrity.
7. Daňové zaťaženie obyvateľstva stále rastie a štát prerozdeľuje neúmerne vysoké čiastky. Ľudia sa neboja nepracovať, pretože štát sa o nich vždy nejak postará.
8. Úroveň vzdelania rapídne klesá.
9. Štátny dlh rastie do nikdy nesplatiteľnej výšky.
10. Prestáva sa vyrábať a pestovať, pretože výroba doma je veľmi drahá a potraviny a výrobky sa dovážajú zo satelitných krajín.
11. Kto sa dostal do pozície, kde môže zo štátneho kradnúť, väčšinou tak robí. Postihnuteľnosť týchto zločinov je veľmi malá.
12. Počatie a výchova detí sú vnímané ako obtiaž a rodí sa stále menej detí.
13. Roky osvedčené mechanizmy, chrániace poctivých pred podvodníkmi, náhle zlyhávajú.
14. Verejné funkcie sa stávajú predmetom koristi zisku. Udeľujú sa za úplatky, a kto ich získal, chce z nich korisť, aby sa mu vložený úplatok niekoľkonásobne vrátil.
15. Stáročiami predkami overené hodnoty – ako je česť, zmysel pre povinnosť, zodpovednosť, nadšenie pre prácu, pre dobročinnosť, zápal pre veci verejné, sú vysmievané a zosmiešňované.
16. Šíri sa cynizmus.
17. Šíri sa plytvanie, nestriedmosť, znevažovanie znalostí, zručnosti a poctivá práca.
18. Do krajiny prichádzajú veľké množstvá cudzincov.
19. Politici vnucujú ilúzie, ktoré si vynucujú zábavu a štátne podpory (chlieb a hry)
20. Občania stále na všetko nadávajú
Edward Gibbon, 1775, opis zaniku Rimskej rise
Naposledy upravil/-a jergus v St 15. Júl, 2015, 08:13, upravené celkom 1 krát.

Návrat na "Debata o všetkom"