ako sa robi refund na paypal ?
- mohamed
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
ako sa robi refund na paypal ?
Zdravim, chcel by som dat refund na paypal, ale neviem to tam najst. Ak by ste mi niekto pomohol bol by som rad.
Dakujem
Dakujem
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: ako sa robi refund na paypal ?
Ja som to raz riesil cez resolution center. Ine tam teraz ani nevidim (uplne dole, ked si das detaily tranzakcie).
Ja som riesil nieco podobne, ista spolocnost od ktorej som kupil soft mi nezaslala CD key. Po kontaktovani Paypalu sa tvarili akoze to riesia az nakoniec som svoje 20 eura uz nikdy nevidel. Dana spolocnost mi poslal iba fakturu ale CD key nemam dodnes a to aj napriek upovedomeniu spolocnosti, ... neradim ti kupovat drahe veci cez paypal. Nie je tam ziadna garancia vratenia penazi. Paypal iba akoze skontaktuje predajcu ale co sa tyka odskodneho, paypal dava ruky prec, peniaze alebo vyrovnanie ti moze vratit iba predajca, paypal za tieto veci neruci. Po tejto skusenosti pouzivam paypal uz iba na drobne transakcie radovo do 20 eur.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)
A co pouzivas na vacsie transakcie? Ked ta chce dakto odrbat, tak ta odrbe hocikde, nie? Btw 1000x lepsie je pouzit paypal ako dakde pchat cislo svojej kreditky.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Odar
- Pokročilý používateľ
Zial je to opacne. Ak platis kreditkou (nie emboskou, kreditkou), mas narok na refund priamo od spolocnosti, od ktorej mas kreditku. VISA bezne za nedodany tovar peniaze vracia (odskusane viackrat u viacerych osob). Nasledne si to ona riesi po svojej osi s dotycnym. Cele to ide mimo teba. Na toto upozornovali raz aj v radiu, ze ludia o tom nevedia, ale pre platenie kartou cez internet platia vo vseobecnosti lepsie podmienky pre kupujuceho, ako ked plati prevodom a podobne. Ked ides cez PayPal, tak to musis riesit cez ich resolution center, ale oni vedia strhnut peniaze predavajucemu len vtedy, ak ma on na ucte peniaze. Ak nema (prevedie si ich inde), nemaju uz na to dosah.
Ja platim od urciteho casu vsade, kde sa da len kreditkou. Predtym som preferoval PayPal. Fyzicky to aj tak z vlastneho zaplatim az o mesiac, takze keby sa vyskytol problem, mozem medzitym riesit priamo s bankou. Nehovoriac o dalsich vyhodach - napr. poistenie tovaru, atd. . . .
Ja platim od urciteho casu vsade, kde sa da len kreditkou. Predtym som preferoval PayPal. Fyzicky to aj tak z vlastneho zaplatim az o mesiac, takze keby sa vyskytol problem, mozem medzitym riesit priamo s bankou. Nehovoriac o dalsich vyhodach - napr. poistenie tovaru, atd. . . .
hej a nevyhody? Setsakramentsky pozor si musis davat kam to cislo zadavas. Nikdy nevies co to je za stranku, ci nemas daku haved v pc a ci ti to daco nepodvrhlo, ci sa dakto nenabura do ich databazy (ze Sony?). Ja osobne radsej paypal.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Odar
- Pokročilý používateľ
Jasne. Ale odchytit ti moze aj login + heslo na PayPal. Nic nie je nepriestrelne. V prvom rade je to o rozume - nenakupovat v pofidernych obchodoch.
Ja som cez PayPal kupoval z jednej merch stranky veci v hodnote 60€ a firma sa tvarila, ze to poslala (mozno aj poslala), ale mne nic nedoslo, ani o mesiac, dva, a to malo ist DHLkom. Tak som im pisal maila, ze kde to mam, a ze oni to poslali, ale ze bez trackingu, tak mam cakat. Ked to bolo uz prilis dlho, v PayPal som dal "open case" alebo tak nejak, vysvetlil o co ide a do tyzdna, dvoch, co to vykonzultovali s predajcom mi proste prachy pribudli na ucet.
Neviem, ale myslim, ze PayPal je vyhodnejsi, ako pchat na web udaje o kreditke. Ale to je len moj dojem, lebo ak by som zaplatil priamo kreditkou tak potom sa nemam ako domahat refundu, ked napriklad spolocnost sa bude tvarit ignorantsky. To by som musel nejak cez banku a ..... PayPal je pohodlnejsi a zatial som nemal ziaden problem.
Neviem, ale myslim, ze PayPal je vyhodnejsi, ako pchat na web udaje o kreditke. Ale to je len moj dojem, lebo ak by som zaplatil priamo kreditkou tak potom sa nemam ako domahat refundu, ked napriklad spolocnost sa bude tvarit ignorantsky. To by som musel nejak cez banku a ..... PayPal je pohodlnejsi a zatial som nemal ziaden problem.
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB
SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent
Najlepsia je dobierka, dnes je uz dost e-shopov u nas a aj v cechach, ktore poslu tovar a ty ho zaplatis az pri preberani. Alebo bankovy prevod.newmi napísal:A co pouzivas na vacsie transakcie? Ked ta chce dakto odrbat, tak ta odrbe hocikde, nie? Btw 1000x lepsie je pouzit paypal ako dakde pchat cislo svojej kreditky.
CPU AMD Phenom II X6 1070T, Motherboard Gigabite GA-970A-UD3, Vengeance - 8GB Dual channel DDR3 memory kit - 1600 Mhz, VGA Gigabite Radeon R9 280X Windforce OC version, Case Coolermaster Centurion 5 II + extra fans NOCTUA NF-S12B redux-1200(back), NOCTUA NF-P14s redux 1200(up)
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ano ale v cz/sk som paypal pouzil mozno 5x dokopy
- Odar
- Pokročilý používateľ
Pri bankovom prevode dobrovolne niekomu posielas peniaze. Ak ti tovar neposle, mozes sa s nim sudit. Pre bankovy prevod platia ine predpisy, ako ked platis platobnou kartou. Platit prevodom je najhorsia varianta v pripade, ze ti predavajuci tovar nedoda. Dobierka najdrahsia - lebo za nu sa vzdy priplaca.PETERPANs napísal:Alebo bankovy prevod.
- kakocool
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Treba otvorit case v resolution, viac x som dostal speť love, hlavne sa vykaslat na re-send a rovno moneyback.
Ak to bolo riesene cez ebay tak cez rovno cez ebay je to este rychlejsie.
paypall to ma podla mojich skusenosti celkom dobre zvladnute.
Ak to bolo riesene cez ebay tak cez rovno cez ebay je to este rychlejsie.
paypall to ma podla mojich skusenosti celkom dobre zvladnute.
cz/sk to je jasne ale v zahranici davas dobierku?PETERPANs napísal:Najlepsia je dobierka, dnes je uz dost e-shopov u nas a aj v cechach, ktore poslu tovar a ty ho zaplatis az pri preberani. Alebo bankovy prevod.newmi napísal:A co pouzivas na vacsie transakcie? Ked ta chce dakto odrbat, tak ta odrbe hocikde, nie? Btw 1000x lepsie je pouzit paypal ako dakde pchat cislo svojej kreditky.
No neviem, jak to je v zahranici, lebo v zahranici kupujem skor soft (aj hry) a na to nepotrebujes aby ti niekto dorucil krabicu. Ale co som pozeral, kazdy obchod ma svoje osobite podmienky. Takze mozno to niekto umoznuje zvlast ak si uz overeny zakaznik, moze byt ze ti to na dobierku poslu. Treba si tieto veci preverit. Lebo aj tu par eshopov nedavalo dobierku, ale jak som uz vzal od nich nieco a zaplatil tak s tym uz nebol problem. Napr. som sa na to pytal v dodatocnej informacii ci to je mozne naco mi prisla kladna odpoved. Tusim to bol andreashop.newmi napísal:cz/sk to je jasne ale v zahranici davas dobierku?PETERPANs napísal:Najlepsia je dobierka, dnes je uz dost e-shopov u nas a aj v cechach, ktore poslu tovar a ty ho zaplatis az pri preberani. Alebo bankovy prevod.newmi napísal:A co pouzivas na vacsie transakcie? Ked ta chce dakto odrbat, tak ta odrbe hocikde, nie? Btw 1000x lepsie je pouzit paypal ako dakde pchat cislo svojej kreditky.
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
V zahraničí môžeš rovno zabudnúť na dobierku. Táto featura sa využíva jedine na SK/CZ trhu...
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360