Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%
 
Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

na slovensku je problem s parkovacimi miestami, myslim ze to vie a zaziva denne snad kazdy. nemyslim si, ze by tu pribudlo nejak vela elektronabijaciek, a obrovskych mnozstvach. aby mali elektromobily akutaku vahu, muselo by ich byt aspon 10%. neviem si predstavit, zeby rozkopali co i len 10% park. miest pred chodnikmi a priviedli tam elektronabijacky. samozrejme, asi zamknute, presne na "meno". lebo tie co su teraz su sice zadarmo, ale to je len Promo. Kto mi da zadarmo elektrinu? A ano, ,kym chodim do prace, co mam denne najazd 20km tak sa take auto aj oplati. Za tyzden ho nemusim ani raz nabit. Lenze to by muselo stat takych 7000€, kludne nech je mensie, ale bolo by to auta do mesta. No a na dlhe trasy, dovolenky a pod. by som mal druhe auto, ktore by bolo na benzin, prip. benzin/elektrina. Lenze, to by musel stat ludom dat nejaku extra zlavu, za to ze nebudu benzinove auto pouzivat v meste a budu chodit elektromobilom. Proste - setris ovzdusie? tu mas zlavu. Prip. vybudovat el. zasuvku, a dat elektrinu na 5r zdarma. To uz je motivacia - 5r. by som jazdil do prace zdarma, a prip. bral 2-3ludi po trase. Samozrejme, taketo veci su skor sci-fi na Slovensku, lebo to by sa niekomu muselo chciet.

K tej klime, sice starsi clanok:
http://www.priateliazeme.sk/cepa/inform ... ko-neobide

ale uz prvy graf hovori jasne. Krivka priemernej ročnej teploty vzduchu (T°C) v Hurbanove v období rokov 1871-2012.
Ano, od 1990 tu mame obrovsky rozvoj vo vsetkom, mobily, auta, technika aku si v 1989 ani nepredstavovali, ale co to prinasa? To co vidiet v grafe. Toto je dosledok nasho mozno az prilis rychleho rozvoja vo vsetkych oblastiach. A kedze, nevyzera to na to, ze sa to chysta zastavit, obavam sa buducnosti. Ano, mozno 15r dozadu tiez bolo 35st v lete, ale celkova priemerna teplota a pod. fakty znizili priemer uplne inde, kde je dnes. Tropicke noci? Kolko ich bolo tento rok? Kolko 20r dozadu? Bola vobec jedna?
Jesen, Jar uz pomaly nemame. Ved, kto si pamata na Velku noc na snehu, ktoru sme tu mali nedavno? To vsetko je dokaz, ze vedci niesu dementi, a sice ich nikto nepocuva, raz ked sa stane nejaka fakt velka katastrofa /nie vysoke teploty ale dajme nejake tornado/ ktora napacha obrie fakt obrie skody si to uvedomia aj ti hore. CI ani vtedy nie?

edit:
http://www.ta3.com/clanok/1066810/obamo ... zenia.html

a mame prve lastovicky
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tak tak.

Inak ta elektrina na nabijanie elektrotrolejbusu ani nahodou nema (a nesmie !) byt zadarmo. Keby bola zadarmo tak sa tam budu nabijat vzdy kazdy den a vsetci a este aj z rodiny, to je proste blbost v dnesnom svete. Kazdy si pekne zaplati co zozerie tak ako dnes so ziarovkou v kuchyni.

Jedna z vyhod ktore by ET (elektrotrolejbusy) mohli prinasat by bolo vyhradene parkovacie miesto. To by bol jasny benefit a podla mna uplne najvacsi aky sa da poskytnut, ziadne zlavy z poplatku za sneh alebo vynasanie smeti - proste ked mas EV, tu mas svoj ParkPlatz kde je tvoja nabijacka ktora nabije len tvoj tragacik a ziadny iny. Toto by mohlo byt napriklad cez nejake sparovanie firmware aby sa zabranilo zneuzitiu nech sa nemoze sused nabijat na tvoj ucet plus samozrejme nejaky zaheslovany override mod aby si mohol kamarat/otec/kolega u mna natrepat baterky ked pride na navstevu (vloz svoju kreditku, napis pin, rodne cislo, rodne meno macky, pride ti SMSka na tvoj telefon ktoru odosles Vladkovi Meciarovi na schvalenie). Samozrejme aj nejaka malinka fyzicka bezpecnost aby ti niekto nemohol len tak odfajcit kabel no ale to uz zase rozmyslam po Slovensky - hore v Skandinavii maju elektricke vyhrievace na motor kvoli -40 zimam a nikto nikomu nic nezneuziva, nereze kable, nekradne koncovky a podobne fajnovosti. Pride mi to podobne ako to ze dnes nikto nikomu nepreliaci strechu na obycajnom tragaci, nikto nikomu nevypusti kazdu noc vzduch z pneumatik (lebo ty mas tragac a ja nemam), nikto nikomu nerozbije okna lebo zavadzas s autom na ulici a proste podobne blbosti. Tak nejako predpokladam ze toto by sa utriaslo aj s trolejbusmi.


Rozkopanie parkovacich miest nehrozi. Uplne obycajny riadeny prietlak popod existujuce chodniky, parkoviska, cesticky, tak ako sa tahaju opticke kable pripadne ako sa pripajaju nove budovy s inzinierskymi sietami. Jednoduche, nikoho neobmedzujes. Vytiahnut elektrinu von z baraku, kazdy bude mat svoj vlastny merac v pivnici - zmestia sa, zase dvesto ET na jeden barak mat nebudeme takze v pohode. Neobstoji ani argument obrovskej ceny meraca, majitel ktory kupuje ET za desiatky tisic alebo ked uz len desat tisic evra nema problem 150 evra za meracie hodinky. Takich ludi zaujimaju uplne ine veci a nie sto evra za nutnu sucast vybavy.

V priebehu jedneho jedineho dna jedna jedina partia vytiahne von sest az osem vchodov len tak zahuci s prstom v nose. Poviem to inak : vo vsetkych velkych mestach Orange robil TISICE riadenych prietlakov ked budoval svoje opticke siete a to teda bol trosicku iny projekt - ziadna "lokalka cez chodnik". Pocitil niekto nejake obmedzenie ? Takze tak. Rovnako vylezie von hruby elektricky kabel a spravia sa hodiny pod parkoviskom, cele jednoduche jak zapnut svetlo na hajzliku.


Hurbanovo : pozri, ta teplota rastie absolutne linearne uz od roku 1870 co mame tieto grafy, a zrejme aj predtym. Moj osobny vedecky zaver z toho je, ze AUTA ANI NAJMENSIM PODIELOM NEPRISPIEVAJU K TOMU POSRANEMU OTEPLOVANIU. Dovolim si odhadnut ze v roku 1870 bolo v Hurbanove presne nula aut, v roku 1880 bolo v Hurbanove rovnakych uplne presne nula aut, takisto aj v roku 1890 tam bolo presne nula aut. Napriek tomu teplota rastla uplne rovnako ako rastie o dalsich 130 rokov, teda v rokoch 2010 az 2020.

To je fakt blbe. Velmi blbe. Zrejme je to vec ktoru GríínPíís nechcel pocut ale ja to tak vidim. Ked je tam aj desatinka stupna rozdiel, sorry, ale v dlhodobom trendingu to na grafe nerobi ziadny rozdiel.

Veselo pokracujte v prdkani so svojimi oblubenymi Hemi 5.7i V8 a Ojdi 6.0i dvanasthrncekmi, nema to absolutne ziadny vplyv na nasu posranu planetu a teplotu v Hurbanove. Pripadne, kludne prdkajte so svojimi milovanymi 1.0i rodinnymi biturbami, takisto zachranite uplne rovnake houno.

A nemyslite si ze voci LPGcku usetrite :) ale to sme uz poculi dvesto stran dozadu :)



Obama a jeho PLAN do roku 2030 : co ti mam pekneho povedat. Ze clanok konci americkym "oponenti chcu navrh napadnut na sude" ? Vies to su take krasne americke volebne drysty... trava bude zelensia, slnko zltsie, obloha modrejsia, velryby mastnejsie a tucniaky gulatejsie. Fasa svet !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7873
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa LordKJ »

Ved, kto si pamata na Velku noc na snehu, ktoru sme tu mali nedavno?
Moji rodicia rozpravali, ze to tak bolo aj pred tymi 30-40 rokmi zopar krat.
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

auta k zvysenej produkcii CO2 urcite prispievaju. nemozes povedat ze nie. ved si pozri rok 1985 a kolko bolo aut, kolko par. miest bolo volnych, a kolko aut je teraz. prispievaju, a urcite velkym podielom. a opat, ako niekto pisal, aj na vyrobenie toho auta treba emisie, a ked si to auto kupit, uz ti ide s tym, ze vdaka jeho vyrobe sa vypustilo tolko a tolko co2 do ovzdusia. a pri mnozstve tisice? Auta sa v 1990 kupovali na poradovniky, kto nemal znamosti, mal mozno Olcit, co vydrzal strasne malo, niekto co mal znamosti sa dostal az k Favoritu, ktore jazdia dodnes. Pamatam si parkovisku v tych rokoch, bolo poloprazdne, nemal tu kto parkovat. A teraz? Aky je pocet aut na osobu?
v roku 1985 sme tu mali 687 000 aut cca
v roku 2012 to bolo 1 900 000aut, a momentalne je to urcite aj 2 100 000aut
http://www.svetdopravy.sk/trend-rozvoja ... nej-prace/
http://www.svetdopravy.sk/wp-content/up ... /02/+2.jpg

sice je tych aut 3x viac, vdaka znizovaniu ich emisii sa ale neda povedat ze tych emisii je 3x viac, myslim si ale ze je ich urcite 2x viac oproti 1985.
700 000aut pri rocnom najazde 20 000km a priemernom vypustani 150g/km vypusti dokopy 2,1 miliona ton emisii!! 700000*20000*150...
Cize, narast poctu aut od 1985 do 2015 sposobilo o 2,1mil ton emisii viac. O kolko viac to bude v takom Nemecku?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7873
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa LordKJ »

slovensko ako stat vypusta rocne 36 milionov ton emisii
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

inac len pre porovnanie:

http://www.webnoviny.sk/veda-a-technika ... a-miliony/

cize, na slovensku len 700 000aut vypusti tolko emisii, ze celosvetova spolocnost znizila svoje emisie ani nie o 10% toho, co vypusti zhruba tretina aut na slovensku


ved jasne ze SR produkuje miliony ton emisii, ved to je uplne logicke. ale znizovanim CO2 v pripade aut, ak sa podari znizit CO2 pre auta vyrobene 2005-2015 v porovnani s autami 1995-2005 o 33%, v konecnom dosledku sa to rata na o JEDEN MILION TON menej emisii do ovzdusia. ak cele slovensko vypusti 36 mil ton, a autami sa usetri milion, NIEJE to viac ako obrovsky uspech??
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Používateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2273
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA (work) Velke Levare (home)

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Tomasjerry »

Ano ja to uspech, ale za aku cenu?
Ak si zoberies, tak si zabudol na dost podstatnu vec, aj vyroba nahradnych dielov produkuje emisie. Ak stare auto, ktore sa nekazilo, alebo kazi sa minimalne, ma vascie emisie ako to nove, co aj ma, ale nove auto to dobehne poctom servisnych zasahou, tak to vide +/- rovnako. Skus napisat, kolko emisii by saa usetrilo, ak by prestali premavat nezmyselne letecke linky ako napriklad BA- Zilina, alebo BA- kosice ?
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tak nejak, tak... nikto z nas nevie presne kvantifikovat ci sme skutocne usetrili tymi nespolahlivymi krtincami co dnes mame a ci ich produkcia nie je horsia ako prevadzkovanie starych. Do tejto debaty sa zapojit neviem, nemam na to. Dnes ma stretol kamarat, ze predava svoju Fijestu, kupena za nejakych 400.000 korun plus, predaj dnes 2000eur, je to 2007cka takze mal ju rovnako dlho ako ja mam tu "velku" kravicku Krajzlera. Normalne mi zostalo zlahka smutno kolko penazi na tom stratil, zvlast ked si to porovnam s tym mojim hnusnym do mesta nevhodnym vehyklom (len ja na to nie a nie prist).

Ale k tomuto neprilis veselemu pribehu co vam je vsetkym jedno sa viaze aj jedna velmi dobra sprava : BMW 530. Dvermi vpred !! Aj to vam je jedno.


Zatialco 2.1mil ton je fakt vcelku dost a nerad by som ich nosil na mojich pleciach, otazka je ci je to v globalnom meritku nejako podstatne alebo zaujimave. Usetrit 1/36 z hocicoho je 2,7%, no priznam pravdu ze uz som sa neposr-kakal z inych cisel.


Prieser je ze neviem kolko prdi jeden ropny tanker, neviem kolko prdia kravy a nejako sa mi to nechce hladat. Co chcem poukazat : bez ohladu na miliardy ton CO2, PO3, XO4 alebo ZO5, bez ohladu na pocet aut alebo usetrene/neusetrene emisie, teplota v Hurbanove rastie poslednych 140 rokov uplne rovnomerne [a stale prakticky linearne rovnako rychlo].


Ozaj, dneskaj v noci ma budu vozit v 6.1 SRT Krajzleri tristo-cé. SRT znamena nieco na sposob stríít rejsing teknolodžy, po americky "Street Racing Technology". Mam velky strach aby som to nechcel kupit.

Rozmyslam kolko zadnych pneumatik budeme potrebovat. Lebo moji kamarati maju take zazracne schopnosti, oni vedia menit pneumatiky na dym. Zasrani znecistovatelia zivotneho toho oneho !!!
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7873
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa LordKJ »

Skus napisat, kolko emisii by saa usetrilo, ak by prestali premavat nezmyselne letecke linky ako napriklad BA- Zilina, alebo BA- kosice ?
BA-KE je podla mna este v pohode, ale BA-Vieden? :D
Používateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2273
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA (work) Velke Levare (home)

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Tomasjerry »

To este aj taka hlupost leti ???
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7873
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa LordKJ »

Používateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3076
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Shatterhand »

A ako rozkážeš slnku aby znížilo svoju slnečnú aktivitu? Všetci si tu myslíte aké je to jednoduché, zakážeme spaľovacie motory do áut, nebude CO2 a hotovo. Ešte stále tu nikto nič nepovedal na to o tých stromoch. Veď ale ďalej zdaňujme. Sťažujete sa tu ako treba aby elektrárne prešli na solár a pod...a prosím vás koľkí z vás máte doma aspoň jeden fotovoltický panel? Ak namiesto Bohuníc dáme soláry, tak aj tak tú elektrinu budeš musieť platiť. Keď si to dáš doma, platíš len obstarávaciu cenu. Tak nebuďme pokrytci.

Autá proste nie sú hlavný problém, a je úplne jedno ako veľmi to budú politici a "vedci" zdôrazňovať. Samozrejme ja proti elektrickým nemám nič, len sa tu niekto tvári ako to je zlé.

A to isté je v debate o zdrojoch, však načo, keď to ročne ušetrí len do 10 eur, ale 37 kWh.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
Používateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2273
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA (work) Velke Levare (home)

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Tomasjerry »

tak to by som si aj rad precital, hod link ;)
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

Tak to sa mi nechce ,verit, ze Fiesta rk 2007 sa predava po 2000€. ak to nema smiesnych 60k, tak na autovii tie auta bezia za 3500-4000€, co je ekvivalent mojho auta rv2008 ktore som predal zaciatkom roka za 4400€.

presne taku hodnotu 3 500-4000 by som tipol fieste, ale 2000e? jedine ked mala 150 000km, a poobijana zo vsetkych stran.

Kde beriete, ze stare auta sa nekazili? Kolko mali auta zaruku v r 2005? ja neviem o ziadnom, na ktore by dali viac jak 2r. teraz dava vyrobca aj 5r zaruku, takze si veri. ano, nevymeni cokolvek a akkukolvek vadu, ale ked vam auto nenastartuje a nepohne sa, tak trepat nozickami nemoze, a musi to riesit. tak ako koncern VW Skoda riesili rosypane TSIcka za vlastne peniaze a stalo ich to miliony. A neplatil to zakaznik.

A to ze sucasne vyrobky su viac kazove sa netyka len aut, ale celkovo komplet vsetkeho, co sa vyrobi. Mozno su tie suciastky prilis komplikovane na to, aby vydrzali tak, ako stare. Aj ked, kondenzator napr. teraz a 10r dozadu sa nezmenil, ale niekto dokaze vyrobit lepsi s lepsich materialov a garantuje mi dlhsiu zivotnost.

Ja som uz vyssie pisal, niekde treba zacat. Nemyslite si snad, ze EU by najprv donutila tovarne znizovat CO2 a zaroven necha vyrabat auta splnajuce EURO4. Na to by nikto neskocil. AK chcu niecim argumentovat, mozu tym, ze donutili alebo dokazali nanutit automobilkam, aby zacali znizovat vypustia CO2 do ovzdusia prisnejsimi emisiami, a teraz ste na rade Vy.

Slovensko je malinkata krajina, keby sme porovnali take Nemecko, kde sa fakt dost casto kupuju nove auta, tak verim, ze tam vsetky predane auta dokopy za 1995-2005 vypustili do ovzdusia mozno o 100% viac CO2 ako rovnaky pocet predanych aut za obdobie 2005-2015. a to su miliony ton navyse, ktore automobilky svojimi normami doslova "nevypustili".
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Používateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2273
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA (work) Velke Levare (home)

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Tomasjerry »

Nech sa paci
Hned prvy post z dyskusie:
http://www.autorubik.sk/clanky/motor-12-tsi
Takze nic nevyreklamujes :)
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"