cau,
bezim na win10, ale rovnako sa mi to chovalo aj na win8.1:
pokial som na lokalnom admin ucte, tak po vyplneni udajov v credential manageri sa bez problemov pripojim na zdielane zlozky, ktore su na lokalnej sieti na servri, kde bezi Win Server 2008 R2. akonahle sa vsak prihlasim v systeme microsoft uctom (aby som mohol dostavat nove buildy napriklad), tak sa neviem pripojit na ziadne zlozky. napada vas niekoho kde by mohol byt problem?
chyba:
v oboch priupadoch by sa mal prihlasovat s rovnakym menom a heslom, ktore mam vyplnene v credential manageri, nie?
Win10 - nemoznost pripojenia na zdielane zlozky
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: Win10 - nemoznost pripojenia na zdielane zlozky
ja len dodám jeden malí dotaz keďže som win10 ešte nepresnoril tak skúsenosti z win 7 : táto hlaška tušim nabiehala pri tom ak som nemal povolenú možnosť : Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center\Advanced sharing settings/ Public položka password protected sharing . tu voľbu som mal ON a nedalo sa mi sieťovať v domacej sieti s inými PC resp. zdieľať súbory . Len na to upozorňujem nemusí to byť riešením tvojho prípadu ale s tou hlaškou som sa vo win 7 stretol viackrát vždy s ato nejako vyoperovalo pár hodinovým snorením nastaveniami .
Spoiler: ukázať
- killswitch
- VIP
vyborne! dakujem
na servri som to vypol a konecne sa mozem pripojit aj ked som na MS ucte. teraz by ma uz len zaujimalo, ze co to znamena z bezpecnostneho hladiska.
na servri som to vypol a konecne sa mozem pripojit aj ked som na MS ucte. teraz by ma uz len zaujimalo, ze co to znamena z bezpecnostneho hladiska.
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
niet za čo . ja myslím že nič hrozné to nebude . prkotinka ktorá sa tvarí že opäť niečo navyše ochráni .
Spoiler: ukázať
- killswitch
- VIP
tak som zistil, ze aby bola pristupna zlozka, tak zaroven musia byt udelene prava na read pre everyone
tvoj postup teda funguje pre takto nastavene zlozky. kde mam ale povoleny pristup len urcitym userom, tam sa nedostanem (ofc v credential manageri mam vyplneneho uzivatela s pristupom do takychto zloziek). bohuzial pristup vsetkym nemozem nastavit na citlivejsie zlozky, typicky napriklad fotky a pod.
tvoj postup teda funguje pre takto nastavene zlozky. kde mam ale povoleny pristup len urcitym userom, tam sa nedostanem (ofc v credential manageri mam vyplneneho uzivatela s pristupom do takychto zloziek). bohuzial pristup vsetkym nemozem nastavit na citlivejsie zlozky, typicky napriklad fotky a pod.
- killswitch
- VIP
no tak som zahadu vyriesil. na servri som sa pozrel, ze pod akym uctom sa z win10 prihlasujem. navzdory vsetkemu sa moj pocitac pripojoval ako guest. tak som guest ucet na servri vypol a skusil sa pripojit znovu. to uz si win10 vypytal credentials. zadal som ucet admina na servri a voila, vsetko funguje.