Kupa GTX 970
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: Kupa GTX 970
TL;DR,.. nechceš sa rozpísať troška/v skratke o čom sa tam píše ?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
O tomto tu pisal asnod,ze nv na dx12 naprd
/
So.. basically, AMD could outperform nVidia with DX12?
Basically yes, R290X ~= 980Ti in DX12 is a scary thought considering how cheap the R290X is ($250-300 vs $650-700 980Ti).
a ja budem musiet kupit nvy zdroj
/
So.. basically, AMD could outperform nVidia with DX12?
Basically yes, R290X ~= 980Ti in DX12 is a scary thought considering how cheap the R290X is ($250-300 vs $650-700 980Ti).
a ja budem musiet kupit nvy zdroj
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
zatial je ten rozdiel jedine v benchmarkoch a alfa verzii jednej hry. Vo vydanych hrach je situacia taka, ze OC 970ka je o chlp rychlejsia ako OC 390tka v 1080p ... Graficke karty sa kupuju vzhladom na aktualnu situaciu, nie na scenare co bude ak bude lebo kym bude, tak dana karta bude zastarala.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Nvidia sa nechce zasa k nicomu vyjadrit, cize ako spotrebitel prihliadam aj na tento fakt. Nezavazi, ze su o chlp vykonnejsi (alebo nie, pisem len ako priklad), ked uz maju za sebou 2 fiaska uz iba pocas 970 modelu (+masivne rozsireny coil whine ako polovicne fiasko on top oproti ostatnym high end modelom).
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Trepes bullshity Scream. Ziadna karta nieje zastarala a dodnes sa pouzivaju aj 10 rokov stare karty, niekomu to totiz staci a to neospravedlnuje to ze kupis tohoto roku kartu ktora je pocas doby kedy ju kupis vykonovo inde ako po vydani novej architektury, kedy zacne byt niekomu nepohodlna a skonci minimalne o uroven nizsie
http://www.dsogaming.com/news/oxide-dev ... benchmark/ hahaha
Po uvedení testovacího dema začala Nvidia rozesílat tiskové zprávy, ve kterých upozorňuje na chybu s vyhlazováním MSAA, která se nachází v demu a proto jsou výsledky takové, jaké jsou.
Tvůrci hry se k tomu ale poměrně rychle vyjádřili. Kód testovacího dema byl pravidelně ověřován s AMD, Intelem i Nvidií a navíc prošel certifikačním systémem Microsoftu pro D3D12. Zdrojový kód dema je už přes rok k dispozici všem partnerům z hardwarové oblasti a inženýři z Nvidie i AMD prý kompilovali kódy téměř každý den. Podle informací se snažili zmiňovanou chybu najít a problém nakonec našli v ovladačích karet od Nvidie.
http://www.dsogaming.com/news/oxide-dev ... benchmark/ hahaha
Tolko toho podporuje na ukor performance dropuOxide’s developer also revealed that NVIDIA’s Maxwell does not support natively Async Compute, and that NVIDIA asked Oxide to disable it for its graphics cards.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Ja neviem co to tam pisu inak,teraz som to zacal studovat a Maxwell 2nd gen ma Aasynchronne shadre
takze ukratene su akurat gtx 7xx a nizsie
takze ukratene su akurat gtx 7xx a nizsie
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ja uz sa nebudem vyjadrovat k tomu co som sa vyjadroval... ale ked dame cervenozelene emocie bokom, treba sa zamysliet aj nad tym kolko hier ma zelene logo a ako v tychto hrach behaju cervene karty, s akym oneskorenim su pre tieto hry vydane ovladace, ake efekty a fyziku je mozne v hrach vidiet naviac pri jednej, ci druhej znacke...
Je to sice nefer boj ale podla mojho SUBJEKTIVNEHO pohladu vedie tabor zelenych. Mna ako koncoveho spotrebila ani nezaujima ci to je fer alebo nie.
EDIT: Prave mi blikol update driveru:
What’s New in Version 355.82 WHQL
The latest GeForce Game Ready driver, release 355.82 WHQL, ensures you'll have the
best possible gaming experience for Me
tal Gear Solid V: The Phantom Pain and
Mad Max.
Viete kedy vychadza mad max? ...asi tak.
Je to sice nefer boj ale podla mojho SUBJEKTIVNEHO pohladu vedie tabor zelenych. Mna ako koncoveho spotrebila ani nezaujima ci to je fer alebo nie.
EDIT: Prave mi blikol update driveru:
What’s New in Version 355.82 WHQL
The latest GeForce Game Ready driver, release 355.82 WHQL, ensures you'll have the
best possible gaming experience for Me
tal Gear Solid V: The Phantom Pain and
Mad Max.
Viete kedy vychadza mad max? ...asi tak.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
cela veda je imo v tom, ze nove maxwelly vedia ratat 32 datovych fron..nove radeony 65..tj..nv vie naraz spracovat 1 graficku a 34 vypocetnych front,amd 1 + 64 a tam je ten naskok AMD
maxwell 1 a nizsie vedeli spracovat bud len graficku frontu,alebo len vypocetnu (compute), cize asynchronny shader nichts u nich..a taka 780ti si povedie v hre kde budu pouzite AS velmi biedne
gtx970 by som ale nezatracoval,kedze AS vie
ashes of singularity je ukazka kde budu hodne vyuzite AS..staci sa na to pozret..hrozne graficky nahustene,pocitanie fyziky..
speje mi to ale dost k tomu,ze graficka karta prebera stale vacsiu pracu hlavneho procesora..a nakoniec ten bude neviem naco..asi aby vyratal 15 polygonov
takto som to skratene pochopil ja
edit:
a este ohladom ashes of singularity..v dx12 tam amd len dorovnava nv..v dx 11 ma naopak takmer polovicny vykon..
maxwell 1 a nizsie vedeli spracovat bud len graficku frontu,alebo len vypocetnu (compute), cize asynchronny shader nichts u nich..a taka 780ti si povedie v hre kde budu pouzite AS velmi biedne
gtx970 by som ale nezatracoval,kedze AS vie
ashes of singularity je ukazka kde budu hodne vyuzite AS..staci sa na to pozret..hrozne graficky nahustene,pocitanie fyziky..
speje mi to ale dost k tomu,ze graficka karta prebera stale vacsiu pracu hlavneho procesora..a nakoniec ten bude neviem naco..asi aby vyratal 15 polygonov
takto som to skratene pochopil ja
edit:
a este ohladom ashes of singularity..v dx12 tam amd len dorovnava nv..v dx 11 ma naopak takmer polovicny vykon..
-
- Používateľ
Je to jedno, drviva vacsina hier su aj tak konzolovky a tam ti ziadne logo nvidia a ani svatena voda nepomoze. Ak jedna znacka v spolupraci s Ubishitom s prepacenim kur*i cely herny priemysel a zastavuje inovaciu/pokrok tak aj keby mi niekto trepol bejzbalkou po hlave tak si to nekupim.
Ziadny maxwell nepodporuje asynchronne shadery, je uplne jedno co dokaze spracovat bez nich. To vidis v dx11. Nasledok force software emulacie mal za nasledok toho slovicka "podporuje" ten prepad vykonu. Ak clovek pochopi ako funguje pri cpu Hyper transport tak je schopny pochopit ako na rovnakom principe funguju asynchronne shadery. Ziadna veda
Ziadny maxwell nepodporuje asynchronne shadery, je uplne jedno co dokaze spracovat bez nich. To vidis v dx11. Nasledok force software emulacie mal za nasledok toho slovicka "podporuje" ten prepad vykonu. Ak clovek pochopi ako funguje pri cpu Hyper transport tak je schopny pochopit ako na rovnakom principe funguju asynchronne shadery. Ziadna veda
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
hm..tak toto sa velmi mylis a vidiet ze si zrejme zaslepeny
http://diit.cz/clanek/asynchronni-shade ... icke-karty
za dalsie..dnesne radeony nevedia dx 12.1..maxwll 2 ano
http://diit.cz/clanek/asynchronni-shade ... icke-karty
za dalsie..dnesne radeony nevedia dx 12.1..maxwll 2 ano
-
- Používateľ
Once again.
Ty si ocividne nevedomy.
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
preco citujes..skus to vysvetlit aby to pochopil aj sedliak,ak to teda dokazes
ja sa len snazim prist na to,kde je pravda..ja nie som ani na jednej strane..prave kupujem novy hw a nebyt teba a oxidu uz som rozudnuty nad 970..trochu sa to skomplikovalo..rad si necham poradit..porovnat dokazy a td..asi to chce este cas,pretoze nic konkretne zatial nevidim,nic co by davalo zapravdu jednej strane..
kazdopadne s 390 si musim kupit novy zdroj
vsade sa pise ohladom poor vykonu 980ti v ashes of singularity..vsade len dohady..
co som nasiel jeden test,co vypada nejak hodnotne a len necituje niekoho ineho,tam im to vyslo takto..takze neviem o com sa tu furt toci
zdroj : http://www.extremetech.com/gaming/21231 ... ad-to-head
asi by sa o tomto mala vytvorit nova tema ..neviem ci nie sme OT
ja sa len snazim prist na to,kde je pravda..ja nie som ani na jednej strane..prave kupujem novy hw a nebyt teba a oxidu uz som rozudnuty nad 970..trochu sa to skomplikovalo..rad si necham poradit..porovnat dokazy a td..asi to chce este cas,pretoze nic konkretne zatial nevidim,nic co by davalo zapravdu jednej strane..
kazdopadne s 390 si musim kupit novy zdroj
vsade sa pise ohladom poor vykonu 980ti v ashes of singularity..vsade len dohady..
co som nasiel jeden test,co vypada nejak hodnotne a len necituje niekoho ineho,tam im to vyslo takto..takze neviem o com sa tu furt toci
zdroj : http://www.extremetech.com/gaming/21231 ... ad-to-head
asi by sa o tomto mala vytvorit nova tema ..neviem ci nie sme OT
-
- Používateľ
Ako pre sedlaka mozes vdaka asynchronnym shaderom dostat up to 30-40% vykonu navyse oproti stavu aky je teraz.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
takže o rok a pol, keď už aj nejaká DX12 hra bude sa konečne vyrovná fury x 980ti...ovšem to už príde pascal a ten nastaví laťku tak vysoko, že amd zase bude dobehovať
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
-
- Používateľ
Dobehovat bude tak akurat pascal lebo co v maxwelli nieje to tam do pascalu musia koli dx12 bohuzial natrepat.