Posilnovanie
Re: Posilnovanie
trochu sa zamiesam, aj ked o tom vela neviem. Ako je to s proteinovymi tycinkami? To by si nemohol vyuzit?
Ja ich sice zeriem len na turach a splavoch (kompaktne, vodeodolne), ale vzdy ma zaujimalo, ci to ma viac pozitivnych ako negativnych dopadov. Mne vyhovuju, lebo su male a mam aj pocit, ze som nieco zjedol, ak to mam porovnat s beznymi sladkostami. Nikdy som ale neriesil, z coho presne su a co spolu s tym este do seba ladujem...
Ja ich sice zeriem len na turach a splavoch (kompaktne, vodeodolne), ale vzdy ma zaujimalo, ci to ma viac pozitivnych ako negativnych dopadov. Mne vyhovuju, lebo su male a mam aj pocit, ze som nieco zjedol, ak to mam porovnat s beznymi sladkostami. Nikdy som ale neriesil, z coho presne su a co spolu s tym este do seba ladujem...
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
pri strave je najdolezitejsie denne makro napr.
150g bielkovin
350g cukrov/sacharidov/carbohydratov akokolvek to chces nazvat
80g tuku
vyzivove doplnky (ludovo proteíny, nenavidim, ked to dakto povie) sluzia hlavne nato aby bolo jednoduche trafit tie cisla co najpresnesie, beztoho aby clovek jedol den co den to iste dokola
tak ako pri kazdej procesovanej "potravine", plati ze vyhnut sa jej je najlepsie, ale v dnesnej dobe sa to uz prakticky neda
Tie tycinky maju od 10 do 15g bielkovin, drobne mnozstva carb. a tuku + farbiva, sladidla, prichute za horibilne vysoke €.
Pre porovnanie plechovka tuniaka vo vlastnej stave a 2 rozky maju zhruba 35g bielkovin a 40g carb., ked ktomu pridas par arasidov mas kompletne jedlo z vyvazenym makrom
150g bielkovin
350g cukrov/sacharidov/carbohydratov akokolvek to chces nazvat
80g tuku
vyzivove doplnky (ludovo proteíny, nenavidim, ked to dakto povie) sluzia hlavne nato aby bolo jednoduche trafit tie cisla co najpresnesie, beztoho aby clovek jedol den co den to iste dokola
tak ako pri kazdej procesovanej "potravine", plati ze vyhnut sa jej je najlepsie, ale v dnesnej dobe sa to uz prakticky neda
Tie tycinky maju od 10 do 15g bielkovin, drobne mnozstva carb. a tuku + farbiva, sladidla, prichute za horibilne vysoke €.
Pre porovnanie plechovka tuniaka vo vlastnej stave a 2 rozky maju zhruba 35g bielkovin a 40g carb., ked ktomu pridas par arasidov mas kompletne jedlo z vyvazenym makrom
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
jj to je pravda, len nie vsade si otvoris tuniaka .... inak suhlasim
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Per - nerozumiem v com je ten polystyren lepsie nez napr kesu, ale uz ako chces..
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
polystiren je naprd,preto sa pytam
tie proteinove tycinky su fajn..akurat asi od ruky shop kde to kupit a aj cena asi od ruky
tie proteinove tycinky su fajn..akurat asi od ruky shop kde to kupit a aj cena asi od ruky
-
- Pokročilý používateľ
na internete sa daju zohnat aj za normalnejsiu cenu, nie tu premrstenu
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
posledny krat som jedol proteinku v aprili v budapesti, nejaka nutrend novinka, od levic som mal rit stiahnutu naplno, a ked som utekal hore schodmi doma, vyclaplo mi na trenky o velkosti mexickeho dolaru
a na kazein tiez dobre spominam, mal som ho 4x v zivote a 2x som z toho grcal...
a na kazein tiez dobre spominam, mal som ho 4x v zivote a 2x som z toho grcal...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
-
- Pokročilý používateľ
fuha to mas blbe ja som dokazal sepalit jednu tycinku doobeda jednu poobede .. a s kazeinom vovbec ziadnen problem mne vykrutilo creva po sojovom proteine
som ektomorf, takze riesim skôr priberanie, ale 350g sacharidov na den som nemal uz ani nepamätam a to neustale naberam hmotu (cvicim tak 4-5x za tyzden + kardio do 140 pulzov ked je cas), podla mna ked ste endomorf (prirodzene plnsia postava), tak by som zral kopec protaku a minimum sacharidov, telo prinutite spalovat, nakolko potrebuje energiu na travenie proteinu... samozrejme neda sa ist na nulu, lebo len mozog vezme min. 50g a cely den by ste boli polomrtvy, ale 350g je na môj vkus sakra moc, obzvlast ak chudnete (samozrejme predpokladam, ze kazdy je tu office typek a 1/3 dna presedi)
Ja som endomorf, cize priberam uz len ked myslim na nieco sladke. Ked som daval sacharidove vlny, tak som siel az na 500g sacharidov, to uz bola poriadna naloz. Lenze potom prisiel pondelok a bum na 50
Tych 350 mi pride mozno trochu viac ako by bolo dobre, viem si predstavit takych 250. Zase ak clovek ma nejaku aktivitu, tak to nemusi byt na zahodenie.
Tych 350 mi pride mozno trochu viac ako by bolo dobre, viem si predstavit takych 250. Zase ak clovek ma nejaku aktivitu, tak to nemusi byt na zahodenie.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
a ja priberam z vody nevravim,e si nedam nejaky junk food, ale v energetickej hodnote som stale minus a nic
o tych sacharidovych vlnach som pocul celkom dost, ta teoria dava zmysel, ale paradne mi to slape aj po mojom, teda menej sacharidov a kopec protaku + tazke vahy kolko potiahnem (po treningu tych 50g sacharidov ako vlocky dam, pripadne jablko nech trochu vyleti glykogen, ale je to skôr pocitove, ked nevladzem, tak pridam sacharidy... ked idem vpohode, tak ich drzim okolo 150g, max 200g na den), podla mna ked tam clovek tlaci cca 3g protaku na kilo vahy + rozumnu mieru sacharidov a tukov + samozrejme kopec kardia do cca 140 tepov, tak musi ist s vahou dole a zaroven udrzat svaly... ked pojdete to kardio nad cca 140, tak velmi pravdepodobne vam telo zacne palit prioritne sacharidy a ked dojdu, tak zacina brat zo svalov (ked nemate tester, tak je to pocitovo pohodickove vozenie sa na biku, ja to mam okolo 18-20km/h po rovine a ked môzem pohodlne dychat len cez nos, ked uz dycham ustami, tak väcsinou som uz okolo 150+) ...inak to kardio ma zmysel, len ked trva aspon tu hodinku, lebo realne zacnete spalovat tuk asi az po 20 minutach, no a takto proste musite schudnut, neni sanca priberat, ked teda nezeriete blbosti a priapdne tam este pred aktivitou lejte lcarnitine
inak davate nejaku predtreningovku? alebo len aminace?
inak davate nejaku predtreningovku? alebo len aminace?
tak mne to nepride teda vela, niekto dava 2, niekto 3 (ratam tam aj aminace samozrejme), ja davam radsej viac a rastie to, nech kazdy robi ako mu to slape ..nevravim, niekedy to môze byt menej, ale cca tie 3g sa snazim drzat, ked makam, teraz na dovolenke to bolo ledva 2g, ale tak tam som dokopy nic nerobil
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Hrozne oblbovanie..este aj v komentoch :/
http://info99.eu/m/5xxl/sk_01/indexmost1.html
svaly bez cvicenia
http://info99.eu/m/5xxl/sk_01/indexmost1.html
svaly bez cvicenia