Take to domace pocuvanicko

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36

Take to domace pocuvanicko

Príspevok od používateľa MacTukahan »

Sluchatka od 30 do 130eur, mozno raz sluchadkovy zosik od 30 do 130eur...

Nieco ako Audio-Technica ATH-T500.

Zatial by boli zivene cast pc integr. zvuk cast NAD zosik.

Dik
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Take to domace pocuvanicko

Príspevok od používateľa mp3turbo »

uzavrete, polouzavrete, studiove so snahou o co najvernejsi prednes alebo tuc tuc tuc cokolvek ?

Najvacsi problem je, ze kazdemu z nas sa paci hudba inak. Mozes mat desat depešákov ci co to dneska beha po svete, ked im pustis 5 sluchatiek tak ti kazdy povie ine dojmy. Uplne najlepsie by bolo keby si zbehol do nejakej kamennej predajne v okoli a tam si masinky popocuval.

Na papierove parametre nepozeraj, frekvencny rozsah je klamstvo od zaciatku do konca. Snad tam ohmáž by ta mohla zaujimat, ked planujes pocuvat z malo vykonneho zdroja (telefon, nejaky prenosny prďák prehravac a podobne) tak co najmensie ohmy. Ked mas hutny zdroj a vyzera to tak ze ides do toho, tak potom prave naopak co najvyssie.

Cenove rozpatie 30 az 130eur dava na vyber asi tak 200 modelov. Prieser.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
MacTukahan
Používateľ
Používateľ

Pucuvam vsetko, NAD + Qacustics

Ako referencny album si vzdy berem Lennyho Kr.

Chcem aby to dokazalo zahrat vsetko, za 100 eur necakam ze budu hrat podprahove a nadprahove zvuky
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

Tak v tejto cene mas zhrube 2 volby:

hyperx cloud co je sice headset ale mikrofon odpojis tu je recenzia:
http://headaudio.weebly.com/clanky/king ... done-right

alebo tebou spominane T500, recenzia:
http://headaudio.weebly.com/clanky/audi ... do-zacatku

Potom by uz bolo treba priplatit aspon na nejake beyerdynamic custom one pro, dt770, dt880 pripadne ine alternativy
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ale coby dve, je tam viacero moznosti. Niekomu napriklad uzasne sadnu Marshall Major sluchatka, presne za stovku.

Tato trieda je velmi zastupena a nedokazem si predstavit ze by sme sa v cenovej hladine sto eur bavili "o dvoch moznostiach".
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

Samozrejme ze je tam viacero moznosti :) akurat tieto dve moznosti v danej cenovej hladine hraju o triedu lepsie ako ine modely. Takze jednoznacne naklusat do kamennej predajne a vyskusat co bude sediet jemu pretoze kazdemu sedi nieco insie :)
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10

Príspevok od používateľa Odar »

Chvalihodne, ze mp3turbo si rozsiruje obzory. Uz to nie su len auta a fotografovanie. Ale aj ekologia a dokonca audio :hysterical: :cool: A poradis mu aj nieco konkretne a vysvetlis, preco su merania frekv. charakteristiky od zaciatku do konca klamstvo? Alebo budes len dristat nic nehovoriace vseobecnosti a hrat sa na audio Guru? :hysterical:
- PC
Spoiler: ukázať
Corsair SF600 600W 80 PLUS Platinum
Cooler Master MasterBox NR200 Black
Crucial Ballistix 2 x 16GB DDR4 3600 CL16
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Gigabyte B550 I AORUS PRO AX
Ryzen 9 5900X
ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING O12G (0.862V @ 1890 MHz)
Noctua NH-U12A
2 x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS
2 x Noctua NF-A12x15 PWM Chromax Black
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
Asus ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
i5-13500 (power limit 45 W)
Kingston FURY Beast DDR5 2x16 GB 5200 MHz CL40
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

auta su moje, fotografovanie moc nie iba ciastocne. O ekologii vies ze viem prd, audio guru ma tiez nemusis robit. Sluchatka akurat vyberam aj ja pre seba, zmienene Marschaly sa mi velmi pacia, velmi prijemne hraju (mne sadli) akurat sa mi nepaci ze su na usi a nie okolo usi.

s cim mas problem ? Nevyjadrujem sa do dlhej politickej debaty na tomto fore lebo tam nemam co povedat. Nehovorim nic o vodnom chladeni lebo neviem. Existuje tisic tem alebo okruhov kde sa nezapojim lebo nemozem. Ze mam vlastny nazor na auta a fotografovanie nie je ziadny zlocin. Nikdy som nenapisal do temy o reproduktoroch lebo neviem a nic seriozne nemam.

Ty nemas ziadne zaujmy alebo sa nevies k nicomu vyjadrit ? To je smutne. Mimochodom toto je jedna z mala veci okolo audia do ktorej som pichol nos (mozno som prispel dva alebo trikrat v akejkolvek audio teme za cely zivot, nemam to presne zratane). Som velmi rad ze ti to hned sfleku vadi a nezadrhni sa kvoli tomu prosim, to by bola velka skoda.

>> A poradis mu aj nieco konkretne a vysvetlis, preco su merania frekv. charakteristiky od zaciatku do konca klamstvo?

poradil som, mozno si prehliadol. Preco su klamstvo ? Pretoze 20kHz nepocujes, pretoze merania od skoro ziadneho vyrobcu nenajdes (noze mi ukaz grafy z polovice sluchatok v cenovke 50 az 80eur) a pretoze podla tych cisel to posudit nedokazes od stolika ajtak.
MacTukahan
Používateľ
Používateľ

Tie kingstony ma zaujali...len su 2. Tak ktore?
MacTukahan
Používateľ
Používateľ

Pani, stacia mi jednotky alebo mam investovat do dvojky?
Ta USB zvukovka co je v 2. je lepsia ako intg. ?
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

AKG K240 Mk2
za takuto cenu akoze nie je o com http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... K-240-MKII

K tomu bude treba nejaky DAC + zosik (pripadne zvukovku), no na to si najskor budes musiet spravit rozpocet. Nema moc zmysel ist pod 150 EUR a moze sa s tymi sluchadlami ist aj cez 500, co sa tohto tyka.

Co sa tyka udavanej frekvencnej charakteristiky... Udaj ma zmysel, iba ak je uvedeny aj dB rozsah, v ktorom sa meria. Inak ten udaj zmysel moc nema. Idealne je merat v +-3 dB ci ako. Casto sa robi viac, v +-6 je to este stale fajn. Grafy merani existuju, samozrejme nie pre vsetky modely. Napriklad na headroom.com Z tych grafov sa da odhadovat zvukova charakteristika sluchatiek, ale clovek musi mat skusenosti. 20kHz mozes pocut, ale musis byt mlady a asi mat aj dobry sluch. Taktiez to musi byt dost silno. S vekom sa to zhorsuje...starsi ludia vacsinou nepocuju piskajucu elektroniku, ale ja ano. Ani niektori ludia v mojom veku to nepocuju (alebo ich to neserie tak ako mna).

Odar sa vie vyjadrit k mnohym veciam, napr. je aktivny v teme o kave. Naco taketo utoky? Hadat sa chodte do politickej debaty, ze kolko politici ukradli. Tuto to nie je potrebne...
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak fakty
mp3turbo napísal:Na papierove parametre nepozeraj, frekvencny rozsah je klamstvo od zaciatku do konca.
Vela vyrobcov (v hifine) udava parametre s toleranciou od buka-do buka a potom si mozu na nalesteny katalogovy papier napisat, co sa im zachce. Kvoli tomu existuju nezavisle merania hifiny (aj sluchadiel). Jednu stranku spomenul M1ch4l. Ak zhruba vies, co je ideal, alebo co je tvoj subjektivny ideal - to je tiez dolezite, aby si sam vedel, co chces - tak z grafov vies minimalne oddelit zrno od pliev. Prirovnal by som to k vyberu brzdovych platniciek podla parametrov ;)
mp3turbo napísal:Snad tam ohmáž by ta mohla zaujimat, ked planujes pocuvat z malo vykonneho zdroja (telefon, nejaky prenosny prďák prehravac a podobne) tak co najmensie ohmy.
Ohmaz ta moze zaujimat, ak vies presne, ake su menice na sluchadlach citlive (realne citlive, nie, co je napisane na nalestenom katalogovom papieri :D ). Typickym prikladom su "legendarne" AKG K 701, ktore maju "iba" 62 Ohm. No schvalne, skus ich pichnut do mobilu :laugh: Su to tazko vybuditelne sluchadla, idealne je mat k nim predzosilnovac. Vlastnil som ich. Viem, o com tocim.
mp3turbo napísal:Cenove rozpatie 30 az 130eur dava na vyber asi tak 200 modelov. Prieser.
Velmi vystizne si pomenoval najvacsi problem. S tym cenovym rozpatim moze vyberat z tolkych modelov, ze sa moze zblaznit. Kludne tam moze zahrnut aj klasiku Koss Porta Pro, ktora (i ked svojsky) zahra prakticky z akehokolvek zdroja. Pre bezneho cloveka famozne.

Ak by dotycny pritlacil na rozpocet, tak by nemuseli byt zle ani vyssie spomenute K240. Len tam to zavana prieserom, ze si to bude pytat lepsi zdroj a zosilnovac. V tejto triede by som do vyberu urcite dalej zahrnul modely od Beyerdynamic, Shure, Sennheiser, Fostex. Vyhol by som sa cinskym luntom. Presne modely radit nejdem. Nema to zmysel. Hlavne si treba ujasnit to, ci chcem dalej do toho investovat (DAC, AMP), alebo 130 EUR je najvyssia konecna mozna "investicia".

MacTukahan --> Najlepsie, co mozes urobit je zdvihnut zadok, ist do predajne (pozeram, ze si z Trnavy, tak kludne aj do BA), tam si podla svojej penazenky vyskusat viac modelov, ktore budu k dispozicii a ktore sa ti budu pacit, tie si kup.
MacTukahan napísal:Pucuvam vsetko, NAD + Qacustics
Ak si zakaznik Ketos-u, mozno by stalo za to mrknut na HiFiMAN. Ale tam to zacina az na 200 EURach :)
MacTukahan napísal:Ako referencny album si vzdy berem Lennyho Kr.
Ako referencia velmi zly vyber. Nemylit si s hudobnym vkusom. Lennyho mam rad aj ja. Ale nic na nom netestujem - jeho albumy su na tento ucel nepouzitelne. Testovat je najlepsie na hudbe, kde je co najviac akustickych nastrojov, muzsky a zensky vokal. Uznam - ak niekto pocuva len death metal, tak je to o inom :D Ale taky clovek zas nehlada "studiovu" vyrovnanost a univerzalnost pre kazdy zaner.
MacTukahan napísal:Chcem aby to dokazalo zahrat vsetko
Chciet mozes, ale realita je taka, ze ziadne sluchadla ani ziadne reprosustavy na tejto planete nezahraju idealne vsetko. S tym sa treba zmierit a preto je dolezite vyberat vlastnymi usami a nie podla "zarucenych" odporucani na forach.
Navyse, co si vela ludi, ktori chcu lepsie audio neuvedomuje, ze podstatny vplyv na kvalitu pocuvania ma samotna kvalita nahravky. A cim je lepsie zelezo, na ktorom sa pocuva, tym viac "triedi" nahravky. Je uplne bezne, ze v prvom momente pride "studena sprcha", ze ten a onen album hra lepsie na Genius-och pripojenych k pocitacu do integrovanej zvukovej karty, ako na aparature za 20 000 EUR.

Drzim palce ;)
- PC
Kingston KC3000 2TB NVMe + Thermalright HR-09 2280 PRO Black, Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe
Ryzen 9 5900X
Noctua NH-U12A
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Streacom ST-F7CS EVO
Silicon Power P34A60 2 TB NVMe + Samsung 850 EVO 500 GB SATA + Crucial MX500 2 TB SATA + WD Blue 3D NAND 500 GB M.2 SATA
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

Vsetko co pises je pravda. Lenze v takejto cenovej kategorii by som to asi az tak neriesil. Hlavne ako prvy kontakt s kvalitnym audiom. Dotycny este nemusi vediet, co mu sedi a co nesedi, v podstate objavuje novy svet.

Integracka na K240 nie je uplne ono, uDAC je ako-tak postacujuci. Preto som pisal, ze ma zmysel investovat aj do niecoho lepsieho, co sa tyka retazca. Inak su sluchadla podla mna velmi vsestranne, aspon mne ich zvuk ohromne vyhovuje na hociaku hudbu. No ja som uz niekolko rokov prischnuty s tou istou vybavou, cize to asi nie je idealne posudenie. Prachy sli inde. Chcel by som vymenit DACAMP, ale vyber je prilis tazky a chcel by som skocit vysoko, cize ani financie na to moc nie su. Ale jedneho dna...
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

alee ved preto odar pise, zober sa, chod do predajne a pocuvaj tu istu vec na ronych sluchadlach a zrobis si lepsi obraz.

Sam som to nikdy nerobil kedze som audio laik a v praci pouzivam windowsacky ekvalizer na basy takze do audio tem by som mal mat pristup zakazany :D

ale pocujem doma rozdiel na zvukovke plus esi unik samozrejme.

tak ci tak, chcel som len povedat ze odar radi pekne a k ceste, chod, popocuvaj.
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

M1ch4l -->
Akekolvek sluchadla povedzme od 100 - 150 EUR si pytaju lepsi zdroj, ako integrovanu. To je fakt. Je to len o tom, ci chce z nich majitel dostat maximum, alebo mu to postacuje tak, ako to je.
Sam uz dlhsie rozmyslam, ze by som siel znova do niecoho prenosnejsieho. Velmi sa mi pacia T 51 p. Lenze ked to zacnem pocitat, co k tomu . . . hned ma prejde chut :D
- PC
Ryzen 9 5900X
Noctua NH-U12A
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Streacom ST-F7CS EVO
Noctua NH-L9x65
Noctua NF-A8 PWM

Návrat na "Nákupná poradňa"