Pracovnička alzy mi stale omielala to iste. Vraj mam predlženu zaruku a tak disk musi isť do holešovic
toto skor vidim na vzajomne nepochopenie medzi tebou a pracovnickou.
Skorej asi chcela povedat, ze jednak disk ma predlz. zaruku, ale aj to, ze disky na servis sa posielaju do holesovic.
Pretoze ak povedala toto co si napisal, tak je to logicka blbost.
Tubera napísal:shiro: S tou predlženou zarukou aspoň u mňa si nerobim srandu. Počitač ich nechcel pustiť dalej a hlasil, že to ma isť do holešovic Alza. Keď som sa opytal prečo ponukaju službu, ktora im nejde na slovensku. Tak mi nevedeli odpovedať. Vraj sa to tyka iba veci, ktore boli zakupene skor. Od ktoreho roku. To nepovedali.
predlzena zaruka neznamena, kde to bude riesene, ale ako dlho ju mas na danu vec
predlzena zaruka = miesto zakonnych 2r, mas napr. 3r ci viac, podla vyrobcu
Ked to znova nepochopis, napisem ti to aj vacsim fontom
To co ty popisujes je nieco na sposob carepackov, ci NBD zaruky u Dellu - v pripade zavady v zaruke ti hned zariadenie vymenia, alebo ich to zavazuje ze do 24h to bude vyriesene. No je to nieco uplne ine ako predlzena zaruka, su to balicky zarucnych serv. sluzieb ci ako to nazvat. Kupujes a platis to osobitne a nieje to lacne.
Realne a priamo povedane - opravu vadneho zariadenia kludne mozu riesit aj na Tahiti,ty do toho nemas co pindat a nema tato ani zaujimat lebo s tym aj tak nic nespravis. Proste sa to odosle "niekam", skade a to vrati opravene/vymenene. Pretoze to ma vyrobca skratka tak urobene. Ty ako jeden z miliardy kupujucich si velmi maly panko, aby si rozhodoval kde ma mat vyrobca serv. stredisko a co ma ako riesit. Nikto sa kvoli tebe neposerka, nikto nespravi v SR serv. stredisko len kvoli tebe a tebe podobnym a ktore by inac generovalo iba straty, lebo nebude vytazene. Ano, kazdy vyrobca ma rad svojich zakaznikov, ale odtial potial.
Kopa znaciek ani nema na SK servis, ide to minimalne do CZ, ci este dalej. Napr. Sony VAIO ntb sa posiela tusim do Holandska, ci kam.
Vidis to jednostranne, nemas ani potuchy co sa moze v pozadi odohravat, ako som ti prave napisal.
Pracujem v IT servise, robime niekolko roznych znaciek a by si sa divil ake debilnosti si dakedy vyrobcovia stanovuju...
Napr. HP ti nedovoli na jedno zariadenie pri zarucnej oprave objednat dva diely naraz, musi tam byt odstup tak 3 mesiace. A je fuk ci je to ozub. koliesko za 50c alebo elektronika za 150e. Preco? Lebo im to posiera nejaku statistiku ci co. Kokos, dovod jak hovado. Dobre, a teraz to povedz chudakovi technikovi, ktory riesi nejake ich zariadenie kde je viac moznosti, co moze byt vadne a potrebuje objednat dva-tri diely na test ci vymenu. Super, nie?
Tubera napísal:Pre všetkych. Mňa naviac nasiera to, že ja som prišiel s poruchovym diskom a na reklamacii sa ku mne chovali ako kedyže som nikto. Može alza ponukať aj 10 ročnu zaruku, ale keď si zamestnanci robia svoje tak potom to aj tak vyzera. Čo som všetko v alze reklamoval a nie malo veci. Tak som mal štastie na ludi, ktory boli ochotny.
A aky obrat im robis ze si myslis ze si "niekto" ?

Aby sme nezistili ze si kupil veci za 500e a pozadujes nemozne. Aby si bol zaujimavy, musis operovat s tisicami-desattisicami eur, a to u hocijakeho dodavatela. A to uz si zakonite pravnicka osoba, tam sa uplatnuje zase obch. zakonnik, kde su reklamacne veci riesene uplne inac - napr. vobec nemas 30 dnovu lehotu na vybavenie RMA. To len ako priklad.
Dalsia vec je, ze ked sa pracovnicka fakt chovala ako hus, tak samozrejme mas pravo sa staozvat nadriadenemu. No nezabudaj, ze ak ona robila len to co moze a je v to nevinne, tak budes za hlupaka ty.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB