Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%
 
Celkom hlasov: 170

Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

no bohuzial, treba sa ohanat aj pravnikmi, mat papiere z kazdej reklamacie, a ver, ze to pojde.

pre zmenu moj znamy ma octaviu rv 2010, opat 1,2tsi motor. po skonceni zaruky preskocila retaz a auto sa nepohlo. servis: oprava bude stat cca 3500€. po navsteve s pravnikmi, a telefonate z ceska, kde sa telefonovalo priamo dolezitemu typkovi do mladej boleslavy, ktora par mesiacov dozadu vyhlasila, ze problematicke auta bude vsetkym opravovat aj v ramci kulancie ZADARMO servis ani nepipol. dokonca urobil servisnu prehliadku spojenu s vymenou oleja zadarmo /samozrejme, kedze sa menili dolezite veci olej vypustili, ale este aj cech povedal, ze olej a pod. si zaplatit musite. vysledna cena za opravu bola 0€. Staci dojst s pravnikom, sudnym znalcom, a poseru sa.

Oni su hrdi len ked sa rozpravaju s majitelom, jeden dvaja ludia, a nevedia kde skocit. Sam som to zazil, ked si ma pohadzovali jak dementa, a smiali sa popod fuzy. AZ prisla navsteva so sudnym znalcom, a typek si ma zavolal sameho a povedal: urcite sa dohodneme k vasej spokojnosti, nemusite sa bat. slova tyzden dozadu: nepripada do uvahy to co chcete.

Ono bohuuzial, clovek sa uci na vlastnych chybach. Ked ideme reklamovat mysku za 25€, pytame si papier, aby sme prip. po 3 reklamaciach si vedeli narokovat vymenu alebo vratenie penazi.
A ked ideme reklamovat auto za 15 000€ neopytame si papier, prip. nedefinujeme uplne presne zavadu? Kolko ludi ide reklamovat auto iba "slovne", s dobrym umyslom. Servis ho opravi na pockanie, lenze clovek nema ziadny papier. Nic cim by sa mohol branit, reklamacia nie je ani v systeme. Aspon tak to fungovalo u mna. Bol som blby. Podobne asi aj tito ludia s TSIckami. A tu dopoviem - zalezi vela od predajcu a servisu, aky ma pristup. Je servis, ktory sam vybombarduje importera s tym, ze to opravia zadarmo. A je servis ktory sa vykasle na hlavu a povie: chces jazdit? tak si zaplat.
Bohuzial, tie tsi vyrobene v 2010-2012 su katastrofa, a nijak sa to neda napravit, ani ked vymenia cele vnutro. Ano, viem o com, cital som to a je to smutne. Ja mat take auto, cim skor ho po servise ktory na nom robili predam. Ten servis bol casto bezplatny - ano, ten prispevok sice hovori, co tomu motoru je, ale neverim, ze po 2r nebol bezplatne opraveny. Urcite bol, ale problemy pretrvali. Preto to auto trebalo predat, bohuzial. No jak som x krat pisal, od upravy tych motorov v 07/2011 take problemy uz niesu. A ti co ich maju dovtedy maju bohuzial smolu. Ale jak pisem, viem velmi dobre, ze staci par pravnickych kluciek,a poseru sa. Lenze na to je v 2015 neskoro, ak je auto kupene v 2010tom. To trebalo riesit vtedy.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mirko285
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: Št 03. Sep, 2009, 19:47
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mirko285 »

Mne sa páči úryvok jedného príspevku z tej diskusie
Bohužiaľ, ako čítam príspevky a pozerám na downsizingové motory od iných výrobcov, zisťujem, že za zníženú spotrebu nie viac ako liter benzínu zákazník zaplatí nehorázne peniaze v podobe drahého servisu, mizernej spoľahlivosti a pochybnej životnosti motora.
:good:

Keď tak čítam ďalej, rozum mi zostáva stáť :?
Mám škodu roomster 1,2 tsi 63 kw prvý krát som menil rozvodovú reťaz po cca 22000 km a potom 34000 km v rámci záruky,už mám najazdené 44500 km zatiaľ bez ďalšej poruchy.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12482
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa HellAngel »

takze skoda/wv mau super auta, ale pripravte si pravnkov. TSI je paskvil.
k tomu lobovaniu, bolo to davnejsie co som cital na toto tema clanok, nejednalo sa o terajsie euro normy na co2, bol to clanok okolo roku 2005/2006 ohladne DPFiek, kde montaz tychto haraburd bola nutna podla zakonov. Tam pisali o lobingu EU vyrobcov aut a snahu vytlacit vychodne znacky a ich atmosfericke motory. Ja to este skusim najist.

Este ohladne CO2, keby sa aj auta rozrastli na dvojnasobok teraz hned, tak furt je to houno proti tomu co vypustaju fabriky, lietadla a podobne veci. Vacsia katastrofa pre prirodu je, ked havaruje tanker s ropou, ako rocne plyny z aut. S tymi si dokaze poradit zelen. Vysadba zelene je tiez jedno z rieseni, ako znizit vypustanie CO2 do atmosfery.
TO ze maju v honkongu taky smog z aut je hlavne koli tomu, ze tam nejau uz ani strom, vzduch tam nema co filtrovat.
NB: Asus ROG Strix G16
Používateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2343
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Xeigen »

HellAngel napísal: TO ze maju v honkongu taky smog z aut je hlavne koli tomu, ze tam nejau uz ani strom, vzduch tam nema co filtrovat.
No čo ja vidím teda na googlemaps, tej zelene/parkov je tam požehnane.
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

preco citujete len tie zle prispevky?
"LubosP 2.4.2013 11:37
Mam Fabiu combi 1,2 tsi 63 kw.Kupene 04/2012 vyr. v r.2011.najazdených 41000 km.Jazdená týždenne do Rakuska cca 700 km.Aj ked ju občas vytočím na maximum,spotreba nikdy nebola vetšia ako 5.8 l/100.Obsazenost auta 3 osoby+batožina.Servis po každých 15000 km.Zatial žiadny problém.Čo sa týka turba nechávám motor po dojazde bežat nejakých 30 s.pripadne pred dojazdom zvolním tempo.Takže" klopem na drevo"a dufav že som to nezakríkol.
"Standa 2.2.2013 20:37
Fabia combi 1.2 TSI/63kW koupeno 13.6.2012 k dnešku najeto 78 000km.
Neustále jízdy z Ostravy do Jížních Čech + 1x Chorvacko. Nulové závady jen běžná údržba ! (1x komplet brzdy, olej atd...) Vůbec nechápu mám-li štěstní zrovna na dobrý kus, ale co tady čtu ani se mi tomu nechce věřit i když prostě všechno je možné je to jen auto a stroj.
Startování v -15C úplně bez problému motor si vrkal jako kotě teplo dříve než jsem čekal...
Jezdím lehká noha s spotřebou cca 6,5L/100km.
V Chorvacku neustále s klimou (mimochodem ta je opravdu výkonná) a nedostal jsem se přes 7,2L/100km. Prostě z mého pohledu luxusní auto bez problému s přesným řízením a pružným přesto úsporným motorem s min. náklady na údržbu. Z mého pohledu 1* ! Prostě podle toho co tady čtu asi je třeba mít i štěstí na kus.
Zdarec.

PS: před tímto vozem jsem měl stejné auto, ale HTP a mohu říci, že jsem si takhle jízdu neužíval motor byl opravdu čajíček a spotřeba za tu jízdu šílená 8L/100km !"

Nieje to tak, ze kazdy sa stazuje. Je tam aj vela spokojnych majitelov, ktorym to auto nerobi ziadne problemy. Cim to asi bude? Kedze tie auta sa robia na pase, zaradom, cim to bude? Nebude to nahodou sposobom jazdy tych ludi? Ak niekto bude to auto vytacat od nuly, studeny motor, prip. pojde s turbom az do zastavenia a potom otoci klucikom, tak ten motor nici az az. Ak s nim jazdi zena, ani nehovorim. Ked som predaval moje auto, sice novej majitelke nezdochlo, no jazdila na tak nizkych otackach, ze som nechapal. Kto vie co sposobi jazda na 1100ot pri Tsi, ten vie. Kto nevie, nech tak jazdi.

A dalej - pri tom pocte predanych Skodoviek, je pocet nespokojnych zakaznikov opat velmi maly, vzhladom na pocet predanych kusov. Su tam dokonca aj majitelia, ktori maju auta vyrobene s tymi total zlymi motormi v case 2009 / 07-2011 a nemaju problem! Nebude to nahodou dokaz toho, ze kto vie jazdit a auto neznici, tak to auto neznici? Pochybujem, ze tito spokojni menili olej samovolne v polke intervalu.
Taktiez ludia vo fore spominaju, ako im menili cely motor. Fakt mam potom verit nejaku majitelovi ktory napise ze ma len problemy a odmietaju to riesit? Tak potom ten clovek asi malo tlaci, ked jednemu menia motor a na druheho seru.
"aladar 23.4.2012 17:24
Tak došlo aj na mňa. Minulý týždeň som na zlomok sekundy pri štartovaní motora začul spomínaný nepríjemný zvuk. Čo je však zaujímavé, nie pri štarte studeného motora, ale pri jazde mestom a opakovanom parkovaní. Ihneď som zašiel do škoda servisu a čuduj sa svete, okamžite ma objednali bez akýchkoľvek pripomienok a ani sa na auto nepozreli. Výmenili celý set - rozvodová reťaz, kolesá, napinák, plus pribalili akciu podložka pod ovládanie tyčky turba a nový softvér RJ. Zásadné rozdiely po výmene nebadám, subjektívne možno tichší chod motora.
Z debaty s prijímacím technikom som sa dozvedel, že volkswagen denne mení rozvody aj na 4 autách (polo, golf). Zaujímal som sa o cenu takejto výmeny - súčiastky a práca, vraj by sa mala pohybovať cca 150,- ečiek. Celá výmena netrvala ani 5 hodín, olej s filtrom som do toho nepočítal."
HellAngel napísal:takze skoda/wv mau super auta, ale pripravte si pravnkov. TSI je paskvil.
nie bohuzial nemas pravdu. TSI 2009-07/2011 je paskvil. nepoznam jedineho majitela TSIcka s upravenym vnutrom, prip. s EA211 , teda vyroba po 07/2011 KTORY BY MAL TAKY problem, aky sa pise v tom fore. Takze, je to prilis skreslena predstava. To akoked teraz napisem, ze ziadnu Hondu si nekupim, bo ma zabije Airbag. A aplikujem to na vsetky Hondy aj tie co stoja u predajcu v tejto chvilu. To je take dedinske zmyslanie, hodit chybu ktora sa uz davno nevyskytuje na miliony aut, ktore za to ani nemozu.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

nejdem ta chytat za pismenka, napisal si velmi uhladene a s rozumom. Len chcem podotknut ze nazvat Fabiu 1.2 LUXUSNYM vozidlom, to uz vyzaduje inu davku zaprenia.

Lahka noha spotreba 6.5l... ze s klimou 7.2, fakt nechces aby som na toto nieco povedal :) napriklad ze by si musel jazdit za 16 litrov LPG aby si jazdil rovnako draho na peniaze.

Brrrrrrrrrrrrrr hnus.


Triedim odpad a produkujem ho vyrazne menej ako typicka domacnost. Nekupujem igelitove tasky, nosim platene z domu po babicke (fakt, este dalsich 50 rokov vydrzia a su dvakrat take velke ako igelitočky). To je moj prispevok k prostrediu. Na ostatne mam Visu.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

inak aj to ze ktore WV motory su paskvil a ktore nie su sme stihli prebrat tristo stran dozadu a teda... nebol to vobec, ani trochu lichotivy vysledok :)

takze to rozhodne a zdaleka nie je iba TSI [v akomkolvek objeme, hihihi].


Luxusna fabia 1,2 idem si to vyrit klincom do steny a natriet na cerveno aby som nezabudol. Tak oddnes sa budem hodne dlho strhavat zo sna a bude to velmi skaredy pribeh.



A nejdem ani zacinat o tom ze ci vsetkym nestastnikom s TSI vymenili motory na gulanciu ci ako sa ten bazmeg vola. Su aj taki majitelia inych vozov ktori sa nemusia natahovat s gulanciami a len sa proste gulaju a gulaju po ceste bez navstev gulancnych servisov s rozcuchanymi nervami "schvalia mi to alebo budem platit 5.500eur za tri hrnceky". Lebo ja viem ze rozstrelenych TSIciek je mimo autorizovanych servisov viac ako by si ich stastni usmiati majitelia priali.

Na ostatne je tu Visa.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2490
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06
Bydlisko: Praha

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

PS: před tímto vozem jsem měl stejné auto, ale HTP a mohu říci, že jsem si takhle jízdu neužíval motor byl opravdu čajíček a spotřeba za tu jízdu šílená 8L/100km !"
vtip, "neuzival"
takze 1.2 tsi 63kw s lahkou nohou ma rovnaku spotrebu ako 2.0 mazda 121kw s lahkou nohou
kde je chyba?
http://www.spritmonitor.de/en/detail/601439.html
samozrejme sa najde aj 5.5l/100km TSI ale 1l = 60kw?!
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 7873
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa LordKJ »

na HTP mame spotrebu od 6-7l.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

.
.

ved to je uplne normalne. Nenechaj sa konšternovať HTPckarmi ktori jazdia za 5.1 a viac sa neda nech robia co robia, uz skusali aj dvojtonku prives hore kopcami a proste nic, 5.1 jak hluchy dvere. Pripadne 4.7 :)


Mal som nejake voziky, napriklad:

skoda 100 : spotreba 7l po Bratislave.
skoda 105 : spotreba 7l po Bratislave.
skoda 120 : spotreba 7l po Bratislave.
skoda 125 : spotreba 7l po Bratislave.
skoda 136 : spotreba 7l po Bratislave.
skoda felicia: spotreba 7l po Bratislave, vsetky co som mal, 44kW, 50kW, 55kW, samozrejme ze tu 1.6tku som mal najradsej.
skoda ocktavia : no hadajte za kolko som jazdil po Bratislave !

Teraz mam Skodu Sharan, spotreba cuduj sa svete 7l po Bratislave. Ci co to je, Folcgagen Alhambra. A ved to je to iste.


No co ja chudacisko mozem usetrit na palive.


Inak uz som si zvykol ze mnohi moji kamarati ktori jazdia "za 5 litrov benzinu" - co mi uplne trha zily ako vsetci vieme - maju na displejickoch v ich autiakoch 6.5 ked ku nim nahodou sadnem. To je normalne, patri to k folkloru.

Zato mam aj takych ktori povedia otvorene "turbo kukaj, polo 1.2tsi, pod sedem litrov ňi cicinu". DSG, aby sme sa nevyhovarali na zly jazdny styl, 3 roky, 30k km. Prevazna vacsina tras Jarovce - Polus, takze ziadne ze len furt stojim v zapche, ale krasne ten vozik ide desiatky kilometrov ustalenou kludnou rychlostou. No a vidis.

Tak co ti zostava, kupit osemvalec a jazdit za 13 az 15 LPGcka, ved je to uplne presne to iste. Akurat autiak neni taky isty... no ale ved tuto rozpravku sme uz poculi. A uz sme poculi aj tu o strate cez 300.000 korun na hodnote Fijesty co sa v pripade jazdeneho rozumne vybraneho osemvalca nestane.

Takze mam proti sebe:

1) male krpate auticko s [nespolahlivym] vrnkatkom z ktoreho ide strach uz len na prve pozretie a ktory sa zacne rozkladat na atomy po 80k km
2) nejaky velky voz s vybavou, bezpecnostou, poriadnym zvukom, fun factorom a pohananou zadnou napravou na drifty s rovnakou spotrebou na peniaze.

Ja som v skole casto chybal, ja neviem co si mam vybrat.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v St 05. Aug, 2015, 21:31, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

porovnaj ceny tych aut. kde mas napisane, ze slabsi motor ma nizsiu spotrebu? ved v tej mazde v tom motore su implementovane technologie, ktore stoja pomaly ako cela ta fabia.
nikto nikdy netvrdil, ze 60kW fabia bude mat 50% spotrebu nejakej mazdy co ma 121kW.

a zasa, nechci mi tvrdit, ze ked to auto naplno vyuzijes, a pojdes s nim po dialnici co to da, ze bude mat spotrebu jak fabia...

nechapem, ako moze niekto porovnavat spotrebu auta za 10 tisic eur a auta co stoji NIEKOLKONASOBNE VIAC.
to mas jak porovnat 3GHz procak od AMD za 60€ a intel za 220€. Opat, AMD vyssia spoteba, nizsi vykon, ale preco? lebo CENA!!

CIm lepsie a aj vykonnejsie auto si kupi tym viac zaplati, a casto ma aj nizsiu spotrebu. Ved si porovnaj nejaku Octaviu 1,2TSI a Octaviu 1,2TSI Ecotec, ktora je drahsia o par tisic eur. Opat ma nizsiu spotrebu. Tak co je divne na porovnani Fabia 60kW a Mazda 121kW co sa tyka spotreby? Zabudol si na cenu.,.

mp3turbo: k spotrebe
vsetko zalezi na jazdnom style, a tom, ako rychlo clovek ide.
realny priklad:
v polke jula som urobil Hungaroring tam a naspat, pred odchodom plna nadrz, po navrate naspat opat plna. Dotankoval som cca 24litrov. Siel som vsak takmer celu cestu 130-140, miestami 150 kedze bola plna dialnica. Priemer bol okolo 6,3l.

O tyzden na to, opat, taky isty scenar, uplne rovnaka cesta, opat plna dialnica, no kedze som sa neponahlal, tempomat som mal na 110, aj menej. Vysledok: po navrate domov som dotankoval IBA 16litrov. Teda, pomalsou jazdou som usetril 8litrov benzinu. Dokazal som stlacit priemernu spotrebu na 5,1litra.

A takisto, aj v meste dokazem jazdit za 6,5litra, ale aj za 8,5litra. Rovnake auto, rovnaky motor. Tu skor ide o to, ake ma auto spotrebu ked clovek - nejde jak slimak, ale zasa neturuje a netoci kolesa kazdu krizovatku. A
Naposledy upravil/-a felipe25 v St 05. Aug, 2015, 21:41, upravené celkom 3 krát.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

.
.
jaj tak ono sa to vlastne neda porovnat lebo tie auta maju rozlicne cenovky - ja ze co sme sa doteraz slabych 1744 stran bavili :)



prepana, co je to Ocktavia Ekotec ? To ukradli tomu nemeckemu Adamovi co sa Šíferka pretrca v telke ?
Ci pockaj, to nebolo pre mna to porovnanie ceny ? Lebo ja som uz svoje cisla ukazal.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5780
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa felipe25 »

Nehovor, ze ta plejada aut co si mal mala rovnaku spotrebu, lebo to ti neverim. Hlavne vzhladom na porovnanie k vykonu. Ako rychlo si sa rozbehol v tej skode, a ako rychlo v Octavii? Kolko miesta si mal v Octavii, ake velke auto vzhladom na tu Skodu 105 to bolo? Zabudas na totalne podstatne veci, ze porovnavas totalne velkostami a vykonom neporovnatelne auta.
Moje Polo zralo priemerne 6,8l, moje nove auto zerie o trochu menej. Zato ma vsak o 300l vacsi kufor, ovela viac miesto, viac vykonu, turbo a pod. Nemozem napisat, ze som siel do horsieho.
A myslim si ze ani Ty si ani raz do horsieho nesiel, a sice spotrebu si mal rovnaku, vzdy si mal nejaku odmenu vzhladom na predosle auto /kvalita jazdy, viac miesto, velkost kufra, hmotnost auta/. porovnavas to? lebo v porovnani so skodou 105L ak by si octaviu zlahcil, a zmensil na jej uroven, plus znizil vykon motora, tak by si jazdil za dajake 3litriky...
Ako mozes porovnat Skodu 105L a Octaviu? :D Porovnavas 800kg a 1,3t auto. Uz len pri tomto porovnani nehladiac na zvysok si na Octavii jazdil za menej ako 3litre, ked si ten svoj vzorec spotreby prepocitas LEN do hmotnosti...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

o to zase nie - pozri, doteraz nikto neporovnaval vahu Fabie 1.2tsi a BMV 3.0i ktore ako sme si povedali jazdia za rovnake peniaze. Sice jeden z nich na to potrebuje LPG a druhy sa prerobit na LPG [prakticky] neda, ale proste je to rovnake na prachy plus minus halier. Za tri litre by ta Oktavia nejazdila, pretoze dnes nemas ziadne male auticko, nieto oktaviu, ktore by v reali jazdilo za tri.

To ktore auto je tazsie alebo sirsie pripadne na oblejsiu strechu sme doteraz nepreberali. Mam dojem ze ani moc neni treba. Takisto sme nepreberali ktore auto ma gulatejsi volant, priezracnejsie okna, hrubsi koberec, blistiaci sa vyfuk, proste toto sme nejako zanedbali.

Filip, ty si mlady, dost mlady, ale ked sa opytas tatka respektive v rodine starejších, tak na tvoje prekvapenie ti povedia vsetci ze vsetky skodovky jazdili za sedem. Nikto nepovie za pat (lebo to sa proste nedalo) a nikto nepovie za desat (lebo to boli Ziguli 210x, napriklad 2101, 2103, 2107). Fakt to skus. Na dedine u babky.


Nevidim dovod preco by si mi nemal verit ze tie vozy zrali sedem. Ved aj tu mas strasne vela chlapcov co este teraz maju Favority - tie som nespominal, takisto samozrejme sedem, alebo predovsetkym Felicie. No schvalne, opytaj sa za kolko jazdia Felicie. Keby som ta v tomto oklamal, tak tym nic nedosiahnem. Svaly mi nenarastu, pipik nezhrubne, proste nemam dovod ta lakovat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 12259
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Bydlisko: ta Blava, ňe ?

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Pri kludnej jazde ma 5.7i Hemi spotrebu 8 litrov na 100km, jaj ano chcem podoknut ze to prerobis na LPG, takze bude jazdit LACNEJSIE ako Polo 1.2 na benzin pri kludnej jazde.

Pri divokej jazde 130km/h zerie Audi A8 6.0i W12 podla pocitaca 8.5l/100km tak nech je to v realite 9 litre - tieto stare vozy nerobili take podvody ako tie hypermoderne. Prerobis to na plyn.


Stale si nemozem pomoct, ale dofrasa tie velkoobjemy s plynom jazdia lacnejsie ako Polo :) V meste velkoobjemy na cisla spotreby strasne prehraju, jasne, avsak na peniaze sa bavime plusminus to iste ako malicke krpate auticka bez vybavy. Tajomstvo je v tom ze na 100km/h ma 3.6i PentaStar vo Voyageri hroznych 1600rpm. Fakt. Preto nezerie ako besny. Ojdi ide tych 130km/h tusim na 1900rpm, teraz si nepamatam.



Zapamataj si, ze cim viacej budes vzduvat miniaturne motorceky, tym VIAC budu zrat v porovnani s ich velkoobjemovymi bracekmi. TopGear testoval M3 versus Yaris a vysledok je jasny, ked chces jazdit usporne a divoko, musis brat M3. Tu epizodu si vynechal ?




Pockaj, pohladam videjka :

https://www.youtube.com/watch?v=suLXxy4m-y0
da sa prerobit na lpg, jazdi lacnejsie ako Polo napriek dvojnasobnej hmotnosti, automatu, ciernemu gombiku na dverach a hociakemu inemu dovodu


https://www.youtube.com/watch?v=pApi7Kk-YZw
óčiň ikonomíčnaja maššína. Gavaríš pa rússki, tavárišč ? Ekvivalent benzinu to je vies kolko ? 4.5 litra na peniaze.
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Št 06. Aug, 2015, 07:22, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"