kolecko blizko pri dlani? ak maju ti ludia prsty ako klavirista ci gitarista, tak je mozne ze im to tam moze kusok vadit a zdat sa male, to ano. mne sedi g502 ako uliata, ma takmer totozne rozlozenie tlacitok, kolecka, uchopu, rsp cela ergonomia podobnej mx518 a na to kovove kolecko si len treba zvyknut. tym ze je kovove, je aj trochu tazsie, ako byvaju pri inych, ale po par dnoch uz ani nevies, ze si sa stazoval na nejaku "tazkopadnost" kolecka. mozno niekomu moze vadit to "vrubkovanie" kolecka pri otacani, ked ma mys scrolovat po riadkoch. da sa to prepnut na plynule otacanie fyi.Z recenzii som vycital, ze na G502 (ktora ma stale laka) sa dost ludia stazuju na to coho som sa obaval, a to kolecko moc blizko k dlani, ktore sa tazsie stlaca.
skusal som si to takto chytit, a myslim, ze to nebude na g502 ziadny problem.A jednu vec som si z videi uvedomil, ze som asi jediny co ma nejak divne na myske prsty. Mam totiz ukazovak na lavom tlacitku a na pravom mam namiesto prostrednika prstenik (prostrednik mam na kolecku). Preto sa bojim troska tej ergonomie Naos-u kde je na prstennik a malicek ta "odkladacia plocha".
a prave ten odkladaci "flek" pre malicek a prstenik mi vadi, tak ako u g600. potrebujem mat aspon malicek vzdy polozeny na podlozke aby som citil povrch (ci uz nejsom na konci podlozky) a rychlejsie uchopil mys, pri potrebnom premiestneni.
ale tak toto je dost individualne, a kazdy to mame inak co nam vyhovuje.