4k TV ako monitor
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: 4k TV ako monitor
cmon ban the troll
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
lol, ako môj philips, tak jeho samsung stoja menej ako ten tvoj panák, dokonca o stovku+ menej (k24.sk a ostatné cenové perly ja nepočítam)
nehovoriac o tom, že 38ms je neprijateľné, nehovoriac o samotnej odozve panela, ktorú neodhadujem na nič dobré, samsung je k tomu aj curved
a panel ako nie je naozaj 100Hz, tak aj keby bol, tak ti to môže byť jedno, keďže HDMI 2.0 má niekedy problém utiahnuť 4k na 60Hz
naozaj by si ten ban mal dostať
nehovoriac o tom, že 38ms je neprijateľné, nehovoriac o samotnej odozve panela, ktorú neodhadujem na nič dobré, samsung je k tomu aj curved
a panel ako nie je naozaj 100Hz, tak aj keby bol, tak ti to môže byť jedno, keďže HDMI 2.0 má niekedy problém utiahnuť 4k na 60Hz
naozaj by si ten ban mal dostať
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Tak TV dnes dorazil, na druhy pokus ho poslali cez DHL a cestu prezil
Zatial som sa s tym hral iba chvilku ale nepodarilo sa mi nastavit 4k @60Hz @4:4:4.
Ked vyberiem 4k @60Hz, tak nemam moznost vybrat RBG (na 30Hz to ide). Problem moze byt v tom, ze zatial nedorazil novy kabel, pouzivam teda nejaky smejdovy. Vie si grafika zistit, cez aky kabel je to zapojene alebo by som mal tu moznost vidiet a po jej navoleni by sa v pripade zleho kabla rozsypal obraz?
Zatial som nasiel iba game mode, niekde v menu by mal byt aj display mode ale ten som zatial nenasiel. Menu je cca na takej urovni ako set top boxy k cinskym satelitom
Zatial som sa s tym hral iba chvilku ale nepodarilo sa mi nastavit 4k @60Hz @4:4:4.
Ked vyberiem 4k @60Hz, tak nemam moznost vybrat RBG (na 30Hz to ide). Problem moze byt v tom, ze zatial nedorazil novy kabel, pouzivam teda nejaky smejdovy. Vie si grafika zistit, cez aky kabel je to zapojene alebo by som mal tu moznost vidiet a po jej navoleni by sa v pripade zleho kabla rozsypal obraz?
Zatial som nasiel iba game mode, niekde v menu by mal byt aj display mode ale ten som zatial nenasiel. Menu je cca na takej urovni ako set top boxy k cinskym satelitom
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- geroswen
- Používateľ
Ok vdaka, celkom si ma potestil Do konca tyzdna by mal prist 2.0
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
inak taka sranda ku kablom, ja bezim na 144hz monase + DP kabel, cestou na lanku sa mi podarilo kabel zalomit v konektore, pustim pc na lanke a kukam jak idiot,ze preco mi monitor ide na fullhd 75hz,ani bohovi na to dojst, a vravim, si ze kuknem kabel a bum seknuty... obraz isiel normalne ziadne artefakty, akurat 75hz (haluz )
tym som chcel povedat,ze doteraz som bol v tom,ze kabel proste funguje nefunguje (prip obrazove vady).
tym som chcel povedat,ze doteraz som bol v tom,ze kabel proste funguje nefunguje (prip obrazove vady).
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
tak cesta káblov je nevyspytateľná, príchodom 4k@60Hz som začal čítať o kábloch, resp. rôznych DP kábloch, ktoré dokázali buď max. 30Hz alebo 60Hz len tak náhodne podľa toho ako sa zastrčil..našťastie to bolo potom naozaj v kábli a nie v samotnom teletore
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- geroswen
- Používateľ
Tak uz som nasiel aj hidden menu na zapnutie PC modu. Input lag je uz ovela lepsi a myslim, ze ked pride novy kabel, tak budem spokojny.
Mam este taku otazku: 960 nezvlada surround 1440p + 4k? Ponuka mi len nejaku smesnu moznost, ze 3840x1080.
Mam este taku otazku: 960 nezvlada surround 1440p + 4k? Ponuka mi len nejaku smesnu moznost, ze 3840x1080.
- geroswen
- Používateľ
Tu su nejake fotky:
http://1drv.ms/1O1ZXhA
Spracovanie je v pohode, obraz bude zrejme tiez v pohode, ked pride novy kabel ale piska jak svina... Budem silno rozmyslat, ci ho neposlem naspat do zapadneho Nemecka... Neviem co by som zobral ako nahradu... zrejme druhu U2515H.
Zopar fotiek je OT, su fotene Elephonom P8000, tak som ich tam dal na ukazku. Na entry level to nerobi zle fotky
http://1drv.ms/1O1ZXhA
Spracovanie je v pohode, obraz bude zrejme tiez v pohode, ked pride novy kabel ale piska jak svina... Budem silno rozmyslat, ci ho neposlem naspat do zapadneho Nemecka... Neviem co by som zobral ako nahradu... zrejme druhu U2515H.
Zopar fotiek je OT, su fotene Elephonom P8000, tak som ich tam dal na ukazku. Na entry level to nerobi zle fotky
-
- Pokročilý používateľ
jak som videl toho ceskeho zmrda na twitchi rovno som foto vypol
vyzera fajn, trosku moc "plastovy" na moj vkus,ale vlastne vsetky su,proste cajsung.
hmm piskajuci monitor by mi asi dost vadil ://
vyzera fajn, trosku moc "plastovy" na moj vkus,ale vlastne vsetky su,proste cajsung.
hmm piskajuci monitor by mi asi dost vadil ://
- geroswen
- Používateľ
Aspon sa snazili spravit imitaciu bruseneho kovu.. vyzera celkom v pohode ale to piskanie je fakt brutalne.. pomaly jak kompresor na chladnicke. Je to pocut aj cez uzavrete sluchadla alebo 10m od telky... normalne rozmyslam, ze im to vratim ako vadny tovar... taketo piskanie by som necakal ani od blaupunktu za 150 eur.
Na Twitchi sa vsetci zopsuli, uz tam neni co pozerat. Tucniak aspon obcas povie nieco zabavne.
Na Twitchi sa vsetci zopsuli, uz tam neni co pozerat. Tucniak aspon obcas povie nieco zabavne.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
ten Philips už je drahý ? https://www.alza.sk/40-philips-bdm4065uc-d2296038.htm
inak ja pozerám na twitchi resta, teda čo sa týka sk/cz streamerov,... aj to asi iba 2 mesiace, nepozeral som ani jedného z naších,... len keby toľko nehrešil, fakt každé druhé slovo hrešenie, že sa to až nedá pozerať ,...
inak si nainštaluj https://chrome.google.com/webstore/deta ... ldodlaomln
... dosť ti to usnadní to "oknovanie" streamov
inak ja pozerám na twitchi resta, teda čo sa týka sk/cz streamerov,... aj to asi iba 2 mesiace, nepozeral som ani jedného z naších,... len keby toľko nehrešil, fakt každé druhé slovo hrešenie, že sa to až nedá pozerať ,...
inak si nainštaluj https://chrome.google.com/webstore/deta ... ldodlaomln
... dosť ti to usnadní to "oknovanie" streamov
-
- Pokročilý používateľ
no tak to nemas co riesit a vratit...evidentne asi treba popozerat po neicom inom ...
p.s. hentakych trapkov nenavidim na twitchi,ked nevie hrat nech tam nelozi,ked chce byt vtipny nech ide do lokaltv.
p.s. hentakych trapkov nenavidim na twitchi,ked nevie hrat nech tam nelozi,ked chce byt vtipny nech ide do lokaltv.
- geroswen
- Používateľ
Uz to ma spocitane... stale viac mi to lezie na nervy a je ho pocut aj cez hudbu...
Musim prestudovat podmienky, napisat im papier, ze preco to vraciam a objednat kuriera, na ktoreho budem zasa cakat cely den... este neviem co namiesto toho zoberem. Urcite najprv pockam na doriesenie toho rozbiteho, za ktory mi este neprisli prachy.
Ten Philips nie je drahy ale zase sa bojim, ze s nim bude nejaky problem... Dell mam uz overeny a s 2x 1440p by som nejako vyzil...
Musim prestudovat podmienky, napisat im papier, ze preco to vraciam a objednat kuriera, na ktoreho budem zasa cakat cely den... este neviem co namiesto toho zoberem. Urcite najprv pockam na doriesenie toho rozbiteho, za ktory mi este neprisli prachy.
Ten Philips nie je drahy ale zase sa bojim, ze s nim bude nejaky problem... Dell mam uz overeny a s 2x 1440p by som nejako vyzil...
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
tak ten philips nieje telka ale monitor,... veď loleq ho má a nemože na neho povedať ani krivé slovo, niekde som ti tu aj postoval jeho dojmy...
... naviac by si to objednával tu na SK, čiže keby niečo po rozbalení, ten deň máš vymenený kus,.... ja len tak ved to už ty musíš vedieť
... naviac by si to objednával tu na SK, čiže keby niečo po rozbalení, ten deň máš vymenený kus,.... ja len tak ved to už ty musíš vedieť